Segítséget szeretnék kérni tőletek! Úgy volt hogy megyek ki Indiába ismerősökkel, meg is vettem 3 fajta oltást az egyiket be is adattam és utána két hónapra derült ki hogy elmarad az Indiai út. Meg van a számlám az oltó anyagokról. El szeretném adni két oltó anyagot 10 ezer forintért. Az egyik neve Boostrix polio szuszp, a másik Typhim Vi-Poliszach, tifusz vakcina, a kettő gyógyszertári ára: 13739-Ft.
Minden jógarajongónak ajánlanám az alábbi lehetőséget. A Starlim India szervezésében számos kurzus található, teljes ellátással, Indiában egy Rishikesh nevű városkában mely az ország egyik jógafővárósaként van számon tartva.
Sziasztok. Mi október 21-én indulunk Nov.7.ig. Delhiben akarunk 2 napot lenni utána el szeretnénk jutni Goa-ra. Búvárkodni is. De ha lehet utba ejtenénk 1 napra Raipurt is. Majd vissza Goa -rol Delhibe. Van valami ötlet hogy hogyan érdemes? Van esetleg valami gyorsvonat vagy ilyesmi? Mit érdemes megnézni,mien árak vannak,és mienek az emberek mennyire zaklatják az embert.Előre is köszönöm. Móni
Mi október 21-én indulunk Nov.7.ig. Delhiben akarunk 2 napot lenni utána el szeretnénk jutni Goa-ra. Búvárkodni is szeretnénk. De ha lehet utba ejtenénk 1 napra Raipurt is. Majd vissza Goa -rol Delhibe. Van valami ötlet hogy hogyan érdemes? Van esetleg valami gyorsvonat vagy ilyesmi? Mit érdemes megnézni,mien árak vannak,és mienek az emberek mennyire zaklatják az embert.Előre is köszönöm.
Ha úgy érzed, hogy segíteni szeretnél, de nem tudod, hogy hogyan indulj neki, jelentkezz bátran. A CICD segítséget nyújt Neked abban, hogy tényleg ott segíthess, ahol szükség is van erre. Nyelvtudás mindig jó ha van, de nem feltétel. Tehát ne szomorkodj, ha úgy érzed, hogy túl kevés az angol nyelvtudásod. Ez nem lehet akadálya az önzetlen munkádnak.
A CICD-nél eltöltött idő alatt lehetőséged lesz angolul tanulni, illetve a meglévő angol tudásod erősíteni.
A programról pár mondatban:
Két év fejlesztő-munkás képzés – elméletben és gyakorlatban
A 24 hónapos program a következőkből tevődik össze:
6 hónap Nemzetközi Kapcsolatok képzés Angliában
3 hónap munka, megtakarítás és készülődés
3 hónap felfedező utazás Afrikába vagy Indiába
6 hónap munka Development Instructor-ként Afrikában vagy Indiában
6 hónap tanulmányok és újságírásmédia
Az első csapat 2012 májusában kezd!
Különleges szakképzettséget nem igényel!
Ha 18 év feletti vagy és szereted a kihívásokat, nagy a teherbírásod és a kitartásod, akkor a helyed köztünk van!
További információ itt: www.cicd-volunteerinafrica.org vagy a www.humana.org weboldalon.
Ez egy olyan malária-gyógyi, amit csak Bécsből lehet hozatni (20Eur/doboz) állitolag jobb, mint a Lariam (kevesebb mellékhatás stb.) Egy Delagil nevü, kb. 500Ft-os magyaro-n kapható gyógyszerrel kell együtt szedni. Paludrinból 2szem/nap kell, fertőzött terület elhagyása utan is 3-4 hétig, Delagil meg 2szemet egyszer egy héten kell csak szedni. Nekünk megmaradt (+elvileg Delagil is akad még), mert utunk során kb. az első két napon (Agrában) láttunk csak szúnyogot, és így úgy gondoltuk, nem 'mérgezzük' magunkat még hetekig. (mármint ha nincs veszély akkor azért mégse eszek gyógyszert. De ha vki maláriás területre megy, azért jól jöhet.)
Nem vagyok gyakori vendége a fórumnak, de mielőtt indiai útra indultam volna legjobb barátommal, sok hasznos tippet olvastam itt. Már több, mint 4 hónapja úton vagyunk, és rendszeresen bloggolunk is. Ha valakit érdekel, sok életszerű-életszagú történetet olvashat itt (plusz néhány fotó):
Az már biztos, viszont még annyit, hogy ha hagyományos fényképeket is készítesz, akkor filmet ne vigyél. 100-130 rúpia egy tekercs Kodak, ami a harmada annak, amennyiért itthon kapsz. Előhívatni is ott érdemes, ha bírod hazacipelni.
Elvben van, de mielőtt letörlöd a memóriakártyáról a képeket, ellenőrizd le, hogy tényleg sikerült-e a CD-re másolni. Ha sikerült, akkor töröld csak a kártyát. Elég bosszantó, ha elvesznek a képek.
Egy ujabb (valoszinuleg blod) kerdesem lenne: kint van lehetoseg a fenykepezogeprol kozvetlenul cd-re iratni a kepeket? (Nem tul nagy a memoriakartyam ugyanis. Az utikonyv nem emlit ilyesmit, hatha itt valaki tudja.)
Hát, csodállak, én már a 3. nickem jelszavát felejtem el és regisztrálok újra, de te még mindig ezen a néven és az India topikokban vagy. Lényeg: régen már dumáltunk.
Voltak jó fotóid, most nem tudnál belinkelni néhány jókedvcsináló, rosszidőfelejtő fotót ide? Készítettél újakat?
koszi szepen mindenkinek a velemenyet, vegul ugy dontottem, h azt hiszem nem fogok malariagyogyszert szedni (najo, vszeg meg eleg sokszor meggondolom magam, de most azt hiszem, h nem... en egyebkent avloclort es paludrint kaptam, egyutt kell(ene) oket szedni, mert a gp szerint goa "low risk area" ugyh az is eleg oda)
Amiket előre le lehet foglalni, azok nem hiszem, hogy a legjobb árúak lennének. Persze rajtatok is múlik, hogy mi az a színvonal, amit még el tudtok viselni, és mi az amit már nem, de Indiában szinte mindenütt lehet olcsó szállást találni. Ha eddig nem voltál rutinos hátizsákos utazó, akkor majd most az leszel. :-)
És alkudni kell. Pofátlanul. Tudni fogják, hogy külföldi vagy, úgyis eleve háromszoros-négyszeres árral kezdenek (mondjuk szállásnál talán nem, de majdnem mindenhol máshol igen).
Pont a Gold Regency arain hultem el. Ezek szerint nem erdemes elore lefoglalni, hanem csak megnezunk majd par helyet.... Ra kell jojjek, nem vagyok rutinos hatizsakos utazo. :-)