nem hagyom karbaveszni, hizs ket eves az oszontdij, es ket evet lehet halasztani a BME-n...
felhivtam a Kozlek-et, es ott azt mondta az ugyeletes, h kapni fogok egy elutasito levelet az Info-rol, ahol megmondjak, h hogyan es mikor lehet fellebezni...
en ugy gondoltam, h ha a kozlekrol kaptam vmit (masodiknak irtam be) akkor az inforol nem kapok semmit, hisz csak ez csak egy levellel tobb nekik
Ha mégeccer 18 éves leszek, bizisten az Iszoldádban fogom megünnepelni!
Mivel a pofasört nem igazán csippolom, kanadai whiskeyt innék, de csak Trisztán. :)))
Különben Istenéltessen minden 18 évest!
Szóval az állatorvosira felvételiztem, sikerrel, aminek változatlanul örülök :-))
Állatorvosi az országban csak egy helyen van, Pesten, azaz jövőre már onnan fogom írni a hozzászólásaimat :-))
*off*
Bár már egy másik topicban is írtam, itt is megjegyezném, hogy akit szintén felvettek az állatorvosira, vagy esetleg már végzi, akár el is végezte, írjon nekem :-)
evie@drotposta.hu
*on*
hepi börszdéj. Én már nem emléxem, milyen volt a 18., úgyhogy nem lehetett valami nagy szám. A szokásos felvételi, érettségi para. de most irigyelek baromira mindenkit, aki 18, holott én is csak 5 éve voltam az. hej, ha újra 18 lehetnék...;-)
Seamus: mar nem emlexem ra mit irtal, de akkor a kepet is kivehettek volna....
:))))
oops: ja, meg mindig :(
bar epp az elobb kaptam meg a felveteli ertesitot, es kicsit begurultam: nem szamitottak be a nyelvvizsgam, ezert 1 ponttal lemaradtam az informatikarol a BME-n....majd fellebezek...
na, es a lenyeg: ekkor ugy gondoltam, h "a francba is, nem megyek ki, nem erdekel, jo az a BME is, foleg az informatika" es ekkor abszolut nem a baratnomre gondoltam...
Adonis: asszem a 16 eves kor tenyleg erzekenyebb: en akkor kotottem eletem legnagyobb baratsagat....
igaz, ez sokkat nem jelent, hisz csak ket eve volt, de o elkutazott, es azota is tartjuk a kapcsolatot
az az igazsag, h ezt a "16 eves erzekenyebb az ember" duamt csak kesobb vettem eszre, viszont kozben nagyon elveztem!
ja, es kosz a kepet!
:))))))))
che: lehet, h tul sokat vartam....kar! de attol meg nem mulik el ez a szar erzes....
weirdo, es trasher75: kurva jok a versek!!!! az az igazsag, h weirdoé jobban meghatott, remelem trasher ezt nem veszed rossz neven...
:))
Evie: es hova mesz jovore? mar mint egyetem, szak, stb
realdoko: nem reszletezned? engem erdekel, h min vesztek ossze, h mit kaptal apadtol, stb...
te azt mondod, h furcsa volt, no meg suru....hat nekem is furcsa volt, de a suru szot biztos nem hasznalnam a sajat esetemben...
a felkoszontes nalam is csuszott, sot, kicsit elsiettek, mert ugy volt, h csut.-on volt a szulinapom, pentek du-njottem haza, es mentem volna tovabb, ha nem lettem volna holt faradt....
BBalázs, es mindenki: nagyon idegestio, h itt allok 18 eves fejjel, es egy baratnovel, es mindenki azt karogja (mint a varju), h "ez nem egy komoly kapcsolat", v. "majd kihevered"
egyszeruen szar erzes, mar csak az is, h lehet benn nemi igazsag
RAF: a "majd ha elmultal 18"-bol en kimaradtam, szerencsere...
nekem a 22 eves noverem mar kitaposta az utat, ugyhogy ilyen nem volt
caius:NEm aDOM Fel!
:)))
az a 70 ev mulva duma teccik, tuti, h oregebb fejjel elfogom jaccani!
mellesleg mindenki azt hiszi, h ez egy sorsdonto kor, de en abszolut nem erzem annak...egyenlore...aztan majd megaltjuk
oops: a vers igen talalo, mert ha vki nem tudna, jovore elutazom, ugyhogy "elhagyom kis varosom"...
:(
Calliope: ja, a Full Monthy kiraly egy film...
most izelitot belole nem adnek, bar nem tudod, mirol maradsz le (izmos testem ugyebar)...
:))))))
na asszem a vegere ertem!
huh, ebbol mekkora tel. szamla lesz!
Hát, az már szép kor, lassan készülhetsz a nyugdíjra! Isiász, lumbágó van már? :))
Valaha az ősidőkben mi a gimiben kiszámoltuk az osztály átlag születésnapját és egy igen jó kis bulit tartottunk aznap.
A 18. szülinap nekem is jelentőségteljes-mentesen telt... És ez persze engem is letört.
Viszont a 20.! Na az igen.
Óriási buli, nem sokkal előtte mutatták be a mozik az Alul semmit (Full monthy), úgyhogy 3 srác (az egyik a kedvesem volt már akkor is évek óta) adott belőle egy kis ízelítőt nekünk lányoknak (persze előtte ittak egy "keveset").
;-DDDD
Szóval fel a fejjel, és boldog szülinapot!
Már elhagyom tizennyolc évemet,
Már elhagyom e kis vidéki várost
S a születésnap kurta korcsmájában
Mint búcsuzó cigány a faluvégen
Még egy nótát is muzsikálok már most
Hogy elhagyom tizennyolc évemet.
Utas fiúnak szép, komoly anyám,
Az iskola is ad talán pogácsát.
Hisz tudja, majd a legjobb fia voltam,
Csak szőke szeretőm, a Líra rosszá
Bódított; és hogy mámorából váltsák,
Nincsen szebb csók - ugye, komoly anyám?
A félénk és komolykodó fiú
Szép temetőben, a szivemben porlad:
(Az élő harcos hős, de vén, komor bölcs)
A Gyermeket rossz, céda cimborái,
Korán vitték az emberek a bornak.
S a keserűség elvitt, jó fiú.
Uj és paraszti fütyként indulok
S ünnepnapoknak színes templomormán
Talán az első versek napsugára,
Talán az első egyetlen leányszem
(Mindegy) a legszebb és örök ragyog rám,
Ki uj, paraszti fütyként indulok.
Van itt még néhány jó, idős komám,
Ölelő csöndje néhány öreg háznak:
Szeretlek, mint az álmodó a méhest.
Ó, itt a nyugalom zenél fülünkben
Ha esténként békák harmónikáznak.
Nagyon szeretlek néhány jó komám.
S már elhagyom tizennyolc évemet,
E kis vidéki várost elhagyom már.
Mert menni `kell` és én már meg se kérdem,
Hogy többet ér-e a rideg Öröklét,
Az egész világ kicsi városomnál.
Csak elhagyom tizennyolc évemet.
Hej Rastaman ne add fel. Bár 18. születésnapod többet már soha nem lesz, azért a többit is meg lehet majd ünnepelni jó alaposan. Legjobb, ha előre felkészülsz rá. Ha meghívod a barátaidat, haverjaidat egy jó nagy buliba, akkor biztos nem fognak elfeledkezni arról, hogy miért is vannak ott. Én a helyedben nem hagynám annyiban a dolgot és megtartanám az elmaradt bulit is. Mondjuk úgy 70 év múlva megkeresném a haverokat, hogy bocs öreg te is elfelejtettél annak idején felköszönteni. Hú ez jó ötlet. Lehet, hogy rögtön ki is próbálom. Ugyanis én sem voltam nagyon elkényeztetve a 18.-on. Ha lett volna akkoriban internyet talán az öngyilok topicba irigáltam volna szívem szerint. A barátnőm, akivel három éve jártam fogta magát és elhúzott Canadába. Örökre.
Egyébként gratulálok neked is + mindenkinek aki éppen most érte el ezt a „sorsdöntő" kort. Azt hiszem nagy bátorság kell hozzá, hogy arról a pontról előre nézzen az ember. A szomorúságon néha az ünneplés sem segít.
A "majd ha elmultal x eves" duma sokaig megmarad, mindig k=n+2 | n=eveid szama, vagyis mindig kettovel tobb, mint ami vagy. valahogy mindig igy van. es miutan betoltotted, az eg vilagon senki se fogja megkerdezni, hogy tenyleg elmultal-e 18, meg akkor is, ha sokkal fiatalabbnak nezel ki... nekem meg mindig megy a gyerekjegy, ha pl 17 alattiaknak lehet, 16 alatt mar huzosabb, olyat csak akkor csinalok, amikor nagy a kulonbseg, es persze akkor minden iratom otthon maradt :)
Mindíg is vártam a 18-dik szülinapom. Te is emlékszel a "Majd ha elmúltál 18" dumára?
Hát semmi külömbség. Ugyanolyan szar az élet.
Nincs jelentősége annak, hogy hanyadik.
Ne busulj ha elmesz Parizsba, nem olyan rossz hely az. Ja, es hogy a baratnoddel ket honapja jartok? En most voltam 21, de eddig (a 18. ota) minden szulinapomon mas baratnom koszontott fel. Fo a valtozatossag, es parizsi nok RULEZ.
Nekem ez a második olyan hónapom, amikor már nagykorú vagyok.
Nagy élmény, hehe.
A szülinapomra az a legjobb szó, hogy FURCSA. Amilyenre egyáltalán nem számítottam. Azt hittem, végletes lesz, valahogy vártam is tőle valamit, meg nem is.
Az osztálytársaim nem köszöntöttek föl, merthogy épp az érettségi szünet végefele esett. Hehe.
Anyám felköszöntött telefonon, ajándékozást pár nappal elhalasztotta pénz hiányában (seráfütty).
Apai oldalról pozitív (egyetlen, ám kedves ajándék).
Aztán egy találkozás egy fontos emberrel, vészterhes, jelentős, jó és rossz találkozás, hehe.
Azután mi volt? Egy meglepi party! Hehehehehehe. :)
Ami egyfelől döbbenetesen jól esett, iszonyat jó volt, tényleg nagyon ledöbbentem, a barátaim remekeltek. :)
Az egyetlen negatív dolog az volt benne, hogy mint kiderült, a nagy meglepi party nagy összeveszéseket bírt produkálni (mert egy csomóan nem jöttek el, el volt szúrva a szervezés, s valahogy sikerült egy feszült konfliktusba belecsöppennem, aminek - mint kiderült - röhejes módon én voltam az oka).
Szóval ez nem nagyon kellett volna.
Aztán ott aludtam egy közeli jópajtásnál, s ott és akkor átgondolva mindent - a születésnapomba be volt sűrítve egy eddigi kis nyavalyás 18 éves életke.
Volt, amilyen volt. Furcsa és sűrű.
Én is idén töltöttem be a 18-at, érettségi, felvételi... Ráadásul egyébként is május 27-én születtem, pont vizsgaidőszak negyedikben.
És mikor máskor lenne a kémia központi, mint az én szülinapomon :-) Egy nappal előtte biosz, 27-én pedig kémia :-)) Háát, érdekes, de nem vártam most a szülinapomat :-) Ebből kifolyólag elég stresszes volt a 18. szülinapom, bulit sem tartottam.
Viszont az szép ajándék volt, hogy sikerültek a központik, és felvettek az egyetemre :-)
a 18? mint a többi, nem éreztem semmi extrát. épp nem volt nőm (aztán hogy-hogy nem, lett... szép ajándék... :))), nem volt nagy cucc. a 25.-et, azt igen, azt várom, már csak 7 hónap...
és a vers, amit 24 évesen írtam...
24
Nem maradt bennem semmi sem
Senkit sem érdekel, engem sem
Így elmondhatok mindent
Elmondhatok bárkinek mindent
Hogy kerestem utat, és találtam
Hogy rejtélyt kerestem a talányban
Hogy sokat tudok, de nem eleget
És a hidegben leltem meleget
Összetörtem a hangokat, és gyűlölöm magamat érte
Istent csináltam, és letagadtam, de tavaszt vittem a télbe
Összetörtem, és felépültem, és magamnak dalokat írtam
Isten tudja, hogy hogyan, miért, de valahogy ezt is kibírtam
És hátrahagytam az arcokat, de gyűlölöm magamat érte
Szerelmes verseim letagadtam, elhagytam őket a szívekbe égve
Vágyra vágytam, a harcokat álltam, de semmi nem volt jó
Gyűlölet helyett a semmi jött csak, és elnémulok, akár egy éji tó
Minél erősebben üvöltök, annál gyengébb minden szavam
És most itt ülök, és várok, hátha elengedem magam
Sziasztok!
Jó, hogy megtaláltam ezt a topicot, hátha vannak olyanok itt, mint én! Szóval, én szeretném egyedül ünnepelni (vagy inkább eltölteni a szülinapokat), mondjuk egy hegytetőn, egy láda sörrel, vagy ilyesmi, csakis a pszihedellia miatt. Nekem ilyenkor rossz kedvem van, nem mintha zavarna az idő. A 18-on ezt írtam (kb):
....
csak állok tétován a peronon
és éveim súlyát
a kerekek közé dobom
a 27-en (most volt):
szurinap
ha közelít nap
mikor átgondolni illene az éveket
s elemezni
következtetni
én csak dühös vagyok
idegesít a dolog
hogy kérdések nélkül vagyok
s testem közepén örök seb sajog
semmi előrejelzés
egyszer csak vagyok
őrült, ki kér de nem ad
gyűlöl, de kell, hogy szeressék
durva, de finomságra vágyik
csúf, de vonzza a szép
hadd gyűlöljelek most téged
- nem a formád miatt -
huszonhét
és ezt:
korán kel és későn megy nap
kint eső, benn mosatlan poharak
harcoltam az idővel s vesztettem
máshogy hangzanak most a kiejtett szavak
Rastaman,
az én 18. szülinapom (jól lehet ölég rég volt) pont úgy telt, mint a Tied, s épp oly csalódott voltam. Lehet, hogy ez így normális. Tán túl sokat vártál tőle Te is.
Egyébként boldog szülinapot, így utólag!
che
Sok boldogságot! Bár sosem értettem különösebben, hogy mitől olyan nagy szám a 18. életév. Legfeljebb annyiban, hogy hivatalosan innentől fogva lesz valaki nagykorú.
Ezért már jár neked ez a kis ajándék is:
Képzeld közéjük magad! Már szabad! És sok boldogságot mégegyszer!
Szerintem a 16. életév valahogy sokkal többet jelent. Akkor valahogy sokkal érzékenyebbek az emberek. Vagy csak én voltam így...?