Keresés

Részletes keresés

Bucika Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8666
Kriza: azert kellett mert amikor hazajottunk az elso heten a mano fogyott 30 dekat es a doktor neni azt mondta hogy valszeg nincs eleg tejem. Mondjuk en rohadt ideges voltam az elso heten, szerintem ez is kozrejatszott pont Botond evesei miatt. Szoval jott a tapszer. Most mar szerintem tok sok tejem van de mindig csak kicsiket szopik es utan kapja az uveget. Ejszaka amikor ebred csak cicit kap es azzal birja reggelig. Nekem amugy a doki neni ahogy meglatott mondta hogy nem fogom tudni sokaig szoptatni mert tuls sok energiam van es keves turelmem a szopizashoz. Hat van ez igy. Ehhez kepest imadom amikor mellen van es attol felek hogy valami meg fog szakadni koztunk amikor mar nem fog cicizni, meg azt a keveset sem amit most. Majd meglatjuk.
tamara Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8665
Sziasztok,
köszi Borka nevében is a jókivánságokat!

Igen, igen, tegnap volt egy éves a lány, de csak holnap üljük nagy családi körben a szülinapját, plusz apósét is (plusz a mi házassági évfordulónkat is), úgyhogy lesz kistorta, nagytorta, kisdísz, nagydísz, meg nagy és óriás ajándékok! Már olyan kiváncsi vagyok, hogy mit fog szólni!!

Amúgy helyzetjelentés:
szótára: mama, nem, te, kaka (persze nem akkor, amikor kell), baba, cica (szica inkább), vau-vau, meg egy csomó hangutánzó szó. "Utasításra" megcsikizi a kuncsaft lábát, megnézi, puha-e az orra, tapsol ezerrel, pacsit ad, stb. Szóval egy TÜNDÉR, na!!!!

Na jó, eldugulok, nem ajnározom tovább! (De hát az anyai büszkeséget hogy a fenébe lehet visszafogni!)

Flórának gratula az első lépéseihez!

Piglet, Atusnak előre is boldog születésnapot!!!! (holnap sajnos nem tudom még online sem meghúzni a fülét)

sziasztok, t.

kriszi Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8664
Boldog szülinapot az összes érintettnek!
Cincoka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8663
Szép jó napot!
Tele lesy velem a topic,de nem baj...

Bébihempergésre egy nagy,puha, plédet használunk, ami nem szöszöl,mint az olcsóbbak többsége. Nem volt tul olcsó, de még akkor vásároltuk a Bétexben,bár nem babacélra, amikor nagy akció volt. Gépben is mosható,igy nekünk megfelel. De ennyi pénzbol már egyedi darabot is varrhat akár egy kevéssé kreativ anyuka is, két réteg anyag közé olyan bélés kell, aminek nem jut eszembe a neve,de a boltban tudni fogják:-).Lehet pamutból, akkor varrhatsz rá állatfigurákat filcbol vagy másból,meg holdat,napot,csillagokat,de kapható olcsón babamintás kartonanyag, szerintem az is jó.Beszegoszalag is veheto.Nem olyan nagy munka- mondom én, aki tuti,hogy nem csinálja meg…Szerintem ezt még késobb is használni fogják a gyerkocök, amikor pld. sátrat vernek a szoba közepén:-)

Cincoka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8662
S hogy Beebite is boldog legyen,milyen jól tanultam:
Nagyon köszönöm!!!

Cinc
Cincoka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8661
Ha most elrontom,elbujdosok
Si Benceje 3 honaposan
nufi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8658
Sziasztok!

Mostanában egy kicsit hanyagoltam az írást, de azért olvastalak benneteket. Akkor most nézzük szépen sorban:

Anyatej: tejserkentés céljából sajnos nekem sem vált be a homeopátiás bogyó. Egy hete elfogyott a fagyasztott anyatej is, ezért trilla kérdésén (lefejje-e mindkét mellét) felbuzdulva úgy döntöttem, hogy veszíteni valóm nincs, hát kipróbálom. Eredmény: a tápszer még bontatlan. Minden evés után fejek, reggel érdemleges mennyiséget, utána éppen csak egy kevéske van (5-10 ml), majd az utolsó előtti evésnél - amikor főzeléket kap a baba + szopik – ismét egy picit többet. Így összejön annyi, hogy az esti szopás után ezt adom neki, elkerülve így a tápszert. Néhány alkalommal már fagyasztottam is le. Lehet, hogy néhány nap múlva már nem fog működni a dolog, de már ezért az 1 hétért megérte. Azért írtam ezt le, hátha valaki másnak is tudok vele segíteni.

Főzelék: Gergő nagyon szereti, eddig kapott sima krumplit, almát+krumplit, és sárgarépát+krumplit. Mindegyik ízlett neki. Elképesztően tud kinézni minden főzelékevés után: ha nem vagyok elég gyors, akkor két kanál között a szájába nyúl, azután elkezdi dörzsölni a szemét, majd megfogja a kezemet, nehogy a következő kanállal a szájába tudjam tenni. Ennél már csak az jobb, ha rájön a tüsszöghetnék. De most már rutinos vagyok, bébihordozóban etetem, nem az ölemben van, így egyik kezem szabad, amivel a szájba nyúlásokat meg tudom akadályozni.

Játszó matrac: hasonló gondokkal küzdök, mint Si, ezért is örültem meg annak a játszó matracnak, amit írt, de aztán olvastam cár hozzászólását és egy kicsit elbizonytalanodtam. Mekkora az a matrac, és mennyibe kerül, hol lehet olyat venni? Gergőnek még nincs foga, addig is érdemes lenne venni neki? Vagy többiek ti mit tesztek a baba alá, ha a szőnyegre rakjátok?

Oltás: ma voltunk a 4 hónapos oltáson, reggel óta gyomorgörcsöm volt. Úgy sííííírt, és úgy zokon vette az egészet, alig lehetett megvigasztalni. Amikor kijöttünk a doktor nénitől, még 5-10 percig a képeket nézegettük a váróban, és sétáltam vele, hogy eltereljem a figyelmét és megnyugodjon.
Ja, a borogatáshoz egy ötlet (de az is lehet, hogy felfedeztem a spanyol viaszt): én egy régi sport zoknimnak vágtam le a gumis részét, és azt húzom fel a combjára, a vizes zsebkendőre, így nem kell kötözgetni, nem csúszik le, és nagyon jól tart.

Na most már eldugulok, mert egy kicsit hosszú lettem.

nufi

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8657
Sica, szinténzenész!

:-))))

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8656
Tényleg tündéri!
Előzmény: Sica (8655)
Sica Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8655
Én arra emlékszem Piglet, hogy Te két nappal később szültél egy tündéri kisfiút... :-)
Előzmény: Törölt nick (8654)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8654
Sziasztok!

Boldog egyéves szülinapot tamara Borkájának, és aki még emlékszik rá - vele egyszerre szült pöttyös Misijének.

Piglet

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8653
Kriza!

Ezt találtam Neked homeopatia és alvászavar ügyben:

1: indexen piglet 4445. hozzászólásában: "...Az alvás problémák pillanatnyi megoldására teljesen jó a Chamomilla. ... ... NEm alkati szerként, hanem általánosan. Pici babák részére nehéz elalvásnál, illetve fogzáshoz. Ártani nem lehet vele. Ez tuti. Ha viszont használ, akkor meg jó, és annyi. ... "

2: Sladi honalpjáról 1 részlet: "... Már az újszülöttnek is szoktak adni egy porrá tört
golyócska Arnicát vagy Aconitot a nyelve alá, mert ezzel kiküszöbölhetők olyan problémák mint az alvászavar, a szopási rendellenességek (persze ehhez a mamát is kezelik). Kisbabáknál általában 2-3 éves korig a babát és a mamát együtt jó kezelni a köztük fennálló szoros kapcsolat miatt, és ezt az a tapasztalat hozta, hogy a babák betegségére (kólika, bukás, hányás, sok-sok sírás, stb.) a mama alkati szere hatékonyabbnak bizonyult, mint a tünetek alapján adott szerek. ..."
DE ez csak 1 részlet, nézd meg, biztosan találsz ott, ami segít.

Remélem tudtam segíteni, ilyesmit kerestél.

Elayne Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8652
Boldog szulinapot Borkanak!!

Flora tegnap megtette elso onallo lepeseit. :)) Szam szerint kettot, a szektol hozzam. Aztan boldogan zuhant a nyakamba. :))

Zsuzsó Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8651
Sziasztok!

Borkának én is nagyon boldog szülinapot kívánok, és közben azon álmélkodok, hogy mennyire hamar letelt ez az egy év...

Tímea legkissebjének meg nagyon boldog névnapot kívánok!

Zsuzsó

Sica Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8650
Sziasztok!

Tamara Borkájának itt is nagyon boldog első születésnapot kívánok!

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8649
szia Kriza!

Volt idő az elején, mikor kisLackó is többször elég nyűgös volt és mohó baba Ő is még most is.
Mi úgy próbáltuk megoldani, hogy amikor nyűgös volt, fekve szoptattam, így egy kicsit én is tudtam pihenni, most is így szeret igazán enni.
Amikor elalust szopi közben akkor kicsit megsimiztem a fülét, vagy a Kedvesem emelgette az egyik lábát - mintha szivattyúzna :) - ilyenkor újrakezdte egy ideig, majd teljesen elaludt. Mikor nagyon nyűgös volt, akkor néha vagy csak az apja vállán, vagy a hasunkon aludt.

Állítólag abból látszik, ha kevesebb a tej, ha a babák combja kezd fogyni - ezt tegnap hallottam a tv-ben.
De miért lenne kevés a tejed? Fel a fejjel és nyugi! Megérzi biztosan Rajtad is, hogy idegesebb vagy, így sajnos Ő is az lesz. Kívánom, hogy mielőbb túllegyetek ezen!

márkó-bébi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8648
Jó estét,
Mégegyszer köszönöm a válaszokat, segítséget.
Trilla nagyon-nagyon köszönöm a felajánlást, élnék vele!
Gripe Water-ről jót hallottam, de mi nem jutottunk el a használatáig, mert egyik napról a másikra megszűnt a hasfájóssága. (2-3 hónap között szokott állítólag enyhülni, megszűnni.)
Zso70: ha a mi gyerekorvosunk neve, telefonszáma érdekel írj, (Pasaréti u. rendel és Budakeszin lakik otthon is van rendelője.) Én meg vagyok vele elégedve, nagyon tapasztalt, minden hónap első csütörtökén hallhatod a rádióban is.
Üdv
Éva
Kriza Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8647
Sziasztok,

egyszer valaki írt valami homeopátiás szerekről, amit lehet használni kisbabáknak altatási zavarokra. De nem bírom meglelni, hiába keresem, okosan vagy nem okosan, nekem ugyan semmi nem jön elő. Nem emlékszik valaki, miről volt szó? Piglet, utolsó reménységem???

Kriza

zso70 Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8646
Szia Kriza,
egy kis "kukucsi a masik "topicbol.
Szoval, en 5 honapig szoptattam Bendet, ejszaka is - most nem fogom a Pocaklakot -. A vegen mar nagyon tele lett a hocsukam, sajnaltam ha sirt,igy nem volt szivem abbahagyni. De a jozan eszem azt mondatja, hogy a normal sulyu babanal igazan nincs szukseg a suru ejszakai szopira. Az jo, ha egyszer eszik, de kb. 2 max 3 honapos koraig.
Sok esetben lehet, hogy a sok kajcsi miatt sir. A kisebb sullyal szuletett babak hamarabb, latvanyosan gyarapodnak.

Nem tud valaki jo gyerekorvost a II ker-ben, Nagykovacsihoz kozel?? Sajnos nalunk pityokas az egyetlen doki, s a kozelben nem ismerek senkit.

Előzmény: Kriza (8644)
vomitné Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8645
Szia Kriza,
ez már nem az a bizonyos születési utáni, hanem úgynevezett anyatejes sárgaság. Általában 2 hónapos korig is eltarthat, teendő nincs vele, elmúlik magától. A mi doktorbácsink annak idején azt mondta 2 hónap után azért indokolt egy vérvétel, de még nem volt olyan kis páciense, akinél ez gondot okozott volna. Az én gyerekeim különösen veszélyeztett kategória volt ilyen szempontból az rh összeférhetetlenség miatt, de csak a most 8 hónapos kisebbik volt néhány hétig szép sárgás-barna. Mondták is, hogy milyen szép bőre van :-). Szerintem ne aggódj, magától elmúlik nektek is.
Napirend: na, nálunk még máig nem állt be az evés, szopás időrendje, már nem is nagyon fog, de engem nem zavar. Eszik ha éhes, és kész.
Sziasztok
vomitné
Kriza Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8644
Sziasztok,

Bucika: én is aggódok kicsit, de rendszeresen látja védőnő, dokibá, és senkinek nem tűnik furcsának, hogy sárga úritök a fiam. Ezek szerint nem aggasztó a dolog. Van elegendő nedves pelusa, felébred etetésekre, ezekre kellett figyelni az elején, ezek működnek.
Más: Ti miért kezdtetek tápszert is adni Botondnak? Nem hízott, vagy honnan tudtad, hogy nem elég a tej neki? Dömi 3450 grammal jött haza, és 3 hetesen volt 3740 gr. Tehát végülis hízott, ha nem is gombamódra...

Engem a szoptatás aggaszt. Sajnos, kezdek tiszta görcs lenni, ami ugye nem tesz jót a tejnek. Az egész nem izgatna, egyen Dömi ahányszor akar, éjjel is akár, de ezek a maratoni 40-45 percek, közben cicitépés, rángás nagyon kikészít. Folyton elalszik a cicin, hiába fejem közbe a szájába, hogy ne fáradjon annyira el, hiába ébresztgetem, aztán félóra után megint szív 3 percig erősen, aztán ismét elalszik... Jakus szegény szintén nehezen viseli a dolgot. És nem tudom, hogy kevés a tejem, azért tép, vagy túl sok, és fuldoklik, tegnap pl. tépés közben csorgott a száján a nedű kifelé. A cicim meg ég újra, kirágva, repedve nincs, de nagyon ég. És az egész mellem is fájdogál, igazából a gyereket nem tudom abban a klasszikus „magamhoz ölelem”- pózban felvenni, mert fáj, ahogy lökdösődik a karjaival.

Ma éjjel evett 9h-kor, aztán országos nyafi jött, semmi se volt jó neki, véletlenül sem aludt volna el, mint eddig többnyire ilyenkor, végül ismét szopott fél éjfélkor, aztán aludt ugyan 5h-ig, de utána megint a nyafi jött. Se karban, se mózesben nem tetszett neki az élet, a cumit kiköpdöste. Tudom, hogy más is így van a babájával, de engem nagyon megvisel. És ugye Jakus miatt nekem nem működik a „gyerek alszik, alszom én is” módszer. Sajnos.
Szóval kissé kivagyok ma…

Jobb napokat nektek!

Kriza

kriszi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8643
Kriza!
Azt hiszem, ez a sárgaság, amit úgy hívnak élettani. Okosabbak javítsanak! Mindenesetre nálunk a kicsinél 6 hetes koráig volt, és azt mondták, anyatejes babáknál előfordul ilyesmi. Mivel nekem alapból rengeteget evett, nem kellett plusz folyadékot se adni. És mindenki csodálta, milyen szép barna áprilisban! (Amúgy még a kórházban kezdődött a sárgasága, de később a normál időnél, vért vettek tőle, de kezelés nélkül hazaengedték, annyira enyhe volt.)
Előzmény: Kriza (8640)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.07.11 0 0 8642
sziasztok :)

Tegnap végre hazaértünk, úgy tűnik, megviselte kisLackót azért, hogy 11 napig távol volt, minden teljesen új Neki itthon. Velem aludt, de simán alszik az ágyában, pedig ettől féltem.

Éjszakai etetés: hát, mi még mindig kelünk kb 3 óránként, pedig épp tegnap mértem és 7,8 kg. Próbáltunk ezt-azt, (najó, vízitatást, teáztatást nem), de semmi sem vált be, csak a gyors szoptatás, így hamar visszaalszik, majd én is.

Márkó-bébi: én alvás közben vettem lenyomatot a Kicsi kezeiről. (még a tappancskáiról is:)

Lassan előjött az "új" haja :) Mitől sűrűsödik meg? Tényleg jó, ha többször nagypn le van vágva?

Bucika Creative Commons License 2001.07.11 0 0 8641
Sziasztok!

trilla: Gripe water nekunk is segit, de en mostmar egyre kevesebbet hasznalom. En altalaban a hajanli etetesnel adtam csak neki egy kanallal. Botond pukizik rendesen es no mint a gomba. Hizott 2 kilot 2 honap alatt, szombaton volt 4.75 a 2.75-os szuletesi sulyahoz kepest.:))

Kriza: Mi kb. 1 hete, azt hiszem, altunk be egy 4 oras rendre. Most mar eltoltam egy oraval, 7-11-3-7 es hajnalban meg szopizik 2-3 korul aztan reggel ebred nagyon, addigra mar rendesen megehezik. Mi ma vagyunk 10 hetesek es mostanra kezdett beallni.:))

Ezt a sargasag dolgot nem ertem, es nekem oszinten megmondom fura hogy a dokik nem aggodnak. Bar nem idegesiteni akarlak titeket.

Kriza Creative Commons License 2001.07.11 0 0 8640
Sziasztok,

Trilla:
Dömi is sárga még mindig, azt hittem már, valami baj van. Akkor ez elhúzódhat? Dömike még csak négyhetes. Neked mit mondtak? Nekem feketeteával teáztatást javasolt a dokibánk, kis szőlőcukorral ízesítve. Ízlik neki, csak félek, hogy nem tud majd aludni a koffeintől.
Mi is most voltunk próbaszoptatáson, nekem meg alig evett Dömibaba. Mondjuk alig 2,5 órája evett előtte és igazából csak udvariasságból kapta be a cicit, plussz kényelmetlen széken, ismeretlen helyen a szokásos 40 perc helyett 15 percet evett, de csak 50 grammot szopott. Jól meg is ijedtem először, bár valójában azért csináltuk, hogy megnézzék, miért tépi a cicit – persze a védőnéni be se jött megnézni, hogy eszik…-, így csak a mennyiség miatt idegesítettek. De aztán lenyugodtam, és mindent a körülményekre fogtam, plussz egy mérés szerintem semmit sem jelent. Ma meg itt volt a rendes védőnénink, és beszélgetve kiderítettük, hogy valszeg azért tépked, mert a jelekből úgy tűnik, nekem így a 4 hetes gyerek mellett készül máris megjönni :((( Minő mázli.

A cumi-ügyben köszi mindenkinek a biztatást. Úgy tűnik, van, amikor kell, van mikor kiköpi, de sokszor azért jól jön neki is, nekünk is – a csend megfizethetetlen.

Most az éjszakai szopit szeretném kitolni valahogy. Már többször csak reggel fél 5 felé ébredt a kilences esti evés után, tehát elvileg bírná. Tegnap ugyan evett egykor is, biztos, ami biztos, de aztán hajnalban meg alig nyammogott. Ez a meleg nem tesz jót a nemlétező szoptatási rendünknek. Másoknál hogy alakult ki, mikorra valami viszonylagos rendszer? Szegény Jakus sétáltatása kezd nagyon esetleges lenni emiatt, nehéz a két kölköt összehangolni.

Kriza

Mandrake Creative Commons License 2001.07.11 0 0 8639
Trilla!

Mi már átálltunk rá, nekünk nagyon bejött. Most kajcsi előtt kap egy kávéskanálnyit. (?hogy valóságban mennyí?) A leírásból úgy tűnik, az emésztést segíti, de nem azonnal, hanem egy kicsit később. Most jókat rotyogunk napközben. Nekünk egyébként most a fogacskával gyűlik meg a bajunk, most már nagyon duzzadt, és viszket, emiatt nagyon nyűgösen eszik. Most már van pasztánk, kengetjük, így valamivel jobb. Sajnos úgy tűnik a pici mindent egy kicsit hamarabb szeret csinálni, mint az átlag. Majd kiderül.
Minden jót, vigyázz a picire!
Mandrake

Előzmény: Törölt nick (8638)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.11 0 0 8638
Marko-bebi, mail ment!

Sziasztok. Hat visszajottunk egyhetes Gardonyi torturabol. Jo volt, en pihiztem, Pocok hasfajt.

Ma megint voltunk vervetelen, mert 6 hetes a cseppem, de meg mindig sarga. Raadasul eszmeletlen hisztit csinal , rangatja a labat, annak ellenere hogy rendesen kapja az espumisant. Es nyog. Amit en eleinte beszelgetesnek hittem, az bizony fajdalmas nyoges. Na erre is kivancsi leszek, hogy miert... :(

Megmertek, hizott masfel het alatt 350-et. Volt probaszopcsi (anyuka huzzon be a 3-as erndelobe oszt etessen!), meressel. A kicsim marhara nem akart enni, legalabbis nem ugy, mint szokott, es kiderult, hogy igy kelletlenul benyomott, ize, szivott :) 130-at.
Szoval az a baj, hogy tulzabalja magat. Radikalisan 25 percre csokkentettuk a szopcsiidot. Na ja, de akkor hol van a komfortcumizas, hol van, hogy jollakott es elengedi? Kegyetlennek erzem magam, de most mar 2x bejott, es nem uvolt szopcsi utan.

Lanyok-fiuk, mi a tapasztalat a GripeWaterrel? tudom, mar volt rola szo, de mit is csinal tulajdonkepp? Szeleltet vagy az emesztest segiti? es mikor? Beadas utan azonnal (3 perc) vagy kesobb?

Holnap lesz eredmenye a vervetelnek... szoritsatok.

Előzmény: márkó-bébi (8635)
dalia Creative Commons License 2001.07.11 0 0 8637
áfonya,

ha még aktuális a kérdés, Mávos dokim van, dr. Herczegh, szerintem beszél angolul, holnap megyek hozzá, megkérdezem.

d.

Előzmény: afonya (8574)
simine Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8636
Marko-bebi!

Mi egyszeruen csak magunk kozt altatjuk amikor kirandulunk es nem itthon alszunk. Persze ez csak akkor kenyelmes ha eleg szeles az agy. Azzal nalunk sosem volt gond eddig, hogy a koztunk alvas utan mar nem akart a kisagyban aludni. Mi is megyunk augusztusban kirandulni es akkor is koztunk fog aludni Emese.
Szia
simine

Előzmény: márkó-bébi (8635)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8635
Igen, úgy vettem észre az almától szorulása van. De ma már egy egész adagot megevett, nagyon szereti, holnap remélem nem lesz gond a széklettel.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Egy kérdésem/kérésem lenne: nem tudna valaki kölcsönadni egy összecsukható utazóágyat 1 hétre (aug. 16-23-ig mennénk nyaralni). Illetve ötleteket szívesen vennék, ti hogy oldanátok meg az alvást egy apartmanban egy 5 hónapos gyermeknek?
Köszi előre is
Éva
Előzmény: Cincoka (8607)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!