Keresés

Részletes keresés

Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12047
Monggyák a Bozsolében november harmadik csütörtöke az újbor hagyományos bemutatásának napja...
Előzmény: Törölt nick (12044)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12046
Azt őrizzük, mint a szemünk világát!
De azért jut még a kiválasztottaknak
Előzmény: Törölt nick (12045)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12045
Hozhatnál a múltkori kóstolás kedvenc vöröséből is 2-3 üveggel ha elfér a csomagtartóban;)
Előzmény: Törölt nick (12042)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12044
Szerintem már lehet kóstolgatni mint újbort, de a februári borversenyt mindenképpen megvárom
Előzmény: csite (12043)
csite Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12043
ok :)

de azért türelmesen megvárom amikorra már a topon lesz a nedű!!

Előzmény: Törölt nick (12042)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12042
Alakul
Ha legközelebb megyek bépestre jelentkezem, és viszek kóstolót
Előzmény: csite (12041)
csite Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12041
hogy áll a címke alanya?
(csakmár meglesném élesbe :))
Előzmény: Törölt nick (12040)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12040
Ahogy mongya
Előzmény: knight bandit (12038)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12039
knight bandit,

az eppeszu boraszok nagy resze ezt mindig is tudta :) de komolyan, szerintem olyan hulye borasz nincs a vilagon aki nem tudja, hogy majdnem minden az egeszseges es jo minosegu gyumolcson mulik.

z

Előzmény: knight bandit (12038)
knight bandit Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12038
Lőrincz Gyurival van egy érdekes interjú a mostani Borbarátban, ami a témához kapcsolódik
Elmondja ugyanis, hogy kezdetben az volt a felfogása, hogy ide a szőlővel ő majd csinál belőle BORT, de mára rájött, hogy a szőlőtermesztésben kell a hozzáadott érték nagy részét létrehozni.
kb
Előzmény: Törölt nick (12037)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12037
Szerintem gagyi szőlőből csak gagyi bort lehet készíteni

Más: a legújabb Bor és Piac-ban hungarikum borteszt! Érdekes

Előzmény: fehér ló fia (12034)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12036
Bizony! Inkább engedélyezett faják.
A minőségi bor követelménye továbbá a limitált termésmennyiség és a must cukorfoka is.
Előzmény: Öthetes Júzer (12035)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12035
Gondolom, csak az adott borvidéken ajánlott fajták jönnek számításba...
Előzmény: fehér ló fia (12034)
fehér ló fia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12034
magyarul gagyi szőlőből is lehet különleges minőségű vörösbort készíteni...de akkor csak azt szabad belerakni:O)
Előzmény: Cirfandlia (12033)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12033
annyi. Tv.ből:
a) a meghatározott termőhelyről származó különleges minőségű bor 100%-ban az elnevezésének, jelölésének megfelelő származású, fajtájú, minőségű és évjáratú;
b) a meghatározott termőhelyről származó minőségi bor származásában és minőségében 100%-ban, fajta és évjárat vonatkozásában 85%-ban megfelel az elnevezésének és jelölésének
Előzmény: BZoltan (12032)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12032
en 85%-ot halottam, de utanna nezek.

Amugy a szazalek az valoban kb 2% volt de lehet, hogy 5 nem eskudenek meg ra, de megkerdezem a boraszt, az adott terulet rizlingjet amugy ismerem mint a tenyermet.. es valami nem stimmelt, valamitol olyan erdekes lett. De azt nem tudtam megmondani, hogy mivel lett megbolonditva.

z

Előzmény: fehér ló fia (12029)
csite Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12031
szerintem akár 2%-t is meg lehet érezni!
(egyszer tokajban pincében a 200l aszúba belecsorgott(a fejtés során a csőbe maradt) 1-2 liter muskotály, és én tényleg éreztem benne(a gazda utólag árulta el a bakit))
Előzmény: fehér ló fia (12029)
fehér ló fia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12030
igen. árváltozás.
Előzmény: Cirfandlia (12028)
fehér ló fia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12029
Bármilyen gyakorlott is vagy, azt nem hinném, hogy 2% tartalmat megérzel. Ha jól tudom a bortörvény szerint fajtaborban kilencvenvalahány százaléknak kell lennie a fajtának. Dejól tudom:O)
Előzmény: BZoltan (12020)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12028
árváltozás???
Előzmény: fehér ló fia (12027)
fehér ló fia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12027
Hernyák:Kecskegödör 1403
Nimród cuvée 5267
Vyl:Cirfl: 2995
Pók:BV'98 1575

Monarchia klubárak ezek, hétfőtől árváltozás várható. A Nimród nagyon jó, de délelőtt fogmosás után kóstoltam, úgyhogy csak annyit mondok nagy formátumú bor:O)

Előzmény: Törölt nick (12013)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12026
tagnak kell lenni a részvételhez?
Előzmény: VKati (12023)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12025
Présház, ha jól emlékszem.
Előzmény: VKati (12023)
csite Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12024
érdekel :)

azért a 2600HUF-s sárdonénak már jónak is kell lennie!

Előzmény: VKati (12023)
VKati Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12023
Menj Sute
Én is kóstoltam tegnap egy számomra csúcs Chardonnay-t, Gál Tibor, 2000 Labirintos. Még most is érzem az ízét. Váci u.-i borkereskedés (nem jut eszembe a neve, p-vel keződik, le kell menni), 2590 Ft. Amúgy a következő két hétben minden nap más-más csúcsborász tart bemutatót 16-19 között. Ha érdekel valakit, elküldöm a programot.
Előzmény: Menj Sute (11955)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12022
:) ugyvan

z

Előzmény: Öthetes Júzer (12021)
Öthetes Júzer Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12021
Vulkáni talaj?
Rákérdezhetek:)?
Előzmény: BZoltan (12020)
BZoltan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12020
nekem az a tapasztalatom, hogy a parfumos, fuszres borokert nem rajongo tulnyomoreszt him borkedvelok nagyon gyakran pozitivan fogadjak az olyan haziasitasokat ahol a leanyka, cserszegi, irasi, tramini tipusu borok csak olyan mennuisegben vannak bevonva, hogy csalafintava teszik a bort.

Egyszer ittam egy olyan bort ami 98% rilzing 2% cserszegi volt.. hat azt hittem eldobom magam.

A masik kedvencem egy Furmint-Juhfark-Harslevelu kombinacio volt. Jelen pillanatban is ez a kedvenc cuvee borm.. a szrmazasi teruletre lehet tippelni ;)

z

Előzmény: korcsi (12019)
korcsi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12019
hernyák laci kecskegödör küvéjét mostanában kóstoltam, szerintem királyleányka (?) dominál benne, (shiraz mester, légyszi, igazíts ki, ha nem így van). Csak dicsérni tudom. Stílusában engem györgykovács boraira emlékeztetett, mert elegáns, metsző, kristálytiszta érzetet kelt, jó savakkal. Ugyanakkor van benne egy kedves, nőies, illatos jelleg is, vélhetően a fajtáknak köszönhetően.
Előzmény: Törölt nick (12013)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12018
Tegnap: Bakondi Egri küvé '99. (Kf. Mer.Cab) Eged hegy D-i, Nyi lejtőjén termett szőlő; 2 éves saját készítésű hordóban majd néhány hónap palackban érlelés, mondja a korrekt részletes hátcimke tájékoztató.
Fantasztikus illat, amiben dominál a jól eltalált szolídan barrik hordó és érlelés, szőlő gyümölcs kevésbé. Ízben is ez folytatódik, érintésnyi vanília bújik elő, kellemesen lesimult bor. Hogy igazán nagy legyen ahhoz egy kicsivel több karakter és test kellene; kiváncsi lennék mit hozna ki egy ilyen hordó egy jó szekszárdiból, vagy villányiból. Összességében nagyon tetszett, az illat-zamat eggyüttesbe beleszerettem, az üres poharat még sokáig szimatolgattam.
Előtte V sorozat, CS 2000 (sajnos anyóst nem tudtam lebeszélni) a jó év és a remek termőhely jobb alapanyagot és borkészítést érdemelt volna. (azért iható)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!