Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 33
Amit irtam szinten most tortent! Es kapcsolodik is (olvasd a linket), mert epp az arab-mgyar kapcolatra hegyezik ki.

Azert van abban valami polgari baj, hogy azok akik anno letojtak hatalomba az abokat (na ja akkr ment az USA-benyalas tovig) , azk most hirtelen arabobbak akarnak lenni naluk.
Előzmény: shadowcruiser (31)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.11 0 0 32
Nem kötözködni akartam,csak meglepett a 99-es dátum.A véleményem az,hogy nem alszik,csak lapít.
Előzmény: shadowcruiser (29)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.04.11 0 0 31

geszthy,

ehem, ehem. Bátorkodom megjegyezni, hogy esetleg a 27.-es hsz-tól érdemes reflektálni... Amaz hat évvel ezelőtt történt... Nézd meg a dátumot. 

Előzmény: geszthi (30)
geszthi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 30
"már a második nagyon fontos, emblematikus arab vezető temetéséről "késett le" a magyar diplomácia. /Husszein jordán király, és most II. Hasszán marokkói uralkodó/."

Nofene, es ez a Fideszes Nemeth Zsolt aggodik it mar miota es most is a magyar-szaudi kapcsolatok miatt?

Vegtisztess megadasa ugy latszik nem gond polgari oldalon (lasd meg a Teller temetesi reszvetel kollektiv megtagadasa Martony, Schmitt M, Orban), de szaudibbnak lenni a szaudiaknal igen.
Előzmény: dr. Életkopf (-)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.04.11 0 0 29

Mars,

megítélésem szerint a téma nem fog nagyobb érdeklödést kiváltani, ezért inkább nem nyitottam egy új topicot. Viszont a hír megért nekem annyit, hogy valahol elmondjam róla a véleményem. Te sem reagáltál a felvetéseimre...

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.11 0 0 28
Ez aztán a pörgős topik.Honnan ástad elő?
shadowcruiser Creative Commons License 2005.04.11 0 0 27

A magyar diplomácia újabb ballépése:

Magyarország vízummentességet vár el Macedóniától
2005. április 11. 16:08

MNO
Magyarország elvárja, hogy Macedónia törölje el a hazánkkal szemben alkalmazott diszkriminatív vízumrendszert – jelentette be a külügyminiszter szkopjei tárgyalásai után.

Somogyi Ferenc szerint mivel hazánk is tagja az Uniónak, így érvényesnek kellene lennie annak a megállapodásnak, miszerint uniós állampolgárok vízummentesen utazhatnak Macedóniába. Hozzátette: ezzel a folyamattal párhuzamosan Magyarország is rugalmassá teszi a vízumrendszert a macedón állampolgárok számára.

A magyar diplomata azért utazott Szkopjéba, hogy megismerje a térség országainak Koszovóval kapcsolatos álláspontját. Somogyi Ferenc tárgyalt Ilinka Mitreva macedón külügyminiszterrel, valamint Branko Crvenkovszki államfővel és Vlado Bucskovszki kormányfővel.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=277770&rvt=3&redirect=false

A következöket tenném hozzá:

1. Az igaz, hogy MO az Eu tagja, de nem tagja a schengeni vízumrendszernek.

2. Amíg ennek nem lesz tagja (2007. január 1 +/- fél, vagy egy év), addig a vízumrendszeri gyakorlatban is vannak eltéréesek

3. Az USA sem oldotta fel a MO elleni vízumrezsimet, pedig az EU 15-ök ebbe a ketegóriába estek.

4. Hogy lehet az, hogy MO. Macedóniát fenyegeti, az USA-t nem?

5. Mit jelent a vízumrendszer rugalmassá tétele? Az utóbbi idöben csak arról lehet hallani, hogy MO fokozottan szigorítja az EX-Yu államok felé ezt.

SZVSZ: a magyar diplomácia megint leszerepelt.

Trebitsch Creative Commons License 1999.07.26 0 0 26
Hát... lehet, hogy igazad van: nem kavarok.
Klasszikusokat csak pontosan: köcsög. :)
moga Creative Commons License 1999.07.26 0 0 25
Én ugyan nem tudom, hogy pontosan, hogy szervezik Göncz útjait, de mivel az államfő nálunk főleg protokolláris funkció. (Lsd. Torgyán: "Pillanatnyilag el sem tudom képzelni, hogy protokolláris feladatok ellátásával megelégednék"). Igy nem igazán hiszem, hogy nagyon ugrálhatna, ha a kormány eldönti, hogy Ö utazik Marokkóba.

Szerintem egyszerűen fel sem mérték, hogy mit veszíthetnek.

moga

dekóder Creative Commons License 1999.07.26 0 0 24
Nem geci, köcsög.
Ne kavarj, kdves Trebi!
:-)
dekóder Creative Commons License 1999.07.26 0 0 23
offon
Kedves BaSand!
A múlt héten és ma, négy órával ezelőtt küldtem neked emilt.
Nem kaptad meg?
Offoff
Trebitsch Creative Commons License 1999.07.26 0 0 22
Namost, a Viktor, az már nem mer repülőre ülni, mert ha menetrendszerű járattal megy, akkor geci gépeltérítő, ha meg különgéppel, akkor pénzherdáló hólyag.
A Göncz meg biztos nem ért rá.
BaSand Creative Commons License 1999.07.26 0 0 21
Már bocsánat, tisztelt diplomaták, de nem véletlenül a Köztársasági Elnök Úrrnak kellett volna résztvenni a temetésen?

(Ha mán az Elnökök sorakoztak...)

maffiavelli Creative Commons License 1999.07.26 0 0 20

Mit tesz diplomáciánk akkor, amikor _Eduard Kukan_ szlovák külügyminiszter és _Jirí Dienstbier_ volt cseh külügyminiszter az ENSZ BT nevében jelenthetik ki, hogy szó sem lehet vajdasági autonómiáról?
Mit fog tenni? Mit tett?
picur Creative Commons License 1999.07.26 0 0 19
Ugyan. Egyszeruen arrol van szo, hogy meg tavaly kirugtak azt a nenit, aki 15 even keresztul vezette a protokollirodat, es szakertot raktak a helyere.
Zézé Creative Commons License 1999.07.26 0 0 18
Na es mi van ha nem mentek?
Azert mert a gazdi ott van (ertsd Clinton) nem kell feltetlenul nekunk is ott lennunk. Ok talan voltak az Antall Joska temetesen??
Ne rendeljunk el mindjart haromnapos gyaszt??
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.07.26 0 0 17

Én inkább attól tartok, hogy bénaságról és reagálásképtelenségről van szó.
Cs.Szabó Creative Commons License 1999.07.26 0 0 16
A kiegyensúlyozott külpolitika egy ilyen kis országnak létkérdés. Föleg a közel-keleten! Az arab világ hatalmas piac, de úgy tűnik, hogy a magyar külpolitika Izrael-el történő barátkozás miatt hátérbe szoritja az Arab kapcsolatokat.
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.07.26 0 0 15

Kedves maffiavelli!

Nem is trafáltál nagyon mellé, mert TJ kb. 3 hete járt Marokkóban. (Persze látogatása és a király hirtelen elhunyta között a leggonoszabb antitorgyánisták sem fedezhetnek fel összefüggést.)

Na, szóval ha egy kicsit még marad, akkor simán részt vehetett volna a szertartáson.

maffiavelli Creative Commons License 1999.07.26 0 0 14
Netán Torgyán József :)
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.07.26 0 0 13

Remélem, csak véletlen, de már a második nagyon fontos, emblematikus arab vezető temetéséről "késett le" a magyar diplomácia. /Husszein jordán király, és most II. Hasszán marokkói uralkodó/.

Ez vajon csak figyelmetlenség vagy tendencia? Mert ha az utóbbi, akkor az nem fog nekünk jót tenni.

A feltehetően eléggé elfoglalt Clinton mindkettőn megjelent. Nekünk csak rabati nagykövetet sikerült delegálnunk. Én elfogadom, hogy Tusnádfürdő nagyon fontos a határon túli kapcsolatok miatt, de legalább Németh Zsolt elmehetett volna Marokkóba, vagy valamelyik miniszterünk.

Vagy esetleg a köztársasági elnök...

Trebitsch Creative Commons License 1999.07.26 0 0 12
Hát... lehet, hogy igazad van: nem kavarok.
Klasszikusokat csak pontosan: köcsög. :)
moga Creative Commons License 1999.07.26 0 0 11
Én ugyan nem tudom, hogy pontosan, hogy szervezik Göncz útjait, de mivel az államfő nálunk főleg protokolláris funkció. (Lsd. Torgyán: "Pillanatnyilag el sem tudom képzelni, hogy protokolláris feladatok ellátásával megelégednék"). Igy nem igazán hiszem, hogy nagyon ugrálhatna, ha a kormány eldönti, hogy Ö utazik Marokkóba.

Szerintem egyszerűen fel sem mérték, hogy mit veszíthetnek.

moga

dekóder Creative Commons License 1999.07.26 0 0 10
Nem geci, köcsög.
Ne kavarj, kdves Trebi!
:-)
dekóder Creative Commons License 1999.07.26 0 0 9
offon
Kedves BaSand!
A múlt héten és ma, négy órával ezelőtt küldtem neked emilt.
Nem kaptad meg?
Offoff
Trebitsch Creative Commons License 1999.07.26 0 0 8
Namost, a Viktor, az már nem mer repülőre ülni, mert ha menetrendszerű járattal megy, akkor geci gépeltérítő, ha meg különgéppel, akkor pénzherdáló hólyag.
A Göncz meg biztos nem ért rá.
BaSand Creative Commons License 1999.07.26 0 0 7
Már bocsánat, tisztelt diplomaták, de nem véletlenül a Köztársasági Elnök Úrrnak kellett volna résztvenni a temetésen?

(Ha mán az Elnökök sorakoztak...)

maffiavelli Creative Commons License 1999.07.26 0 0 6

Mit tesz diplomáciánk akkor, amikor _Eduard Kukan_ szlovák külügyminiszter és _Jirí Dienstbier_ volt cseh külügyminiszter az ENSZ BT nevében jelenthetik ki, hogy szó sem lehet vajdasági autonómiáról?
Mit fog tenni? Mit tett?
picur Creative Commons License 1999.07.26 0 0 5
Ugyan. Egyszeruen arrol van szo, hogy meg tavaly kirugtak azt a nenit, aki 15 even keresztul vezette a protokollirodat, es szakertot raktak a helyere.
Zézé Creative Commons License 1999.07.26 0 0 4
Na es mi van ha nem mentek?
Azert mert a gazdi ott van (ertsd Clinton) nem kell feltetlenul nekunk is ott lennunk. Ok talan voltak az Antall Joska temetesen??
Ne rendeljunk el mindjart haromnapos gyaszt??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!