osztrák rizlingek tömkelege, de ha közel vagy sógorék határához jobban jársz ha kint veszed meg a Wein&&co-ban, Intersparban etc, mert a "dübörgő" gazdaság és a semit se érő fizetőeszközünk okán kint 5-10-15€-val olcsóbban jutsz hozzájuk (igaz ez a többi kereskedésre is igaz...)
Voltam ezen a tényleg nagysikerű terroir Club portfolio borkostolon, ami nagyon tetszett. Ugyankkor hianyoltam a SAP Somloi Apatsagi Pencet, ami a meghívoban meg szerepelt...
persze lehet mar tul sok lett volna nekema kostolasbol, ha meg ok is ott vannak...
Érdeklődve kérdezem, hogy létezik "alkoholmentes bor"? A kifejezés borászati vagy legalábbis élelmiszeripari értelmében kérdezem. (A must az szőlő lé, tehát nem bor. Ha már alkoholos, akkor nem must. Szerintem murci, hogy pontosan mi, azt a hozzáértők leírják, ha akarják.)
"Az alkoholmentes borok iránti kereslet világszinten évi 25 százalékkal bővül, előrejelzések szerint hamarosan a teljes borpiac 1 százalékát fogja kitenni. Többről van szó, mint egy divatirányzat. Ezen termékek elterjedése egészségügyi és táplálkozási okokra vezethető vissza."
Valahogy nem kívánom az alkoholt!!!! Se sörben, se borban, se sós mogyoróban:DDDDD Egyedül a reggeli tökmagolaj alá öntök két csepp Mátyást, hogy elvegyem, általam undorítónak érzett ízét:(((( Érdekes, mások kenik kenyérre, tésztára, isszák alanatúró, nekem csupán undorító, de muszáj innom, hogy ne kelljen a Csontaihoz járnom:DDDDD
Szia! Igen, láttam a cimkét én is. Nem kénmentesnek irja. Mégis olyan volt - nekem ez jutott eszembe róla. Tudjuk be az én hibámnak, vagy a palackénak :) Majd ird meg, milyen volt.
Szia, miből gondolod, hogy a Bakonyi bor natúr technológia? Attól hogy a szőlőművelése már kezdetektől bio, a borászatban nem a natúr vonalat követi, használ ként és ez a bor is fajélsztővel beloltott mint ahogy a bor adatlapján is látszik. https://bakonyibor.hu/termek/cabernet-franc-2020/
Van pont egy ilyen évjáratú palackom feketve a pincében, a dugója hibátlan és kapszula hiányában jól látszik, hogy egyáltalán nincs átázva, sértetlen. Emlékeim szerint egyáltalán nem volt olyan a bor, ahogy tapasztaltad, így én inkább egyedi dugó/palackhibára gyanakodnék.
Szentesi Pince Csóka 2022 - nem volt rossz, de messze attól, hogy még egyszer vegyek belőle, 12000-ért. Mennyi olyan bort ihattam volna ennyi pénzért, ami ízlett is volna? :) De, mondom, nem volt rossz, csak nagyon más, és ez nekem nem ér ennyit, semmilyen szempontból.
Igen ezt én is akartam írni itt a forumon, hogy a szervezés hibátlan volt a Csite borok remek formában, a Somlói Vándor borok szépek elegánsak, az Itt és Most pince (Mátra) nekem új volt és bizony megleptek, bnagyon tetszett.
Dekantálás után eltűnnek a lábszagok - ez jó. Az izek sajnos nem jönnek vissza, marad az alkoholos ital-feeling. Régen minden jobb volt - a Bakonyi-borok is.