Azt azert nem ertem, hogy mi a f..t csinalnak a kornyezetvedok, amikor epp nem tuntetnek. Mert hogy szakmailag felkeszulnenek valamibol, az nem latszik. Eddig kapasbol harom olyan beruhazas jut eszembe, ami evtizedek ota letezik/ett tervezesi szinten, de mindig csak akkor kezdtek balhezni, amikor mar egyenesben volt a dolog, beleoltek egy csomo penzt.
Kezdodott a Lagymanyosi hiddal, ami 80-100 eve tervbe volt veve, a toltes mellett ki lett hagyva az ut helye. Most eppen nem vezet sehonnan sehova, mert az 1-es villamost nem viszik at rajta (arra nincs penz, metrora van?), de ha egyszer majd at is viszik, hova fog menni? Ott a semmiben elvarrjak a veget, vagy elkuldik Budafokra aramot fogyasztani? Egyebkent nem tudom, hogy azzal nem lehetne-e kivaltani a 4-es metrot?
A masodik huzasuk a metro volt, ami ugyan tenyleg tul draga, de ha kesobb is, meg kell csinalni, mar csak a Szabadsag-hid allapota miatt is. Hogy akarjak a forgalmat a felszinen atvinni? Bedeszkazzak a Dunat?
Most ez a harmadik. Legalabb tizenot evvel ezelott lattam terveket (amikor a lakotelep epult), amin az M0 es a leendo M2 is szerepelt, kb. a mai nyomvonalon. Nem szakmai lapokban, mivel akkoriban en elegge kozepiskolas lehettem meg. Tehat aki akkor es ott lakast vett, tudhatta, mi lesz. Lakasvasarlas elott talan meg kene nezni a helyi RRT-t is (most mar mashogy hivjak, de kb. ugyanaz), nem csak fejest ugrani a nagy ismeretlenbe.
Kornyezetvedelemrol meg csak annyit, hogy a multkor elbicikliztem az M0 budafoki szakasza alatt. A zajvedo fal ugy felfogta a hangot, hogy a normal uton 40-nel meno autoktol (rossz az uttest) gyakorlatilag nem lehetett hallani az autoutat.
Bocs, hogy indulatos voltam, de mindig felboszit az emberi butasag es szuklatokoruseg.
Csokis
Ebben is lehet valami, meg abban is, hogy a környezetvédők már tiltakoztak korábban is, csak akkor ugye MSZP kormány volt, és voltak emberek, akiknek az volt az érdeke, hogy legyen M0, most meg Fidesz kormány van, akiknek meg tök mindegy, mert se jól, se rosszul nem járnak.
Az a helyzet hogy Dunakeszin lakom és 1--2 ilyen önjelölt "környezetvédő" barom miatt az a forgalom aminek az M0-n kellene elmenni most nálunk megy át :((((((
Miért nem akkor balhéztak amikor még terv fázisban volt az egész? Most már 80%-ban kész van a híd (600 méteres) a Dk Alsoi tőzeg felett és ilyenkor akarnak ezek bármit is elérni? IMHO a belügy léphetett valamit mert mint tudjuk Kápsztásmegyer Rndőr ltp-nek indult....
Arról meg nem is beszélve, hogy ha Külső-Szilágyi útra meg lesz a leágazás, megjelennek majd a prostik, ukránok, stricik, stb. Ennek már most vannak látható jelei. A lakótelepi lakásokban frankón megy majd a szobáztatás meg kábszer. Az ingatlanok értékének meg Sanyi.
Káp.II. eddig csendes kis hely volt, fiatal házaspárokkal, kisgyerekekkel.
M0 kell, én belátom, de nem értem hogy miért nem lehetett kétszáz méterrel arréb húzni, és miért kell a Külső-Szilágyira leágazás, ha a Megyeri útra úgyis van.
igen, nekem se tetszik, hogy leállítják. Ami meg a lakások értékcsökkenését illeti, a tulajdonosokat valóban kártalanítani kellene. Az útépítés költségeihez mérten egyáltalán nem lenne aránytalanul sok pénz, ha néhány száz esetleg néhány ezer lakástulajdonosnak kártérítést fizetnének.
(ha viszont nagyon igazságosak akarunk lenne, akkor azokra viszont extra adót kellene kivetni, akiknek éppen ellenkezőleg, nem csökkent, hanem növekedett a telkük értéke)
A dolog azért nem ilyen egyszerű. Én ott lakom Káp.II.-n pár száz méterre az épülő M0-tól, sok véleményt megismertem, és be kell látnom, hogy mindkét tábor véleményében van igazság.
Mellesleg az M0 északi szakaszát úgyis át fogják adni, tekintve, hogy Káp.II. mellett már ott van az a baszi nagy új felüljáró, azt már onnan nem bontja el senki.
Abban meg a környezetvédőknek van igaza, hogy Mo-n egyedül itt élt meg a pirosbogyós homoktövis (gyógyszer-alapnyag) amíg el nem kezdtek építkezni. Átültetni meg nem tudták, mert ez a növény csak nagy bozót-populációban életképes.
Egy őshonos növénnyel kevesebb.
Én azt sem értettem, hogy az újpesti önk. miért tiltakozott az M0 átadása ellen, addig amíg nem készül el a Duna-híd.Ha az észak felől jön egy teherautó, még mindig jobb, ha egy része elmegy az M0-on, mintha mindegyik a Váci úton menne végig, nem?
OFF ON
A környezetvédők mind busszal és biciglivel járnak?!
OFF OFF
Megjelent a szinen a Levego Munkacsopper is, akik tamogatjak az onjelolt kornyezetvedoket. Ez is egy erdekes tarsasag: az M0 legszennyezeset veszelyesebbnek itelik meg annal, mint hogy a teherautok meg minden mas a varoson keresztul kenytelen kozlekedni. hasonloan erdekes a 4-es Metroval kapcsolatos allaspontjuk: a fold alatti metro rosszabb a kornyezetnek meg a levegonek, mint a fold felett zsufolodo es pofekelo autok es buszok.
Leaalitjak az M0 eszaki szakaszanak epiteset, mar nem eloszor. Az ok: a kornyeken lakok tiltakozasa. Nos tortenetesen en is a kornyeken lakom, es en speciel ragaszkodom hozza, hogy megepitsek. Akkor most hogy is van ez?
Azt talan mindenki el birja fogadni, hogy egy ketmillios varos eseteben nem art, ha van egy olyan autout, ami lehetoseget biztosit a forgalomnak a varos megkerulesere. Ilyenforman az M0 megepulese a varos valamennyi lakojanak kozvetett erdeke. Magam is megorultem, mikor vegre nekilattak az eszaki szakasz epiteni, leli szemeim elott mar lattam, amint Ujpestrol a varos erintese nelkul, 10 perc alatt erek el Arpadfoldre nagybatyamekhoz, vagy nem kell becsortetnem az Arpad-hid dugoiba, hogy atjussak Szentendrere. Szoval mar kezdtem orulni.
Egyszer csak azt olvasom, hogy a Kaposztasmegyeri Kornyezetvedok Kore tiltakozik az M0 epitese ellen, pert indit, karteritest kovetel. Merthogy zaj, meg por, meg biztos csokken a lakasok erteke is. Es erre leallitjak az epitkezest !
De konyorgom, kik ezek az onjelolt kornyezetvedok? Milyen alapon allitjak azt, hogy az en erdekeimet kepviselik? Hogy veszik a batorsagot, hogy jobban tudjak nalam, hgy mit akarok? Es miert bir annyira hulye lenni a birosag, hogy egy ilyen gittegylet velemenyet, vagy akar parszaz ember szemelyes erdeket fontosabbnak tartsa legalabb egymillio ember kozerdekenel ?
bajdovej
Tudtommal kepviseleti demokraciaban elunk, ahol a valasztasok alkalmaval dol el, hogy ki kepviseli az en erdekeimet. Jelen esetben ez az onkormanyzat hataskore. Jopofa is lenne, ha minden utca meg tarsashaz sajat erdekkepviseleti szervet hozna letre, es nem fogadna el a neki nem tecco onkormanyzati donteseket.