Keresés

Részletes keresés

tutimagantanar Creative Commons License 2022.05.08 0 0 21

Sziasztok!

 

Ha angoltanárt kerestek, nézzetek szét a TUTI magántanár-közvetítőn. Több mint 100 angoltanár elérhetőségeit találjátok a honlapon: 

www.tutimagantanar.hu

 

Egyszerű, gyors, ingyenes tanárkeresés regisztráció nélkül.

studyenglish Creative Commons License 2014.06.27 0 0 20

Angol nyelvtanárként segítek abban, hogy gyorsan fel tudj készülni a nyelvvizsgára,legyen az középfokú, vagy szakmai felső,esetleg a kétszintű angol érettségivel vagy hadi lábon?Egyeni nyelvtanfolyam keretében átnézzük a hiányosságokat,fordításokat gyakorolunk,sokat beszélgetünk különféle érdekes témákról,teszteket töltünk ki,valamint fogalmazásokat írunk,ezzel is növeleve a szókincsedet.Ha netán külföldre mennél dolgozni,vagy munkádhoz kell az angol nyelvtudás szivesen segítek az állásinterjúra való felkészülésben is.

www.tanuljangolt.hu

 

mackota Creative Commons License 2012.01.30 0 0 18

Sziasztok!

 

Angol nyelvvizsgára, interjúra való felkészítést, nyelvtani rendszerezést vállalok, jutányos áron, Skype oktatás formájában is.Beszédcentrikus órák, valós szituációs játékokkal.

 

Érdeklődöket a következő e-mail címen várok:

marta.sz31@hotmail.com

 

Köszönöm!

Catly Creative Commons License 2005.04.22 0 0 17

nekem most nagyon gyorsan kellene valami. Szóval alapból nekiálltam a lehetetlennek, de ez mindegy, azt szeretném megtudni, hogy hallott-e már valaki az EuroB2 nyelvvizsgájáról? Azt tudom, középfokúnak felel meg, meg hogy amolyan talpraesettség-mérő, de többet nem, pedig nagyon fontos lenne. A másik, hogy a BMEről valami tapsztaltabb emberke mondhatna valamit... lkégyszi-légyszi...

Pistike Creative Commons License 2004.07.31 0 0 16
holnap kipróbálom...
Előzmény: johevi (12)
NVik Creative Commons License 2004.05.15 0 0 15
Mind a kettő jó, pl. csak keress rá a "he seems angry" mondatrészletre a neten és elég sok angol szöveget fogsz találni amiben használják ebben a formában.
Előzmény: Törölt nick (14)
johevi Creative Commons License 2002.07.19 0 0 12
Ha valaki ingyen saját idejét szabadon beosztva akar nyelvvizsgára tanulni, annak javaslom a www.englishonline.hu oldalt.
Szótárak, szószedetek, olvasmányok, viccek, tesztek, egyszóval minden megtalálható, söt a teszteket kijavítva visszais küldik javaslatokkal, segítséggel !!!
És teljesen ingyen !!!
Nority Creative Commons License 2002.07.19 0 0 11
végülis sikerült ??? :-))))
Előzmény: realdoko (-)
Pandóra Creative Commons License 1999.11.03 0 0 10
Kedves Déridoire,
megkérhetnélek, hogy ugyanilyen hasznos tanácsokkal láss el a vizsga írásbeli részére vonatkozóan? A szóbeli középfokúm ugyanis másodszorra sikerült, de írásbelizni már negyedszer voltam, és már olyan paranoid gondolataim vannak, hogy inkább meg sem kérdezem az eredményt.
Köszönöm előre is.
Déridoire Creative Commons License 1999.07.18 0 0 9
Ha az aldozat eddig nem tanult meg akkor most mar biztos nem fog, viszont nehany osszefuggestelen gondolatot engedj meg, ha meg itt vagy:
En tortenetesen vizsgaztattam a Rigo utcaban angolbol, mert ez az egyik szakmam.
A lenyeg valoban a magabiztos fellepes, ahogy odaerkezel, de ugyanakkor fontos, hogy a vizsgaztatoknak ne legyen az a benyomasa, hogy le akarod oket hengerelni. Az elso resze a vizsganak az, amikor tulajdonkeppen tied a palya, ezert vigyazz (ne Te, hanem a vizsgazo), hogy ne erintsd peldaul a melytengeri allatvilag temajat, ha nem akarod, hogy a balnak emeszteserol kezdjen kerdezni a vizsgaztato, aki esetleg a Moby Dickre emlekszik:). Ha ugyes vagy, ugy tereled a tarsalgast, hogy valami neked otthonos teruletre jussatok, amire feltehetoleg reakerdeznek majd. Nem mindig, de rendszerint orultunk, ha a vizsgazo valami kulonlegesseget emlitett, amirol aztan lehetett beszeltetni, ami mas volt, mint a szokvanyos feleletek. Amelyek altalaban nem tul erdekfeszitoek. Ha ugyes vagy, itt akar kozelebb kerulhetsz a vizsgaztatohoz is, ha az valamennyire jo fej.
Mindig csak egy vizsgaztato beszelget, a masik jegyzetel.
A jegy tobb reszbol tevodik ossze, peldaul kommunikativ keszseg, folyamatossag, nyelvhelyesseg, szokincs, kiejtes, tehat ha az egyik nem annyira tuti, a masikon azert meg felkapaszkodhatsz.
A spontan beszelgetest, amelyiket tehat Te iranyitottal, koveti a kepleiras: tudomasom szerint meg most is ket kep kozul lehet valasztani.
A kepek leirasanal a kovetkezo a strategia, valamint az elvaras:
beszelni arrol, hogy
- mit abrazol a kep FIZIKAILAG (In the background, in the foreground, in the left upper corner, in the distance... stb.)
- szorgalmi, foleg kozepfoktol javasolt, de ha megy, annal jobb: kifejteni, hogy SZERINTED mi tortenik a kepen, itt nem kotelezo, de udvos dolog lehet "elhinteni" nehany infinitiv szerkezetet, mivel a FOLTETELEZESEIDET FEJTED KI, TEHAT BARMIT ALLITHATSZ, AMIT MEG TUDSZ INDOKOLNI A FOTO SEGITSEGEVEL: "the man in the car MUST HAVE BEEN WAITING for some time, since he seems angry and imppatient, he could have arrived here 70 YEARS AGO :)", stb., az ilyesmit en meltanyoltam, ez PONTOT jelenthet!!!!!!!!
- kifejteni azt, hogy HOGYAN KAPCSOLODIK EZ A SZEMELYEDHEZ (en is tudok autot vezetni, de nem szeretek, mert satobbi. Itt azert vigyazz, hogy ne kalandozz el tul messzire.
A harom kepleirasi megkozelitest persze lehet es kell is vegyiteni, ezek nem feltetlenul egymas utan kovetkeznek.
Ha a kepleirasnal cukorrepat abrazol a kep es nem jut eszedbe, akkor se jojj zavarba, sorold fel peldaul nehany mas konyhakerti noveny nevet -"ez nem repa, nem dinnye, nem bifsztek :) es nem padlizsan, viszont cukrot csinalnak belole es nem finom..." -, barmilyen temanal igyekezz bebizonyitani, hogy tudsz te, ha nem is mindig azt, amit kerdeznek.
NE BLOKKOLJ LE, MINDIG PROBALD MEGTARTANI A SZOT, KULONBEN ELVESZIK TOLED!
Ha bemagolt szoveget akarsz beleepiteni a mondanivalodba, azt ne tedd, hacsak nem vagy genetikailag szinesz, mert az ilyet mindig kiszurtuk!!!!!!!!
Amikor meg nem, akkor a vizsgazo valoszinuleg genetikailag szinesz volt:).
A kepleiras utan szokott jonni a parbeszed, amelyet egy papir alapjan kell lejatszani: a papiron kivonatolt magyar helyzetleiras van. Lehetoleg itt is igyekezz te iranyitani a beszelgetest es adott esetben magabiztosan athidalni az esetleges bizonytalankodasaidat, mert a megtorpanasra a vizsgaztato gyakran valami zavarbaejto kerdessel reagal.
Vannak egyebkent jofejek is, a legtobb vizsgaztato kulsos, akik altalaban csak akkor kemenyitenek be, ha egy belsos vizsgaztato van mellettuk, de akkor se mindig, es a belsosok se foltetlenul arra utaznak, hogy meghuzzanak.
Tapasztalatbol mondom, hogy a legtobb vizsgaztato inkabb arra torekszik, hogy segitsen, mint hogy bekavarjon, foleg, ha rokonszenves vagy neki.
Tudomasom szerint egyebkent, ha ugy erzed, hogy a vizsgaztato nem hagyott kibontakozni es ezert huzott meg, akkor kervenyezheted a vizsga megismetleset. Ezt nem tapasztalatbol mondom, mert ilyen nem gyakran fordult elo, velem sohase, de tudnod kell, hogy vizsgazokent jogaid vannak.

Break a leg! (Kalappal!)

D.

realdoko Creative Commons License 1999.07.18 0 0 8
Hálás köszönetem, holnap reggel kísérem a delikvenst a vesztőhelyre.
;-)
Remélem, menni fog neki.
Hellhammer Creative Commons License 1999.07.18 0 0 7
Engem egy vak nő vizsgáztatott szóbelin amikor középfokúztam (kb 3 éve). Hát, eléggé oda tudott figyelni a kiejtésemre... :-)

A lényeg a vizsgában, hogy _beszélj_! Nem számít, ha elkalandozol a témától vagy vmi ilyesmi. Beszélni kell, ez a lényeg. Ja, és nekem inkább American English-em van (tanárom miatt), de ebből nem volt gond. Szóbelin nem húztak meg (csak írásbelin).

luna Creative Commons License 1999.07.18 0 0 6
Szóval bővebben:
Általános beszélgetés és szituációs beszélgetés: az elsőnél saját magáról,a családról, munkahelyről, hobbiról stb kérdezik általában a delikvenst, a szituációson orvos, utazási iroda, reptér, bolt, bank, posta, szálloda szóval mindennapi élethelyzetek. A képről nagyjából azt kell elmondani hogy mit lát rajta. Tény és való hogy a British a nyerő,főképpen a nyelvtannál és ha valaki át akar menni akkor beszélhet akár nagyon egyszerűen is, de folyékonyan muszáj neki!Beleértve hogy alaposan magoljon be minden olyan angolosnak hangzó kérdést amivel vissza lehet kérdezni, ha valamit mégsem értene. Díjazzák ha angolul köszön, amikor belép és ha egy kukkot sem szól magyarul a vizsga végéig. Egyelőre ennyi jutott eszembe, sok sikert.
Yfel Creative Commons License 1999.07.18 0 0 5
Ja... ezért sem mennék otthon nyelvvizsgázni :) Torontoban nagyban szorgoskodom, hogy valaha diplomát kapjak és majdnem úgy beszélek mint magyarul, de otthon tuti nem engednének át az alapfokún :))))
De leszarom őket... szerencse, hogy megtehetem :)

Yfel

Bolcs Bagoly Creative Commons License 1999.07.18 0 0 4
Szerintem ez az angol nyelvvizsgaztatas egy vicc itthon ... Nevetseges hogy olyan emberek mennek at akik megmukkani sem tudnak , es olyan emberkeket nem engednek at akik esetleg a vizsgaztatot is megennek reggelire angol tudasbol ... Szerintem ez undorito .. Nehogy mar csak egyfelekeppen lehessen angolul beszelni, meghozza ugy ahogy a vizsgaztato elkepzeli ... En ezert nem fogok soha szocko allamvizsgara menni .... Mert nevetseges es betokosodott ...

hóember Creative Commons License 1999.07.18 0 0 3
Arra kell rettenetesen vigyázni, hogy csak és kizárólag britisinglisül szabad beszélni. Én amikor vizsgáztam, majdnem elszúrtam, mert a képről való beszélgetésben egy bizonyos tárgynak egy bizonyos ország tájszavát nyögtem be. Akkor rögtön megkérdezték, hogy hány évig éltem ott, mert ezeket még a bennszülöttek se nagyon ismerik. Mondtam, hogy sehányig, na ez mentett meg. Volt egy lány velem, aki évekig az EÁ-ban élt, na az azért bukott meg, mert csak floridai tájszólásban bírt beszélni.
Sok sikert, majd írd meg az eredményt, üdv:hóember
p.s., ha mégse sikerül, akkor nézzetek körül, lehet kapni könyveket, amiből elég rendesen fel lehet készülni.
Előzmény: realdoko (-)
feri9 Creative Commons License 1999.07.18 0 0 2
A szóbelin a következő három feladattal kell megbirkózni:
- általános beszélgetés
- beszélgetés képről
- szituációs feladat

Mindhárom részben külön pontozzák a nyelvhelyességet, a kommunikációs készséget és a szókincset. Az egész vizsgán egyben pontozzák a kiejtést (ez a legkisebb rész) és a hallás utáni szövegértést. Itt is 60%-ot kell elérni, hogy átmenj.

Ennyi bevezetőnek. Ha kell még valami, szólj!

Előzmény: realdoko (-)
feri9 Creative Commons License 1999.07.18 0 0 1
Na, ez jól esett. Mindjárt írok részleteket a vizsgáról, várj egy percet.
Előzmény: realdoko (-)
feri9 Creative Commons License 1999.07.18 0 0 0
A Rigó utca egy nagy nulla!
Előzmény: realdoko (-)
realdoko Creative Commons License 1999.07.18 0 0 topiknyitó
Kedves emberek!!!
Egy igen kedves barátom holnap életveszélyes próbálkozásba kezd, emlynek fedőneve Rigó utcai alapfokú angol nyelvvizsga. A probléma a következő: fogalmunk sincsenm arról, hogy mi lesz a szóbelin, mert információkat kizárólag az írásbeliről tudtunk meg.
ha valakinek volt szerencséje ehhez, akkor KÉREM, hogy rendkívül GYORSAN reagáljon ide nekem egyet, s írja is le, hogy mi volt, mert bajban leszünk.
Köszönöm.
SIESSETEK, kispajtások.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!