Egy csirke meglatta a tyukolbol, hogy a farkas elment a haz mellett es a baromfiudvar oltalmabol szidni meg gunyolni kezdte.
A farkas azonban visszafordulva igy szolt:
He hallod-e ?! Nem te sertegetsz engem hanem a hely !
Ma reggel megható produkcióval ajándékozott meg a közszolgálati rádió.
Meghatódottságtól remegő hangú riporter hozsannázott a Kádárné balladája c. műről, számos részletet hallhattunk belőle. Gyönyörű volt.
A szerző - tekintettel e biztos sikerre - a Nemzeti Kulturális Alap bőkezű támogatásával már készíti "Elena Ceausecu balladája" és "Eva Braun balladája" című alkotását.
Az aktualitása miatt legnagyobb érdeklődéssel várt mű külföldi bemutatót keres (Dél-Amerika lázban ég!): ennek címe "Pinochetné balladája"...
Bár nem az indexen, hanem a TV3-on hallottam tegnap, de nem akarok új topicot nyitni.
Tehát a mi Mityunk azt találta nyilatkozni, hogy Kádár János gyakorolta a legnagyobb hatást a XX. század történelmére. (Mondott mást is, de az csak szimpla kormányfikázás volt.)
Ezt vajh télleg így gondolja?
Kedves xyw!
Vadiúj volt ugyan a Kádárné balladája, a bibi csak az, hogy előtte volt egy Kádár.
Dosztojevszkij pl. a Karamazov testvérek után beadott volna egy hasonló pályázatra Karamazov címmel pályaművet?
Kedves politika !
Most találtam rá topicodra,amelyben az Új Színház drámapályázatával kapcsolatban közölsz "tényeket" Kornis kapcsán.
A tények: 90 db. kortárs szerző meghívásos (jeligés),nem tematikus pályázatáról volt szó.Csurkától Gönczön át a legismertebb és kevésbé ismert alkotó összesen 64 pályamunkája érkezett be.A 11 tagú szakmai zsűri 4 egyfelvonásost választott ki 3 "szűrőösszejövetel" után.
Kornis nem a Kádárral nyert, hanem a vadi új "Kádárné balladája" c. művével.
Mind a négy darabot rögzítette a Rádió , az színház pedig egy este mutatja be a Stúdiószínpadán Kornis 2 egyfelvonásosát. Tehát semmi bunda -sunda !!!!! Ennyit erről.
Szerzo: Polyxena
válasz erre | adatok | e-mail 1999-12-02 09:13:48
az "Ajve, Esterhazy..." - topikbol.
"...a sok mélymagyar-igaz magyar
magyar-nem hígmagyar-nem nemzetidegen idegenlelkü magyar-népben és nemzetben gondolkodó magyar-egyenes
(értsd: magyar) gerincü magyar-tiszta kezü magyar-az asztrális nemzettestben jól föloldódó magyar (vö.: klasszikus
Jóga)-a hungarométer szerint kétséget kizáróan autentikus magyar-a polgár szót beszédében 7/mondat arányban
használó polgári magyar-nem kurzív, de zsír magyar stb. stb. magyar nehezebben ért meg, mint Einstein Alfréd
micsodáját..."
Komolyan mondom, azt hittem, hogy Mityu irta e remekbeszabott kis magyarozast. Tisztara a tukorkepe a Hunniaban megjeleno zsidozasoknak. Egyik kutya, masik eb.
Kedves Polyxenia,
"feloldhatatlannak látszó - véres - gyűlölet" a politikai közéletben? Ajjaj.
Nem is vagyok annyira off. Bocs, Mityu :))
Esetleg, mint szociálpszichológiát hallgatott embernek vannak technikáid (elvileg) ezek feloldására. Tudod, az interperszonális kapcsolatok, meg miegyéb... :))
Egy rendetlen, aki viszolyog az UTÉ-tól.
!Itt egy újabb skatulya! Nem kell ide a Bayer Zsoltnak írt levelet idézni :))
George Sand
(Remélem eleget mosolyogtam, ja, és még mindig nem tudom a pol. beosztásom :))
Nem tudom hogyan fogalmazhattam volna óvatosabban, nehogy vádat érezz abban amit írtam. Ezek szerint mégis azt olvastál ki belőle. Nem volt szándékomban, elnézést.
Kedves HitetlenTamaska!,
bocsika, lehet, hogy nem voltam elég világos - ez egyre inkább bizonyosnak látszik -, de, hogy rekontrádra válaszoljak, (szubkontra!) én ábszolúte nem akartam politizálni, csak - csúnya dolog - egy kicsit pletykálni: Istenemre, ha Plókai Attila (pszeudo-futballista, Honvéd) is ott vásárolt volna, az ö történetét is megírtam volna. Az meg, hogy az újságok vásárlóinak milyenek a szokásai - a borravaló csak az egyik szegmens -, nálunk, újságot áruló diákok között remek - elismerem: idétlen - apropót teremtett amolyan szociálpszichológiai gyakorlatok végzésére - a kocsmában, félrészegen.
A lehülyézésért meg elnézést, inkább retorikailag értettem - ha érted :)
Kedves Zmac!,
abban, amit leírsz (amivel kicsinyt megvádolsz), teljesen igazad van: az elsö idöben én is arra sunyultam, hogy adjanak minnél több pénzeket a jónépek, de egy idö után megundorottam magamtól, plusz láttam, hogy ennek - legalábbis a gyakran és még inkább a törzsvásárlók között -, hogy így mondjam, rítusa van, "ami jár", amivel egy gesztust teszünk a bódéban kucorgó felé. (Azt hiszem, ezt túlagyaltam, de jobban mostan nem megy.)
Kedves George Sand!,
remélem ironikusan tetted fel a kérdésedet, a szmájli hiánya kicsit elbizonytalanított. Nos, én, természetesen - mint minden rendes ember - újpesti vagyok, és - természetesen - rühellem a fradistákat! :) Szóval: az újpesti vagy fradista-toposzt szokok én ottan alkalmazni, ahol hasonló, feloldhatatlannak látszó - véres - gyülölet érzékelek, mint pl. kis hazánk politikai közéletében.
Lehet hogy fölösleges a hozzászólásom, mert amit írtál, nem tért ki a következő részletre, de hadd jegyezzek meg valamit. Nekem nagyon irritáló, ha valaki úgy akar borravalót kapni, hogy megfeledkezik a visszajáró pénzről, tehát előlegezi magának a borravalót. Ez esetben jogosnak érzem, hogy valaki az utolsó fillérig kéri a visszajárót. Ismétlem: nem tudom, a Te esetedben mi történt, mert erre nem tértél ki.
Polyxena
"benyögésed politikai oldalára akarja fordítani aztat, aminek nincsen is olyanja:"
Hát pontosan ezt irtam én is, csak nem értetted meg, azért én nem nevezlek hülyének.
Tehát se Makoveczet nem azért nem szeretem, se
Kornisst nem azért szeretem, ahogy veled bántak, hanem "életmüvükért".
Hülye vagy Tamás!,
benyögésed politikai oldalára akarja fordítani aztat, aminek nincsen is olyanja: azért az tényleg agyrém, hogy ha megemlítem, az Új Maót vásárló nénik voltak a legkedvesebbek velem, akkor aztat te csípöböl politikai állásfoglalásnak veszed. Mellette ott áll, a Népszavások adták a legtöbb málnát - ilyen alapon valamelyik jobbszélsö akár le is liberálbolsevikozhatna. Kurvára nincsen kedvem leírni, de ha már választanom kell, hogy politikailag fradista vagy újpesti vagyok-e, akkor magamat szociálliberálisnak nevezném.
Igyál még egy kávét!
Jó reggelt kívánok!, Polyxena