Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 30 perce 0 0 86387

Lassan rá kellene jönni, hogy Kína egy kommunista diktatúra, tehát le kellene állítani vele a biznicelést, mielőtt a világ legnagyobb hatalmává fejlesztjük/gazdagítjuk. Most még a Nyugat elég erős ehhez - ki kellene vonni a technológiát, megszüntetni az ottani gyártást, és totális gazdasági háborút kezdeni ellenük, amíg össze nem dől a kommunizmus.

Ebbe a vonalba illeszkedne, hogy semmit ne vásároljunk tőlük, vakcinát sem, különösen úgy, hogy tőlük indult ki ez a borzasztó járvány.

Előzmény: altimus (86386)
altimus Creative Commons License 1 órája 0 0 86386

> Szerintem botrányos, hogy az EU látványosan politikai kérdést csinál ebből az ügyből.

 

A kinai vakcinaval kapcsolatban ha jol tudom az a problema, hogy a kinaiak nem adtak at a tesztelesi dokumentumokat, illetve gondolom nem a megfelelo sztenderdek menten teszteltek. Amugy ha kinaban nincs jelentos covid fertozes akkor tesztelni se nagyon tudtak tobbtizezres mintan. Ezen felul messze nincs tisztazva a covid eredete, mert boven benne van a pakliban az, hogy a vuhani virus kozpontbol szarmazik a virus, es nem a deneverszaros piacrol. Es ez azert nem elhanyagolhato kerdes.

 

Az orosz vakcinaval kapcsolatban az az erzesem, hogy az eu ugy velte, hogy egyszeruen nem lesz ra szukseg, hiszen lekotottek eleg vakcinat a nyugati gyartoknal. A kezdeti nehezsegek utan ugy latszik, hogy lassan csak beindul a nagyuzemi vakcinagyartas, ugyhogy lesz eleg nyugati vakcina. Ennek ellenere alapbol nyilvan nem kelleme elutasitani az orosz vakcinat, hiszen boven benne van a pakliban, hogy esetleg hatasosabb lesz mint a nyugati vakcinak. Az oroszok gyartasi kapacitasa eleg szukosnek tunik, de talan magaba a gyartasba is be lehetne szallni.

 

 

Előzmény: BZoltan (86376)
naivkezdo Creative Commons License 1 órája 0 0 86385

Olasz mintát is akarok vinni, hordó vs tartály, csak még vártam a ken miatt.

Előzmény: Hepci (86384)
Hepci Creative Commons License 1,5 órája 0 0 86384

Egyelőre elég, ha zenitet (ha még van) és hárslevelűt biztosítasz a felkészülésemhez, de ha a pénzügyminisztérium késlekedik, küldhetsz 10 milkát az Ersténél vezetett számlámra is.

Még a pszichés felkészülésnél tartok (el kell hinnem, hogy szopatom Djokovicsot kemény pályán és Nadalt salakon, ami azért nem könnyű), ehhez sürgősen fel kell fogadnom 2-3 hosszú combú pszichológusnőt uszkve 15000 forintos órabérrel (zsebbe, illetve betűrve a tangabugyiba).

Előzmény: naivkezdo (86383)
naivkezdo Creative Commons License 2 órája 0 0 86383

Én ebben látok fantáziát!

Előzmény: Hepci (86379)
naivkezdo Creative Commons License 2 órája 0 0 86382

Direkt indexes forrást kerestem, hátha megnyitja barkócza. 

Előzmény: BZoltan (86381)
BZoltan Creative Commons License 2 órája 0 0 86381

Nem :) és nem, akkor sem klikkelek index-es linkre :D De amúgy igen... brutális a különbség. Viszont látod, vannak akik vágynak arra, hogy a Nélküledet énekelhessék pártízezer honfitársukkal egy Pirézia - Magyarország labdarúgó mérkőzés alkalmával. Ugyanezek az emberek a külföldi karvalytőkét átkozzák amikor valakijük meghal 10-20 évvel idő előtt.

Előzmény: naivkezdo (86378)
BZoltan Creative Commons License 2 órája 0 0 86380

Az Aranykaviár volt az első menő étterem Magyarországon ahova belistázták a borainkat. Szóval velük elfogult vagyok. Amúgy meg rajongok az orosz konyháért :) és az egyik kedvencem a borscs... a blincsikisz'tvaragom pedig ugyancsak szerves része az életemnek :)

 

Amúgy ebéd mellé rámentem a Kis Tomi alias Somlói Vándor 2018-as Teraszok Juhfarkjára. Egyértelműen az elegáns, karcsúbb iskola. Az illata kedves fűszeres, az ízét inkább a savak mint a test viszi. Nagy seggűnek, farnehéznek biztosan nem mondaná senki. Az utóízében van valami amiről nem tudtam eldönteni, hogy a hordó avagy valami más. Összességében jó anyag, de juhfarkként nem az én világom. Nálam ez nem tiszteletlenség, hogy fröccsnek viszont tökéletes. Szeretem a Kis Tomi borait inni, mert látom, hogy lehet szépen, tisztán és  izgalmasan csinálni máshogy mint mi. Ha valakinek nem jön be a mi túlextrahált, maradékcukros szarunk akkor annak jellemzően ez az iskola tetszik. Ja... első ránézésre  simán pedofília ezt a bort inni 2021-ben. Szerintem simán fektetni kellene 2-3 évre.

Előzmény: naivkezdo (86377)
Hepci Creative Commons License 3 órája 0 0 86379

Engem is fel lehetne építeni top 10-es teniszezőnek. Mondjuk annyi pénzből vállalnám, amit M. Lőrinc cégcsoportja nyert pályázatokon az elmúlt 10 évben. Szorgalmasan edzenék (a mostani heti 5 edzést felemelném 15-re), kevesebb Eszterházy-tortát ennék és napi 2-3 deciről 1-2 decire csökkenteném a borfogyasztásomat.

Ha ennyi önsanyargatás és a magamra fordított több ezer milliárd forint ellenére sem kerülnék be a top 10-be, bánatomban elkezdenék újra több Eszterházy-tortát enni, majd innék rájuk 1-1 farnehéz wachaui veltelinit.

Előzmény: naivkezdo (86348)
naivkezdo Creative Commons License 3 órája 0 0 86378

És az elmúlt 1 év:

Sportra 288,6 milliárd, egészségügyre csak 60,7 milliárd forintot ad az Orbán-kormány a járvány alatt

https://index.hu/belfold/2021/03/22/288-milliard-sportra-60-milliard-egeszsegugyre-kormany-penzek-atcsoportositas/amp

Előzmény: BZoltan (86373)
naivkezdo Creative Commons License 3 órája 0 0 86377

Én alapvetően wang mestert és az aranykaviárt támogatom. 

Előzmény: BZoltan (86376)
BZoltan Creative Commons License 3 órája 0 0 86376

Igen, ez kétség kívül fontos szempont. Főleg ha tényleg fél évente újra kell oltani mindenkit. Én alapvetően támogatom a kínai és orosz vakcinákat is. Szerintem botrányos, hogy az EU látványosan politikai kérdést csinál ebből az ügyből.

Előzmény: lazaridi (86370)
Hepci Creative Commons License 3 órája 0 0 86375

Gulyásnak volt jobb korszaka, amikor még úgy tűnt, legalább egy olyan Lázár-féle válhat belőle.

Az utóbbi időszakban rettentő intellektuális zuhanórepülésben van, de nem gond neki, hogy nincs ejtőernyője, ugyanis amióta állandóra beköltözött a Főni végbelébe (ott van a bejelentett lakcíme is), úgysem tudná kinyitni.

Előzmény: altimus (86323)
naivkezdo Creative Commons License 3 órája 0 0 86374

Az jutott eszembe, hogy mivel libsibolsi ellenzékinek tartod a direkt36, azonnali, telex, 444 forrásokat, így elképzelhető, hogy a buborékodban mást látsz a prominens képviselőkben/ről, mint pl én a saját buborékomban. 

Bár írtad, hogy egyes hírek azért átszűrődnek a pajzsodon.

Szóval lehet ebben némi igazság? Mert az sokat mentene a helyzeten!:) 

Előzmény: barkócza (86367)
BZoltan Creative Commons License 3 órája 0 0 86373

Senki nem állította azt, hogy most kellene egy harmadik oltás. Az volt az állítás, hogy bizony a Sinopharm esetében a második oltás után nagyon gyakran nem alakul ki a megfelelő védelem és ezért indokolt a harmadik oltás. Vagyis nem egy két oltásos vakcináról van szó, hanem legalább háromról, ami után 6-8 havonta valószínűleg újra kell oltani.

 

Azt nagyon nem szeretem ha bárki érzelmi kitörésnek nevezi a tényszerű és konkrét kifogásaimat. 

 

Amúgy megint átugrottál pár számodra vélhetőleg nehezen kezelhető felvetést.

 

Szóval morzsoljuk csak szét ezt a taó témát. Cirka 1000 milliárd közpénz ment el eddig a látványsportokra. Ugye ez már érezhető összeg lenne mondjuk az egészségügyben. Szóval... neked miért fontosabb a magyarfoci mint az, hogy a betegeink megfelelő ellátást kapjanak.

 

Tudom, az M1 meg a PestiSrácok nem mondják be, de kovid fronton szkafanderben egy éve dolgozó alapvetően értékkonzervatív, gyakorló keresztény és valószínűleg fidesz szavazó nővéremtől tudom, hogy bizony emberéletekbe került az egészségügy állapota. Szóval mondd, neked hány gólt ér mondjuk tízezer magyar ember élete? Ez nem demagóg felvetés... ez akkor lenne demagóg ha nem halt volna meg ma is 200+ honfitársunk. Lehet én azárt vagyok erre érzékeny mert nekem halt meg közeli ismerősöm, nem is egy. Lehet némelyikük még élne, ha nem az aranylábú focistákra ment volna el sokszáz milliárd, hanem mondjuk az ápolók fizetésére és képzésére.

Nehéz dolog ám igaz hazafiként védeni a focizmust mostanában amikor naponta kétszáz feletti magyar család kap telefonhívást, hogy meghalt egy szerettük.

Előzmény: barkócza (86367)
Hepci Creative Commons License 3 órája 0 0 86372

Szerintem fölöslegesen fáradozol - 1részt politikailag gyakran nincs igazad, magyarán 1 alternatív valóságban élsz, másrészt itt és másutt úgynevezett "vitában" rajtam kívül még senkinek nem volt tehetsége megszopatni BZolit, tehát nagy valószínűséggel neked sem fog sikerülni.

Az ilyesmihez ugyanis a nyilván másoknak is rendelkezésre álló ész mellett gyakorlatilag végtelen erőforrások (türelemből és időből) szükségesek. :)

Előzmény: barkócza (86320)
lazaridi Creative Commons License 3 órája 0 0 86371

Nem nem lesz szélesebb spektrumu. Figyeld a hireket Dél-Amerikából.

Előzmény: altimus (86351)
lazaridi Creative Commons License 3 órája 0 0 86370

bizonyos adatokban jobb, mint a Pfizer...

 

Ez könnyű: tárolási hőmérséklet

 

 

Előzmény: BZoltan (86349)
naivkezdo Creative Commons License 3 órája 0 0 86369

Lázárosra vetted a figurát:)

Előzmény: barkócza (86368)
barkócza Creative Commons License 3 órája 0 0 86368

Ajaj, pont mezítláb voltam, de gyorsan kerestem egy lyukas zoknit. :)

Előzmény: naivkezdo (86348)
barkócza Creative Commons License 4 órája 0 0 86367

Amennyire vissza tudtam olvasni (tíz oldalt fostunk tele) arról volt szó, hogy fél évre előre beütemezték az újraoltást. Ami nagyon nem az, hogy mindenképpen kell egy harmadik oltás most. De ez egy szakmai kérdés, szerintem a nővéred rövidre tudja zárni. Úgyhogy még mindig nem látom hogy hol hazudott Gulyás.

 

A demagóg érzelmi kitörésekkel meg továbbra sem tudok mit kezdeni....

Előzmény: BZoltan (86357)
kifli Creative Commons License 4 órája 0 0 86366

De nem állíthatok minden mondatom mellé egy közlekedési rendőr

Előzmény: kifli (86359)
BZoltan Creative Commons License 5 órája 0 0 86364

Nincs tágabb kontextus. A függés definíció szerint azt a relációt jelenti két entitás között amikor az egyik megszűnése a másik egzisztenciáját is veszélybe sodorja. Vagyis az, hogy én szeretem a somlói hárslevelűt az nem függés, hiszen megvagyok nélküle is még ha nem is örömmel. Ugyanakkor a tiszta levegőtől függök, hiszen ha az nem adott akkor meghalok.

Ugyanez érvényes az újságokra, újságírókra. Akkor függ egy újság egy külső tényezőtől ha annak megszűnése az újság végét is jelentené. Jelentsen ez pénzügyi, erőforrásbeli vagy bármilyen függést. De az, hogy egy újságíró mondjuk rasszista az nem jelenti azt, hogy függene a rasszizmustól. Max szarul érzi magát ha nem írhat rasszista cikkeket.

 

De mondom, ezt módszeresen elrontod, pedig már sokszor elmagyarárztam.

 

A Telex ilyen formában független sajtóorgánum, hiszen csak az olvasóitól függ. Ha olyant ír a Telex amit az olvasói nem szeretnek akkor az olvasói leállítják az anyagi támogatást. Ugyanakkor a Telex simán lehet, hogy elfogult mondjuk az ellenzéki politikai pártok iránt. De ez nem azt jelenti, hogy ha az ellenzéki pártok megorrolnak a Telexre akkor le kell húzniuk a rolót.

Előzmény: kifli (86359)
kifli Creative Commons License 5 órája 0 0 86361

ja, úgy tűnik az idei és a tavalyi influenzajárvány érdeklődés hiányában elmaradt:)

kifli Creative Commons License 5 órája 0 0 86360

előbb utóbb kidelülhet, hogy az oltás annyit ér, mint az influenza elleni. azt meg tudjuk, mennyire hatékony...

Előzmény: BZoltan (86357)
kifli Creative Commons License 5 órája 0 0 86359

lehet, h te erre gondoltál, de én nem, én tágabb kontextusban közelítettem.

Előzmény: BZoltan (86358)
BZoltan Creative Commons License 5 órája 0 0 86358

Média és sajtó esetében erről beszélünk.

Előzmény: kifli (86355)
BZoltan Creative Commons License 5 órája 0 0 86357

A héten beszéltem kínai ismerősökkel akik mondták nekem, hogy náluk már készülnek a harmadik oltásra, mert az eddigi tapasztalatok szerint sok esetben kettő után nem alakul ki a védettség.

 

Most vagy azt feltételezed, hogy én hazudok, vagy azt, hogy a kínai ismerősöm hazudik vagy zavar téged a tény, hogy simán megfogható a ner elftárs pusztán annyival, hogy valakinek van ismerőse kínában. Ami mondjuk tény és való, hogy ritka dolog, mert nem hiszem, hogy sok magyar választópolgárnak van megbízható kínai kapcsolata, vagyis a lebukási kockázata egy ilyen kamunak Gulyás elftárs esetében nagyon csekély.

 

Szóval én tudom, hogy hazudott. Neked persze nem kell hinned nekem és ezt nem is veszem rossz néven. Mondom, a legtöbb a kormány iránt lojális polgártársunk még ennyi figyelmet sem szánna a véleményemre mint te. Te legalább elolvasod és igyekszel reagálni rá. Amiért én maximálisan respektállak. De érzékelem, hogy nem szívesen lépsz ki abból a komfortzónából, hogy szerinted csudajól kormányozzák hazánkat. Szerintem pedig korrupt, tolvaj és hazug szarházik kúrják szét a hazámat... részben a te hathatós segítségeddel. De ezért sem neheztelek rád. Mondom, drága jó édesapám akit én feltétel nélkül szeretek és akit én csodálok és tisztelek is hasonlóan gondolkodik hozzád.

Előzmény: barkócza (86353)
kifli Creative Commons License 5 órája 0 0 86356

szevasz, rég láttunk erre

 

hello, good bye

kifli Creative Commons License 5 órája 0 0 86355

ez az anyagi függőség

Előzmény: BZoltan (86336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!