Figyeljétek meg a hírdetésekből eltűntek a RAM árak, ami arra utal, hogy hamarosan napi ár mozgások lehetnek. De, hogy merre az kérdéses. Bár ennél feljebb talán már nem lehet ... Szóval remélhetöleg moderálódik ez a piac.
Azt halottam, hogy leállnak az SDRAM gyártásával, és az új alaplapokba szánt memóriák vannak a futószallagon. Csak hát az iNTEL késik a Cominoval, és potyára gyártyák a memória hegyeket, ezért drága a RAM.
Egy másik helyről azt halottam, hogy a tajvani földrengés az ottani gyárakban okozott kavart a gyártásban, mert a precíz műszerek elállítódtak, és az éppen készülő RAMok mentek hulladéknak. (elég sokáig készül egy ilyen ketyere) Nem tudom mi az igazság, de én árcsökkenésre utaló jelet nem látok.
ilyen hihetetlen arkapaszkodas utan kivancsi vagyok ki mekkora arcsokkenes utan fogja kiloszamra venni a memoriat attol felve hogy megint felmegy...
en 23000-nel tobbet nem akarok adni 128 megaert, persze lehet hogy ennek mar sose lesz ujra realitasa
Cuc
Nézzél át a Te hol vásárolnál számítógépet (elhalt) topicba. Ott kifejtetük a memóriadrágulás okát. De jó, hír, hogy most egy kicsit csökkentek az árak (tudom, mihez képest)
Én augusztus legelején 19e FT-ért vettem 128MB-ot.
Most ez 55.600... Azért egy kicsit jó érzés, de tényleg nagy bunkóság, amit művelnek. Állítólag talán tavasz-nyárra megint lemegy... Akkor már aktuális lesz bővítenem...
Hello !
Naja. Mennek am felfele rendesen. De nem csak a RAM, a procibol is hiany van. Oka, hogy a Jian, Csiang, Cseng, Csing es a tobbiek a taiwani, kinai.... gyarakban most toltik evi rendes szabadsagukat, azaz leallas van a termelesben. Ez hianyt okoz, aminek kovetkezmenye az aremelkedes. De nem kell aggodni, nem lesz tartos, aug. vegere, szept. elejere megint O.K. arak lesznek.
bye all
ToMy_