Keresés

Részletes keresés

Nannics Creative Commons License 2003.07.01 0 0 52
szia,

És akkor te mit látsz megoldásnak? Esetleg akiknek nem tetszik a kutyakaki, járkáljanak hátizsákkal és kis lapátkával, hogy a kutyakakit termelők után felszedhessék a kulát?
Szerintem olyan komolytalanok az érveid, hogy az hihetetlen. Lapátot hordani gusztustalan, de a járdán hagyni nem?
Amúgy pedig soha senki nem kötelezte a kutyagazdikat arra, hogy kutyát tartsanak, ezzel növelve a kutyaszar mennyiségét. Mi közöm ahhoz, hogy kutyáknak muszáj jelölniük??? Akkor a gyerekemnek meg muszáj legyen maszkkal repülnie???
Én spec. attól is kiakadok, hogy a VI. kerben kutyakakitisztító gépeket vásárolnak, miközben a kerületben szerintem van több éhező öregember is. :( És most nem demagóg akarok lenni.
Amúgy pedig nagyon szeretem a kutyákat, és amikor a barátnőm megkér, hogy vigyem le a kutyáit, mindig összeszedem a kakijukat, szimplán, újságpapírral. Nagyon kínosnak érezném, ha otthagynám.

Előzmény: haneee (50)
Traubi Creative Commons License 2003.06.21 0 0 51
Én is szeretem a kutyákat, de...

"szerintem erre a gazdiknak kellene odafigyelni, hogy pl. a kutylit ne a betonjungle közepén sétáltassák, hanem probálják meg parkba vinni."

"a gazdikat viszont arra rá lehet szoktatni, hogy a kutyával siessenek be a zöldövezetbe"

Tehát szerinted kutyaszar csak az aszfalton zavaró és gusztustalan, parkban meg zöldövezetben jól megbújik a fűben. Vagy hogy gondolod?
Úgy látom ugyanis, hogy neked ez lenne a megoldás és nem a takarítás, mert ugye az nehézkes meg macerás.
Nekem meg semmivel sem jobb ha egy fűben megbújó kutyaszarba lépek bele, még akkor se ha az kevésbé büdös mint az ember szar. Ez sajnos sovány vigasz...
Ilyenkor valahogy nem a jóléti államot szoktam szidni, hanem az eb gazdáját mert a társadalmi felelősség valahol ott kezdődne, hogy mindeni saját maga után takarít.

Előzmény: haneee (50)
haneee Creative Commons License 2003.06.21 0 0 50
Sziasztok!

Én kutyatartó vagyok. Kertes házban lakunk és nekem az jutott, hogy a kertben szedegessem.. Tulajdonképpen a kutyám a kerten kívül szinte nem is kakil, hiába viszem ki sétálni, igaz még kölyök kutya.

Olvasgattam a hozzászólásokat és több dolog is eszembe jutott.

Egyrészt, a kutya gazdák igen kevés százaléka hajlandó arra, hogy cipeljen magával kislapátot és ujságpapírt, amit bizonyos szempontból meg lehet érteni! Talán jó százalékuknál nem is a közönyről van szó, hanem arról, hogy tegyük fel egy rottweiler méretű kutyához két erős kéz kell akkor is, ha jólnevelt. Én sem szivesen cipelek magammal dolgokat kutyasétáltatáshoz (nekem német dogom van), hiszen ha tele van az egyik kezem, akkor nem tudom úgy megfogni a kutylit. Ezért én spec. a zsebembe teszem a kutya keféjét és slussz. Még labdát is ritkán viszek, az ugyanis nem fér el a zsebemben. Azt ugye beláthatjuk, hogy a kislapát tény, hogy belefér a zacskóba is, de nem túl higiénikus érintkezni vele, tehát nagy lapát ajánlott (én a kertben is szemeteslapáttal szedem fel és kisgereblyével, és ezek egyike sem férne már bele egy kisebb zacsiba). Kis kutyáknál működhet a dolog, feltéve, hogy a gazdi hajlandó az egyik kezével egy-másfél órán keresztül cipelni egy lapátot meg egy rakás újságot. Én azt vezettem be, hogy beteszek a zsebembe zacsit, és ha látom hogy esetleg urambocsá mégis kakil a kutya, gyorsan aláteszem. Ha már odakakilt valahova és nem veszem észre én sem szedem fel - bevallom őszintén, bár ilyen igen ritkán van, mert figyelek a kutyámra, tehát csak észreveszem ha kakil..
A másik, amire szeretném felhivni a figyelmeteket az, hogy a kutyának nem lehet megtanitani, hogy ne jelöljön. Ez természetszerűleg ösztönösen bennük van. Egyszerűen erről nem lehet őket leszoktatni. Természetesen ez megint csak a gazdi sara, ha a kutyus odapisil az autó kerekére, keritésre, villanyoszlopra, stb... ugyanakkor ha a kutyus elkezdett már pisilni, nem lehet arrébrugdosni hogy ne oda ne oda... szóval szerintem erre a gazdiknak kellene odafigyelni, hogy pl. a kutylit ne a betonjungle közepén sétáltassák, hanem probálják meg parkba vinni. Én nem szoktam hagyni hogy odapisiljen a házfalakra, meg ilyesmire (igaz még nem emeli fel a lábát).. ha már felemeli majd a lábát inkább szerintem el fogom rángatni onnan ha fal van ott vagy ilyesmi, hogy inkább ne is szaglásszon, mert abból általában pisilés van.
Tehát a kutyát arról, hogy jelöljön leszoktatni nem lehet, a gazdikat viszont arra rá lehet szoktatni, hogy a kutyával siessenek be a zöldövezetbe. Aki pedig olyan helyen tart kutyát ahol nicns zöldövezet sehol, az költözzön el, mert a kutyának is egészségtelen (pl. belváros közepe)..
Amúgy!! a kutyapisi/kaki kevésbé büdös és egészségtelen, mint az emberi pisi és kaki! Tehát ha valami borzalmasan förtelmesen büdöset éreztek és kaki, azt nem kutya csinálta, hanem valamelyik kedves embertársatok. Ugyanigy a belvárosban érezhető hugyszag sem a kutyák pisije... hanem sajnos azt emberek csinálták.. A kutya nem pisál olyan helyre, ahol ember már ilyen büdöset csinált, mert ő sem szereti az ilyen szagokat.
Egyébként - esetleg azoknak akik nem értenek hozzá és nem kutyások - a kutya pl. a saját helyére soha nem vizel / kakál (az emberrel ellentétben, aki képes a saját szarjában fetrengve aludni)... Az én kutyám a saját kennelébe sem kakil/pisil be, sem teraszra, sem egyéb olyan helyekre, ahol tartozkodunk mi, vagy ő..

Az utcán lévő kaki összeszedése társadalmi érdek lenne valójában. Csak az a baj, hogy (ahogy ez már a kommunizmusban és egyéb kommünre épülő rendszerekben, elképzelt rendszerekben, utópiusztikus elméletekben is kiderült) a köz javát nem éri meg szolgálni senkinek. A közös tulajdon (esetünkben az utca, a tér, a fák) senki érdekét nem szolgálják és mindenki természetesnek veszi, hogy van, és használhatja, nem foglalkoztatja őket más ember igénye, hogy a másik belelép a kutyakakiba, hogy belelép a cigarettacsikkbe, hogy a kutya / gyerek felszedi a szemetet, etc.. A közfelfogás az, hogy a közvagyon az mindenkié, azzal kezdjenek mások valamit, ha mi nem, majd mások biztos.. Ugyanigy mások tulajdona... a szörnyű az, hogy sok ember a sajátjával is ilyen nemtörődöm módon viselkedik... nem baj ha a kutya szétszedi a lakást, majd veszünk másikat cimmel... nem baj ha a gyerek tönkreteszi a dolgokat, majd kifizetjük a kárt.. nemtörődöm az egész ország, de nem csak ez az ország, hanem sok más ország is. Tudjátok melyik országokban nem ilyenek az emberek? Ott, ahol jóléti államban élnek.. ezen érdemes elgondolkozni.. minél inkább jóléti egy állam, annál inkább odafigyelnek az emberek a máséra, a közös dolgokra (pl. Svájc). Magyarország még csak szociális állam, a jólétit még csak közelíti.. és majd ha jóléti állam lesz, akkor megoldott lesz a kutyaszar is, mert 40 eurós birság jár majd a kutyakaki nemösszeszedéséért és lesz pénz arra, hogy közterületfenntartók mászkáljanak az utcán ellenőröizni (utoljára 8 éves koromban találkoztam velük..)
addig is marad az, hogy a rendesebbek megprobálnak példát statuálni másoknak és viszik a kislapátot, vagy zacsit mint én és legalább egy részét felszedik..
De véleményem szerint a kutyásokat nem szidni kellene, hanem megprobálni tenni valamit annak érdekében, hogy ez nekik is érdekük legyen (egyébként a VI. kerület polgármestere jól csinálja amit csinál, az emberek a pénzért bármit megtesznek.. még kutyaszart is gyűjtenek..) Nem lenne rossz megoldás ha pénzt fizetnének azért, hogy valaki felszedje a kutyakakit. Igazából ha valaki ilyesmit kezdeményezni szeretne, akkor forduljon az önkormányzathoz, mert ők az illetékesek területi szinten.

üdv, hanee

Előzmény: baklava (49)
baklava Creative Commons License 2002.10.31 0 0 49
"Bp. VI. kerületének polgármestere úgy szeretne
megszabadulni a Terézváros utcáit borító többtonnányi kutyaszartól. hogy felvásárolná azt. Az ürülék állagától és méretétől függetlenül egységes kilókénti árat fizetne érte januártól a hivatal."

Hááát... Gratuálok.

(és ti mit szóltok hozzá?)

léclaci Creative Commons License 2002.09.05 0 0 48
Párizsban 183 euróra büntetik a vétkes gazdákat.
léclaci Creative Commons License 2002.09.05 0 0 47
Párizsban 183 euróra büntetik a vétkes gazdákat (
la Vendetta Creative Commons License 2002.07.29 0 0 46
Nekem volna egy ötletem. Azon felül persze, hogy a törvényeket meg kellene hozni, és be is kéne tarta(t)ni.

Az ötlet: a KUTYA PAMPERS pelenka (csak én hivom így:-)) A kutyát rá kell(ene) szoktatni, hogy jelezze amikor kell neki és otthon a fürdöszobában csináljon rá egy adag papirtörölközöre vagy ilyesmire.

Persze megeshet hogy a sétáltatáskor kell neki, de ha csak harmadára-negyedére csökken az utcai szarás mennyisége az is eredmény volna. Azt már vígan fel lehetne szedegetni zacskóval.

Arra is rá kellene szoktatni a kutyákat (nomeg a gazdikat) hogy a folyékony vizelet sem egészséges, és azzal is tele van az egész város pont abban a magasságban, ahol a gyerekek nyúlkálnak. Ráadásul ez csak területkijelölés és nem olyan szoritó szükséglet, amikor valakinek eldurran a hugyhólyagja. Szóval volna megoldás böven, csakhát...

Nagyon fontos lenne minél több helyen felhívni a sajtó figyelmét a kérdés fontosságára. A sok kutyaimádattól túlcsorduló nyálmüsor fele helyett a helyes kutyatartási szabályokra (=illemszabály minimuma!) kellene inkább felhívni az érintettek figyelmét. Minél gyakrabban, annál jobb. Akár társadalmi célú hirdetés formájában is. Ilyesmit ui. a Népszakadtság nevű újság is csinál, csak amit azok csinálnak ("vegyen ön is kóbor kutyát ajándékba") az pont nem a járdák tisztaságát segíti elö.

Szoval ehelyett az ilyen Népszakadtság féle újságok inkább propagálhatnák az illedelmes emberi viselkedés módozatait is (amelyeknek a kutyatartáson kívül még sok más területe is van, pl. a sorbanállással kapcsolatban, de ezek itt már off.)

Etus Creative Commons License 2002.07.28 0 0 45
Nahát!
Előzmény: Zsoldos (37)
semmitmondó Creative Commons License 2002.07.28 0 0 44
vazze, budapesten füves területen csak nagy odafigyeléggel lehet közlekedni :-(( mondjuk még jó, hogy ebbe van rutinom, VIII. kerületi lakos lévén. Amúgy meg javaslom a kerékpárt :-))
Csokis Creative Commons License 2002.07.28 0 0 43
Végülis miért ne? A Várban, a lovaknál működik a szarfogó. Miért ne működhetne a kutyáknál is? Egyébként még várunk egy kicsit, és minden faszfej Aibo robotkutyát fog sétáltatni, mert az a menő, és csak a normálisoknak lesz igazi. Akkor csak megoldódik ez is, nem? :-)
Előzmény: Munchausen (39)
kontaszet2 Creative Commons License 2002.07.28 0 0 42
Ebben teljesen igazad van, de én nem gondoltam erre mivel a topic cime miatt csak arra gondoltam.
Előzmény: kzt (41)
kzt Creative Commons License 2002.07.28 0 0 41
ez mar haladas... a kuyahuggyal mit csinal az ismerosod? Szvsz az is elegge undorito hogy mindenutt folyik a hazfalakon, jardan, autok kereken (szet is rugnam ha meglatom hogy az en kocsimra hugyoztatja valaki a korcsat).

Meg egy torvenyt be kellene vezetni: Ha egy kutya a gazdaja altal jogosan orzott teruleten (maganterulet vagy bizt or) kivul valakit megharap akkor a kutyat a szukseges allatorv. megfigyeles utan automatikusan azonnal el kell altatni.

Előzmény: kontaszet2 (40)
kontaszet2 Creative Commons License 2002.07.27 0 0 40
Az én ismerősöm a kivétel ő mindig egy napilap oldalával, és kislapát+kis seprűvel indul el. Amikor a kutya jelez de lehet látni mire készül csak alárakja a papírt majd kidobaja egy kukába, ha meg nem veszi észre felszedi a kis lapáttal.
De mint írtam ő a kivétel.Sajnos még nem sokan követik ezt a példát.
Munchausen Creative Commons License 2002.07.27 0 0 39
Általában józan barátom egy kevésbé józan pillanatában, mikor már harmadszor lépett kutyaszarba, egyedül üdvözítő megoldásként a szájkosár mintájára a szarkosarat javasolta, amit a jószág alfelére lenne kötelező csatolni, az utcai portyázások során. Korszakalkotó, nem? ;-))

nagypapi Creative Commons License 2002.07.27 0 0 38
Néhány éve volt egy Demszky-plakát a fővárosban. A szlogen: VILÁGVÁROST ÉPÍTÜNK. Valaki ráírta: KUTYASZARBÓL?! Kb. ez a helyzet Budapesten. Nemcsak a belvárosban, hanem a lakótelepeken is, csak ott valamivel több a zöldterület, nem olyan feltűnő a kutyagumi.
A kutya szvsz egy házőrző, nem szabadna lakásban tartani. Ha vki mégis a belvárosban legelteti a kutyáját, hát szedje fel a termést. Persze így is marad vmennyi a flaszteron, de azt előbb-utóbb csak lemossa az eső (mert ugyebár a járdákat csak a legritkább esetben tisztítják).
Zsoldos Creative Commons License 2002.07.26 0 0 37
Egyetértek. A törvények már megvannak. Be kell tartani őket!
Előzmény: kzt (36)
kzt Creative Commons License 2002.07.26 0 0 36
Ami szvsz kell:
0; betartatni hogy kutya kozteruleten csak szajkosarral es porazzal kiviheto.
1; maximalni a belvarosban tarthato kutya szamat(1) es meretet (50cm)
2; bevezetni az ebadot
3; az adobo kozt. ellenoroket megfizetni es a szabalyokat be nem tarto kutyasokat kemenyen buntetni. (elsore 5eFt, masodik10eFt, 3.ra 50eFt 4.re 100eFt+sinter)

Pelda: A IIkerben van kijelolt kutyafuttato a Mechwart liget mellett, de az utcak ennek ellenere szarosak. A Szena teren (10perc a Mechwart ligettol) megcsinaltak a kis parkot/jatszoteret, kulon kiepitettek melle kutyaszarato helyet. Nyugdijas lusta atmenni a park masik oldalara (15m) a szaratohelyre, szaratja a kutyajat ahol eppen rajon az utca kozepen / gyepen. Lusta nyugdijas felfedezte hogy milyen jo hogy korbekeritettek a jatszoteret mert ledogolhet a padra kutyat meg elereszti.
Meg neki all foljebb hogy azert ereszti el a kutyat mert ugysincs gyerek. Csak az nem jut el a higveleju agyaig hogy a kib... kutyaja miatt nem viszik oda a gyereket.

Sajnos hiaba rakjak rendbe a parkokat (pl legutobb Vermezo) kutyasek rovidesen minden zoldet kutyafuttatova neveznek ki es telimocskoljak. Az egyetlen lehetseges modszer amit a Millenaris parkban csinaltak hogy kitiltottak a kutyasokat. Eloszor ugattak egy kicsit (a gazdak) de aztan idovel rajottek hogy onnan kutyaval kuss. Szerintem egy b@rom aki a Belvarosban kutyat tart.

Előzmény: wort (33)
Bimbum Creative Commons License 2002.07.26 0 0 35
Elő kellene írni, hogy a kutyákat kötelezően féregmentesítsék, hiszen a fő probléma nem a bűz vagy a látvány, hanem, hogy ember is könnyen kap fertőzést az ürüléktől, s különösen a gyerekek vannak kitéve ennek.
Holdanyó Creative Commons License 2002.07.21 0 0 34
Imádom a kutyákat, és vidéki gyerek koromban volt több is. De itt a belvárosban eszembe se jutna ebet tartani. Tiszta állatkínzás.
de az emberek perverzek, és gyakran gatyaülepnyi lakásban is több kutyát tartanak. Valahogy szabályozni kéne a tartható kutyák mennyiségét, és valóban azt is, hogy melyik területen lehet és nem lehet tartani. Ja meg kőkeményen büntetni azokat, akik nem szedik össze, de azokat még inkább, akik a játszóterekre hordják a blökiket!
wort Creative Commons License 2002.07.20 0 0 33
Újra be kell vezetni az eb adót és a befolyt pénzből az önkormányzatnak kellene feltakarítania,ha a kutyatulajdonosok erre nem hajlandók.
Dr. Dezsőke Creative Commons License 2002.06.25 0 0 32
Sziasztok!

Én a VII. kerületben lakok. Néha látni kis zöld járdatisztítókat, meg zacskós mamszikat, de az öszkép mégis sz@ros. Én úgy tudom már rendelet is van a gyüjtögetésre. Sőt nemrég a kapunk elé tettek gyüjtőt is: kis zöld kuka, fehér kutyagrafikával, de ez is hatástalan. Zöld terület meg csak a városliget meg egy két terecske van. (Bár az anyukák biztos örülnek mikor a picifiuk bemutatja nekik kulabát a füben, meg a homokozóban)

Szerintem az igazi megoldást a kutyafuttatók jelentenék. De ezekhez meg kevés a hely.

A nyomok meg azért jobbak, mert ha nem is gusztusosabbak a szemnek, de legalább erkölcsileg nyújtanak némi vigaszt.(Persze ettől még büdös marad!)

tamas ur Creative Commons License 2002.06.25 0 0 31
Az új kormány is támogathatná őket ebben - elvégre masszív támogatóik laknak ott.
tamas ur Creative Commons License 2002.06.25 0 0 30
Meg kéne bírságolni mindenkit, akinek a kutyája az utcára csinál. Na persze, ahhoz rendőrök is kellenének. Meg persze, nem ártana néha a járdákat tisztítani... Az I. kerületben van járdatisztító gép, olyan, mint a bevásárlóközpontokban. A VII.-VIII. stb. kerület is vehetne ilyet.
Lófax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 28
Ha én lennék a főpolgármester, a belvárosban tiltanám a kutyatartást. Elég brutális ami a VI. és az VII. kerületben van.
Az olajfoltok ellen nincs ötletem. Várom a javaslatokat.
Lófax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 27
Egyébként meglepően sokan használják a tasakot. Látható is a belvárosi utcákban a rengeteg szarnyom, ami semmivel sem gusztusosabb mint egy egész szar.
Előzmény: Lófax (26)
Lófax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 26
Igazából a tasak sem megoldás. Ugyanis hiába szedi fel a kutyaszart, a nyoma ott marad. És az is ugyolyan kellemetlen, ha belelépsz. És a szaga is megmarad.
Előzmény: dzsek (25)
dzsek Creative Commons License 2002.06.19 0 0 25
Ha a gazdákat keményebben büntetnék, többen hordanák magukkal a célra speckó tasakot. Ide még fel kellene nőni.
Előzmény: Lófax (21)
Lófax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 24
Én konkrétan Budapest belvárosára gondolok: a VI. és VII. kerületre. Itt nagyon brutális a helyzet. De természetesen lehet hogy ez máshol is probléma.
Előzmény: DINGO (23)
DINGO Creative Commons License 2002.06.19 0 0 23
es hogy jon ossze a torzsasztal es a belvaros? es hogy meg egy kicsit kekeckedjek: melyik varos belvarosa?
Előzmény: Lófax (21)
BadMoon Creative Commons License 2002.06.19 0 0 22

Say no to

/\__/
| |o

Előzmény: Lófax (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!