Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2003.10.03 0 0 45
Ott a pont Bendegoosnal!!! Vegre egy ertelmes megkozelites.

z

Előzmény: Bendegoose (43)
Bendegoose Creative Commons License 2003.10.03 0 0 44
Kedves Steve!

Továbbolvasgatva a topicot élő példaként találtam Adrielt, aki miatt még sok ilyen könyvet kéne írni, és aki képtelen lenne leírni azt, hogy bizony-bizony a kat egyház jót is ad, nem csak rosszat....

A rosszal viszont annyit foglalkozik, hogy ha ezért órabért kapna, nagyon meggazdagodna...

Üdv

Bende

Előzmény: Bendegoose (43)
Bendegoose Creative Commons License 2003.10.03 0 0 43
Kedves Steve!

A bartus könyvet nem olvastam, és nem is áll szándékomban. Az a könyv egy dologra jó:
Ráébresszen titeket (vagy ha te nem vagy köztük, akkor elnézés: egyeseket) arra, hogy milyen érzés az, amikor valakinek az igaz és jószándékú hitét azáltal sértegetik, hogy azt a közösséget támadják, amelynek keretében ő szereti Istent (Allahot, vagy éppen a Kutyafülét).

Hogy a könyvnek van e alapja, nem tudom, nem is érdekel. A HGy-ben bizonnyal vannak jószándékú emberek, akik Isten felé közelednek, attól teljesen függetlenül, a vezetés, vagy annak egy része milyen.
Mindenkiről lehet rosszat keresni, csak minek.

Ez a könyv talán leszoktat néhány HGy-st arról, hogy más egyházakról szajkózzon megalapozott vádakat, vagy többségében hülyeségeket.

A szomszéd bácsi szájában cigarettával, mackónadrágban nem tudtam, hohgy nálatok tilos a tréningruha viselése :) és sörösüveggel a kezében pedig nem emiatt a könyv miatt nem fog elmenni HGy-be, vagy Baptista imaházba, esetleg ref vagy kat templomba, ezt te is tudod...

Bende

Előzmény: steVe (19)
ATTee Creative Commons License 2003.10.03 0 0 40
AZ EGÉSZ TOPIKRA VONATKOZIK: A SZERETET NEM GYÖNYÖRKÖDIK A BŰNÖK FELHOZATALÁBAN
Adriel Creative Commons License 2003.10.02 0 0 39
azért gondolom nem ilyen egyszerű a dolog. vizsgálat előzi meg a kifizetést, és csak ellenőrzött esetek után jár kártérítés.

üdv:
Adriel

ui: én is most fogok kapni kártérítést, pereltem az önkormányzatot, a bíró kért tőlem sok iratot, számlát, fényképeket, stb., hogy igazoljam a káromat.
Azt ne kérdezd meg, ott pontosan mit kell felmutatni igazolásul. Annyit tudok, hogy néhány pap AIDS-vírust is terjesztett, ez esetben a kártérítéskor gondolom kérik az orvosi vizsgálatot, stb.

A.

Előzmény: Törölt nick (38)
Adriel Creative Commons License 2003.10.02 0 0 37
Egymilliárd euró az ír papok áldozatainak

MTI
2003. október 1., szerda 16:31

Írországban 1 milliárd euróba is belekerülhet a pedofil papok áldozatainak kártalanítása, és az összeg jórészét az adófizetőknek kell állnia - derül ki az ír számvevőszék kedden közzétett jelentéséből. A miniszterelnök szerint előnyös alkut kötött az állam az egyházzal.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

A dublini konzervatív kormány tavaly olyan megállapodást kötött a katolikus egyházzal, amely alapján közpénzekből kártalanítják a vallási rendek által fenntartott gyermekintézetekben az 1930-as évektől az 1970-es évekig terjedő időszakban szexuálisan és fizikailag bántalmazott személyeket.

A megállapodás alapján a katolikus egyház csak 128 millió euró erejéig - az akkor becsült kártérítési igény feléig - állja a számlát, az ezen felüli kereseteket teljes egészében a költségvetésből elégítik ki, s az ír számvevőszék becslése szerint a kárigények száma elérheti a 10 800-at, a személyenkénti kárpótlás átlagos összege pedig a 96 ezer eurót.

A számvevőszék jelentése szerint a kormány által nyolc hónapja létrehozott kárpótlási bizottsághoz heti átlagban 50 kereset érkezik be, s a testület még legalább két évig fogadja az igényeket.

Az ellenzéki Munkáspárt a közpénzekkel való felelőtlen gazdálkodást veti a kormány szemére, de Bertie Ahern miniszterelnök azt állítja, hogy a lehető legelőnyösebb alkut ütötte nyélbe az egyházzal.

A befolyásos ír katolikus egyház tekintélyét nagyon megtépázta, hogy kiderült, az elmúlt évtizedekben katolikus egyházi személyek rájuk bízott gyermekek ezreit zaklatták szexuálisan a vallási rendek által fenntartott intézetekben.

Kapcsolódó anyagok:
Nemzetközi pedofilhálózatot számoltak fel
Madrid uniós listát akar a megrontókról
Életfogytiglant kaphat a sátánista pedofil
85 millió dollár a bostoni pedofil papok áldozatainak
Ötszáz pedofilt követnének műholddal




felis_catus Creative Commons License 2002.01.26 0 0 36
Igazság!
Ez egy jó szó, mindenesetre nem hiszem, hogy elég lennék ahhoz, hogy egy ilyen kiterjedt bandát leleplezzek! Tudod, most már óvatos vagyok, miután így megszuttyongattak, nem szívesen tartom oda a nyakam még egyszer, ha nem muszáj. Annak, akinek kellett, már megírtam a véleményem, de csak és egyedül annak, aki megérdemelte. Név szerint. Ezt most vagy elhiszed, vagy nem. Tudod, amikor otthagytam a bandát, megírtam annak az egy papnak mindent. Ezzel együtt nem hiszem, hogy most tanmeséket kellene gyártanom bárkinek is, hogy "te, figyi, ne menj oda, mert megesznek a farkasok!" Addig úgysem hiszi el senki, míg el nem kezdték kóstolgatni a lába szárát, hidd el, én se hittem el. Aki hisz, azt úgysem győzöm meg, sőt, ha lehet, védőbeszédet fog gyártani az emberekvagyunk témában. Álltam ezen az oldalon is, ismerem az érveket.
Előzmény: Balázs (35)
Balázs Creative Commons License 2002.01.26 0 0 35
Érdemes. Hátha ők is olvassák, és megtudják, hogy már mindenki tudja, milyenek. Én hittanár vagyok, nem pap, és elkötelezettje az igazságnak. Ha azt hiszed, nekem jól esne a sztorikat olvasgatnom, tévedsz. De az igazságnak - és csakis annak - nem szabad titokban maradnia. Vagy most derül ki, vagy amikor már késő lesz.

Üdv:
Balázs

Előzmény: felis_catus (34)
felis_catus Creative Commons License 2002.01.26 0 0 34
Kedves Balázs!

Látod, az egészben az a legrémisztőbb, hogy akármilyen nevet írhatnék, senki nem ütközne meg rajta! Ha pedig azért vagy kíváncsi a névre, hogy nehogy Te is úgy járj, nos, azt senki sem garantálhatja, hogy egy második/harmadik rendben nem ütöd meg a bokádat. Mindegyik rend emberből van, hit és mocsok egyaránt megfér a falak mögött. Legalábbis ez a legmenőbb szöveg, amivel takarózni lehet. Retorikai trükkök és érvek meg mindig akadnak... ezt tanulják éveken keresztül, nehogymá' pont ez ne menjen nekik!
Más. Az általam említett rendnél lényegesen nagyobb létszámú rend egyik közismert képviselője, aki már az ötvenes éveit gázolta el, igen bensőséges viszonyba került a barátnőmmel, aki akkor 17 éves volt, és egy osztályba jártam vele. A forrás a lehető legbiztosabb, mert a barátnőm mindent elmesélt, többek között azt is, hogy az ipse a lelkiatyja, és születése óta figyelemmel kíséri a sorsát.
Érdemes folytatnom? :-)

Előzmény: Balázs (33)
Balázs Creative Commons License 2002.01.26 0 0 33
Kedves felis_catus!

Két topicban is írtál a Téged ért negatív tapasztalatokról. Mivel ez egy olyan fórum, ahol (majdnem) mindent lehet, nem írnád le mégis annak a rendnek a nevét? Tudod, hogy mások ne járjanak esetleg ugyanúgy.
Ami pedig a mesélést illeti, nevek és helyek nélkül már bele is vághatsz, attól még senkinek nem lett baja.

Üdv:
Balázs

Előzmény: felis_catus (32)
felis_catus Creative Commons License 2002.01.26 0 0 32
Nem is tudjátok, mennyire ráléptetek a tyúkszememre ezzel a topiccal! 1995. augusztus 27-e óta nem tudok bemenni egy kaotikus templomba. Majdnem a hitembe került az egész. Hujujj, tudnék mesélni, de talán nem itt a nyilvánosság előtt. Igenis ketté kell választani a kaotikus egyházat és Istent. Én megtanultam, nehéz lecke volt. A manipuláció csúcsa, amit egyesek művelnek, és most megintcsak nem akarok szerzetesrendet említeni. Persze biztosan vannak szent életűek is, én nem ilyenekkel akadtam össze.
Előzmény: műkedvelő (-)
steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 31
(kevésbé) kedves Jon

Kérlek ne hívj kis pupikának, ha megkérhetlek.

Bartus Laszlo ember, es HAZUGSAGOKAT irt egy olyan emberrol akit inkabb hallgatnak a hivei mint a TEGED, es azt teszik ami a bibliaban van, nem azt amit az igen nagyra (hatalmasra, oriasira) becsult Bartus Laci bacsi hazudik roluk. Egy olyan ember, aki kivulrol teny, hogy nem szilard mint a szikla, de akinek van egy ero, a hazugsag ereje a birtokaban es hasznalja is...

Nem akarom Bartus Lacit gyalazni, ugyhogy a tovabbi iromanyodat nem folytatnam.

Nemeth Sanyika hanyszor jovendolt vilagveget es utolso idoket? Hm?

Egyszer sem.

Jon Creative Commons License 1999.07.20 0 0 30
kedves steVe

Bartus Laszlo ember, es TENYEKET irt egy olyan emberrol akit inkabb hallgatnak a hivei mint a Bibliat olvassak, nem azt teszik ami a bibliaban van hanem amit az igen nagyra (hatalmasra, oriasira) becsult Nemeth Sanyi bacsi mond nekik. Egy olyan emberrol aki kivulrol szilard mint a szikla, de aki atlat a szikla-hologramon, az meglatja az ocska kisembert, akinek van egy ero a birtokaban es hasznalja is. Akit az orvosok impotencia zavarokkal kezelnek tobbek kozott, akit a felesege iranyit valojaban, es egy barom aki az internetrol es bulvarlapokbol szedi az informacioit a vilagrol. Nemeth Sanyika hanyszor jovendolt vilagveget es utolso idoket? Hm?

Bartus Laszlo TENYEKET ir le. Nem azt mondja hogy "szerintem ez volt vagy az" hanem leirja, mert OTT VOLT, kis HITes pubikak.

Jon

steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 29
Kedves műkedvelő!

Ha nem tudnád, Bartus László nevű ember (ha lehet őt közönséges embernek nevezni egyáltalán) kinyilatkoztatásai isteni szférákba emelkedtek, és írásai soha nem látott "prófétai" magaslatokban szárnyallnak. Egyes hívők a régi, elavult szentírást már nem is olvassák, csak az újkori egyháztörténelem eme kétségtelen remekművét. "Fesz van" szól a próféta, és isteni világosságot gyújt a magyar sötétségben. Kinyilatkoztatásával lerántja a leplet a sötétség titkairól. Minek ide szentírás?

A hívők összesugdosnak: "Húú! Olvastad"? A fórumokon is csak erről van szó. Kit érdekel, hogy nem vág a topicba? Ez itt részletkérdés. Itt szellemi kijelentésről van szó! Fennhangon hirdetjük: "Olvastad? Fesz Van! Hát nem tudtátok?".

A sötétségben ülők soha nem látott világosságot látnak. A világosság már-már akkora, hogy sokan meg is vakulnak tőle. Egyesek örökre, de erről a szerző úr nem tehet, ő csak leírta a véleményét. Hisz vélemény szabadság van nem? Bartus a kijelentés katarzisával hozza nyilvánosságra: A Szent Szellem munkája nem a Szent Szellem munkája. A keresztények nem keresztények. A Hit Gyülekezete az ördögtől van!!! Jujuj! A szerző fennhangon kiáltja a magyaroknak: "Aki ezt a könyvet elolvassa, többet eszébe sem jut, hogy a Hit Gyülekezetébe betegye a lábát". Valahonnan a mélyből, onnnan nagyon-nagyon mélyről orkánszerű taps hallatszik...

"Fúú! Igen?" - kérdezik a hívek. "Igen, igen" mondja fejét komolyan bólogatva egy bennfentes. Már Jehováéknál is ég a világ, ott is ez a Best Seller...

...a szomszéd bácsi szájában cigarettával, mackónadrágban és sörösüveggel a kezében, mégis egy teológus bátroságával értelmezi a Hit Gyülekezetében történteket. Mire fel? Kérdezhetnénk. Ugyan! Hisz már ő is hívő. Bartus hívő. Hisz olvasta, ő már megvilágosodott. Ő már biztos nem megy el a Hit Gyülekezetébe. Marad a ciginél, a piánál, no meg a Bartusnál...

Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 28
Annak semmi, offtoppikk.
Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 27
Szerinted ?

"Egyébként megjegyezném, hogy Brazíliában több tízmillió neopünkösdi van a több évtizede tartó.."

"a Hit-ügy kismiska. Az IURD pásztorát az anyagi csalás mellett (ez már szokványos ügy ott) szexorgiákkal, kábítószerkereskedelemmel, maffiafőnökséggel, meg szinte mindennel megvádolták."

"karizmatikus istentiszteleteket tartanak stadionokban, stb. Többek között ilyen az aerobic pap is."

műkedvelő Creative Commons License 1999.07.20 0 0 26
Mi köze annak a könyvnek,ehhez a topic-hoz?
steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 25
Kedves Echo!

Szépen tudsz igéket idézni (ötöst kapsz!), csak nem értem az ok-okozati összefüggéseket. Az igék az IURD-ra, a HGy-re, a katolikusokra, vagy az aerobic papra, vagy netán a Jehova Tanuira vonatkoznak?

Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 24
Máté 7.13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.

15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

2Kor.11.13 Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.
14 Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
15 Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá
; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.

2Tim.3.8 Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.
9 De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek előtt, a miképen amazoké is az lett.

Máté.24.11 És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.

steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 23
Szerintem is aranyos lehet. A katolikus ceremóniák tényleg unalmasak, és ő a maga módján próbál javítani a színvonalon, mert látja a szükséget. Kár, hogy magyarországon nincs ilyen, itt még a katolikusok is mások.

Egyébként megjegyezném, hogy Brazíliában több tízmillió neopünkösdi van a több évtizede tartó ébredési hullám eredményeképp, és ott alakult ki a világ legnagyobb "megagyülekezete", az IURD, amelynek hitvallását és hitgyakorlatát a HGy-hez lehet hasonlítani. Ott is hatalmas szektakampányok mentek/mennek, de ez igazándiból nem töri meg a lendületet. Az ottaniakhoz képest a Hit-ügy kismiska. Az IURD pásztorát az anyagi csalás mellett (ez már szokványos ügy ott) szexorgiákkal, kábítószerkereskedelemmel, maffiafőnökséggel, meg szinte mindennel megvádolták. Ott is vannak kiszakadt, "őszinte" bűnbánatot tartó magasrangú ex-IURD vezetők, leleplező könyvek, TV-botrányok, stb. A legnagyobb botrány nemrégiben tört ki, amikor egy IURD pásztor élő TV adásban megrugdosta az éllítólag "mennyből pottyant fekete szűz" szobrának (Brazília védőszentje) műanyagmásolatát, mintegy bebizonyítandó, hogy ez csak egy bálvány, és nem isten, még csak vissza sem tud ütni.

Mind ezek mellett a gyülekezet dinamikusan nő (a HGy még nagyon a kezdet kezdetén van hozzájuk képest), és az "őshonos" Katolikus egyház pedig sorvadozik. De most a Katolikusok is a szektakampány helyett az istentiszteleti formáik megreformálásával próbálnak lépést tartani. A brazil katolikus egyház is bevezette a tizedet, emellett karizmatikus istentiszteleteket tartanak stadionokban, stb. Többek között ilyen az aerobic pap is. Így próbálják növelni megcsorbult tekintélyüket. Ebből is látszik, hogy a verseny azért jót tesz az egyházaknak.

Egyébként egy haverom volt kint Brazíliában, és ő is látott karizmatikus katolikusokat nyilvános istentiszteletet tartani. Szóval mint mondtam, ott a katolicizmus is más.

Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 22
Olvastad ?

Bartus László: Fesz van.

A pap elmehetne kisinasnak az abban a könyvben megemlített személyhez. Egyébként a cselekedetet nem az egyháza, hanem az ember követte el.

steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 21
(kevésbé) kedves Jon

Kérlek ne hívj kis pupikának, ha megkérhetlek.

Bartus Laszlo ember, es HAZUGSAGOKAT irt egy olyan emberrol akit inkabb hallgatnak a hivei mint a TEGED, es azt teszik ami a bibliaban van, nem azt amit az igen nagyra (hatalmasra, oriasira) becsult Bartus Laci bacsi hazudik roluk. Egy olyan ember, aki kivulrol teny, hogy nem szilard mint a szikla, de akinek van egy ero, a hazugsag ereje a birtokaban es hasznalja is...

Nem akarom Bartus Lacit gyalazni, ugyhogy a tovabbi iromanyodat nem folytatnam.

Nemeth Sanyika hanyszor jovendolt vilagveget es utolso idoket? Hm?

Egyszer sem.

Jon Creative Commons License 1999.07.20 0 0 20
kedves steVe

Bartus Laszlo ember, es TENYEKET irt egy olyan emberrol akit inkabb hallgatnak a hivei mint a Bibliat olvassak, nem azt teszik ami a bibliaban van hanem amit az igen nagyra (hatalmasra, oriasira) becsult Nemeth Sanyi bacsi mond nekik. Egy olyan emberrol aki kivulrol szilard mint a szikla, de aki atlat a szikla-hologramon, az meglatja az ocska kisembert, akinek van egy ero a birtokaban es hasznalja is. Akit az orvosok impotencia zavarokkal kezelnek tobbek kozott, akit a felesege iranyit valojaban, es egy barom aki az internetrol es bulvarlapokbol szedi az informacioit a vilagrol. Nemeth Sanyika hanyszor jovendolt vilagveget es utolso idoket? Hm?

Bartus Laszlo TENYEKET ir le. Nem azt mondja hogy "szerintem ez volt vagy az" hanem leirja, mert OTT VOLT, kis HITes pubikak.

Jon

steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 19
Kedves műkedvelő!

Ha nem tudnád, Bartus László nevű ember (ha lehet őt közönséges embernek nevezni egyáltalán) kinyilatkoztatásai isteni szférákba emelkedtek, és írásai soha nem látott "prófétai" magaslatokban szárnyallnak. Egyes hívők a régi, elavult szentírást már nem is olvassák, csak az újkori egyháztörténelem eme kétségtelen remekművét. "Fesz van" szól a próféta, és isteni világosságot gyújt a magyar sötétségben. Kinyilatkoztatásával lerántja a leplet a sötétség titkairól. Minek ide szentírás?

A hívők összesugdosnak: "Húú! Olvastad"? A fórumokon is csak erről van szó. Kit érdekel, hogy nem vág a topicba? Ez itt részletkérdés. Itt szellemi kijelentésről van szó! Fennhangon hirdetjük: "Olvastad? Fesz Van! Hát nem tudtátok?".

A sötétségben ülők soha nem látott világosságot látnak. A világosság már-már akkora, hogy sokan meg is vakulnak tőle. Egyesek örökre, de erről a szerző úr nem tehet, ő csak leírta a véleményét. Hisz vélemény szabadság van nem? Bartus a kijelentés katarzisával hozza nyilvánosságra: A Szent Szellem munkája nem a Szent Szellem munkája. A keresztények nem keresztények. A Hit Gyülekezete az ördögtől van!!! Jujuj! A szerző fennhangon kiáltja a magyaroknak: "Aki ezt a könyvet elolvassa, többet eszébe sem jut, hogy a Hit Gyülekezetébe betegye a lábát". Valahonnan a mélyből, onnnan nagyon-nagyon mélyről orkánszerű taps hallatszik...

"Fúú! Igen?" - kérdezik a hívek. "Igen, igen" mondja fejét komolyan bólogatva egy bennfentes. Már Jehováéknál is ég a világ, ott is ez a Best Seller...

...a szomszéd bácsi szájában cigarettával, mackónadrágban és sörösüveggel a kezében, mégis egy teológus bátroságával értelmezi a Hit Gyülekezetében történteket. Mire fel? Kérdezhetnénk. Ugyan! Hisz már ő is hívő. Bartus hívő. Hisz olvasta, ő már megvilágosodott. Ő már biztos nem megy el a Hit Gyülekezetébe. Marad a ciginél, a piánál, no meg a Bartusnál...

Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 18
Annak semmi, offtoppikk.
Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 17
Szerinted ?

"Egyébként megjegyezném, hogy Brazíliában több tízmillió neopünkösdi van a több évtizede tartó.."

"a Hit-ügy kismiska. Az IURD pásztorát az anyagi csalás mellett (ez már szokványos ügy ott) szexorgiákkal, kábítószerkereskedelemmel, maffiafőnökséggel, meg szinte mindennel megvádolták."

"karizmatikus istentiszteleteket tartanak stadionokban, stb. Többek között ilyen az aerobic pap is."

műkedvelő Creative Commons License 1999.07.20 0 0 16
Mi köze annak a könyvnek,ehhez a topic-hoz?
steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 15
Kedves Echo!

Szépen tudsz igéket idézni (ötöst kapsz!), csak nem értem az ok-okozati összefüggéseket. Az igék az IURD-ra, a HGy-re, a katolikusokra, vagy az aerobic papra, vagy netán a Jehova Tanuira vonatkoznak?

Echo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 14
Máté 7.13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.

15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

2Kor.11.13 Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.
14 Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
15 Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá
; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.

2Tim.3.8 Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.
9 De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek előtt, a miképen amazoké is az lett.

Máté.24.11 És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.

steVe Creative Commons License 1999.07.20 0 0 13
Szerintem is aranyos lehet. A katolikus ceremóniák tényleg unalmasak, és ő a maga módján próbál javítani a színvonalon, mert látja a szükséget. Kár, hogy magyarországon nincs ilyen, itt még a katolikusok is mások.

Egyébként megjegyezném, hogy Brazíliában több tízmillió neopünkösdi van a több évtizede tartó ébredési hullám eredményeképp, és ott alakult ki a világ legnagyobb "megagyülekezete", az IURD, amelynek hitvallását és hitgyakorlatát a HGy-hez lehet hasonlítani. Ott is hatalmas szektakampányok mentek/mennek, de ez igazándiból nem töri meg a lendületet. Az ottaniakhoz képest a Hit-ügy kismiska. Az IURD pásztorát az anyagi csalás mellett (ez már szokványos ügy ott) szexorgiákkal, kábítószerkereskedelemmel, maffiafőnökséggel, meg szinte mindennel megvádolták. Ott is vannak kiszakadt, "őszinte" bűnbánatot tartó magasrangú ex-IURD vezetők, leleplező könyvek, TV-botrányok, stb. A legnagyobb botrány nemrégiben tört ki, amikor egy IURD pásztor élő TV adásban megrugdosta az éllítólag "mennyből pottyant fekete szűz" szobrának (Brazília védőszentje) műanyagmásolatát, mintegy bebizonyítandó, hogy ez csak egy bálvány, és nem isten, még csak vissza sem tud ütni.

Mind ezek mellett a gyülekezet dinamikusan nő (a HGy még nagyon a kezdet kezdetén van hozzájuk képest), és az "őshonos" Katolikus egyház pedig sorvadozik. De most a Katolikusok is a szektakampány helyett az istentiszteleti formáik megreformálásával próbálnak lépést tartani. A brazil katolikus egyház is bevezette a tizedet, emellett karizmatikus istentiszteleteket tartanak stadionokban, stb. Többek között ilyen az aerobic pap is. Így próbálják növelni megcsorbult tekintélyüket. Ebből is látszik, hogy a verseny azért jót tesz az egyházaknak.

Egyébként egy haverom volt kint Brazíliában, és ő is látott karizmatikus katolikusokat nyilvános istentiszteletet tartani. Szóval mint mondtam, ott a katolicizmus is más.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!