Eladódorba került egy Ampeg BA-115 típusú 100W-os basszus kombó. Az ára 88e Ft.Tökéletes állapotban van, 15''-os hangszóró+piezo a magas hangoknak, 3 sávos equalizer, XLR kimenet, aktív/passzív bemenet satöbbi.
Kihasználatlanság, illetve másik hangszer preferált használata miatt eladó, teljesen ÚJSZERŰ, karcmentes, patika-állapotú basszusgitár.
Eredeti, bolti számlával, garancia-papírral.
Dimension Bass forma, Deluxe Models széria, Hársfa test (basswood), juhar nyak, ˝C˝ profil, rózsafa fogólap, 21 Medium Jumbo érintő. Menzúra: 34˝ (864 mm). Króm szerelékek, Fender 4-Saddle Hi-Mass húrláb, standard nyílt mechanikás hangolókulcsok, High Output Humbucking hangszedő, aktív elektronika. 4 potméter sorban a következők: Hangerő, 3 sávos aktív EQ (Treble Boost/Cut, Middle/Cut, Bass Boost/Cut). 3 tónusú Sunburst kivitel.
Nagy jelű, zajmentes, variálható hangú, sokoldalú hangszer. Budapesten személyesen kipróbálható, átvehető. Posta is lehetséges, de csak vevő terhére és felelősségére.
Kontakt: zsombor.toth[kukac]totalcar[pont]hu, vagy nulla-hat-húsz-kilenc-nyolc-kettő-öt-hét-négy-hét.
Az akusztikus basszusgitárom oktáv fölötti részén kicsit hamisnak találom a hangokat, főleg az E-húron. Próbálkoztam már húrcserével és az alsó nyeregnél a csont reszelgetésével, de nem jártam sikerrel. Tudnátok ajánlani Budapesten valami ár/minőség tekintetében megfelelő hangszerészt? Ha van választási lehetőség akkor inkább Dél-Buda környékét preferálnám.
Köszi a tájékoztatást,utánna olvastam pár oldalon a beállításával kapcsolatban. Amit én is le ellenőriztem az azt mutatja, hogy a húr hosszúsága /oktáv/ sem az igazi az E húrnál. Legalább is a hangoló ezt mutatja. Szóval hangszerészhez kell vinnem. A fiam egyik gitárját a Gitárcemtrumban a másikat az Árkádia hangszernél vettük. Van valami vélemény szervíz szempontból róluk?? Illetve húrkészletből mit ajánlotok? Most " Rotosound" 45-105 van rajta.Ha netán vastagabbat tennék rá, sokkal nehezebb lenne a játék rajta??
OK. Köszi ,akkor nem bonyolódom bele ,nehogy jól eltekerjem. Egyébként így jól megnézve a nyakat igen homorúnak tűnik. Gondolom eddig ,hogy csak skálákat gyakoroltam ,meg pár lassú akkordot nem volt probléma. Most értem el odáig,hogy oda mennek az újaim ahová gondolom.
Egyébként akkor tudnátok valakit ajánlani a XVIII-XIX. kerület környékén. Itt lakom Ferihegyen
Egy kis tanácsot ,illetve segítséget kérnék . Tavaly májusban vén fejjel /48 évesen / kezdtem el a basszusgitár tanulást. Előbb otthon könyvből ,majd tanárnál.
Akkor vettem egy 1 éves Cort Action 4 húros gitárt és hozzá egy kis 15W-s erősítőt.
Most az a problémám jött elő ,hogy elkezdett zörögni az E húrom. Volt már húrozva ,amikor megvettem átnézettem. Most is azt mondták ,hogy minden OK. Utána olvasva ,azt látom hogy nem mindegy,hogy egyenes-homorú-domború a nyak. Érdemes-e nekem evvel foglalkozni,vagy inkább keresek egy másik hangszerészt ? / autó szerelő vagyok /
Úgy gondolom,hogy ez a zörgés nem az én kezdő mivoltomból adódik, mert a fiam aki 6 éve szóló gitáron játszik , Ő is azt mondja hogy valami nem oké.
keress rá arra google-el, hogy szegedi bőgő eladó, lesz egy pár. én azt ajánlanám, hogy keress tanárt, akinél "ingyen" ki tudod próbálni a bőgőzést, megspórólsz jó sok autodidakta szenvedést, és segít vásárolni is.
Köszi a választ, 100 ezer? komolyan? Amit én néztem a neten boltokban 300 ezer alatt semmi nem volt:D Ha látsz esetleg olyat ami megfelelő kezdésnek majd belinkelnéd ide?
Köszi a választ :) Igen tanár az lenne szerencsére ... még ez a bőgő dolog nem teljesen biztos, hogy manapság ez elérhető-.e , vagy túl elfeledett már..:D
Az lenne a kérdésem és remélem nem szakítjátok le az arcomat miatta, de most 35 vagyok és ilyen vén fejjel éreztem úgy, hogy szeretnék megtanulni basszusozni. És ez még nem lenne elég de a szívem a bőgő felé húzna jobban.. és most jön a black jack... dobpörgés.. nulla azaz zéró zenei tanulmánnyal/múlttal rendelkezem:D
Szerintetek meg tudnék tanulni még én is? amiket szeretek a korai jazz, swing, ragtime stb ..
Mindenféle tanácsot , orra koppintást , jó tanácsot szívesen vennék :)
Régen doboltam most is kézi dobokon pörgetek itthon fun-bol, ritmusérzék talán az egyetlen amivel rendelkezem :D
Közben egy akusztikus basszusgitárt is. Gyárilag acél húrok voltak rajta, próbaképpen vettem foszfor-bronz húrokat de nem tetszik a hangjuk, úgyhogy ha valakit esetleg érdekel féláron odaadom (2-3 alkalommal használtam eddig).
- pc (windows): Band in Box. Beírod az akkordokat, kiválasztod a stílust (szerintem min. 100 félét tud: jazz, rock, funky stb) és amelyik hangszer nem kell (pl. basszusgitár) lekevered. Nagyon igényes alapokat csinál, akár még tanulni is lehet tőle mondjuk hogyan játssza a basszust.
- android: a chordbot-tal kezdtem, Ennél beírod az akkordokat és egyenként kiválasztod, hogy milyen hangszerek milyen stílusban játsszanak. Azt is megadhatod, hogy az adott akkord melyik fordítását játssza. Valamivel egyszerűbb az EasyBand, ahol ugyanúgy beírod az akkordokat de hasonlóan mint a Band in Box-ban csak a stílust választod ki és ő kiadja a hangszereket hozzá. Az első elméletileg sokoldalúbb, de nekem mégis jobban tetszett a második egyszerűbb kezelhetősége. Kicsit mondjuk idegesítő a kezelői felülete ... Az andoridosokat próbáld ki a free verzióval és amelyik jobban tetszik abból szerintem megéri 1000Ft-ért megvenni a fizetőset, hogy legyen picit több stílusod. De mondjuk mindkettő esetén lényegesen kisebb a választék, mint a Band in Box esetén.
Esetleg androidon érdekes lehet még az audiopo, amelyikkel le tudod lassítani az mp3 zenéket úgy, hogy a hangmagasság nem változik.