Szimpatikus gondolat az ilyen kóperatív-küvé, jóllehet vele misztikumot adni a borhoz. Meg ez azt is jelenti, hogy szóbaállnak egymással a nagy arcok... Megnézném én azt amikor a Somlón a Tornai meg a Györgykovács a Bélabácsival együt jól kifundálják, hogy üsszeburíccsák idén a jobb termést és majd jól közösen megmutatjéka világnak :D :D :D A gondolattól is nevetnem kell... vagy talán sírnom.
Állítólag van egy olyan népi vagy fene tudja milyen dolog, hogy az igazán jó bort a szőlőtőla pohárig, asszonyi szem nem verheti... Megeshet van némi okosság a dologban :)
Az ezredéves államiság tiszteletére készült mindössze 800-palack (ha jól tudom) Gere Attila pincéjében nevelődött borrá. Nem kerül forgalomba, de lehet belőle vásárolni (inkább gyűjtők, jótékonysági árverések stb számára tartják fenn)18-20e Ft/palack körül van az ára, de inkább az eszmei értéke a jelentős.
Mellesleg a bor tényleg döbbenetesen rendben van.
1999-es Kiralyudvar Lapis aszú.
Gyönyörű tétel (bár már úgy egy éve nem ittam belőle ;-(
Sokan még a '99-es Szepsynél is jobbnak tartják.
Várom a további értékelésedet is.
Mi úgy egy hónapja voltunk a Kajánban. Zsúfi abszolút nem volt (péntek 14 óra körül), sőt alig voltak. A kaja, bor, kiszolgálás nagyon rendben volt, a hely tényleg élmény (korábban még nem voltam, de megyek még). A tulaj ugyan nem került elő, de jól éreztük magunkat.
Hát még utána Szepsy mesternél. :)
Bock Pinot Noir'03 (hordóminta): szenzációs, szinte minden perben változott a pohárban, volt benne feketeribizli, marcipán illatok, ízében teljesen sima elegáns tanninok (6-hónapja van új hordóban) hosszú fűűűűszeresen gyümölcsös íz. (szerintem palackozásra érett!!!)
Bock Cuvée Libra'00: tömör gyönyör, vastag buja illat, csodásan szép vaníliás tónusokkal, íze szinte bársonyosan édes, telt. Kicsit olyan érzésem volt, hogy a bor csúcson van, bár biztos van még benne potenciál.
Millnium Quartett'97 Gere Attila-Tiffán Ede-Bock József-Gere Tamás nevével fémjelzett közös bor. Közösen adták az alapanyagokat és egy nagyon szép bor született. Nagyon nagy KELLEMES csalódást okozott a bor. 1997-es évjáratú redkívül koncentrált bor. (az eddigi 97-es emlékeimben ilyen tömény bort nem találtam) elegáns illattal indít, rögtön bontás után dekantálás nélkül is elég intenzív volt. Ízében igen gazdag és nagyon vastag. Teljesen vitális fiatalos formában van...szerintem még bőven fejlődhet. Remek bor volt!
Igazából nem nagyon tudok még többet hozzátenni, teljesen jól látod a pohárnok szakma helyzetét te magad is.
A sörre vissza térve a bor sosem fog tudni versenyezni a sörgyárak marketing keretével. Tehát nem itt lehet a sört megelőzni. Hanem mondjuk azzal lehetne operálni,ha az embereknek elmondanák, hogy miért jobb bort inni egy étkezéshez, mikor van a helye és ideje a sörnek.
Nem lenne helyes lehúznom a sommelier képzésselfoglalkozó tanfolyamokat, mert nem ismerem mindegyik tanfolyamot, így nincs is szándékomban. De azt azért látni kell, hogy ezek a tanfolyamok nem elsősorban a pohárnok képzéssel foglalkoznak, hanem borszerető embereknek tartanak alapokról tájékoztatást. Senki ne gondolja, hogy egy ilyen tanfolyamtól már képes is lenne egy ilyen feladatkör megoldására. Bár ez is csak az én véleményem, de a gyakorlat is valami hasonlót mutat.
Csak csutortokon (vorosbor nap) voltam kostolni a Pannon Bormustran, utana az allergiam kitorese miatt nem lett volna tisztesseges a boraszokkal szemben vallalni a kostolast.
Ps on a personal note: orom volt ismet latni Rene Rostaing baratomat, vicces modon a biralok nagyobb resze tovabbra sem tudja ki is Rene. :)
Egyebkent tenyleg mindegy hol dolgozol. De azert jo lett volna megtudni hogy be tudjalak azonositani. En mindig is utaltam a nevtelenseget ezert is irtam olyan email cimet amibol kiderul. ugy gondoltam nincs titkolnivalo ezen, es amugysem fikanicket akartam letrehozni, mint az sokszor elofordul az Indexen. (ez persze nem rad vonatkozik)
OFF
Tiszta sor amit írsz! De valóban állítottam saját magamról, hogy nagyon értek hozzá?
Talán az egyetlen félreérthető írás az volt, amikor azt írtam, hogy sok mindent kiérzek a borból! De ez nem nagy kunszt, mivel a borászok sokszor beavatnak a titkokba. Nagy tudással ezen a téren, szvsz csak a borászok rendelkeznek, én meg sem közelítem az Ő szintjüket!
Barátokat sem kértem meg, hogy fényezzenek a topicon!
ON
Vylyan 2003 kadarka: jó kis bor, olyan csúszós, kicsit fűszeres, nagyon kerek(kis cukker?), fából ha feleennyi lenne is elég lenne benne, de azért jó 4P
Takler 2003 rozé: standardan jól nyomja, friss, nem csak gyümi, hanem mineralitásféleség is 4P
999 hufért akár be is vállalhatod :)
Bélabácsit szeretjük, de azért nem minden arany ami fénylik és a kedves feleségének állítólag nem mindig a bor magasztos ideája a legfontosabb és állítólag ez meg is mutatja magát néha a borokban.
Olyasmiket, hogy rettenetes zsufi van, meg hogy ízetlen a köret és sületen a hús :(((. (Van egy topik a Konyhaasztalon "Hová ne menjünk vacsorázni vidéken" címmel és ott volt, mondjuk igaz, hogy nem mostanság, hanem olyan 1 éve kb.) Azért kérdeztem, hogy ki volt mostanság arra.