Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 3473

A BSA csak egy bolhacirkusz, nem köll a gépek közelébe engedni, oszt jóvan. A BSA nem hataóság, csak egy kft, ugyanannyi joga van ránézni a gépeitekre, mint bármelyik másik gazdasági társaság embereinek. Ha írtak, hogy jönnek, írni kell nekik egy választ, hogy menjenek a picsába izibe, most nem kéritek a szolgáltatásukat.

 

bubus Creative Commons License 2006.12.15 0 0 3472
  湖州鸿迪科技发展有限公司自从 1998年已经为全球提供优秀的delphi,C++ Builder,.NET编程控件,深受全球软件开发商的喜爱。 我们的目的就是,帮您快速地完成高质量的应用软件的开发,提高您的产品开发周期和市场竞争力。谢谢您访问我们的网站,因为您是我们的客户,对我们来说非常重要,希望您能打电话或发邮件给我们,咨询我们的产品,我们都将热情地回答您的问题。

矢量图形引擎 组件)

  您是否为了一个小小的矢量图形的应用程序,而找不到合适的控件,自己从底层编制,工作量又巨大,使用象Mapinfo等大型软件又觉得大材小用、喧宾夺主!? TCAD正是为了您的这种需求而产生的,她是Delphi的控件,由delphi Object Pascal编制完成,不使用任何Dll,OCX,简单、快速,安装方便,可绘制、拖动、删除图形, 很容易地在您的应用软件中加入矢量图形!

详细信息   下 载   立刻购买

 

 

   Próbált már valaki értelmezni és elfogadni Kinai licensz szerződést ?

 

  

Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3471
Bányásszon vazzz a linuxomon :D
Előzmény: bubus (3470)
bubus Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3470
Valamelyik kémprogram ezt ki is használja, telepitéskor felugrik egy ablak, jó kicsi hogy minél nehezkesebb legyen benne navigálni, a licensz szöveg jó hosszú hogy az ügyfél kedve elmenjen az olvasástól, aztán valahol apró betükkel az is benne van, hogy adatokat fog bányászni.
Előzmény: blr (3467)
rali Creative Commons License 2006.10.24 0 0 3469
Máma félfüllel hallottam valami rádióreklámot ettől az orcátlan bagázsitól - valami a honlapjukon található spicliautomatát gagyarásztak.De nem jól hallok, meg zaj is volt.
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.24 0 0 3468
"Ha valaki lusta (esetleg nem tud :) olvasni, az legyen az ő baj"

sajnos igazad van :) be kell látnom
Előzmény: blr (3467)
blr Creative Commons License 2006.10.24 0 0 3467
Ezek a korlátok általában eléggé jól fel vannak tüntetve (mind a gyártó weboldalán, mind az installkor a licencszerződésben).
Ha valaki lusta (esetleg nem tud :) olvasni, az legyen az ő baja.

Mellesleg nem hiszem, hogy nem elég feltűnő pl. a TC indulásakor feldobott ablak...
Előzmény: Takoca_ (3466)
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.23 0 0 3466
"A "30 napig ingyenesen használható", illetve a "csak otthoni (non-profit) használatra ingyenes" az!"

persze nem is ezzel van a bajom, hanem azzal hogy valahogy úgy kéne feltünteni ezeket a korlátokat, hogy egyértelműen látszódjon, "olvasás", "nyomozás" nélkül is
a hülye nem figyelő felhasználóknak és rendszergazdáknak is :)
tisztában vagyok vele, hogy az hogy nem olvasok végig egy licence szerződést az az én bajom :)


+ nem ártana valami egyértelmű használható leírás, segíség BSA-tól sem
Előzmény: blr (3465)
blr Creative Commons License 2006.10.22 0 0 3465
Tudod mi nem egyértelmű? Pl. Egy GPL-es MySQL-klienst használó COM+ szolgáltatásait használó programot GPL alatt kell kiadni vagy sem? Na, ez nem egyértelmű.

A "30 napig ingyenesen használható", illetve a "csak otthoni (non-profit) használatra ingyenes" az!
Előzmény: Takoca_ (3463)
Jahno Creative Commons License 2006.10.22 0 0 3464
Szerintem lentebb már írtam valakinek, hogy vigyázzon vele, mert nem ingyenes. De BSA nem ezen fog akadékoskodni. Valahol nagy betűkkel kiírja az elején, meg AVG is, szóval ez még annyira nem drága, meg aki nézeget szoftveres árlistákat, aztán pénzért látja az iview-et, akkor az már összekapcsolhatná a két dolgot.
Előzmény: Takoca_ (3463)
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.22 0 0 3463
hát ezeket én végül nem vettem fel

én kötelezővé tenném az összes software gyártónak hogy az adott programban egyértelmüen határozza meg hogy hol és milyen körülmények között használható
pl szerintetek irfanview ingyenes??? eddig mindenki azt mondta kapásból, hogy igen!
pedig ez szerepel a készítő oldalán: "IrfanView is provided as freeware, but only for private, non-commercial use (that means at home)."

szóval a szoftver gyártók se segítenek túl sokat, hogy egyértelmű legyen hogy mit hol lehet

szóval tényleg úgy gondolják, hogy végig fogom olvasni az össze liszensz szerződést?

vagy pl totalcmd: működik csak nyomd meg a gombot.....de ezt legálisan csak 30 napig teheted!

szóval szerintem baromira nem egyértelmű
Előzmény: blr (3461)
Jahno Creative Commons License 2006.10.21 0 0 3462

1 irodában négy cég? Itt csak annak a gépeit/szoftvereit kell bevallani, akinek küldték a levelet. Oszt ha kijönnek az egyik céghez, akkor a 4 gépből 1-et megleshetnek :-)

 

Oszt ha annak a 4 cégnek egy pénzee szokott lenni, nahh, akkor ezeknek nem szeretek melózni :-/

Előzmény: Takoca_ (3460)
blr Creative Commons License 2006.10.21 0 0 3461
A kérdés jogos. Természetesen fel kell venni.
Pont ezt tartom a legnagyobb problémának ezzel az egésszel: egyrészt a BSA a kiküldött levélben nem adja meg, hogy mely cégeket képvisel (a logók a levél szélén nem jogi információk), másrészt nem adja meg, hogy milyen részletességgel kéri az adatokat. Gondolok itt arra, hogy míg az IE6 az XP része, az IE7 nem, de automatikus frissítéssel hamarosan ott lesz mindenki gépén, aki nem blokkolta.
Ennek lenne a legegyszerűbb kiváltása a következő: kozre kéne adnia egy listát az összes szoftverről (vagy ha ilyen szinten érdekli: komponensről, ill. library-ről, mert pl. a VC++ 2005 RTL-ja érkezhet egy free, nem a BSA hatáskörébe tartozó szoftverrel is), és a T. Ügyfél megadja, hogy melyikből mennyit használ. Ez tiszta lenne és világos.
Ellenkező esetben simán megkeserítem az életét (pontosabban lehetetlenné teszem a listám feldolgozását) azzal, hogy az összes linuxos gépemen található csomagot is elküldöm neki, de úgy, hogy a program (library) neve szerepel elöl, utána a fejlesztő/forgalmazó (így nem lehet egyszerűen kiszúrni, hogy egyáltalán kell-e foglalkoznia vele), mindezt mondjuk a csomag kiadási dátumának UTC-ja és kitömörített méretének osztási maradéka szerint rendezem. Mindezt kinyomtatom a tizenöt éves mátrixnyomtatómon condensed fonttal... Na, aki ezt feldolgozza anélkül, hogy soronként végigolvassa, annak gratulálok.
Előzmény: Takoca_ (3458)
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.21 0 0 3460
már elküldtük :)
várom, hogy mit reagálnak

egyébként jöhetnek is tőlem, a kavarás ott van hogy 1 irodában 4 cég van egy hálón (közös érdekeltségű, de más-más cégek)
Előzmény: Jahno (3459)
Jahno Creative Commons License 2006.10.21 0 0 3459
Kérdezd meg tértivevényes levélben, dolgozzanak már egy kicsit a válaszon :-)
Előzmény: Takoca_ (3458)
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.16 0 0 3458
csinálom a nyilvántartást (illetve csak átnézem javítgatom)

kérdés:

szerintetek olyan INGYENES de BSA taghoz tartozó progikat is fel kell vinni a listába mint a Microsoft Pps viewer?

vagy pl nem BSA tag IrfanView?
Takoca_ Creative Commons License 2006.10.06 0 0 3457
na mi is kaptunk levelet, vagy elküldjük a listát okt 20-ig vagy jönnek
végül is akár jöhetnek is de elküldjük a listát had örüljenek

Jahno Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3456
Ellenőrzésre haversrác azt mondja, hogy nem küldtek be semmit, aztán ennyi. Legtöb cégemtől ezt hallom vissza, kutya sem akart vele a cégnél szopózni.
Előzmény: szenyor Lopez (3455)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3455

Ha már párhuzamot vonsz az amerikai vízum és a bsa között, az az undorító, hogy kapásból terroristának tekintenek. És ezt még le is írják. Nálunk megvannak a licencek, pedig nehéz keresztülverni az ügyvezetésen, hogy a szoftverek értéke magasabb, mint a hardvereké. Törekszünk arra, hogy minden jogtiszta legyen (ami meg is valósult, kivéve ha valamelyik buzgó felhasználó fel nem telepít valami csúnyát, de az le is van zúzva hamar). Ne nekem kelljen már bizonygatni, hogy ártatlan vagyok.

Még júniusban írtad, hogy az egyik cégednél lesz ellenőrzés. Megtörtént? Leírnád hogy zajlott?

Előzmény: Jahno (3454)
Jahno Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3454

Most mondanám, hogy itten szépen kle van írva, hogy nem is olyan gonoszak:

 

http://www.bsa.org/hungary/upload/BSA%20Newsletter_2006_01-2.pdf

 

De ez olyan, mint az USA nagykövetség, amikor írják a weboldalon: "Az Egyesült Államok szívesen látja a turistaként, üzleti célból vagy tanulás céljából érkező utazókat."

 

Aztán próbáljon meg az ember vízumot szerezni, mert én amerikai céghez mentem volna ki kis "gyárlátogatásra", aztán mondják, mutassak dokumentumokat mivel kötődök az országhoz. LAssan 10 éves a cégem, ott ugye alkalmazott voltam, aztán kb. 3 éve tulajdonos, a bevételek nőlnek. 1 éve vettem fel autó hitelt, lakásnak a felénél járok, asszony van, ilyesmik. Aszongya ez kevés, mert biztos kint akarok maradni, meg dolgozni, meg mutassam miből fogok ott 2 hétig élni. Bankszámlakivonaton éppen volt 1millió, másikon is még majdnem ennyi, mondom ebből. Aztán csak hümmögött, hogy még ez sem az igazi, odakint valamiből akkor is el kell lennem, pénz nélkül nem mehetek.

 

Aztán az amerikaicég írt pár szerelmeslevelet, amivel 1 évs vízumot sikerült is újítanom, de full felelősségvállalást ígértek, meg visszaküldenek, meg ilyen dumák. Ennyit a szíves vendéglátásról arrafelé :-)

 

Gondolom BSA is lehet hasonlóképpen, mert mi csak tanácsot adogatunk, szakértgetünk, beszélgetünk, kávézgatunk, senkit nem bántunk, oszt jön egy feljelentés, ezek meg már szakértősködnek is, hiszen a terep rég fel van mérve, szoftverek bemutatva ott a nagy dossziéban, vagy pont fordítottja, be sem bírták mutatni, nézzünk csak körbe.

Előzmény: szenyor Lopez (3453)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.10.03 0 0 3453

Nah. BSA megint írt levelet. Küldjünk papírt vagy felhívnak telefonon. Várom a hívást. A levél hangvétele vérforraló. Még mindig nem értem, hogy mi közöm a bsa-hoz. Ha szoftvert veszek, jogi kapcsolatban állok egy kereskedővel. Kifizetem a szoftver ellenértékét (tudom, tudom csak a felhasználásét), milyen jogon vagyok kötelezhető olyan nyilvántartásra, ami sehol sincs törvényekben leírva?

Írhatna valaki arról, hogy milyen volt a BSA ellenőrzés gyakorlatban.

Takoca_ Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3452
nem tudtok valami jó kis hw-sw-user nyilvántartó progit ami ingyenes?
(nem olyanra gondolok mint az AIDA hanem kifejezetten a nyilvántartáshoz)

lustva vagyok megcsinálni access-ben :)
Vlaszij Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3451
Előzmény: Vlaszij (3450)
Vlaszij Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3450

NO egy kérdés...

 

Valszerű nemsokára lesz egy kis BSA ellenörzés arrafele amerre dolgozgatok, merthogy most az összes önkormányzatotmeglátogatják. Már tudok jópár helyről ahol utóbbi időben jártak.

 

Nagyjából a hely rendben is van, de vannak kérdéseim.

Ad-aware

AVG free

 

ezeket például jogszerűen használhatom egy önkormányzatnál?

 

 

 

thx

Vlaszij

Jahno Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3449

Mennyiségileg inkább a Számalkot kellene megkérdezni, van ennek ezer vállfaja, aztán cégreszabják:

 

http://www.microsoft.com/licensing/default.mspx

 

Megfelelő előfizuval ugye emailban elküldik serialokat, meg letölteni .iso-ban a kívánt szoftvert, de CD-n is szépen házhoz hozzák  a futárok.

 

Mondjuk 10 fős cégnél még nem biztos, hogy érdemes foglalkozni vele :-)

Előzmény: blr (3448)
blr Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3448
Dobj már meg egy URL-lel, hogy ilyen hol van MS-éknél...
Előzmény: Jahno (3446)
Jahno Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3447
Meg Office cuccnál is érdekes lenne a címke, ott csak papír van róla, hogy X darab aztán kész.
Előzmény: blr (3445)
Jahno Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3446
volumen licencing
Előzmény: blr (3445)
blr Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3445
Bocs, rosszul emlékeztem. Az OSL-re gondoltam. Ott nincs cimke.
Viszont így fogalmam sincs, Nálad mit jelent a mennyiségi licence?
Előzmény: Jahno (3444)
Jahno Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3444

Melyik része nem érthető?

 

1. Mennyiségi licenszhez is kell címke.

2. legolcsóbb címke az ugye az XP Home OEM, így azt vesszük

3. ezzel legálisak a gépen az oprendszerek

Előzmény: blr (3443)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!