Nem tudom, melyik évjáratból volt (alsó '90-es), de egyszer belefutottam egy olyan Kereskedőházas szamorodniba, aminek kb. olyan íze volt, mintha egy (agyon)használt sportzokni ázott volna ki a furmintban, fülledt, dohos szar... (b0cs)
Szerintem is kiváló ötlet! már nagyon régen szeretnék arra a környékre egy bortúra keretében eljutni - viszont nekünk akkortájt mindig céges hétvége szokott lenni vmikor, úgyhogy ha van rajtunk ( Katival ) kivül érdeklődés, akkor esetleg egy kvázi időpont majd jó lenne (az alkalmazott azért csak megpróbálhatja befolyásolni az időpontot, csak időben el kell kezdenem a fönök fülét rágni ...)
Egyébként, ha már kérdezted, engem pl. a pezsgőfélék egyáltalán nem hoznak lázba, cognak, armagnac kérdésben döntésképtelen vagyok, a mennyiség v. minőség kérdésben inkább az utóbbira szavaznék, de amúgy könnyen meggyőzhető vagyok!
B
OFF : kösz, Tybald az infót, de ebben az időjárásban sajna nem merek a budai oldallal kisérletezni :(
már kérdeztem, de még egyszer:
tartunk-e (pécs vagy környéke) talit április végén?
ha igen mikor?
inkább mennyiség( borvidék)
vagy minőség érdekelne titeket( egy valami, de ütős)
csak bor? cognac, armagnac? champagne?
stb stb
Tom
Jaja kövérszőlő, és ahogy hallottam valami nevetséges áron - relative, nem akarok hülyeséget mondani de kb. szamorodni/máslás ár alatt rémlik - jutottak hozzá, kíváncsi vagyok mennyiért fogják adni;)
OFF
Zoli: Ez terület/társaság/szakmafüggő. Nálunk pl. az elmúlt 3 évben a korábbiakhoz képest nevetségesek a bérek egyes diplomás munkakörökben is, ugyanakkor más területeken teljesen korrekt fizetések vannak. És itt is erőteljes a vidék-bp különbség. Pl. Oracle-hez programoz - magának a hazai képviseletnek is időnként - debreceni volt csoporttársam a pesti fizuk 1/2-e 1/3-a pénzért.
én is BZoli véleményét osztom, de az elmúlt két évben még élesebben látszik.
komolyan emelkedett a nivo, csak belülről ez nem észrevehető, ahogy a gyerekeden sem látod hogy milyen hirtelen nő meg.
1hetes bornemivás után, ma:
98s villányi(b. rt.) küvé(kékfrankos-zweigelt):
érdekes cseresznyés illat, kissé muskátliszár illatzavarokkal, ízben nagyon alkoholos, nagyon szétáll a két fajta, és vékonyka is
:|
Írtam már a '93-as Kereskedőházas 3 puttonyos aszú"élmény"emről? Valami borzadály volt, édes szar, kilógó alkohollal, citrus, mazsola, szőlőízek még csak nyomokban sem:( Szerencse, hogy csak 1 pohárral kellett kóstolnom belőle.
Hallottatok már Tokajjal kapcsolatban valami húsosszemű vagy hasonló hangzású szőlőről? A napokban IVV-ben beszélgettek holmi tulajfélék, hogy egy ilyen borhoz jutottak szemtelenül olcsón és maga a bor meglepően kellemes /igaz a Gere és Bock borokat is hozsannázták, aztán mint tudjuk....;) /
Neked mi bajod Morus-szal :) nekem kifejezetten tetszett, kar hogy csuf veget ert az elete...
Amugy Hamvas nagy mester es sok igaz baratot szerzett a magyar (koztuk a Somloi kiemelten) bornak. De szerintem a misztikumon tul a termeszettudomanyos erteke az irasainak azert ketsegbevonhato :) mondjuk ezzel egyut kotelezo olvasmannya tennem az fix :)