Keresés

Részletes keresés

Cactus Creative Commons License 2000.02.16 0 0 9
Na tessék, egy másik összeesküvéselmélet. Lehet kezdeni írni a "Shaolin bölcseinek jegyzőkönyvét", stb, szóval a szokásos forgatókönyv.
Előzmény: Töfröcsó (8)
Töfröcsó Creative Commons License 2000.02.16 0 0 8
Kina szuperhatalmi törekvéseibe nagyon jól illik az is, amit az emigráns kinaiak művelnek szerte a világon. A kinai mindenhol ott van, szerte a nagyvilágban. Kicsi de összetartó és zárkózott kolóniákat hoznak létre és saját törvényik szerint élnek. Okosak, ravaszak és az europid tipussal szemben nehezen kiismerhetőek, titoktartók, érzelmeiket bármilyen szituban képesek leplezni. Tisztelik vezetőiket és gondolkodás nélkül engedelmeskednek nekik, ez náluk tradició. Az amcsik és a ruszkik "ezer" éve kisérleteznek azon, hogy ilyen tulajdonságokkal megáldott katonát fejlesszenek ki. A kinaiaknál ez adottság és baromi népes az utánpótlás. Ha egyszer ők parancsra egyidejüleg megmozdulnak a világ minden táján, akkor az isten irgalmazzon a föld többi lakosának.

Még egy gondolat: Azt észrevettétek már, hogy ezek a kicsiny kolóniák, a "kereskedelmi" tevékenységükkel - amit kertelés nélkül nevezhetnénk inkább csempészetnek és orgazdaságnak - minden fejlett orszég gazdaságát lassan hazavágják? (De legalábbis jelentősen nagy kárt okoznak.)

timi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 7
A magam részéről egy icike-picikét sajnálom a kínai földlakókat. Nem tanulnak a mások hibáiból! Ott van a szomszédba egy másik "nagyhatalom" aki szintén nagyzási hóbortban szenvedett, ma pedig csúszik-mászik egy kis "rohadt imperialista" segélyért.
Duda Creative Commons License 1999.07.16 0 0 5
Az internetton meg fennt van a hir (utolso helyen), hogy az atomtitkot valamikor 93-95 kornyeken loptak el.

Eddig csak nevettem, amikor masok azzal riogattak, hogy ok lesznek a kovetkezo szuperhatalom, de egy brutalisan novo gazdasag, eszneletlen sok ember es egy agressziv kulpolitika tulkepp. elegendo ahhoz, hogy egy uj szuperhatalom valjon belole.

Ket kerdesem lenne:
Szerintetek lehetseges, hogy a SZU helyebe lepjen kina es egy uj szuperhatalom legyen?
Ha igen, az milyen vilag lesz? (ujra ket szembenallo -> hideghaboru...?)

Előzmény: Törölt nick (3)
Mumu Creative Commons License 1999.07.16 0 0 4
Valoban Gombperecnek igaza van,a hir fontosaga a nyilvanosagra hozatala nem a teny hogy van.
Ehhez a megjegyzesem az amit mar nagyon regen mondok barati korokben.A nuklearis bombak ,mas fegyverek,proliferalasat(szaporodasat,terjeszteset)nem tudjuk megakadalyozni.Amig ember van,kivancsi es irigy ha masik tud valamit es o nem,nem tud valami tiltotat parancsra elfelejtenni,nem is akar.Igy lassan a technika fejlodesevel jonni fog a miniaturizalt atomfegyver,mondjuk egy irotoll formajaba amit akar egy postaladaba is lehet dugni es jonnek az orultek vagy a zsarolok akik ezel fognak fenyegetozni.Remelem nem erem meg.
Patmore Creative Commons License 1999.07.16 0 0 2
Kedves Duda, érdekel, de alulinformált vagyok (ebben is), így nem tudok hozzászólni.
Előzmény: Duda (1)
Duda Creative Commons License 1999.07.16 0 0 1
He, ez a topic miota megnyitottam csak sujjed. Hat nem erdekel senkit a sarga nyomulas?
Duda Creative Commons License 1999.07.16 0 0 0
gyorsan lenullazom
Duda Creative Commons License 1999.07.16 0 0 topiknyitó
Most olvasom itt a hirekben, hogy kina neutronbombat csinalt. Ugylatszik a kinaiak komolyan veszik azt a az eddig trefaszamba meno viccunket, hogy ok lesznek a kovetkezo nagyhatalom.

Nekem speciel nem nagyon tetszik (bar a mostani helyzet se). Nektek mi a velemenyetek a dologrol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!