Keresés

Részletes keresés

s8773luc Creative Commons License 2006.05.05 0 0 20
Nekem ez sajnos nem segit. Elindul az X, de nem jon be semmifele wm...
xwin.exe -screen - 1024 768 -fullscreen -unixkill -nowinkill
de ha a -fullscreen helyett -multiwindow hasznalok, akkor meg fel sem jon semmifele X... Itt most mi lehet a gebasz?
Előzmény: ex_lx (18)
Wic Creative Commons License 2005.02.17 0 0 19
kösz, délelőtt nézem.
Előzmény: ex_lx (18)
ex_lx Creative Commons License 2005.02.16 0 0 18
Ha mégsem, pillants az /etx/X11/xinit/xinitrc-be.
Nem árt, ha a végén van minimum olyasmi, hogy

fvwm2 &

és még tetszőleges X-kliensek startja.
Előzmény: ex_lx (17)
ex_lx Creative Commons License 2005.02.16 0 0 17
... ne tévesszen meg, ha esetleg nem szé vindózkék hátteret látod: a klikkre a menü előugrik (talán).
Előzmény: ex_lx (16)
ex_lx Creative Commons License 2005.02.16 0 0 16
Szedd le az fvwm.orgról az ikonok csomagját (valamiért kispórolják a telepítő csomagból), és másold be a tartalmat a /usr/X11R6/include/X11/pixmaps alá, aztán startx.
Előzmény: Wic (9)
NevemTeve Creative Commons License 2005.02.16 0 0 15
Lehet hogy a hosszabb alak kell neki:

set DISPLAY=ip.cim.ed.neked:0
Előzmény: Wic (14)
Wic Creative Commons License 2005.02.16 0 0 14

betettem a PATH változóba a c:cygwinbin-t.

így nincs hiba, de semmit nem tesz, csak felvillan (can't open display :0)

Előzmény: Wic (13)
Wic Creative Commons License 2005.02.16 0 0 13

így nem indul el, pontosabban hiányolja a cygwin1.dll-t.

Előzmény: NevemTeve (12)
NevemTeve Creative Commons License 2005.02.16 0 0 12
Mi okozza a nehézséget?

Start CMD.EXE

SET DISPLAY=:0
C:SOMEWHEREFVWM2.EXE
Wic Creative Commons License 2005.02.16 0 0 11

A KDE/cygwin pedig így :

csak ez lassú
Előzmény: Wic (10)
Wic Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10

így néz ki:

Wic Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9

igen. amikor bejön a bash, el tudok indítani egy X ablakot. ez megjelenik a windows-ban gyönyörűen. csak tök üres. Xwin_GL.exe indítja.

elméletben van fvwm2.exe is, de nem jövök rá, hogy lehetne életre kelteni.

Előzmény: NevemTeve (8)
NevemTeve Creative Commons License 2005.02.16 0 0 8
Hol kellene fusson az az fvwm? A lokális gépen, Windowsban?
Előzmény: Wic (7)
Wic Creative Commons License 2005.02.16 0 0 7

feltettem a legújabb cygwint XP alá.

bejön a bash, elméletben van X is. hogy tudom az x-et felkonfigurálni, hogy ne csak egy grafikus ablak, hanem pl. az fvwm induljon el?

A KDE/cygwin műxik, de kicsit lassúcska :o)

Előzmény: TaXiN (6)
TaXiN Creative Commons License 1999.07.27 0 0 6
And of course, you will need X Windows(sic!) serve software.

Szoval fent van ay X11R6.4 Libraries for CYGWIN. Fent van egy Win-es X11. Ingyenes van a http://tnt.MicroImages.com -nak van. (vacak)
Eloszor ezt inditja az ember - MIX
Aztan a Cygwint - ami NEM Dos ablak, hanem Unix ablak. Beirni:
DISPLAY=IP.Cimed:0.0
export DISPLAY
vxvt -e bash

Es a MIX ablakban lesz egy grafikus Unix parancssoros szrnyeteg.

Hurr, hurr. Kb errl van szo.

Vannak olyan Win X-ek amik nem ablakot nyitnak, hanem kzvetlenul a munkaasztalra dolgoznak.

Csak kerdezem - van ertelme Win alatt szerencsetlenkedni azzal a progival ?

érdeklődő Creative Commons License 1999.07.24 0 0 5
Köszi, elolvastam a lapot. de kb. a kötőszók mentek belőle... Szóval, egész pontosan mit kéne csinálni, hogy egy w98lite-on fusson a dolog? (Ha lehetne kérnem egy lépésről-lépésre eligazítást)
InfraRED Creative Commons License 1999.07.24 0 0 4
azt hiszem egy X szerverre lenne szukseged..
Osszedobtam egy oldalt ebben a temaban:
X11 (es hasonlok) Nt-re. (egyetemen egy specire kellett :-))
érdeklődő Creative Commons License 1999.07.23 0 0 3
Hali,

bocs, ha esetleg ez nem teljesen idevágó téma, de halál tudatlan vagyok a nem win95/98 témában, van viszont egy gondom, amit már egy másik forumon (sikertelenul) a koz elé tártam:

pár hete hallottam errefelé egy freeciv nevű gameről. Letöltöttem annak rendje és módja szerint, még arra is sikerült magamtól rájönni, hogy ez nem egy szokványos windows progi. Hanem, GNU alatt, vgy mi a halál alatt fut, ami az én szememben kb. olyan misztikus, mint a Unix, vagy a Fortran nyelv. (Igen, én vagyok a JUZER, aki windowsos grafikus felületen nőtt fel, és kelemetlenül érzi magát a command line-os oprendszerekkel szemben. sorry) Szóval, letöltöttem ezt a freecivet, felinstalláltam, letöltöttem a cygnustol a cygwin user modulját (nem biztos, hogy pont ez kellet volna, de az biztos, hogy a freecives oldal ehhez a cygnushoz iranyitott, ott meg ezt ajanlottak rogton letoltesre), és felinstalláltam, de halvány lila gőzöm nincs arról, hogy most akkor mi van... A freeciv tulajdonképp két részből áll, a server rész elindul, (talán mert ő nem rajzol, a command line módhoz meg jó a dos? (merrt dos ablakab megy)) a client viszont (akinek rajzolnia kéne a civ eredeti változatához állitolag hasonló minőségű képet) az mindig ezzel áll le: (egy dos ablakaban)

C:\Program Files\freeciv>set FREECIV_DATADIR=.\data

C:\Program Files\freeciv>set DISPLAY=:0

C:\Program Files\freeciv>civclient
Error: Can't open display: :0

C:\Program Files\freeciv>

MIT KELLENNE TENNI?

TaXiN Creative Commons License 1999.07.27 0 0 2
And of course, you will need X Windows(sic!) serve software.

Szoval fent van ay X11R6.4 Libraries for CYGWIN. Fent van egy Win-es X11. Ingyenes van a http://tnt.MicroImages.com -nak van. (vacak)
Eloszor ezt inditja az ember - MIX
Aztan a Cygwint - ami NEM Dos ablak, hanem Unix ablak. Beirni:
DISPLAY=IP.Cimed:0.0
export DISPLAY
vxvt -e bash

Es a MIX ablakban lesz egy grafikus Unix parancssoros szrnyeteg.

Hurr, hurr. Kb errl van szo.

Vannak olyan Win X-ek amik nem ablakot nyitnak, hanem kzvetlenul a munkaasztalra dolgoznak.

Csak kerdezem - van ertelme Win alatt szerencsetlenkedni azzal a progival ?

érdeklődő Creative Commons License 1999.07.24 0 0 1
Köszi, elolvastam a lapot. de kb. a kötőszók mentek belőle... Szóval, egész pontosan mit kéne csinálni, hogy egy w98lite-on fusson a dolog? (Ha lehetne kérnem egy lépésről-lépésre eligazítást)
InfraRED Creative Commons License 1999.07.24 0 0 0
azt hiszem egy X szerverre lenne szukseged..
Osszedobtam egy oldalt ebben a temaban:
X11 (es hasonlok) Nt-re. (egyetemen egy specire kellett :-))
érdeklődő Creative Commons License 1999.07.23 0 0 topiknyitó
Hali,

bocs, ha esetleg ez nem teljesen idevágó téma, de halál tudatlan vagyok a nem win95/98 témában, van viszont egy gondom, amit már egy másik forumon (sikertelenul) a koz elé tártam:

pár hete hallottam errefelé egy freeciv nevű gameről. Letöltöttem annak rendje és módja szerint, még arra is sikerült magamtól rájönni, hogy ez nem egy szokványos windows progi. Hanem, GNU alatt, vgy mi a halál alatt fut, ami az én szememben kb. olyan misztikus, mint a Unix, vagy a Fortran nyelv. (Igen, én vagyok a JUZER, aki windowsos grafikus felületen nőtt fel, és kelemetlenül érzi magát a command line-os oprendszerekkel szemben. sorry) Szóval, letöltöttem ezt a freecivet, felinstalláltam, letöltöttem a cygnustol a cygwin user modulját (nem biztos, hogy pont ez kellet volna, de az biztos, hogy a freecives oldal ehhez a cygnushoz iranyitott, ott meg ezt ajanlottak rogton letoltesre), és felinstalláltam, de halvány lila gőzöm nincs arról, hogy most akkor mi van... A freeciv tulajdonképp két részből áll, a server rész elindul, (talán mert ő nem rajzol, a command line módhoz meg jó a dos? (merrt dos ablakab megy)) a client viszont (akinek rajzolnia kéne a civ eredeti változatához állitolag hasonló minőségű képet) az mindig ezzel áll le: (egy dos ablakaban)

C:\Program Files\freeciv>set FREECIV_DATADIR=.\data

C:\Program Files\freeciv>set DISPLAY=:0

C:\Program Files\freeciv>civclient
Error: Can't open display: :0

C:\Program Files\freeciv>

MIT KELLENNE TENNI?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!