Ettől féltem, rám lett pititva. Nekiállhatok számolgatni. :-((((
Az az igazság, hogy tizezernyi szavazatra számitottam, de az Index szerkesztősége nem kapott az ötleten, és igy én is kicsit elszntyolodtam az érdektelenség miatt.
Fidesz+MDF: 42%
MSZP: 41 %
MIÉP: 7%
FKGP: 5% (ha bejut, de valószínű, hogy azért beszavazzák őket)
SZDSZ: 5% (ha bejut egyáltalán, de talán nekik is maradt még egy 5%-os bázisuk)
Szerintem ennek az lesz a vége, hogy a Fidesz csak a MIÉP-pel tud kormányt alakítani (amit nem tudom, hogy akar-e), az MSZP nem lesz képes kormányt alakítani (minthogy nem is nyer), patthelyzet lesz, és kisebbségi kormányzás. Vagy nagykoalíció? Ez mondjuk elképzelhetetlen...
offtopic
Kedves tippelők
Kérlek benneteket, hogy ebben a topicban csak létező pártokra, egész számokban (nem tartományokban) kifejezett százalékokat adjatok meg.
Más tippet nem tudunk érvényesnek tekinteni, tehát nincs "FIPÉP", "egyéb párt", "majdan születendő párt", 10-12%, 12.3 %
Minden egyéb véleményt pedig tisztelettel kéretik a "Választási TOTO 2002 Comment" c. tpicba tenni, tehát az itt megtett tipp indoklását is, ha bárkinek ugy tetszik.
Még egyszer mindenkinek előre is köszönöm a fegyelmezett játékot.
Felhivom továbbra is a figyelmet a topicnyitóban található kiirási feltételnek arra a pontjára, hogy az időben korán megtett szavazatnak nagy jelentősége van, és hogy a "nick" késöbb megtett szavazata viszont az előzőt érvényteleníti, tehát bölcs mérlegelés kérdése, hogy a közvéleménykutasái eredmények adta pillanatnyi eredményt érdemes-e uj szvazattal érvényre juttatni.