Konkrétan melyik típusú spirál dübelt használtad? Vagy egyszerűen a bármelyik helyi vasboltban lévő kommersz típust? Mert azért jók a Fisher termékek, de némelyiknek eszméletlen ára tud lenni és egyelőre nem nagyon látom a különbséget a kommersz spirál dübel és a jobb márkák között. Mondjuk nem hiszem, hogy egy vagyon lenne egy ilyen Fisher, emlékeim szerint a kommersz spirál dübelek a pár száz forintos kategóriában vannak.
En 20cm grafit EPS-be rogzitettem vele es nalam tokeletes!
De en a Lindab legvekonyabb lefolyo csovet es az ahhoz valo 2 rogzitesi pontos csatornatartojat hasznalom.
Gletteles utan de szinezes elott furtam be. (Vekonyabb kupos furoval elofurtam, mert siman nem ment bele)
Szinezeshez beletekertem egy csavart, rajta egy tipli vegevel, amikor szinezes megszaradt, siman levagtam a tipli kilogo veget, igy csak pont egy tiplinyi lyuk maradt csak.
Köszönöm a videót! A videóban mutatnak ilyen becsavarós, spirál dübelt, az illető azt mondja, hogy két probléma van vele. Az egyik, hogy kőzetgyapotnál nem rögzít, nekem szerencsére nem az van és ő is azt mondja, hogy polisztirolnál működik.
A másik az, hogy szerinte a csapódó eső belefolyik, mert nincs tömítése. Egyéb ellenvetése nincs. A csapódó eső problémát meg tudom oldani, szerintem simán oda lehet rakni egy kis tömítést vagy egyszerűen a vékonyvakolattal bekenni, főleg, hogy ez az eresz cső mögött lesz, ahova szerintem sose fog víz jutni, mert eltakarja a cső a lukat.
15 centi vastag polisztirol homlokzati hőszigetelésbe szakszerűen és megbízhatóan rögzíthető polisztirolba való betekerős dübellel az esővíz csatorna függőleges lefolyó csöve?
A piros kötőgerenda csak akkor lehetne az, ha van székállás is.
Azt 3.5- 4 métererre szokás beépiteni, a székállás: oszlop- köztes szelemen-kötőgerenda (minden oszlopárnál). Ezeknek az elemeknek a mérete általában 15x15-ös, a köztes szelemen lehet 15x20-as, akkor a kötőgerenda is 15x20-as. Ez 7-8 méteres nyilás felett kötelező beépíteni. Az oszlopokat be szokták építeni a manzárd falaiba.
A kötőgerenda húzásra van méretezve, de ha erőss szélben mindenféle terhelést kaphat.
Ha kötőgrenda, akkor egy statikus ki tud találni egy olyan ácsszerkezetet, ami ráterhel a köztes szelemenkre (pl. minden székállás közé be lehetne építeni még 3-4 gerendát és azt lepadolni).
Szerintem Nálad az a piros vonal, egy fogópár. És minden szarufapáron van szerelve.
Azokat nem lehet terhelni.
Persze ha muszáj lenne, akkor oszlopokkal fel lehetne támasztani a fogópárakat a gerincszelemenre.
De ezt a kész manzárd felett nagyon körülményes kivitelezni, miközben olyan sűrűn lesznek a fa elemek, hogy nem lehet raktározásra használni.
Hozzáértő emberrel ki kell számoltatni. Tudni kell a méreteket és a kötőgerenda tervezett terhelését is (raktár). Amíg ezek hiányoznak ne számíts használható válaszra.
adott egy családi ház tetőtérbeépítéssel 2000 körül épült. csináltam egy mórickarajzot paintbe.
ki lett találva, hogy a padlást beépítjük mint raktár... a kérdésem honnan kéne tudnom a pirossal jelölt kötőgerenda(?) mennyi a teherbírása? egyáltalán szabad azt terhelni? a házfal 30as porotherm+szigetelés, fsz emelet közt vasbeton E gerendás födém, a barna meg a fa szerkezet, de hogy milyen keresztmetszetű azt nem tudom ( van külön ácsos topic? )
Sziasztok! Teraszfedésnél szeretnék zsindelyt és polikarbonátot (teljes hosszban). Kb. 8mm oldalirányú dilatációval lehet számolni a polinál. A bitumenes alátétlemezt érdemes a fektetőgumi alá is továbbvinni? A mellékelt rajz alapján megfelelő a vízzárás a bádog elhagyásával is? Ha nem, akkor hogyan oldanátok meg? https://kephost.net/p/MjM3NDQ3OA.jpg
Plusz van egy erős fa"rátét" ami egy vállat alakít ki,ide került bele az új blokk.Így már 6cm vastag a keret.éS AZ eredeti profil nem változik.
Ez ragasztva,csavarozva,tapasztva,majd síkba csiszolva,festve.És természetsen új,erős sarok elemek vannak rajta,Hozzá tartozó erős vas zsanérokkal.Ablakonként 4db.
Rusztikus,erős,dupla gumi szigeteléssel.
És ebből kettő,mert ugye gerébtokos.
Egy ablak súlya kb 40kg.Már fennt vannak tavaly óta.Tökéletesek,(NULLA zaj).Csak még kívülről nincs el dolgozva.
Szegőléc van a belső oldalon a "színénél" és úgy fogadja a dupla hőszigetelt üveget.Mert vastagot akartam (20mm)Kívülről ezért olyan semmilyen formája van hogy a léc nagyon macerás volna.Akkor marad a gitt.
Nincs, létezik szilikonos flakonba is hasonló gitt, de 12 napot szárad az is.
12 nagy ablakhoz kell vagy 100darab flakon.
1.Keresel egy üvegező mester, akinek rááll a keze a lenojalos gittre (talán krétaport is kevernek bele), de lehet, hogy el kell szállítsd a műhelybe.
2. Készitesz egy profilos L alaku szegőlécet (legalább 3.5x2.5 méretbe), az üveg alá húzol egy szilikon ágyat, a profilos lécet lefúród kis méretű facsavarokkal, de nem a falcba.
A lécnek kell legyen egy 3x3mm marása a szilikonnak, az üveg felé.
Ha lécezel, egyenként bérbe vágni elég nehéz lesz.
Ha nagyából egyformák, akkor összeállítod a lécekből a keretet (enyvvel és tűzőgéppel), így helyezett be az üvegfalba, így nem fog kelleni kijavítani a gérvágásokat.
Kohósalakkal nagyon kell vigyázni, mert a salakban lévő kénből híg kénessav vagy kénsav keletkezik nedvesséh hatására. Mindkettő eszi a betont is meg a vasat is. Vizsgáltam házat ahol az eredetileg valószínüleg átm. 8mm-es vasból jó ha 0,5mm maradt!!!! Nagyon ajánlott a kohósalak minél tökéletesebb eltávolítása. A koohósalakot szinte sohasem szellőztették meg annyira, hogy előbb-utóbb ne egye meg a betont. Én a vas és a beton állapotát FÖLTÉTLENÜL ellenőrizném, de a biztos ha nincs ott.
Felette padlás van, nincs beépitve, a gerendák látszanak, köztük kohósalak. Tavaly került rá fólia és 30 cm rockwool, szóval sok már nem látszik.
Bent van egy rész, ahol ki lett szedve egy vékony válaszfal, ott az látszik a mennyezeten/födémen, hogy tégla és öntött betonból áll. Így elsőre nem hinném hogy tudatosan kialakított távolságok lennének vagy bármilyen rendszer lett volna kialakítva.