Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 5 perce 0 0 82285

Budapestről mennek oda főként, aka az utazás fő/egyetlen célja (tömegesen) a Tücsökben történő kajálás?

Szerintem el vagy tévedve.

Természetesen sok budapesti eszik ott, amikor nyaralnak, meg a Balaton déli partján és az M7 autópályán jártukban-keltükben, ahogy én is szoktam.

Előzmény: BZoltan (82282)
Tybald_ Creative Commons License 10 perce 0 0 82284

A Balaton szezonban szerintem még mindig elég turistás hely.

Előzmény: BZoltan (82282)
BZoltan Creative Commons License 10 perce 0 0 82283

Egy menő európai étteremben egy főre simán 200-300 eurót érdemes számolni egy komolyabb vacsorára. Ehhez viszonyítva, egy repjegy és egy nap szálloda nem kifizethetetlenül nagy összeg a magyar felső  tízezernek. Ne legyenek kétségeid... a NER nyertesei nem a magyar éttermekben költik el a pénzüket :)

 

Előzmény: Hepci (82281)
BZoltan Creative Commons License 15 perce 0 0 82282

Végül is lehet, hogy a Kistücsök tulajdonképpen Balatonszemes 1763 lakosából él :) Nekem mondjuk vannak ezt illetőleg kétségeim. Tudtommal bizony Budapestről mennek oda főként.

 

Azt már korábban tisztáztuk, hogy a budapesti vendéglátás a turizmusra épül. A Magyarországra jövő turisták többsége Budapestre jön,  Budapesten száll meg és esetleg el-elruccan vidékre, de alapvetően a turisták főként Budapesten hagyják a pénzüket.

 

A vidéki vendéglátásnak persze a vidéki "középréteg" (ha van ilyen) is fontos bázisa, de az is köztudomású, hogy nem egy kaliber a budapesti fizetőképes réteg meg a vidéki.

 

Előzmény: Hepci (82279)
Hepci Creative Commons License 30 perce 0 0 82281

Van egy barátom, akinek a felesége Londonba szeretett járni shoppingolni, az Andrássy út nem volt neki elég izgalmas.

Szerencsére már elváltak...

Előzmény: kifli (82280)
kifli Creative Commons License 30 perce 0 0 82280

mink  neha kiugrunk ebédelni Párizsba esetleg Londonba a jettel

Előzmény: Hepci (82279)
Hepci Creative Commons License 30 perce 0 0 82279

Úgy gondolod, Magyarországon kizárólag fővárosiak étkeznek étteremben (már amikor lehet)?

Ezt abból szűrted le, hogy vannak budapestiek tényleg (néhányan), akik kizárólag egy vacsoráért leruccannak a Kistücsökbe vagy az Anyukámba?

Ha nincs kedvem elmenni Szombathelyre ebédelni, megpusztulnak az ottani vendéglősök?

Előzmény: BZoltan (82278)
BZoltan Creative Commons License 45 perce 0 0 82278

Nem tudom, hogy milyen érzékszervi ingerekkel jár az említett kanális, de a nevéből arra tippelek, hogy meglehetősen naturális illatok élvezhetőek ott :) Értelm szerűen egy vendéglő szempontjából a szagok azok problémásak.

 

De amúgy igen, ameddig a kedves vendég számára egy fél órán belül elérhető budapesti vendéglő mindig előnnyel indul egy másfél óra alatt megközelíthető vidéki étteremmel szemben. A pince az ami tényleg komoly visszatartó erő sokaknak.

Előzmény: Hepci (82277)
Hepci Creative Commons License 1,5 órája 0 0 82277

Úgy gondolod, hogy Budapesten mondjuk az Ördögárok kanális dunai kifolyójába beállított 3 asztalon is könnyebb vendéglátós sikereket elérni, mint Szeged főterén?

Előzmény: BZoltan (82276)
BZoltan Creative Commons License 3 órája 0 0 82276

Egy, másfél és két és fél órányira van mindhárom Budapesttől. Vagyis a Maligán mindegyiknél közelebb volt egy kétmilliós fogyasztói bázishoz.

A Maligánban a pince lehetett a fő szopó, mert egy szép nyári napon az emberek szeretnek szabad levegőn vacsorázni, ebédelni. Meg ahogy mondtad a hűtés/fűtés költségek azok kemények lehetettek.

Előzmény: Hepci (82273)
naivkezdo Creative Commons License 12 órája 0 0 82275

pedig a platán desszertben is erős:)

Előzmény: Hepci (82273)
Hepci Creative Commons License 13 órája 0 0 82274

Átvettem tőled a Kölest, de közben eszembe jutott, hogy helyesen Körte (András).

Ő volt Pongrácz Tamás üzlettársa a Szentesi üzemeltetésből történt kiszállása utáni átmeneti időszakban.

Előzmény: loading (82256)
Hepci Creative Commons License 13 órája 0 0 82273

A Kistücsök remek helyen van. Az Anyukám Mondta sem rossz, ott a lepusztult környezet első blikkre némileg riasztó. A Platánban nem voltam.

A pince hátrány, de még nagyobb baj, hogy a Maligán egy rettenetesen rosszul szigetelt, egy garázstól csak egy alibifallal elválasztott pincében volt: télen nagyon kellett fűteni, nyáron pedig hűteni, tehát egyéb bajok mellett a költségek is rettenetesek.

Előzmény: loading (82269)
Tybald_ Creative Commons License 13 órája 0 0 82272

Villa Terramare - "Grand vin du Languedoc" Organic 2018: A "Grand vin" erős túlzás, de egy újabb jól csúszó "átlagvörös" ez is. Szokásosan karcsúbb franciát vártam, de ez a bor mediterránabb jegyeket mutat mind testben, mind gyümölcsösségben, a tannin pedig érezhető, de kellemesen "aprószemcsés". Van némi újhordós karakter is, de az összhatás kellemes, a 13.5%-os alkohol se zavaró. 5p

Tybald_ Creative Commons License 14 órája 0 0 82271

Igen-igen, azt még évek múlva is emlegette K.

Előzmény: BZoltan (82255)
joskabacsi Creative Commons License 14 órája 0 0 82270

ugyanígy gondolom.

 

Előzmény: Daeril (82260)
loading Creative Commons License 14 órája 0 0 82269

Ezzel nem értek egyet. A felsoroltak a helyi viszonylatban egész jó helyen vannak és a parkolás sem veszélyes. Nagy előnyük, hogy nem pincehelyiség, amibe belépve akár el is tévedhetsz. Vagy visszafordulsz.

Előzmény: BZoltan (82264)
BZoltan Creative Commons License 16 órája 0 0 82268

Igen, ebben egyetértek veled. A vendéglátás egy szakma amihez jó ha ért az aki csinálja. Az mondjuk egyértelmű, hogy pusztán jó kaját csinálni jó áron az egy étteremnek pont ugyanannyira kevés a sikerhez mint egy borászatnak jó bort csinálni jó áron :)

 

 

Előzmény: Hepci (82267)
Hepci Creative Commons License 16 órája 0 0 82267

Relatíve sokan jártak hozzánk borozni, gyakran sajnos alig ettek mellé valamit.

Én magamból indultam ki, hogy ha van egy jó étterem értelmes árakkal, oda elmegyek akkor is, ha nincs jó helyen. Akkor még nem volt 30-50 jó étterem Budapesten, de nem sokan gondolták úgy, mint én.

Másrészt ez is egy szakma, mint kiderült, nem ártana érteni hozzá - csak a pofám volt nagy, hogy tudok számolni, meg tudtam, hogy milyen a jó étel és a jó bor, de a vendéglősség nem erről szól.

Az utolsó tényező az volt, hogy anyagilag ugyan nem fájt túlzottan a dolog, de rájöttem, hogy a f@szomnak van kedve egész nap egy pincében ülni a föld alatt és problémákat megoldani, hogy megtermeljem a napi 100 rugó veszteséget. :)

Előzmény: BZoltan (82264)
BZoltan Creative Commons License 16 órája 0 0 82266

Nem biztos, hogy extrtemitás lesz az új Onyx. Simán lehet, hogy egyszerűen egy bisztrósabb hangulatú, lezserebb és gyorsabban pörgő, de ugyanilyen minőséget hozó éttermet fognak csinálni.

Én nagyon sajnálom tizenhárom év alatt egyszer sem sikerült kipróbálnom. Párszor próbáltam, de vagy asztal nem volt, vagy éppen zárva voltak.  Januárban még járt nálunk az egész Onyx személyzet borozni és beszélgetni. Szimpatikus csapat volt. Remélhetőleg sikerül együtt tartani a gárdát.

Előzmény: joskabacsi (82259)
Hepci Creative Commons License 16 órája 0 0 82265

Ma borókás marhapörkölt és gombapaprikás összekeveréséből származó fúziós kaját ebédeltem nokedlivel.

Kiválóan csúszott mellé Maci_P 2018-as nérója.

Ma már nem emelem a GDP-t, mint ahogy reggel, délelőtt, valamint kora délután se tettem. :)

BZoltan Creative Commons License 16 órája 0 0 82264

Mondjuk negyven vendégnek 10 palack bort eladni az nem olyan rossz arány. De nyilván ennyiből nem él meg egy étterem.

 

Arról, hogy szar a hely biztos lehetne jókat beszélgetni. Az Anyukám Mondtánál és a Kistücsöknél, meg a Platánnál is jobb helyen volt, ha úgy vesszük. De az fix, hogy csak úgy egy n+1. budapesti étteremnek nagyon rossz helyen volt. Azért kár érte...

Előzmény: Hepci (82261)
Hepci Creative Commons License 16 órája 0 0 82263

Szegény Öcsi, engem még a Tantiban valami (borzalmas) natúrborra igyekezett rádumálni.

Ehhez képest - és bármilyen kontextusban - Sauskát bontani lángszóróval gáz.

Előzmény: Daeril (82257)
Hepci Creative Commons License 16 órája 0 0 82262

Nem, Köles és Pongrácz még Litauszki előtt voltak, ők is elmenekültek.

Persze, nem jó a hely, azóta is mindenki bedőlt, már évek óta üresen áll.

Amíg ott volt a borkereskedés, az tolta valamelyest, de mire én átvettem, Szentesi már áttelepítette a Kézműves Borok Házát a Budafoki útra.

Előzmény: loading (82256)
Hepci Creative Commons License 16 órája 0 0 82261

Egy este sem volt 20 vendégnél több, inkább 3-4 asztal volt jellemző, aztán nyáron ehhez képest még romlott a helyzet. Ha jól emlékszem, vasárnaponként be is zártunk.

A konyha jó volt, Litauszki helyettese, Kachnics István volt a konyhafőnököm, remekül főz a háziastól a csúcsgasztronómiát közelítő stílusig. Ő azóta kiábrándult a szakmából, csokoládét készít.

Előzmény: BZoltan (82253)
Daeril Creative Commons License 17 órája 0 0 82260

Top étterem bázisdemokratikus rendszerben vezetve, chef nélkül? Érdekes próbálkozás lesz...

Előzmény: joskabacsi (82259)
joskabacsi Creative Commons License 17 órája 0 0 82259

Gyaníthatóan ez már a Nusi ötlete, a Pintér Katiról nem nagyon tudom ezt elképzelni ... 

A nagy kérdés, hogy a pandémia után előmerészkedő úri közönség vevő lesz-e majd az extremitásra? Ha igen - és az új arculat is párosul megfelelő árszínvonallal (értsd. nem lesz túl olcsó) akkor működhet is akár. Azzal mondjuk a fenntartható szemlélet is nyerne, ha a felső tízezer körében divat lenne ilyen helyen megjelenni, de kérdéses, hogy vajon működik-e ugyanaz Bp belvárosában, mint mondjuk egy kis olasz vidéki városka mellett? 

Előzmény: BZoltan (82248)
BZoltan Creative Commons License 17 órája 0 0 82258

Mint az Üvegtigris :D

Előzmény: loading (82256)
Daeril Creative Commons License 17 órája 0 0 82257

Szó szerint Performansz :) Az Angermann Öcsi is lánggal nyitotta ki a Sauska bort. :) Biztos már több évtizedes volt és rettegett hogy szétmorzsál a parafa ...

Előzmény: Hepci (82252)
loading Creative Commons License 17 órája 0 0 82256

Kölesék még ott voltak akkor? Csak, hogy kinn kell elverni a port :)

 

Nem volt jó helyen, szerintem.

 

Előzmény: Hepci (82250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!