Keresés

Részletes keresés

éghajlatváltozás Creative Commons License 2000.02.17 0 0 20
Crackereknek célpont: http://www.esmeralda.com.au/
Ezt törjétek fel! - és tegyetek ki néhány tiszai döglött hal képet...
Register Creative Commons License 2000.02.17 0 0 19
:)) mindenki figyelve lesz? :)

es itt jon a kovetkezo trukk,amikor majd xy neveben cselekednek...
az egvilagon semmi ertelme...
ugyse fog nekik sikerulni :)

byep

Előzmény: bnoplwk2 (17)
rikitiki Creative Commons License 1999.07.19 0 0 18
Nem reklám, semmi közöm hozzájuk, de a hackme.telnet.com (hu?)-t nem tudták feltörni. Akkor mégis lehet biztonságos web szervert csinálni? Állítólag néhány ezren megpróbálták, de beletörött a bicskájuk.
Ha a GDF-en van Információs rendszerek biztonsága (vagy valami hasonló nevű) ágazat, akkor ciki, ha feltörik őket.
Mint ahogy az is ciki, hogy MSN unixon fut.
Előzmény: bnoplwk2 (17)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.07.19 0 0 17
trasher75 bácsi ez a lelámázásos véleményed azér' durva. Mos t gondold csak el, amikor 2 betörő felnyomja a lakásodat és kicuccolnak, akkor jönne a biztosítód és azt mondaná hogy hahaha megérdemled mer láma vagy (btw télleg ezt teszik, és basznak kárt téríteni).

NASA CIA és egyébb kormányszervek azér csinálnak website-okat hogy te a hüje állampolgár informálva legyél és nem azért hogy impotens kamasz kiccsávók ellen akik szex hejett hack-elnek biztonságtechnikai bunkereket épitgessenek. Az Qrva sok piz, tudod, a semmiér' és kormányszervekről lévén szó, afele fognak elmenni, hogy megfogják a delikvenst és a biroság elé citálják. Ezér van a piii id-je meg a win id-je. Ezzel a magatartással csak azt fogják ezek a barmok elérni, hogy minden oprencerbe be lesz épitve valami userfigyelő ficsor és támadás esetén, gyorsan beazonosithtó lesz a delikvens. A telefoniában már 10 éve van ilyen, ugy hijják malicious call identification. No most ámitástechnikában az a baj, hogy mindenki figyelve lesz sajna akár kalózkodik akár nem. Mindenféle kurva adat lesz gyűjtve mindenkiről. Ezek a barmok meg csak adják a lovat az ilyen cezaromániás elképzelések alá...

trasher75 Creative Commons License 1999.07.19 0 0 16
na, gyorsan a válaszok:
- NASA, CIA stb.: igenis lammerok. azért, mert kormányzati szervek, még nem nem biztos, hogy annyira gondolnak a biztonságra. őszintén szólva, tapasztalva a kormányzat akár itthoni műszaki felszereltségét, nem logikus, hogy a kormányzat semmivel sem jobb, mint bármelyik más átlagcég? ha persze egy biztonságtechnikával foglalkozó cég lapját hackelik meg, hát lelkük rajta, az azért szégyen.
- a hackelés soha nem annak a szégyene, aki megcsinálja, hanem akin végrehajtják. kérem szépen, ott van a rootshell.com, meg egy csomó más security bulletin, olvasni kell, meg upgrade-elni, meg patch-elni. csak igy lehet jó securityt elérni. sok munka, de basszameg, hát valakinek meg kell csinálnia, nem?
- az, hogy egy suli, ami számítástechnikát, és ezen belül biztonságtechnikát is tanít, egy ilyen feltörés áldozata, azt nem menti, hogy "csak a budapesti tagozat", "külsős cég üzemelteti", stb. azt mondom, egy website a cég online képviselete. ha hagyják, hogy szétcsesszék, hát megérdemlik. és ez a GDMIF tekintetében vérciki. és egyáltalán nem csodálkozom az ottani oktatás színvonalát ismerve. hiába, kovács magda nem igazán kompetens személy. de ez van. aki szeret félevente 80 rugót kidobni a semmire (mert amit ott tanítanak, azt az ember magától is megtanulhatja, és a diploma, amit ott kapsz, azzal a seggedet talán kitörölheted -- semennyire sem becsülik meg, pont azért, mert ismerik az oktatás minőségét), annak lelke rajta.
- meg az, hogy rakják be nyíltan, hogy "a lapot feltörtük." bocs. hát ha nem gyanús az az alapszíntől igen elütő lila szöveg, meg a Névadó helyett Véradó, meg ilyenek... szóval ha ebből valaki nem jön rá, hogy ez nem az eredeti site, az meg is érdemli, hogy azt higyje, amit hinni akar, nem?

na, első felindulásra csak ennyi. GDMIF-esek: bocs, de ez az igazság. jártam is oda, nem érte meg, kidobott pénz volt. az, hogy a diplomáját mennyire nem becsülik meg, onnan tudom, hogy történetesen az IT szakmában dolgozok.

nem kétséges, hogy a GDMIF egyszer majd nagyon jó suli lesz. de most nem az, és az viszont kétséges, hogy ilyen beállással megéri-e azt az időt...

-p

Előzmény: Halászkirály (7)
Satu Creative Commons License 1999.07.18 0 0 15
Szerintem nem volt túl jó poén! Mi van, ha valaki éppen akkor akar utánanézni,hogy mivel "etetik" majd a GDF-n, és ezt a halom hülyeséget látja? Még tényleg azt hiheti, hogy ott ez a színvonal. Esetleg oda lehetett volna írni, hogy én XY feltörtem a lapot, hú de ügyes vagyok!
Előzmény: joy (14)
joy Creative Commons License 1999.07.17 0 0 14
Bocsika!
Én péntek délben néztem bele, de töredékét láttam csak...
Ennek ellenére a véleményem nem változik sokat:
A lapot rég le kellett volna szedni a NET-ről, mert égeti a sulit!
A világban senki nem tudja melyik az interneten látható tagozat a NET-en, ezt csak a bennfentes GDF-esek tudják!
Nos, ezzel a téma részemről (fölöslegesen, tudom) túlon-túltárgyalva.
Előzmény: Halászkirály (11)
Yfel Creative Commons License 1999.07.16 0 0 13
Most mondja meg valaki, hogy Én rontok el valamit, vagy csak az Extra annyira szar, hogy egyetlen lapja sem jön be nekem elfogadható sebességgel, pedig kábelnetem van...

Yfel

bnoplwk2 Creative Commons License 1999.07.16 0 0 12
Gyerekek van ilyen... Egy hasonló jelenséggel kapcsolatban homályosított fel valaki.. hogy az ilyesmi voltaképp műalkotás.

BTW mia az a Gábor Dánes Műszaki főiskola ?

Halászkirály Creative Commons License 1999.07.16 0 0 11
Mit értünk rövid idő alatti elhárítás alatt? Természetesen egy banknál, vagy egy qrva nagy cégnél létfeltétel, hogy minél gyorsabban lesikálják a szemetet a serverről, de a GDF-en nincs éjszakai műszak, és márpedig éjjel sz*rhattak bele a ventillátorukba, más esetben ki tudták volna védeni!

Tisztelettel,
egy habzó szájú gédéefes :)))

Előzmény: joy (9)
Degeczi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 10
De mit cafoljak? A kerdes az, hogy mondjuk a szegedi GDF tagozat szinvonalahoz mi koze az iskola budapesti webszervere tortent betoresnek. Amit az is lehet, hogy egy kulsos ceg keszitett/uzemeltet.

Ha mar kben biztonsagrol van szo, erdemes megnezni, hany komoly ceg mail szervere engedi meg egy szo nelkul a mail relayt, azaz akar a spam szabad terjeszteset (DELTAV, Microsoft pl).

Előzmény: joy (9)
joy Creative Commons License 1999.07.16 0 0 9
Nos: hasonló - csak nem szándékos - rendszer üzemeltetési gondok akadnak nálunk, csak a zavar elhárírást rövid idő múlva MEG KELL KELL KEZDENÜNK, ha másképpen nem akkor a zavarkelő gép letiltásával.
Nem tudom mikor keletkezett az összerondítás, de az biztos: ha a lapnak rendszeres üzemeltetője van, a mai napot avval kezdi, hogy belenéz, és ha hibát talál kijavítja, vagy leszedi az egészet!
Sajnos én igyexem nem a látszatra alapozni, de az NET-informatika lényege pont ez: MIT LÁTNAK RÓLAM (RÓLUNK)?!
Egy rendszer üzemeltetése alapvetően a biztonságon múlik!!!
Gondoljatok arra, mi történne a fizetésetekkel, ha az automatából a következő "kedves vendég" az összes pénzedet lemarná, mert ilyen szintű a biztonság!
Mit ennél a hó végén?
Tudon hogy ez fájó, de cáfold meg...
Csk el is lehessen fogadni!
Előzmény: Degeczi (8)
Degeczi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 8
Kivetelesen egyet kell ertsek Halaszkirallyal. Egy ilyen betores max akkor minositene az oktatast, ha maga az oktato a weblap gazdaja. A nem fovarosi tagozatokat meg akkor sem.
Lehet, hogy jol tetted a felbeszakitast - de ne ezzel probald igazolni.
Előzmény: joy (6)
Halászkirály Creative Commons License 1999.07.16 0 0 7
Ez az egész hőbörgés baromság a részetekről! Mint tudjuk, bárhová be lehet törni, hol több, hol kevesebb idő és energia ráfordításával.
A NASA, CIA és egyéb "apróbb" intézmények site-jaira is betörtek már tucatszor. Most akkor ők is sz*rok!?? Azt hiszem, egy ilyen betörés nem az intézményt minősíti! Töketlen suttyók mindig akadnak, akik ezzel próbálják impotenciájukat kompenzálni. Az ilyen esetek legfeljebb arra jók, hogy az ilyen megtámadott intézmények tanuljanak az esetből és kijavítsák a hibáikat.
Okoskodni mindenki tud!
joy Creative Commons License 1999.07.16 0 0 6
HÁÁÁT! Ha ez igaz, jobb hogy abbahagytam.
Erre azért jobban kellett volna ügyelniök!
Én pont azért keztem el újból tanulni, hogy frissítsem az ismereteimet, de fél év, és a teljes tematika ismeretében rá kellett jönnöm, nem ez, ami nekem kell!
Abbahagytam, mert nem tudom az egész évemet nekik adni.
Ez az esemény bizonyítja, helyesen döntöttem! Arra ami nekem kellene -méghozzá sürgősen - ők sem tudják, akkor hogyan akarják megtanítani?
És hogyan van képük szadista kegyetlenséggel vizsgáztatni, mikor ennyire bénák?
Előzmény: trasher75 (4)
Zuk Creative Commons License 1999.07.16 0 0 5
Én is GDF-es vagyok,és felháborítónak
tartom fúj fúj fúj!
Ha ha ha!!!
trasher75 Creative Commons License 1999.07.16 0 0 4
szanaszéjjel estem a röhögéstől! :)))))

ez tuti. ez nagyon tuti. én mindig is azt mondtam, aki van olyan lammer, hogy védelem nélkül hagy egy ennyire fontos website-ot, akkor huh, hát megérdemlik. ez valószínűleg belső támadás volt, de tudjátok mit: jogos. jártam oda. szar. szar. megérdemlik.

-p

TJ Creative Commons License 1999.07.16 0 0 3
Talan nem kellene NT-t hasznalni.....
HBB Creative Commons License 1999.07.16 0 0 2
De most télleg - szvsz nem túl nagy intellektusra vall.
Előzmény: Csabii (-)
oldskool Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1
eddig még nem, de most már hallottam. nézem is!
HBB Creative Commons License 1999.07.16 0 0 0
Poén értéke 0
Csabii Creative Commons License 1999.07.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Talán már hallottátok, hogy a GDF oldalait elég alaposan megpiszkálták.

(Ha valaki webről akarja megnézni, használja a http://www.extra.hu/hackedgdf címet.)

A téma, amit feszegetek: A polgár elég alapos munkát végzett, de ha pár helyen nem ragadtatja el magát, talán még egy _nagyon_ erős viccnek is fel lehetne fogni.

Kérdés: Ki mennyire tartja poénosnak ezt az önkifejezési módot?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!