Keresés

Részletes keresés

Mandrake Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8630
Köszönöm, sajnos ettől tartottam, eddig a hasfájások miatt volt nyugtalan, most a fogacskája következik. Mindenesetre beszerzünk valami jó kis rágókát neki.

Mandrake

Előzmény: kriszi (8629)
kriszi Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8629
Fogzásnak hívják. Amúgy nem biztos, hogy ki is bújik az a fogacska, de több 3 hónapos baba van a környezetmben, akiknek ilyen korán kibújt.
De az is normális, ha hónapokig csak nagy nyáladzás megy.
2 gyerek után már csak ilyen okos vagyok. Anno az első fiamat 8 hetesen elvittem az orvoshoz, mi a baja, mert patakokban folyik a nyála. :-)
Előzmény: Mandrake (8628)
Mandrake Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8628
Sziasztok!

Segítséget kér egy aggódó apuci: Lehetséges-e, hogy a két és fél hónapos pici fiacskánknak nőjön a foga???
A tünetek: az alsó ínye egyhén meg van dagadva, állandóan folyik a nyála, mindennel dörzsölgeti az ínyét (esetleg ettől lenne dagadt?. Viszont emiatt nagyon nyugtalanul alszik, ha alszik. Most a cicicés sem érdekli annyira. Mi lehet a gond??

Mandrake

cár Creative Commons License 2001.07.10 0 0 8627
Szia Si!

Mi pont most fejeztük be a nyárra a babaúszást. A kezdők babák a következő dolgokat csinálták: 1. a karodra fektetett baba arcát bő vízzel lelocsolod,
2. a babát a hóna alatt fogva eltartod magadtól, lenyomod a víz alá, majd magadhoz húzod és kiemeled a vízből,
3. a babát a tarkójánál tartva a hátán lebegteted úgy, hogy Te a fejénél állsz,
4. a babát megfogod kinyújtott karral a mellkasán és a tarkóján, majd lenyomod a víz alá, elengeded, ő felúszik, Te pedig elkapod és megpuszilgatod. Minden gyakorlatot 3x egymás után kell megcsinálni, a szoktatás végére 5-7 percen belül. Ha ezt teljesíti a babád, akkor "levizsgáztál" és haladó csoportba lépsz. Ott még csak egyszer voltunk, így arról nem nagyon tudok írni, de ott több merüléses gyakorlat van, a fönt említett dolgok a bemelegítést szolgálják.
Légy óvatos ezzel a polifoam-puzzle-al. Mi is vettünk Rolinak és imádta kapirgálni, pillanatok alatt szétszedte és jó nagy darabokat harapott le belőle, amikor már a fönti metszőfogai is kibújtak.

Más! Képzeljétek, mi történt tegnap. Hazaértem munkából, és Rolit rövid hintáztatás után homokozni vittem. Alighogy beletettem Rolit a homokozóba, másfél méter megtétele után boldogan emel ki valami göcsörtös valamit a homokból és mutatja felém. Gondoltam egy kisebb faág, az sok van a homokozóba, de ahogy jobban megnéztem, láttam, hogy egy homokkal borított, félig száradt kutyakaki!!! No comment.

Üdv

rgranc Creative Commons License 2001.07.09 0 0 8626
si
Kéretlen jótanácsok: Hogyan NE legyünk tökéletes anyák! topikot láttad már?
Kézlenyomat: alvás közben esetleg?
Előzmény: si (8624)
si Creative Commons License 2001.07.09 0 0 8625
Hópihe!
Olvastam a mailt, válasz ment.
si
si Creative Commons License 2001.07.09 0 0 8624
Ilyen jó időben keveset tudok a gép előtt ülni, úgyhogy most egyszerre rátok zúdítok mindent!

Kriza! Ahogy írtál a cumizásról, mintha csak Bencéről írtad volna. Ő is pár hetesen kezdte igényelni a cumit, mindig megnyugtatta, elaltatta. Én szigorúan csak alváshoz adtam, azt is csak akkor, ha úgy nézett ki, hogy nem tud enélkül elaludni. Legtöbbször persze kellett a cumca. Szerencsére nem sokáig tartott ez így, mert egyre többször aludt el cumi nélkül, és kb. 2 és fél hónapos korában eljutottunk odáig, hogy fintorogva rágta, és tolta ki a szájából a kis nyelvével. Most már 4 hónapos, és egyáltalán nem igényli a cumit, ott porosodnak a fiókban.
(Persze, megtalálta a kis ujjacskáját, és úgy döntött, hogy az jobban ízlik neki)
Ha nem otthon vagyunk, és kicsit nyűglődik, szinte mindig megkérdezik, hogy: -Nincs cumija??? Pedig az kellene most neki… stb… stb… Kéretlen jótanácsok, biztosan ismeritek..
Mintha egy gyereknek állandóan csendben kellene lennie. Végül is, mindig megnyugszik cumi nélkül is, de amíg igényelte, addig megkapta. Szerintem ez minden gyereknél másképpen működik, ki kell tapasztalni.

Kicsit térjünk már vissza az uszizáshoz! Mi is járunk, itt csak egy helyen van, nincs választási lehetőség. Nekem nagyon tetszik, ahová járunk, jók a körülmények, és elég rugalmas, kisbabától függő a program. Amire kíváncsi lennék, hogy máshol milyen „feladatokat” végeztetnek a babákkal?
Mi úsztatjuk őket, hason, és háton is, úgy, hogy fogni kell az egyik kezemmel a tarkóját, a másikkal pedig az állát. Amikor ezt már megszokta, akkor merülhetünk a víz alá. De ez teljesen egyéni, mindenki annyit, és akkor csinálja, amikor neki jó.
Máshol hogy néz ki egy úsziófoglalkozás?

Kézlenyomat: Én is próbáltam Bencustól egy örök emléket kicsikarni, nem volt túl könnyű. Ha valakinek sikerül, akkor ő is, és a babája is nagyon ügyesek. Nekem Bencus mindig ökölbe szorította a kis kezét, mikor fel akartam emelni a lenyomatról. Így pedig már nem mutatott valós képet. Próbáltuk temperával is, hogy legyen a babanaplóba is, de akkor is megmarkolta a papírt. Úgyhogy nem lett 100 %-os.
A Babanaplót nagyon tudom ajánlani, hogy készítsetek egyet, mert valóságos kincs lesz néhány év múlva. A lányomon látom, ő 11 éves, ő imádja a sajátját olvasgatni, pedig akkor még csak egy egyszerű kis füzetbe vezettem a fontosabb dolgokat. Bencének pedig a Penny-ben vettem egy kész könyvet, ez igazán gyönyörű. Sok mindent bele lehet írni.

Ma vettem Bencusnak egy játszó-matracot, vagy mit. Ez ilyen poliform-puzzle, biztos láttatok már ilyet, betűk és számok vannak rajta. Kitaláltam, hogy még egy csomaggal veszek, és akkor körbe-körbe fel tudom hajtani a szélső sort, és akkor nem tud legurulni róla. Legalábbis amíg kicsi, és nem igazán fordul, csak inkább úgy elmozdul a helyéről (mint az óramutató) Később pedig kitámasztom a felhajtott széleket lexikonokkal, hátha beválik hempergőnek. Ezt a szivacsot azért vettem, mert elegem lett abból, hogy bármit terítettem alá, törölközőt, hálózsákot, mindig tele volt a kis tenyere szöszmöszökkel, amit utána vett a szájába. Ez a színes matrac pedig tetszik neki, ez egy kicsit érdes a felülete, imádja kapirgálni.

Cincoka, Ágibági, Beebite, és aki még írni akar nekem!
A nexust nagyon ritkán tudom megnézni, ide írjatok: simsi@freemail.hu

Ennyi elég, ugye? Sziasztok!
si

anitszirk Creative Commons License 2001.07.08 0 0 8623
Kedves ar0mo!

Nagyon köszönöm, hogy előkerested nekem, egy kedves ismerősöm nagyonn fog neki örülni, és ha még hatásos is, akkor borzasztóan boldoggá tettél egy ifjú kismamát és kisbabát. Én pedig örülök, hogy nem csalódtam bennetek, és segítségemre voltatok. Ha eredményes lesz a golyókampány feltétlenül írok róla.Még egyszer köszönöm!

Előzmény: ar0mo (8612)
Lencsi Creative Commons License 2001.07.08 0 0 8622
Szia Cincoka
A Weöres Sándor verseket (már a hiányzókat) ma pötyögtem be. A Billa mellett a kiírás szerint iroda-központ épül. Hát abból nem sok hasznunk lesz.
Az orrszívót én először magamon próbáltam ki. Kicsit fura érzés, de nem vészes. Én közben énekelni szoktam, (szerencsére eddig nem gyakran kellett), de nem utálta meg nagyon az "Egy boszorka van" kezdetű dalt. Ha az apjukom is otthon van, akkor kánon :-)
Lencsi
Előzmény: Cincoka (8599)
pupos nunuke Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8621
Nagyon köszönöm a sok választ. Megpróbáltam legkisebben, akkor nem szivott:-) De ugy nez ki, nem azért szörcsög,mert tele az orra. Talán szénanáthás lenne? Mindenesetre a porszivó hangját eddig sem szerette, ezek után a látványára is zokogni fog:-(

Más: most nézem a babapont.hu-t és a babaegészség folapján vannak alcimek, a biztonság alatt most mérgezo növényekrol témáznak,külön erdo-mezo és lakás bontásban, képpel,leirással. Ms.Diablot jól kiegésziti igy:-)
Cinc.

MsMe, jól vagytok?Irnál mailt,mit ujságolt a doki?

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8620
Kriza!

Nekem mind a két gyerkőcöm cumis volt kicsinek. De már egyik sem az. A lány 8 hónaposan hagyta abba, a fiam pedig 9 hónaposan.
Egészen egyszerűen csak!!! az alváshoz adtam oda, de csak akkor, ha kérte. Ha nem kellett neki, akkor nem erőltettem. Egy idő után már nem igényelték.
Úgyhogy nyugi.

Piglet

Kriza Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8619
Sziasztok!

Van egy kis dilemmám: hátha tudtok tanácsot adni. Dömikém tegnap nagyon nyafis volt. Három egymást gyorsan követő szopás után (fél egy, ¾ 2, ¾ 4h) sem bírt elaludni, a végén a fáradtságtól már csak elaludt a cicin két perc szopi után, de letéve rögtön kipattant a szeme. A végén felvettem ismét dajkálni, és kipróbálandó, hogy éhes-e, a szájába tettem a kisujjamat – láss csodát, vadul rácuppant és szopta-szopta-szopta. Azaz csak szopni akart, nem enni, de hát a cicimet mégse ragaszthatom a szájába. Így adtam neki egy itt kallódó cumit, és Dömi boldogan elaludt. Este ismét a cumi segítségével tudott csak elaludni. Amúgy 30-40 perc neki egy evés, napi 7-8 alkalommal, amire azt hittem, ezzel legalább kielégítem a szopási ingerét és nem lesz ujjszopó, mint a bátyja. Erre tessék. Szóval én kétségek között hányódok a cumi miatt. Nem akarom, hogy folyton felébredjen, ha kiesik a szájából és ugrálhassak hozzá, plussz nem szeretném, ha folyton a szájába lógna. Viszont ha megnyugtatja, akkor elvenni se szeretném, ennél többet a nagyobbik miatt nem bírom mellen hagyni sem. Szóval akinek van cumis babája, mikor érdemes odaadni neki, csak elalváshoz? De hát egy ekkorka még mindig aludna szinte. Vagy ha sír, rögtön nyomjam be neki? Hogy kell ezt csinálni? Meg úgy általában, kinek mi a véleménye erről a dologról?

Egy kissé tanácstalan Kriza

MsME Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8618
Sziasztok!
Cincoka: szerintem kezd alacsonyabb fokozaton (nehogy kijöjjék az agya:) és ha nem jön semmi, akkor állítsd kicsit erősebbre és erősebbre. Én közepesen szoktam, de szerintem minden porszi más.
Zsuzsó Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8617
Sziasztok!

Cincoka: egy bizonyos tv csatornán, délben az 500-as erősséget adták meg. De én is szivattam már erőssebbel, csak hogy gyorsan túl legyünk a dolgon. Vigasztalásul mondom az én lányom most 26 hónapos és önállóan szívatja az orrát.

Zsuzsó

Előzmény: Cincoka (8615)
Sica Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8616
Sziasztok,

Cincoka (ha még aktuális),
én úgy tudom, hogy mindegy (sok porszívón nem is állítható), mert ez a szerkezet ugyanúgy szív minden fokozaton, mert csak az a pici luk van az orránál. Nekünk 1200-as porszívónk van, és nem állítható az erőssége. Azon nem volt baja a lányomnak. Nyugi, nem fáj nekik, csak utálják. Sok sikert!

Előzmény: Cincoka (8615)
Cincoka Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8615
Mondjátok, milyen erosre kell állitani a porszivót orrsziváshoz? Most gyüjtöm a bátorságom...csak nem találtam semmi infót a csomagon.
Köszike
Cinc.
Gabeszka Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8614
Sziasztok!

áfonya: a János kórházé 458-4500, a melléket elfelejtettem. A doki mobilja: 20/974-2116 (júli vége-aug elején szokott szabizni)

Hópihe: örülök hogy jobban vagytok. Mi is bevitük Zsigát két éve a Balcsiba, rettentően élvezte, bár akkor ő már majdnem 14 hónapos volt, de szerintem ilyenkor 2 hónap nem számít annyit. Úgyhogy jó pancsizást!

Mindenkinek jó melegedést kívánok,
Gabeszka

Hopihe Creative Commons License 2001.07.07 0 0 8613
Sziasztok!

Eszter ma kapott először tápszert, de nem nagyon akarta meginni: Nan 2 Bifidusszal.
Mikortól lehet neki kakaót adni, gondoltam, hogy kicsit tennék bele , hátha úgy ízlene neki.
Ha valakinek van jobb ötlete szívesen venném.

ar0mo Creative Commons License 2001.07.06 0 0 8612
Szia anitszirk!

Elokerestem neked a tejtermelo csodagolyo receptet:

**************************************************

fulildi válasz erre | adatok | e-mail 2000.03.02 23:37 (1775)

Kedves arOmo!

Mostanság tudtam meg egy tejtermelés serkentő golyó receptjét, ami a teákkal ellentétben még finom is.
Most próbáltam ki. Amikor megjön, akkor eléggé lesökken a tejem, most ezt észre sem vettem.

Szóval a recept

250g búza
150g árpa
100g zab (mindegyik megőrölve, állítólag A bioboltokban lehet kapni. Én a Nap-r nevű boltban készen veszem XI. ker Szabolcska M.u. 5.)
100g keshudió (durvára vágva)
Az örleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni
150g vajat és
150g muscovado cukrot (én barnacukorral csinálom)

Kicsi vizet önteni hozzá és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Vigyázat finom, de csak 3db ajánlott naponta, mert hasmenést okozhat.

Fulildi

**************************************************

szomi_szomi Creative Commons License 2001.07.06 0 0 8611
Én már nem találom a receptet, de másnak biztos megvan. Ha mégsem:
A tejserkento golyócskákhoz az orölt gabonakeveréket a Budai Skálánál lévo bioboltban vettem (talán Napsugár a neve) és ott megvolt a recept.

Csodát meg ne várj tole, mert én például sokat ettem, de mégsem lett tole tejem. :-)

Előzmény: anitszirk (8610)
anitszirk Creative Commons License 2001.07.06 0 0 8610
Sziasztok kisbabások!
Elsősorban a régebbi látogatók segítségét kérném, úgy másfél évvel ezelőttről, akoriban még én is járatos voltam errefelé csak más néven.Akkor valaki írt egy receptet valami "csodagolyókról", ami elősegíti a tejtermelődését. Egészen véletlenül nem emlékszik rá valaki???Örök hálám üldözné érte! Előre is köszi ha valaki tudja miről írok.
Bugi néni Creative Commons License 2001.07.06 0 0 8609
Márkó-bébi Éva nevű anyukájának!
Gábor 7 hónapos korában kezdődtek újra a piros betűs ünnepeim, de a szoptatást nem befolyásolta túlzott mértékben, ugyanis 22 hónapos koráig szopott. Viszont a ciklusom teljesen meghülyült, a végén már 23 napra jött meg. Kb. három hónapja nem szoptatok és most kezd visszaállni a régi 30 napra.
Kriszta
Előzmény: márkó-bébi (8603)
Cincoka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8608
Ja,sógyurma.
Még valamikor valahonnan másoltam, csak nem emlékszem...de kipróbáltam,jó.
""""""""

30 dkg liszt, 30 dkg konyhaso (apro szemu), 1 evokanal etolaj, es kb 2 dl
viz. Ezt jol formazhato tesztava kell osszedolgozni, majd legalabb egy napig allni hagyni, utana lehet vele dolgozni. En mindig 3-szoros adagot keszitek. Osszekeverem egy nagy talban a sot es a lisztet, majd 6 egyenlo
reszre osztom, ures margarinos dobozokba rakom, es mindegyik adagra raontok 1 teaskanal etolajjal es valamilyen szinu etelfestekkel elkevert 1
dl vizet. Igy lesz piros, sarga, kek es kakaoporral szinezve barna
gyurmank. A feherbol kell a legtobb, tehat az duplaja a szineseknek. Ez az anyag hutoben barmeddig tarolhato, nem lesz semmi baja.
""""""

Most nézegetem a pár napja belinkelt babákat, nagyon cukik.A fiam is veri az asztalt, ha lejön egy babakép, ahelyett, hogy aludna.

Cincoka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8607
Sziasytok!
Ááá, annyira tudok irigyelni minden olyan kismamát, aki nem menstrual..nekem épp hogy elmult a gyermekágyas folyás az ötödik hét környékén, hatodik hétre megjött a mensim. Azóta is 21-22 napos, a régi 29 helyett...pedig szoptattam, éjjel háromszor is. azt állitották, tul hamar lerendezi a gyerek és csak a hosszu ideig tartó szopi mellett nincs mensi. Mondhatom, nagyon kellemes alul-felül ereszteni:-)
Márkób., te a gyümikre fogod a szorulást? A mi babánk napokig nem kakil, ha csak anyatejet kap és nagyokat, fájdalmasat pukizik, szóval nem jó neki. Ha kap gyümölcsöt,akkor rendben a dolog.

Mára végre nem fintorgott Máté a kajára, kétszer is követelte az almás buripürét. Szerintem két hét mulva azért fogok itt nyafogni, hogy hogyan szoktassam vissza a tejre,hehe..
Cinc.

Előzmény: márkó-bébi (8603)
Elayne Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8606
marko-bebi,

nekem az elso babam 4 honapos volt amikor eloszor menstrualtam, most a lanyom 9 honapos es meg mindig nem jott meg. Nem tudom van-e osszefugges, szerintem nem igazan.

Előzmény: márkó-bébi (8603)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8605
Keresném azt a receptet amely régen szerepelt a topicban, a só-liszt gyurma (vagy valami hasonló amibe a picik kezét és lábát is bele lehet nyomni és ajándékba adni).
márkó-bébi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8604
A gyümit én kb. 3 hete adogatom, nem minden nap kap mert valamikor szorulása van. Olyankor pár napot kihagyok, amíg helyre áll.
A főzeléket ma kezdtük almás-burgonya. Nagyon izlett neki!
Puszi
Előzmény: Bucika (8585)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8603
Jó estét, üdvözlök mindenkit!
Márkómanó ma töltötte be az 5 hónapot! Ma már ettünk főzeléket, rendkívül izlett neki, olyannyira, hogy alig tudtam a kezéből kivenni a kanalat. Holnap már többet kap (10 kanál) úgy tűnik könnyen veszi ezeket az új akadályokat. Én nagyon izgultam, de nap mint nap belátom felesleges. Tudja, hogy mit kell tennie. Ma ismételten beindult a menstruációs ciklus és kérdéseim lennének felétek: Nektek kb. mennyi idő után indult újra? Befolyásolta-e a tejtermelést? Tapasztaltatok-e változást a terhesség előtti és szülés utáni menstruáció között? Szerintetek van-e összfüggés: a legelső menstruáció, a szülés utáni vérzés, és a szülés után jelentkező menzesz között. Arra gondolok, hogy ha valaki anno nagyon korán kezdte el annak hamarabb jön meg a szülés után? Illetve, ha valakinek elhúzodó annak a szülés utáni folyás is az? Bocs ha nagyon indiszkrét, de erről sehol sem olvastam, és nagyon megnyugtatna, ha valaki leírná a tapasztalatait.
Köszönöm előre is
Éva
afonya Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8602
Sziasztok,

Gabeszka: köszönöm. Telefonszámot nem tudsz véletlenül?

Vickie: érdekel, érdekel, elemilezed nekem a nevét és az elérhetőségét?

Hopihe: beszél angolul az orvos? Vagy tudsz valaki mást ajánlani a MÁV-ban?

Köszönöm a többieknek is a gyors reagálást.

szeretettel:

áfonya

Bugi bacsi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8601
Szia boboca!

Reg hallottam feloletek, most sem jot. Annak viszont orulok, hogy Matyika ilyen vizicsibe. Gabort is alig lehet kiimatkozni a medencebol, amikor mar lila a szaja. Akkor kifekszik a strandlepedore szaradni. Olyankor olyan aranyos.

Udv a fiuknak!
Bugi

Előzmény: boboca (8597)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!