Keresés

Részletes keresés

Káposzta Creative Commons License 1999.08.06 0 0 181
Hát kissé általánositásnak tünik amit irsz. Nagyon sok multinál nagyon sokan naphosszatt csak excel meg visual akármi fájlokat generálnak éveken át, amitől fejlődni nem fog a delikvens, legfeljebb nem lustul el. És rengeteg cég van ahol a kevés pénzt szabad munkaidővel, érdekes munkával és sok utazással kárpótolják. És ha te csak akkor dolgozol vagy tanulsz ha ott állnak mögötted korbáccsal, különben csak törzsasztaloznál egész nap, az szvsz. nem a cég hibája.
ronaldu Creative Commons License 1999.08.05 0 0 180
En meg akkor is szivesebben dolgozom"csaladellenes" cegnel, ha gyakran X-ig bent kell maradnom. Es ez nemcsak a penz miatt van, hanem azert is, mert nem nagyon birnam a kozszolgalatra jellemzo exszocialista legkort. A multik azert altalaban rakenyszeritik az embert arra, hogy teljesitsen, ne lustuljon el, fejlodjon, ha mar egyszer megfizetik.
Meg ha hivatalnok lennek egesz nap csak Tasztaloznek :-)
snaci Creative Commons License 1999.08.05 0 0 179
Káposzta,
1et értek Veled abbn, hogy két szülőre van szükség egy családban, de szerintem a család létének egyik fontos összetevője az is, hogy van hol együtt lenniük vö. lakás
Káposzta Creative Commons License 1999.08.05 0 0 178
Snaci,
Nem a közalkalmazotti éhbérről pozitiv a gondolkodásom főleg, hogy ebből tengetem az életem, csak azt próbáltam volt illusztrálni, hogy szvsz egy család ban két szülőre van szükség ahhoz, hogy az tényleg család legyen, és ha 1 db 8 órás kereset nem elég a családfenttartásra, mint ahogy általában nem elég, akkor inkább dolgozzon mind a két szülő 8 órát és legyen idejük a családjukra, ne pedig az egyik szülő szakadjon meg és csak sátoros ünnepeken lássa a gyerekeit.

KissMe, nemtom, de nekem ez a jövőmegalapozás valahogy nem jön össze. Én hiába tervezem meg, hogy az idén télikabátot veszek, jövőre meg megnősülök, egy évre rá megy utódom születik, valahogy a valóság nem ilyen. Mivel én csak maximum egy télikabátba tudok beruházni, lakásom meg autóm nem lesz az elkövetkező 60 évben, ezért anyagi alapokat nem is akarok teremteni magamnak, valahogy majd csak lesz. Persze ha komoly pénzeket félre tudnék tenni, valszeg megtenném.

KissMe Creative Commons License 1999.08.04 0 0 177
Kedves Dolgozó Emberek!

Én is végigolvastam a topicot. Snaci provokatív kérdésére válaszolva pedig el kell mondanom, hogy én olyan beosztásban vagyok, amelynél túlórát nem fizetnek, tehát akármeddig nyomom az ipart, ugyanannyit kapok minden hónapban.
Na most. Én fiatal vagyok még, tanulok is, családom nincs. De kérdés, hogy lesz-e így?
Én azt mondom, hogy inkább dolgoznék kicsivel többet, de akkor azt fizessék is meg, és akkor most megalapozhatnám a jövőmet - amire jelenleg nem telik -, és később már tudnék mire családot építeni. Mivel nő vagyok, gondolnom kell a gyesre stb. is, ami mindenképpen több lenne, ha olyan helyről adnák, ahol eleve több az alapfizetésem, de nem ez az egyetlen szempont.
Amikor pl. tavaly télen egy méregdrága télikabátot vettem, akkor arra gondoltam, hogy az áráért jó minőséget is kapok, és jónéhány évig kell tartania, aztán majd amikor már gyerekeim lesznek, nem kell méregdrága télikabátra költenem, hanem nekik vehetem meg a szükséges dolgokat.
Szerintem tehát az olyan cég is családellenes, ami nem hagyja, hogy az alkalmazottai alapokat termetsenek maguknak, bármilyen módszerrel teszik is ezt (túlhajszolás, kevés fizetés stb.)

Üdv

snaci Creative Commons License 1999.08.04 0 0 176
Káposzta,
kipróbáltad már a közalkalmazotti éhbért valaha, hogy ilyen pozitiv róla a gondolkodásod?
Lacosz Creative Commons License 1999.08.04 0 0 175
Azon gondolkodom, hogy elkezdek itt közzétenni egy feketlistát. Biztos egy jó pár anonim nick csatlakozna hozzám.
Káposzta Creative Commons License 1999.08.03 0 0 174
snaci,

Nem hiszem el, hogy ha valaki 12 órát dolgozik, esetleg a hétvégén is, aztán munka után otthon még játszik a gyerekekkel, lefekteti őket aludni és a feleségére is szán némi időt, ezenkivül képzi is magát valamikor az ugyan olyan hatékonysággal dolgozik a 12 órában mintha csak 8 órát kellene dolgoznia. Magyarul a cég is és az alkalmazott is jobban járna ha csak 8 órát kellene dolgozni változatlan fizetésért. Ezenkivul nem tudom elképzelni, hogy egy gyerekes családban mindkét szülő rendszeresen 12 órákat dolgozzon. Szvsz jobb egy családnak, ha mindkét szülő 8 órát dolgozik és a közalkalmazotti éhbért kap mint ha csak egy szülő dolgozik 2x-3x annyiért. És az adó miatt egy bruttó 140K forintos fizetés nettóban kevesebb mint kétszer 70K.

Lacosz Creative Commons License 1999.08.03 0 0 173
Na most aztán nagyon provokatív voltál :) Szóval egyik sem jó, sőt, egyik rosszabb, mint a másik! :) De szerintem egy családnak nagyon nagy szüksége van időre, együttlétre, legalább annyira, mint pénzre.
snaci Creative Commons License 1999.08.03 0 0 172
Kedves Tasztaltársak
Végigolvastam ezt a nagyon érdekes topikot, és van hozzátok egy nagyon provokativ kérdésem, megjegyzésem

családellenes-e az a cég, ahol többet dolgozol, mint napi 8 óra, de jól megfizet, vagy inkább az a cég, ahol csak 8 órát dolgozol, de fizetésed a közalkalmazotti bértábla szerinti
/kezdő programozó pl buttó 50-70/hó/
végiggondoltátok-e, hogy kb mire van szüksége egy családnak? ebből az utóbbiból mersz-e családra gondolni?

Laci Creative Commons License 1999.08.03 0 0 171
Huh, megnéztem a mail címedet, nem te vagy a főnököm :)

Szóval te is a kizsákmányolók népes táborát szaporítod? Hmmm :)

Keynes Creative Commons License 1999.08.03 0 0 170
Nagyon fontos szerintem, hogy amit csinálsz azt fogadd el, és örömmel csináld. Egyszer bekerültem egy munkahelyre, ahol, minden rossz volt, a munka, a főnök(ök), a kollégák, az egész cég olyan hangulatban leledzett, hogy menekülni kellett volna azonnal. Egy ideig idegeskedtem, anyáztam, aztán rájöttem, hogy csak magamat frusztrálom, és sokkal rosszabb a helyzetem, mintha elfogadom, hogy be kell jönnöm, és meg kell csinálnom a dolgokat. Ez nem beletörődés, mert aktívan munkát kerestem közben, de nem akartam elmenni feleannyiért, vagy sokkal rosszabb munkakörbe. Rájöttem, amíg nincs más, addig itt kell rohadnom este X-ig, dolgozni és értekezni, ezekkel az emberekkel. Ha utálom őket és idegeskedem, akkor is, ha "két zacskóba pakolok" akkor is. Csak ez utóbbit kellemesebb elviselni. Mellesleg nem csak neked, a környezetednek is...
Keynes Creative Commons License 1999.08.03 0 0 169
Eccerű: ha te vagy a főnök, és a többiek dolgoznak mint állat, és fluktuálnak és szívják a fogukat és nekik megy tönkre a családi életük.
Te meg csak egész nap Tasztalozol, Tasztalozol :))
Laci Creative Commons License 1999.08.03 0 0 168
"Azóta megokosodtam és rájöttem, hogy kevés munkával is lehet sokat keresni." -és nem osztanád meg velünk ezt a titkot? :)
Lexy Creative Commons License 1999.08.03 0 0 167
Igen, vigyorogsz és két zacskóba pakolod az árut. Másképp állsz hozzá.
Ettől nem vagy bamba, csak nem idegesíted magad , amiért nem tudsz hazamenni időben. Bent kell maradni, mert a munka éppen olyan. Az más kérdés, hogy ha az a helyzet, hogy nincs is munka csak nem sikk hazamenni. Akkor valóban nem szabad hagyni a dolgot. Fel kell állni és elköszönni arra a napra.
Keynes Creative Commons License 1999.08.03 0 0 166
Sajnos nem egészen így van szerintem. Néhány helyen tudatos politika, hogy a fiatalokat "kizsákmányolják". A fiatalokok azokat értem, akiknek nincs családjuk és karrierjük elején vannak és előre szeretnének jutni. Ez ugye azt eredményezi, hogy lelkesen beleváégnak, és mire oda jutnának hogy fizetésemelést vagy előrelépést kellen nekik adni, addigra mindenük tele lesz és elmennek. A vezetőkön kívül hatalmas a fluktuáció. A lelkesedés és a túlóra pótolja a tapasztalatot (?!), így a munka minősége OK. Szerintem - bár rövid távon költséghatékonynak tűnik - nem eredményes ez a janicsárgazdálkodás, de az első évemet én is egy ilyen helyen húztam le (túlóra 100+, fizu 100-).
Azóta megokosodtam és rájöttem, hogy kevés munkával is lehet sokat keresni. :)))
Lacosz Creative Commons License 1999.08.03 0 0 165
Én nem értem mit akartál mondani, hogy elég bambának kell lenni ahhoz, hogy ne ismerd fel, hogy az érdekeidbe (de az még hagyján), a jogaidba (!) taposnak, és csak vigyorogsz és két zacskóba pakolod az árut, vagy azt, hogy jó kedvvel, jó képpel magadnak pakolod a szjrét, és ezzel kompenzálod magad?
Lacosz Creative Commons License 1999.08.03 0 0 164
És ha ez mondjuk "a vállalati kultúra része" :( Meg ilyen fafejű a főfőfőnök?
Akkor igenis az egész szervezet ilyen lesz, és kész! És ki nem utál munkahelyet váltani? Pláne, hogy a következő is teljesen lutri: vagy bejön, vagy nem, az is lehet, hogy még rosszabb. Meg kéne regulázni ezeket már eggyszer!
Lexy Creative Commons License 1999.08.02 0 0 163
A kérdésre válaszolva pedig: szerintem igen családellenes az a cég, ahol 10 -12 órákat kell dolgozni és csak azért bentmaradni, mert az a divat.
Mi lenne más? Hiszen azt az időt veszi el tőled, amit a családoddal töltenél. De szerintem nem lehet egy céget felelőssé tenni ezért, inkább az adott vezetőn múlik a dolog.
Lexy Creative Commons License 1999.08.02 0 0 162
Látom ez a kétzacskós dolog nagyon népszerű lett:)
Ezért leírom ide röviden.
Szóval, a kétzacskós hozzáállás az, amikor valaki megteszi a lehető legtöbbet, amit tehet (ha "csak" egy áruházi csomagoló, akkor is vidám, jókedvű és két zacskóba csomagolja a vásárolt árut, nehogy a hazafelé úton kiszakadjon zacskó)
Remélem, körvonalazódik ebből valamennyire, hogy mit akartam ezzel mondani:)
Lexy Creative Commons License 1999.08.02 0 0 161
Pocak
Teljesen igazad van, tudni kell nemet mondani. Ezen eset után én is megtanultam.
Pocak Creative Commons License 1999.08.02 0 0 160
Lexy,
Ilyenkor nem lehet azt mondani, hogy sajnos nem? (csak okoskodok, de neha merni kell nemet mondani)
borzimorzi Creative Commons License 1999.08.02 0 0 159
Kedves Lexy, köszönöm a felvalagasítást. Ha nagy leszek, meghálálom.
Laci Creative Commons License 1999.08.02 0 0 158
Ja, arra a kétzacskós dolog engem is érdekelne. Elárulnád mi az, ha gondolod magán emilben is.
Lacosz Creative Commons License 1999.08.02 0 0 157
Engem is érdekelne mi az a KÉTZACSKÓS. Elárulnád? Vagy ha nem, akkor magánban, de az én címemre nem kapok semmit, szóval nem is tudom hogyan.

Azt a revolutiont elrontottam, helyesen: Revolution is IN the air...

George Sand Creative Commons License 1999.08.02 0 0 156
Oplab, Laci
Összefoglalva: kikerülni nem lehet, bárhonnan megyek, mindenhonnan látják?!
Megoldás 0.

George Sand

borzimorzi Creative Commons License 1999.08.02 0 0 155
Szvsz az ilyen cégek előbb-utóbb maguk is rá fognak jönni, hogy ilyen munkakörülmények esetén csak azokat tudják maguknak megnyerni, akiknek nincsenek különösebb igényeik az életük minőségét illetően. A pofáraesés ott van, hogy ezek az emberkék - igen kevés kivételtől eltekintve - a munkájuk minőségét illetően sem túl sokat várnak el önmaguktól. Megcsinálják, amit a hajcsár akar, azt akár túlmunkában is, de aztán kalap. Sem idejük, sem motivációjuk nincs rá, hogy innovatív módon álljanak hozzá bármihez is. Vagyis a meló minőségét és hatékonyságát, a szervezet felépítését javító ötletek az ilyen helyeken egyszerűen meg sem születnek, így ezek a kedves kis cégek hosszú távon szépen kiszelektálják magukat a versenyből. Vagy túl naiv vagyok?
OFF
Kedves Lexy, mi az a kétzacskós? Ha offtopic, lehet emilben is. Kösz köb.
ON
Lexy Creative Commons License 1999.08.01 0 0 154
Pocak,
Ez az atlag 10 nap nem tudom, mire eleg...Egy hét alatt az ember épp csak elfelejti a benti dolgokat es utána kezdené el "megvalósítani önmagát", olyan dolgokkal foglalkozni, amelyekre amúgy nem jut ideje a munka miatt.
Visszatérve a "sanyargatásra": egyszer megtörtént velem, hogy a barátom névnapja volt. Hétköznapra esett, és annyira szerettem volna készülni rá, elterveztem, hogy majd csinalok valami finom kaját, veszek valami szép ajándékot, és kellemesen eltöltjük az estét. Fél ötkor jött a kérdés: -Tudsz még fél órát maradni? Ebből aztán két és fél lett. Hazállítottam jó későn, jó fáradtan, egy (még épphogy nyitva tartó) édességboltos "Boldog névnapot " bögrével.
sip pista Creative Commons License 1999.08.01 0 0 152
"Revolution is the air..." :)
eper és vér
oplab Creative Commons License 1999.07.31 0 0 150
Hany evesek vagytok, kiralylanyok/fiak, hogy meg mindig hisztek a mesekben? (Anonymizer...)
Probakeppen lekerdeztem a www.nepszabadsag.hu-t. Ez kerult a log-ba (rendszergarazda lennek, tehat latom)
933453298.239 41853 192.168.3.1 TCP_MISS/200 18534 GET http://anon.free.anonymizer.com/http://www.nepszabadsag.hu/ - FIRST_UP_PARENT/proxy.naeztnemarulomel.hu text/html
(mielott az IP-cimet bombazna valaki, ez intranetes cim, tehat elerhetetlen)
Ez lenne a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy az anonymizer hasznalataert olyan paros labbal torteno becsuletsertest kaphattok, hogy attol koldultok. Ugyanis a mintegy 18 kB-nyi Nepszabadsag inditooldal mellett, mielott az megjelent volna, kaptam meg 100 kB szemetet az anonymizer site-jarol... (olyan 30-35 bejegyzers a logban, nem akarom bantani a t. tarsulatot a beidezesevel). Mennyibe is kerul egy MB letoltese egy cegnek (mert a bejovo forgalom utan fizetnek kemenyen)? (30 es 300 Ft kozt, szerzodes es (ki)szolgaltato fuggvenyeben. Azt hiszem, ha megtudjak, hogy ilyen mertekben pazarolja valaki (raadasul feleslegesen) a ceg penzet, sok mindent kaphat a szerencsetlen, csak buksisimogatast nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!