Felhozom valamikori kedvenc topikomat, mert nem hiszem el, hogy egy tíz évvel később retardáltakkal jócskán ellátott ellentopiknak ekkora sikere lehet.
Amíg az előttem kommentelő AntiBarbi visszajön a sminkelésből (azt mondta 5 perc és végez a cicomázással, ahoz képest elég sok ideje el van már a fürdőszobában), addig is itt van egy frissen nyílt oldal, ami kifejezetten a fórumtopic témáját boncolgatva:
Na igen.
Bár nem muszáj látniuk - hiszen már a puszta tudat is elviselhetetlen megaláztatást jelent számukra. Addig is azonban, amíg néhány renitenskedõ intézmény nem hajlandó leszereltetni a fali vizelõcsészéket a férfi-vécéibõl, a feministák átmeneti megoldásokon töprengenek: többek között egy olyan speciális toldalék kidolgozásán fáradoznak, amellyel õk maguk is képessé válnának rá, hogy állva vizelhessenek. Néhányan közülük multifunkcionális mûpéniszek gyártását és forgalmazását szorgalmazzák, mely nem csak idült szexuális problémáikra jelentene megoldást, de egyben szánalmasan alacsony szintre süllyedt önbecsülésüket is emelné valamelyest.
A többség azonban szilárdan kitart elvei mellett, miszerint a férfiaknak nincs joguk többé állva vizelni!
Az errõl szóló törvényjavaslatukat hamarosan beterjesztik - jelenleg az állva-vizelésen kapott férfiakra kiszabható büntetési tételek megállapításán dolgoznak.
Természetesen, szigorúan az egyenlõség nevében.
Csak az nem egészen világos számomra, hogy mit keresnek a feministák a férfi WC-ben ? ;-)
Amúgy a bambusznádakkal csatározó nyájas benszülöttekről szóló idilledet kissé árnyalja hogy szvsz elég kevés olyan hely van a világon ahol annyian halnak meg helyi háborúkban mint Afrikában.
Svédország, Németország és Ausztrália szélsôségesebb feministái egy új mozgalmat indítottak: rá akarják venni a férfinépet hogy kisdolgozzon ülve. Nem a spriccelési tényezô miatt, hanem mert "egy állva kisdolgozó férfi a férfiasságával hivalkodik és ezáltal degradálja a nôi méltóságot" - tudósítja Jasper Gerard az angol Spectator magazinban.
Az állva kisdolgozás, a szószólók szerint egyben "egy csunya macho gesztus" is, mely férfiúi erôszakot szuggerál. A stockholmi egyetem feminista csoportja kampányt indított az összes falra szerelt porceláncsésze eltávolítására az egyetemi faluból. Egy svéd általános iskola már el is távolította ôket."
A feminák több ezer éven át szótlanul tûrték az érzéketlen és gôgös férfiak hivalkodó állva vizelését, de ennek most vége! Egy újabb feminista forradalom elôtt állunk. Egyre nagyobb tömegek skandálják dühödten és hangosan a forradalmi jelszavakat:
Esélyegyenlôséget a toalettben is!
Le a piszoárokkal!
És vajon mi jön ezután?
Mi lesz a feministák új mozgalmának célja, miután sikeres kampányuknak köszönhetôen minden férfi-vécébôl eltávolították a vizelôcsészéket és így végre nem kell azzal a megalázó tudattal tengetniük mindennapjaikat, hogy amíg ôk gyanútlanul harcolnak az ülve vizelés törvényi rangra emeléséért, azonközben néhány gonosz férfi továbbra is makacsul állva vizel a vécében, ráadásul mindezt hetykén és hivalkodva, már-már rosszindulatúan, hiszen e cselekedet egyetlen célja - mint azt mindannyian tudjuk - a nôi méltóság degradálása.
Kérdésem, amelyre mindezidáig senki nem tudott választ adni (ti. mi az obudsznô feladata), most végre megválaszoltatott. Az ombudsznô a férfiúi állva vizelés ténye által megalázott nôk emberijogi képviseletét látja el, valamint ô az, aki e rettenetes sokkon átesett hölgyek rehabilitálását felügyeli.
S hogy mi lesz a feministák következô lépése?
Nyilvánvalóan az erekció törvényi szabályozása, ill. betiltása. Hiszen az erekció szintén "egy csúnya macsó gesztus", mely "fériúi erôszakot szuggerál". Az a férfiú, aki nem átall ilyen módon "a férfiasságával hivalkodni és ezáltal degradálni a nôi méltóságot", nemsokára a legsúlyosabb büntetésre számíthat!
Két dolog van, ami végtelen ezen a világon: az egyik az univerzum, a másik a feministák ostobasága.
Vow, micsoda kacér kis kacsintás ez a kedves Watson kolléga szeme sarából? Még a végin vissza találok csábulni...
OFF
Tisztelettel elnézést kérek mindazoktól, akik megpróbáltak a Hotmailes címemen elérni, sajna, arra se jártam legalább fél éve, meg is hótt a postaládikám, ahogy azt kell. Majd megpróbálom feltámasztani.
ON
Nos, amint látom egy alattvalót már szereztél magadnak Bi4 személyében, aki éppen az imént kiáltott királlyá - még mielőtt azonban megkezdenéd dicsőséges uralkodásodat engedj meg néhány észrevételt legutóbbi válaszodra.
Az "indián feleség" aki szülés után elmegy fát vágni ugyanolyan, mint az indián férj akinek arcizma sem rezzen amikor kinzócölöphöz kötik. Indián feleség.... kínzócölöp... már ne haragudj, de miről beszélsz? Mi ez? Szemelvények "Az utolsó mohikán"-ból? Én napjaink afrikai bennszülött törzseiről beszéltem, akiknél jószerével még a háború is csupán abból áll, hogy bambuszdárdákkal kivonulnak a mezőre és úgy tíz-tizenöt percig - tisztes távolból - ijesztgetik egymást, s ahol a legsúlyosabb háborús sérülés az, amikor valamelyikük véletlenül belelép egy tüskébe. Egyébként pedig nem tudok róla, hogy ezen természeti népek bármelyikénél is az asszony feladata lenne a favágás. A szülést - tetszik, nem tetszik - tényleg nem misztifikálják túl: a terhes asszony a megfelelő időben a törzs néhány tapasztaltabb nőtagjával együtt kivonul a bozótosba és a lapulevelek között egyszerű természetességgel világra hozza kicsinyét. A statisztikák szerint a kórházban, civilizált körülmények között született csecsemők között nagyobb a halálozási arány, mint e primitív törzseknél. (Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy mindenki szüljön lapulevelek között, csupán azt, hogy a szülés és az anyaság kérdésében nem ártana lassan visszatérni egy egészségesebb, természetesebb szemlélethez és végre levetkőzni a "civilizált ember" öntelt gőgjét.)
Te nem vagy indián, és az átlag európai nőktől se várd ugyanezt. Bár lehet, hogy neked pont ilyenre lenne szükséged... Értem már: az egész Cooper-féle kínzócölöpös momentumot csak azért citáltad elő, hogy elsüthesd ezt az ízetlen poénodat. Gratulálok.
Fogalmam sincs honnan veszed, hogy számomra az apaság "szart sem jelent". Csupán onnan, hogy ennek dicséretét sem te, sem az anyaságukat és nőiségüket oly öntudatosan hangoztató lányok nem méltatják - tisztelet a kivételnek -, legalábbis nem nagyon találok ilyen szellemiségben íródott hozzászólásokat sehol. Vajon miért?
Neked van gyereked? Vagy csak beszélsz mint a süket Mozartról? Úgy érzem nem ez a megfelelő hely és mód ahhoz, hogy bemutassam neked a családomat. Szorri.
(Elismerésem lecsiszolt stílusodhoz.)
Ja, és végül a "naiv" és kissé pátoszos megjegyzésem a világ női irányításáról. Szóval az antifeminista bölcseletek topicból kellene véleményt formálnom a nőkről? Nézd meg ezt a topicot. A legrosszabbat hozza ki a nőkből. (Látszik, hogy bele sem olvastál az antifeminista-topikba.)
Egyébként: már elnézést, de a politika sem arról szól, hogy "szeressük egymást gyerekek". Ha valahol, akkor ott aztán megy az áskálódás, intrika, lejáratás. Mivel ezt a nők szemmel láthatóan sokkal rosszabbul viselik (éppen azért mert - ahogyan ez már az előzőekben megfogalmazódott - alapvetően érzelmi beállítottságúak), ezért ha egy férfiak által irányított világ "csak" rossz, akkor egy nők által irányított világ borzalmas lenne.
"Az anyák nem küldik háborúba a gyerekeiket" - írod. Megható gondolat. Legalább annyira megható, mint a giccsfestők Krisztus-képei.
Továbbvezetve a gondolatot: ezek szerint tehát te - mint apa - a háborúba küldenéd gyermekedet?
Eleve sértő már a címe is. Mit vársz, hogy kedvesen bólogatnak majd, és epedő szemüket isteni alakodon pihentetik? Aki így köszön be, azzal ilyenek... A "hol vannak az okos nők" kérdést nem én tettem fel. Ezért talán jogos az elvárás részemről, hogy e felvetett kérdés miatt ne engem - mint férfit - bunkózzanak le a sértettek. Ami pedig az antifeminista-topikot illeti: ez csupán válaszként nyílt a feminista topikra.
Tartsál régimódinak, de szerintem egy nőnek meg kell adni azt a tiszteletet ami (tradicionálisan vagy bármiért) jár neki. Tradicionálisan vagy bármiért... érdekes megközelítés.
Láttál már Rákóczi-téri "hölgyeket" munka közben? A gyanútlanul arra járó férfit hárman hirtelen körbeveszik: kettő a hímvesszőjénél kezd matatni, míg a harmadik hátulról a zsebeit kutatja át... Megnézném hogyan adsz tiszteletet e hölgyeknek, amikor éppen a "farkadat" kezdik rángatni az utca közepén. Arra is kíváncsi lennék, hogy e tiszteletet ez esetben a "tradicionális" vagy a "bármiért" kategória szerint adnád-e meg nekik.
Múltkor szemtanúja voltam a villamosról, amint a megállóban két megtermett cigányasszony püfölt egy (nem cigány) férfit, akihez csupán annyi közük volt, hogy kizsebelték a villamoson és a férfi - ezt némileg érthető módon nehezményezve - a leszállás után megpróbálta felelősségre vonni e "hölgyeket" és visszaszerezni tőlük ellopott pénztárcáját. Amíg az egyik egy kézitáskával ütötte a delikvens fejét, a másik - állati üvöltések közepette - minduntalan megpróbálta őt herén rúgni. E szituációban vajon hogyan adnád meg e "hölgyeknek" a - számukra nyilvánvalóan kijáró - tiszteletet?
(Na, most már rasszista is vagyok.)
Avagy - a te definíciód szerint - e fentebb említett "hölgyek" nem is nők?
Tudod, szerintem nem sokat ér az a tisztelet, amelyet nem az illető érdemei határoznak meg, hanem csupán az az egyszerű tény, hogy nő. Azt kell hogy mondjam, ebben az egy dologban tökéletesen megértem a feministák álláspontját, akik szerint ez degradáló dolog a nőkre nézve. Sok nő van, akit tisztelek - de egyiket sem pusztán azért, mert nő. Ha te azért tiszteled a nőket mert _nők_, akkor nem tiszteled őket igazából.
Ha harcos feminista, akkor sem fogja kifogásolni, hogy udvarias vagyok vele. Nem hát - max. feljelent szexuális zaklatásért. (Még mielőtt újabb dörgedelmeket intéznél felém e kijelentésemért (is), javaslom nézz egy kicsit vissza e topikban, hogy megtaláld az erre vonatkozó referenciákat.)
u.i.: Megköszönném, ha esetleges válaszodat e topikban tennéd meg, annál is inkább mivel - úgy vettem észre - te sem szimpatizálsz a "hol vannak az okos nők"-topikkal, ráadásul a tárgyalt téma is inkább ebbe a témakörbe tartozik.
Kedves Lenolaj!
A hatalom az nem kéne. Szerintem ezeket az embereket állandóan fúrják meg cseszegetik. Az életük másról sem szól, csak arról, hogy hogyan őrizzék meg a hatalmukat.
Nekem csak a pénz kell, hogy vehessek rajta egy csomó feleséget ... :))
Üdv:
Ouzo
TopikOFF
Csupán azért szentelek még egy hozzászólást a sokat emlegetett Juszt-műsor problémájára, mert mindenki számára tanulságos lehet - aki ilyen és ehhez hasonló levelezőlistákon beszélget - a kettőnk között e témával kapcsolatban kialakult félreértés, melynek forrása esetünkben egyértelműen a "vendég" és a "néző" fogalmak tisztázatlansága volt.
Én e két szót a műsorral összefüggésben mindig egymás szinonimájaként kezeltem, mivel a "nézők" egyben "vendégek" is voltak; bárki bármikor kimehetett a pulpitushoz, és elmondhatta a véleményét: tulajdonképpen ez volt a műsor lényege. Csakugyan volt minden alkalommal három úgynevezett "meghívott vendég", akik - ha sikerült szóhoz jutniuk a sok vehemens hozzászólótól - megpróbálták megfogalmazni az adott témával kapcsolatos "hivatalos" álláspontot. Az agresszív feminista hőzöngést azonban éppenhogy nem e meghívott vendégek, hanem a "néző-vendégek" produkálták, akiket garantáltan nem a Juszt-stáb válogatott össze. (E műsorokban általában mindig a meghívott "szakértők" képviselték a higgadt hangvételt.)
Áttanulmányozva az egymásnak e témával kapcsolatban írt megnyilatkozásainkat meg kell állapítanom: bizony mindketten hibásak vagyunk abban, hogy e félreértés idáig fajult.
Te azért, mert koncepciózusan "vendégválogatást" emlegettél, noha én legelőször egy szóval sem mondtam, hogy a műsor "szakértő vendégeiről" beszélek; én pedig azért, mert nem javítottam ki még idejében e tévedésedet.
Ne kapd fel ilyen könnyen a vizet! Zs.N.Cs. hozzászólása nyilvánvaló provokáció, mely mind stílusában, mind mondanivalójában Rebekka ízléstelen és sértő hangvételű kirohanásaira emlékeztet. A hangzatos nick mögött valószínűleg egy begőzölt feminista nőstény áll (Zs.N.Cs. terminológiájával élve).
Nem érdemes foglalkozni vele.
Ehe ehe. Mr Zsadányi 1 hozzászólásával ugrál itt? Szép kezdés... Rebekka visszatért vagy mi? Rossz, nagyon rossz. Valami meggyozobbet, mint egy firss ,fröcsögo login. Ennyire mélyre süllyedtünk? Nyissak én is egyet, ami meg téged pocskondiáz? Ignore On.
Amúgy ilyen vérgozös hozzászólást nem láttam, már regóta. Már a topic címe is... Miért, mert az anti elotag van benne bazz? Neked az antifasiszta is gyolölendo? Amúgy szépen kevered a témával a zsidózást...
De azert ne ess at a lo tuloldalara se; en mar lattam olyan ferfit, akit _tenyleg_ erdekelt, hogy valas utan ove lesz-e a gyerek - ove is lett :-)) (szerinem a gyerek legnagyobb mazlija)
Kedves Ouzo,
Hat attol tartok, tenyleg nem. Bar nem az alvas miatt (4-5 oranal nem alszom többet hetközben), hanem mert azt hiszem, nem lenne gyomrom hozza. Tul magasnak talalom az arat. A fizu azert tenyleg tetszene, de a vele jaro hatalom is :-)))
Üdv
Lenolaj
Átolvastam a topic legfrissebb száz hozzászólását, ami alapján elborzadtam.
1) már a topic címe is (várom az _anti_szemita + roma_ellenes_ topicotis, hiszena szólásszabadság már nálunk is kiterjed a nácikra, hímsovikra stb.)
2) Mindig is tudtam, hogy a férfiak messze nagy többsége hímsovi, öntelten beképzelt saját nemére, autoriter és hataloméhes, de hogy most már még sajnáltatják is magukat, s a feminizmus áldozatainak tüntetik föl magukat, az már több mint gusztustalan. Bár csak igaz lenne, hogy a hímek a liberálcionista-anarchistafeminista összeesküvés áldozatai lennének!
3) Az önmagukat sajnáltató hülye hímek jobbik esetben hiszik azt, hogy egyenlőség van meg minden, s nőnek pont olyan jó (de legalábbis nem rosszabb) mint férfinak lenni, rosszabb esetben éppen azért nyavalyognak, hogy leplezzék uralmi helyzetüket, amely az élet ezernyi területét átszövi.
Miként azt Illyés Gyula a zsarnokságról írt "körmondatában" megverselte, az egész társadalmi élet, kultúra tele van a zsarnoksággal, ez tökéletesen igaz a férfiuralomra is. Nem csupán a kevesebb munkabér, kevesebb vállalati igazgató / országgyűlési képviselő, nemi erőszak, nőbántalmazás stb. sújtja a nőket, hanem sokkal kifinomultabb területeken is, mint a nőellenes viccek, a nőknek a társadalmi normák által előírt ruházkodás, testtartás, beszédstílus -- amiket a szülők, iskola, lakókörnyezet és egyéb szocializációs faktorok nyomnak beléjük, sírtől a koporsóig --, a nőt a köztérről (agora P. Bourdieu szóhasználatában, amin a nyilvános szférát, a politika, a gazdaság, a kultúra terét érti) kitiltó megjegyzések hada ("túl hülye vagy ehhez", "marad otthon szülni", "egy nőnek természetadta kötelessége") stb.
Egyszóval, eddig is idegesített a nyikhaj maszkulin tobzódás az indexben (illetve már az elődjében is) -- főként a zsargonban meg a humor harold játszóterén teremtek szép példái annak a sajnos rendszerré, ideológiává és hatalomvédő demagógiává összeálló hímsovi megnyilatkozásoknak --, de ez a gyerekes duzzogás kicsit sok volt, muszáj volt rá reagálnom, ha Maminti levelei -- amik értéket képviseltek a fórumban -- így elsikkadtak a sok hím duma között (mintha _tényleg_ érdekelne egyetlen férfit is, hogy válás után nem övé lesz a gyerek!).
Ha valaki feminista akar lenni, ajánlom neki a topicot önmaga hergelésére, de minthogy én már így is az vagyok, le is lépek erről a helyről.