Keresés

Részletes keresés

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8505
Jó reggelt!

Márkó-Évi!
Hova jártok masszázsra? Én is elvinném Máté babát, mert így legalább rendszeres lenne.
Igaz, csak aug.-tól, mert júliusban nem leszünk itthon. De még akkor sem késő, nem?

Andrea

simine Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8504
Sziasztok!

Tejszag ide tejszag oda, Emese meg csak mellettem akar este megnyugodni es elaludni. Az apjat csipi, marja, rugja es kozben visit, de ha en odamegyek, csak a homlokomat az O homlokahoz nyomom es 2 masodperc mulva elhallgat es csukja le a szemet. NApkozben nagyon jol elvan az apjaval, ezt csak az esti lefekves elotti bolond idoszakban csinalja. Ezt fejtsetek meg!

Szintenzenesz!

Emese 5 honapos es most kezdtuk a rizspelyhet kostolgatni, mint 1. szilard kajat. Nem vagyok benne biztos, de ez olyan lehet mint a tejpep (javitsatok ki ha tevedek). Emesenek izlik, en meg nem idegenkedem tole.

sziasztok
simine

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8503
szépjóreggelt! :)

Márkó-bébi: milyen masszázsolajat használtok?

nufi: az egyik homeopátiás oldalon volt: "Homeopatias szer: Alfalfa D6 a szoptatas elott 15-20 perccel, szinte nyomban hat. Ha mégsem, akkor Urtica urens-szel lehet próbálkozni."

Ma sem semmi éjszaka volt, kisLackó 2 óránként keltr, nagyon nyűgösködött közben is többször. Lehet jön a foga?

márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8502
Máté-baba alszik? Márk is kergeti a kiscsajszikat Álomországban.
Előzmény: Andrea-r (8500)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8501
nufi:Az újpesti központban lévő patikában vettem (azt hiszem az még az Árpád utca) ára kb 600.- volt, Ol.ricini.D6 van ráírva és nem lett több tejem tőle. (csupán az említett tünetek)
Főzelék-téma: új krumplit valóban nem szabad adni, Corában találtam előre csomagolt régi krumplit.
Ma babamasszázson voltunk megint, nagyon szereti Márkó, ajánlom mindenkinek. Sokkal közelebb érzem magamhoz és a nyugalma rám is átragad.
Üdv
Éva
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8500
Sziasztok!

Köszi a főzelékes tanácsokat.

Mámi!
All Fabric Bleach nevű tisztítószer, amit kipróbálnék. A helyzet, hogy most szombattól aug. 5.-ig nem leszünk itthon, de utána jó lenne, ha tudnál segíteni. Jó, ha akkor visszatérünk a dologra?

Jó éjt Nektek!

Andrea

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8499
Hát igen, ezt a kidobósdit én sem komálom! Egyenlőre a pempőkből is csak keveset hajlandóak. Amíg az nem állt be, illetve rendesen gyarapodnak, tejem, mint a tenger, addig asszem, listán tartom.
Előzmény: Sica (8498)
Sica Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8498
Sziasztok!

Én azért szoktam le a tejpépekről, mert Domcsi nagyon válogatott köztük. Egy darabig megette az (azt hiszem) Milupa banánosát, meg az almás-vaníliásat, aztán már azt sem. Viszont ugye én jó anya módjára próbálkoztam, megvettem minden fajtából az ízeket, és utána sorra dobtam ki őket. És nem is az az egy tányérnyi zavart, hanem hogy az egész doboz ment a szemétbe. Elajándékozni meg nem lehet, mert senkinek nem kell, ha már ki van bontva, közvetlen ismerős baba meg nincs nálunk. Így elég sok pénz landolt a szemetesben, és egy idő után abbahagytam. Szóval Domcsi nem nagyon tejpépezett.

Lencsi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8497
Sziasztok
Kedves Szinténzenész: én eléggé szoptatáspárti-csakanyatejsemmimáspárti vagyok, de azért én is adtam neki pépeket, kb 7 hónapos kortól. Azért, mert vendégségben is könnyen elkészíthető, laktatóbb mint a gyümölcs, zöldség. Olyan rántásos fajta főzeléket nem adtam, csak zöldségpürét, abból nem evett akkora mennyiséget, amitől jól lehet lakni. Akkoriban már nem gyarapodott kellő ütemben, gondoltam ezekkel a vackokkal majd felhízlalom :-) Nem sikerült :-)
A pépek ellen szól, hogy nem mindegyiket eszi meg a gyerek. Némelyiket még én sem, pedig utálok kaját kidobni. A Mildipép tejberizs bevált, még néhánnyal próbálkoztam, aztán ennél maradtam. A Milupa tejpép szerintem iszonyú (a lányom is így gondolta), a Milupép pedig gondolom megszünt, mert én a Kisbaba csomagban találkoztam vele utoljára (pedig az ízlett a lányomnak).
Lencsi
Mámi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8496
Sziasztok,

nekem van emvéjes ismerősöm (kicsit szégyenlem is-- na, ez azért vicc volt), aki állandóan b@szogat. Ha kell vmi, megímélhettyük, roppant boldog lesz, ha szerzek neki vevőt.

Előzmény: Andrea-r (8489)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8495
sziasztok :)

quizas: nem hiszem, hogy azért lenne (persze ki tudja). Nálunk is Apa dolga ezek, régebben Ő is össze-vissza járt haza, de jó ideje ragaszkodunk a pontban 7 órás fürdetéshez, így is 3/4 6 és fél 8 között bármikor ébredhet. Tegnap pl az Őrségi Vásárban voltunk, jól elfáradt, még 1 alvást is kihagyott du., este 10-kor fürdettük csak, mert későn értünk haza. Gondoltam jól alszik majd, erre: 2 óránként kelt és végleg 3/4 6-kor. Hát ez van :) Persze gondolom hamar kialakul..majd.

nufi: azt hiszem, hogy nálunk homeopátiás gyógyszertár az Ezerjófű Patika. Wesselényi u., ott van, ahol régebben a Bencsikék is rendeltek.

Teljesen odavagyok, kisLackó néhány napja már a földön (a takaróján) levő játékait is fel tudja venni és megrágcsálni :) Néha nagyokat nevetek, ahogy szinte vadászik rájuk :)

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8494
Kösz a javallatot!
Előzmény: Elayne (8491)
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8493
Andrea-r!
Sajnos nekem sincs emvéjes ismerős, nem is tudom, mit csinálok, ha elfogy :o(

Ha ízlik őeminenciájának a tápszer, javaslom a tápi-tápi szó használatát, ha már úgyis úgy tátog hozzá :o)

Előzmény: Andrea-r (8489)
Elayne Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8492
Andrea,

a fozelekhez: probald ki ket etkezes kozott, amikor nem nagyon ehes es nem is nagyon jollakott. Kiserletezeshez szerintem ez a legjobb. Ha mar szereti, akkor pedig inkabb a tapi elott.

Előzmény: Andrea-r (8489)
Elayne Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8491
Igen, en is ugy vezettem be, es kesobb csereltem le gyumolcsre. A gyumolcsosbe majd egy kiskanal vajat is tehetsz, egyreszt kaloriadusabb, masreszt a zsirban oldodo vitaminoknak jo.
Előzmény: szinténzenész (8487)
quizas Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8490
Sziasztok!

Biztos igazatok van a tejszaggal kapcsolatban, de sajnos többnyire nincs itthon más, hogy böfiztesse a babát.

Köszönöm a keltegetéshez hozzáfûzött tapasztalatokat is. Én sem jókedvembõl szoktam, hanem többnyire úgy történik, hogy én már vagy negyedórája fönn vagyok és nézem, hogy küzd álmában a szelekkel: nyög, fölsír, forgatja a fejét jobbra-balra (ezért van az, hogy hagyjuk este magunkon elaludni, mert így hasra tudjuk letenni - egyébként nem megy - és kevésbé ébreszti föl magát hadonászással). És egy idő után inkább fölveszem: amint a cicire csatlakozott, megszűnnek vagy enyhülnek bajai. Ezért sem tudom, hogy éhségében tekergett-e vagy a szelek miatt, vagy mindkettő. Nappal sem tudom megállapítani, hiszen szinte mindig puppolásra ébred, és ha eltelt úgy 3 óra, adok neki enni. Csak evés közben szokott kiderülni, van-e étvágya.

Ja, és egyenlõre nem fedeztem föl összefüggést az elsõ éjszakai ébredés és az utolsó evés közt. 4-8 óra telik el a kettõ között (szívesen írnám, hogy ennyi órát alszik, de ez még a jövõ zenéje, azt hiszem).

Azt viszont látom, hogy az elolvasott napirendekhez képest mi elég bohémek vagyunk, hiszen a baba este tíz előtt nem szokott lefeküdni (de inkább 11-kor hiszen a fürdés-szoptatás-böfiztetés elég hosszú). Ennek az az oka, hogy az apja nagyon szeret babázni, ő is fürdeti, viszont "rugalmasan"= későn jár haza, sokszor 8 után. És akkor persze örömmel veszi kézbe a babát, beszélget vele, kényezteti. Reggel ellenben szinte mindig visszaalszik Kisbulcsú 9-10 óráig, ha nem tovább -, ahogyan az apja is. És kimerült anyja is, akinek továbbra is 9 óra egyben lenne az alvásigénye. Pedig nagyon mondta mindenki, hogy majd megszokom.

Szerintetek a késõi fektetés miatt lehet ilyen összevissza a napirendünk?

quizas

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8489
Sziasztok!

Az italozás témában köszönöm a tippeket. Végül egy csipkebogyó-hibiszkusz filteres teakeveréket vettem. Ez nem babatea, az van ráírva, hogy minden korosztálynak adható. Máté babámnak ízlett, de először csak nagyon picit adtam -teszteltem, hogy nem lesz-e valami baja tőle. nem lett.

Viszont újabb kérdésem lenne. Máté babánál lassan időszerűvé válik a főzelék bevezetése, de nem tudom a sorrendet. Először a főzelék és utána folytassuk a tápival, vagy fordítva? Mert ha éhes őurasága, akkor nem hiszem, hogy örülne a kísérletezésnek.

Szinténzenész!
Hol lehet az Amway-es tisztítóhoz hozzájutni? Nincs a körenyezetmben olyan ember, aki emvéjezik. (a tápszer szót én sem állhatom, helyette a tápi megy, de ez sem tetszik)

Nufi!
Úgy tudom azért, mert az újkrumpliban sokkal több a keményítő és van benne még 1-2 olyan anyag, ami káros lehet a babának. Csak azt nem tudom, hogy az újkrumpli mikor lesz régi, mert mi most kezdjük az átállást a főzelékre, de én már nem nagyon látok régi krumplit. (vagy ha igen, akkor az fúj, brrr, rohadt az egész)

Quizas!
Mi is úgy voltunk, mint Márkó-Évi: egy ideig felkeltettem Máté babát este 11-12 körül, de így sem aludta át az éjszakát. Aztán úgy 2 hónapos korában leszoktam a keltegetésről, mondván: úgyis jelez, ha éhes, meg én is azt vettem észre, hogy a keltegetéssel megzavarom az alvási ütemét-ritmusát. Így viszont egyre előbbre jött az éjszakai hami, s kb. 2,5 hónpos lehetett, amikor átaludta az éjszakát és ez azóta is így van (kopp-kopp-kopp!).

Andrea

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8488
All Fabric Bleach a tisztességes neve. Fehérítő- és tisztítószer (szineshez is használható, nekem még semmit nem fakított ki).
Előzmény: nufi (8485)
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8487
Hurrá! Akkor aztat anyatejcivel is lehet!!!
Előzmény: Elayne (8486)
Elayne Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8486
szintenzenesz,
a gabonapelyhet en uzsonnara pl. nem tejjel hanem gyumolccsel adom, ha a tej zavar :)) kulonosen parolt almaval van nagy sikere nalunk. Persze ez csak azokra a gabonakra jo, amelyeket nem kevernek gyarilag massal. Nemtudom van-e meg, a fiam nagyon szerette a 7 gabonas pelyhet.
nufi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8485
Sziasztok!

Miért nem szabad újkrumplit adni a babának?
Szinténzenész! Engem érdekelne az Amway csodaszered neve. Nézd meg, légyszi!
Márkó-bébi! És attól a tejserkentő bogyótól lett több tejed, vagy csak a mellékhatásokat produkáltad? Mi a neve? Bármilyen gyógyszertárban lehet kapni? Ára?

Előre is köszi,

nufi

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8484
Nem tom, nem tetszik. Vannak ilyenek, ezt is ilyennek érzem. A tápszert is, persze úgy könnyű, ha van tejem. A tápszernél többek között az a bajom, hogy a "táp" (lsd. csirkék) és a "szer" (lsd. gyógyszer) szavakból áll, ettől bennem eleve negatív érzést kelt.
Örülnék, ha lenne addig tejem, amíg azt kellene adnom, és akkor nem kell megerőszakolnom magam.
Én egyébként gyógyszert nehezen veszek a számba, vitamintablettát is. Nálunk ezeket a párom tömi belém, mint a libába. (Ez nem az a liba!!!)
Szóval ez az én dilim.
És ez azért nehéz, mert elveim szerint olyat nem adok, amit én sem ennék. Persze itt most más dolog az összetétel, meg kinek mire van szüksége. Ha kell, adom, de ha nem, nem.
Előzmény: Törölt nick (8483)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8483
Szinténzenész!

Az tejci, de ennek ellenére a gabonafélék esetében ez nagyon jó megoldás. Tehát bátran.

Miért ódzkodsz tőle enniyre???

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8482
Szerintetek mennyi idős korig lehet használni a sporttáskává csukható utazóágyat?
Itt is felteszem a kérdést, véletlenül nem szándékozik valaki megválni a sajátjától? Illetve kultúráltabb formában adom fel hirdetésemet:

Utazóágy a vágyam,
Ikreimnek párban.
Sporttáskává csukható.
Írj, ha nektek eladó!

:o)

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8481
Piglet, Elayne
Igenis, értettem! De amíg szoptatom, addig az a tejci mint tejtermék, nem? Persze gabonát rajtam sem lehet aratni :o)
Előzmény: Törölt nick (8476)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8480
Sziasztok,
Elnézést ha korábbi témákhoz csak most szólok hozzá, de Márkó napok óta nyűgös és bejelentkeztünk a "nem alszunk éjjel fogzás miatt" táborba. (+ egy informatikus férj aki éjjel-nappal 17"-ban lát).
Tamara: gratulálok az elinduláshoz, már annyira várom én is, hogy magától menjen, bár jól tudom akkor majd visszasírom a helyváltoztatni nem tudó időket.
Mandrake: Mi a Similac Advance 1-t adjuk néha Márkónak, elég új tápszer, kevesen ismerik és legtöbb helyen rendelni kell. Eddig bevált.
Orvos témához röviden: a mi gyermekorvosunk tapasztalt, idősebb, maga is 3 gyermekes családapa. Van amiben más a véleményünk, de úgy gondolom, hogy a szakértelmében nem kételkedhetem és abszolút bizalommal fordulunk hozzá. Minden kérdésemre pontos, megnyugtató választ kapok, (és mint tapasztalattal nem rendelkező anya kérdésekből sosem fogyok ki).
Evés kérdés: csupán egy gondolatot osztanék meg ami biztos gyermeknek eper, málna, (alattomos gyümölcsöknek hívják) 2 éves kor alatt nem tanácsos adni, ugyanis allergizáló és az asztma kialakulásában igencsak közrejátszik (4-5 éves korban jelentkezik csak a tünet). A kismama ehet de csak mértékkel. Márkó nagyon hasfájós volt, de ma már bátran ehetek akár frankfurti levest és kelkáposzta főzeléket is.
Szilvásgombóc: mi nappal is a kiságyba tesszük Márkot, ott alszik, néha sírással jelzi véleményét. Egy aranyszabály működik nálunk, a kiságyban korlátozott a játéklehetőség, így próbáljuk rávenni, hogy a járókában a játék, a kiságyban az alvás lehetőségét merítheti ki.
MsMe: én a rágókákat kifőztem egyszer, ma már csak lemosom, leöblítem vagy lefújom szennyeződés mértékétől függően.
Si: május végén kaptuk a csörgőt, csörögj rájuk telefonon! A zöld kaki megfejtése: a máj túl termeli az epét - és mivel ők még birkapörköltöt :) nem ehetnek - a székletben távozik a felesleg. Ha csak kevés, erősen zöld kaki van alultápláltságot jelezhet.
Boldogan vettem tudomásul, hogy a kaka-kicsúszásban nem Márk a bajnok.
Nufi: Forrai Katalin: Jár a baba, jár. Illetve a mindenki által ismert Cini-cini muzsika. Márk is próbálgatja az ülést és állást, mi próbálunk mértéket tartani, az ölemben rugózhat és amikor én is elfáradtam befejezzük.
Quizas: az elején kb. 10 hétig este 11-kor még felkeltettem Márkot enni, remélve, hogy így könnyebben átalussza az éjszakát, de sajnos hajnalban 2x is felkelt. Amióta nem keltem fel azóta este 7-8-tól reggel 4-ig alszik és evés után még vissza alszik 6-ig. (Ami most nem működik mert fáj a foga.) Szóval valószínű megzavartam az alvásritmusát a keltéssel. Ma már úgy gondolom ha éhes úgyis felébred.
Apukák a babák szépek, gratulálok!
Homeopátia: kipróbáltam a tejserkentő bogyót, és minden elismerésem a hozzáértőknek, de én olyan rosszul lettem (többször próbáltam és mindannyiszor ua. lett az eredmény: görcsös fejfájás, hányinger, gyomorégés), hogy nem próbálkozom tovább. A gyógyszertárban azt mondták nincs mellékhatás. Nálam nem vált be.
Bocs a hosszúságért,
Üdv
Éva
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8479
Sisak ügyben, lehet kapni egy évesre, az enyém is büszkén hordta. Eleinte nem akarta feltenni de amikor rájött hogy enélkül nem bringázunk akkor magától ment érte. Nekünk első ülésünk volt és onnan többet lát egy gyerek mint hátulról viszont több szelet is kap. Elöl viszont én is jobban láttam mit csinál, hogy van. Még nem volt verbális korban és jó volt tudni hogy minden OK. Amig kicsi és könnyű (10-12 kg) addig jó neki elöl is, akkor jobb hátul amikor a súlya és a magassága jelentősen befolyásolja a bici irányitását.

sziasztok
idi

schgy Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8478
Az Amway-nek sok jó mosáshoz használható dolga van ( a nejem nem is hajlandó mást használni), viszont Magyarországon bizonyos jövedelmi szint alatt nehezen elérhető, csak ha valakinek fekszik az is, hogy bekapcsolódjon a hálózatukba. Nekem pl. nem.
schgy
Előzmény: szinténzenész (8470)
Elayne Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8477
szintenzenesz: mire jo? gabona. Ez is fontos taplalek.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8476
Hogy mire jó??
HÁt arra, hogy te sem csak főzeléken élsz, meg gyümölcsön:-)))
Viccet félretéve - a tejtermékek éppúgy hozzátartoznak az étrendhez mint bármi más.
Ez is egyfajta vacsora lehet - mint pl. később a tejbegríz.
Emellett is jó. Én leginkább vacsorára adtam. De van aki ebédidőben, vagy uzsonnára adja.

Piglet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!