Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2021.01.29 0 1 84300

 

" Ugye röhöghetnék a nyelvészeken is, ha a nyelvészprofesszor barátom nem tudná helyesen leírni, hogy "bagoly", vagy "faszszopó"?"

 


Bármin röhöghetsz. Ehhez, elvitathatatlan alkotmányos jogod van. Ettől persze sajnos nem lesz igazad.

 

Mondtam már, hogy a köbméterszámra készülnek a tudományos világban ultragáz, hiperfos, szánalmasan röhejes tudományosnak szánt munkák.

 

Ha láttál már tudományt közelről akkor pedig tudod, hogy ez természetes velejárója a tudomány művelésének. A kérdés mind az, hogy hol hoznak le szar publikációkat és citálják-e azokat fajsúlyos szakemberek. Az, hogy egy általad nem kedvelt tanszékvezető hülyeséget ír mondjuk a Nől Lapjában vagy egy sehol nem jegyzet kirgiz "szaklapban"  úgy, hogy az épeszű kutató nem citál sehol az nem a tudományágat minősíti, hanem magát a tudóst.

 

A tudomány is csak olyan iparág mint a többi. Tele van a tudomány világa is középszerű, buta seggfejjel. Én láttam nem kevés olyan alsókategóriás matematikust aki pusztán a fellációs képességei és a testi adottságai miatt kapott állást egy-egy intézetben. Rém bugyuta megközelítés lenne a részemről ha őmiattuk és az ő szar publikációik miatt azt mondanám, hogy mondjuk az operációkutatás az nem tudomány, mert hát milyen szar cikkeket is írt Iksz Ipszilon opkut. témában.

 

 

A gender study-t összemosni a feminizmussal pedig simán ostobaság. 

 

Azt pedig harmadszor írom le neked, hogy a gender study nem egy önálló tudomány, hanem a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgya. Nem énszerintem hanem a nemzetközi tudományos világ szerint... kivéve persze Putyint, Erdogánt és a legjobb magyar tanítványukat.

 

Szóljál ha neked feltűnt, hogy egy olyan garnitúra harcol a gender study ellen aki éppen Mátyás királyt akarja sok milliárdból több évtized alatt összemozaikozni.

 

Biztos vagyok benne, hogy elég erős a kognitív disszonanciád a témában ahhoz, hogy esélyed sem legyen a vonatkozó nézeteidet revidiálni. De mivel tudom, hogy értelmes és gondolkodni képes ember vagy a bizalmam végtelen, hogy talán mégis megérted az érveimet.

 

Mondom, első körben engedd el azt az ostoba propagandaszöveget, hogy a feminizmusnak bármi köze lenne a gender study-hoz. A feminizus egy mozgalom amit lehet támogatni és lehet rühellni. A gender study pedig egy szociológiai-pszichológiai tárgy ami azt kutatja, hogy milyen szerepek, hogyan és miért kötődnek a társadalmi nemekhez. A szociológusok olyan kutatók akik az ilyen társadalmi jelenségek hátterét, eredetét kutatják.  Nemek vannak, gondolom ezt még te sem vonod kétségbe :) A nemekhez kötődnek társadalmi szerepek. Szerintem ezt sem vonod kétségbe :D Elvitatni egy szociológustól a jogot, hogy egy létező társadalmi jelenséget kutasson az olyan szintű ostoba bunkóság amire szavak sincsenek. Miért nem mindjárt a prímszámok kutatásának a jogát vitatod el a matematikusoktól. Vagy mondjuk a nemi betegségek kutatását az orvosoktól?

Előzmény: Hepci (84296)
naivkezdo Creative Commons License 2021.01.29 0 0 84298

A szamorodnit, aszút, komolyabb dűlős tételeket borpárlatnak főzöm. Ablakmosó csak az alap tételekből készül, már ha nem előznek meg és szemét módon ők főzetik le, ilyenkor kénytelen vagyok hagyományos téli szélvédőmosót használni.

Előzmény: Hepci (84297)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84297

Semmi baj, ha akarod, adok egy Szepsy-szamorodnit, lefőzetheted ablakmosónak.

Így mulat egy-két magyar nábob.

Nálunk az volt a probléma, hogy csak én tudok vezetni...

Előzmény: naivkezdo (84295)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84296

Már miért ne lehetne egy tudományterület megítélésére hatással, ha annak magas pozícióban lévő művelői nevetséges írásokat publikálnak? Ugye röhöghetnék a nyelvészeken is, ha a nyelvészprofesszor barátom nem tudná helyesen leírni, hogy "bagoly", vagy "faszszopó"?

Itt vagyok például én, aki láttam már tudományt közelről, műveltem is, de ezen a "gendertudományon", meg az egész überfeminista mozgalmon, valamint az ezen szakterületet gyakorló fapinákon és leszbikusokon csak röhögni tudok.

Ha ez neked tudomány, szíved joga, de jobban teszed, ha inkább a koncentrált juhfarkak előállítására koncentrálsz.

Előzmény: BZoltan (84294)
naivkezdo Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84295

Szepsyt mi nem iszunk, leszoktam főzni borpárlatnak.

Egyszer csak lesz nekem is sofőröm:) de most tényleg siettünk sajnos.

Előzmény: Hepci (84293)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 1 84294

A gender studies nem egy tudomány, hanem két tudomány interdiszciplináris szakterülete.

 

Amúgy források, konkrétumok nélkül nem tudom miről beszélünk. Mutassad azt a nemzetközi szaklapot ahol ezeket a szar cikkeket lehozták és ahol referálnak rá más szakemberek. Faszfej tanszékvezetőt én is ismerek sokat, még olyanokat is akik hulladék cikkeket írtak. De ez a szakterületük tudományos megítélésére semmilyen hatással nem lehet. 

 

Érveket amúgy nem azért írunk, hogy meghassanak bárkit, hanem hogy azokat a gondolkodni képes és hajlandó vitapartnerek vagy cáfolják vagy elfogadják. Persze mondhatod, hogy neked nem tetszik mert csak és érzelmi alapon félretolod az érveket.

Előzmény: Hepci (84291)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84293

Mi 6 puttonyos Szepsy-aszút (2008) bontunk pár perc múlva. :)

 

Maradhattatok volna tegnap. Kénytelenek voltunk inni helyettetek is, ettől ma délelőtt Piroska egy darabig nem érezte a fonákot.

Előzmény: naivkezdo (84292)
naivkezdo Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84292

Na én erre bontok egy Szentesit:D

Előzmény: Hepci (84291)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84291

Az illető tanszékvezető egy rangos egyetemen (CEU).

Az írásai vicces minőségűek.

Ne haragudj meg túlzottan, de ebből továbbra is a "tudomány" gagyi minőségére következtetek, tehát nem hatnak meg az érveid, amik mint mindig, természetesen tények. :)

Előzmény: BZoltan (84290)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84290

Az, hogy áltudomány lenne egy olyan blődség amitől már ne haragudj, de szekunder szégyenérzetem van.

A gender study, vagyis a társadalmi nemek elmélete nem egy önmagában álló tudományág. Ez az elmélet a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgya. Tudománytalannak nevezni egyszerűen laikus blődség. A társadalmi nemekkel foglalkozó területei a szociológiának és a pszichológiának hivatalosan és világ minden civilizált országában akreditál akadémiai diszcilpína. Az, hogy te nem szereted az a te kínod. Mondom én meg a szplájnfelületek geometriáját rühellem. Van ez így.

 

Hulladék minőségű tudományosnak szánt cikket és publikációt pedig tonnaszám gyártanak balfaszok szerte a világban. Akkor szólj, ha te ilyen színvonaltalan dolgozatot látsz rangosabb nemzetközi szakfolyóiratokban és neves szakemberek által idézve. Az én tudományos karrierem egy OTDK harmadik helyig volt elég :) de még én is tudom, hogy nem a tudományágat és nem is a kutatási tárgykört minősíti egy-egy szar cikk vagy dolgozat.

Előzmény: Hepci (84289)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84289

Nem az van, hogy a gender egy áltudomány?

Van egy neves honi kutató és egyben tanszékvezető, tőle részlegesen beleolvastam pár tudományosnak szánt cikkbe-publikációba. Zoli, komolyan mondom, a szám tátva maradt attól, hogy ezzel a fogalmazási, érvelési, stb. színvonallal az illető tudomány ismert arcának lehet lenni bármilyen tudományterületen.

Ha ezt a "tudományt" bármely okból kiüldözi innen a fenséges felcsúti padisah, az a jótéteményei közé fog tartozni.

Hozzáteszem, ez a vélemény nem azért alakult ki bennem, mert az illető hölgyet már akkor sem kedveltem, amikor az őrsvezetőm volt egy budai elitiskola még elitebb osztályában.

Előzmény: BZoltan (84286)
naivkezdo Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84288

Nekem is van egy szuperképességem, én el tudom dönteni.

Előzmény: BZoltan (84287)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84287

Én nem tudnám eldönteni, hogy tényleg kevésbé hülye-e az aki mindezt a hülyeséget itt elolvassa mint mi hülyék aki ide írogatunk :D

Előzmény: Hepci (84283)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84286

Nézd, én matematikát és számítástechnikát tanultam... de azért mert szerintem a kvadratikus szplájnfelületek geometriáját ordas nagy faszágnak tartom attól még az még valid része a matematikának amin sok okos és kevésbé okos kutató dolgozik és amit egészen biztosan használnak is olyan területeken amik engem kurvára nem érdekelnek.

 

A gender study a pszichológia és a szociológia tudományok kutatási tárgya.

 

Egy tudományos terület ellen propagandát nyomatni az valahogy nagyon kínos. Amikor valaki egy tudományág ellen kampányol akkor mindig ez jut az eszembe: https://orkeny-egypercesek.blogspot.com/2012/01/in-memoriam-dr-k-h-g.html

Előzmény: kifli (84280)
shiraz2 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84285

mit?

 

(nincs időm 40 percnyi Bíró Lajosra)

Előzmény: barkócza (84271)
kifli Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84284

ez milyen érvelési hiba volt??:D

Előzmény: BZoltan (84282)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84283

Részben ezért járunk ide: hülyeségeket beszélni. :)

Aztán akad, aki inszinuál is, kettős mércét gyakorol, szimplán félreolvas, szándékosan félreolvas, nagyon enyhén szólva is jócskán túlbecsüli saját szellemi kapacitását és műveltségét, etc.

Akad olyan is, aki normális, de ők inkább read only üzemmódban vannak. :)

Előzmény: BZoltan (84282)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84282

Hülyeséget beszélsz, de nem baj.

Előzmény: Hepci (84281)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84281

Ezek a genderisták idióták, tudományosan pedig kb. a totál kamu kategória - szégyen, hogy ezzel foglalkozó emberek ugyanúgy egyetemi katedrát kaphatnak, mint mondjuk egy matematikus professzor.

BZoli sajnos emberjogilag a letűnt SZDSZ álláspontját foglalja el általában, de hát ez van, valakinek képviselni kell itt Magyar Bálint szellemi örökségét is. :)

Előzmény: kifli (84280)
kifli Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84280

miért reagálsz ilyen agresszívan?

 

szerinted a gender studies _egyes részeit_ (amint ezt hivatkoztam korábbi hsz-ebenben, és amit te csúsztattál szokás szerint...) nem a habony-rogán propagandagyárrnál nagyságrendekkel nagyobb és profibb propagandagyárakban gyártják?

 

amúgy ha zavar igazán sajnálom, nekem ez a véleményem

Előzmény: BZoltan (84276)
Hepci Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84279

Nem épeszű állam az, ami a szabályokat betartókat szopatja a szabályokat be nem tartók miatt.

Ha az állam a törvények betartását és az épeszű törvényhozást/törvénykezést nem képes garantálni, akkor takarodjanak mihamarabb a rendkívül retkes faszba azok, akik éppen működtetik.

Előzmény: loading (84267)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84278

Igen, ez a megoldás. A nyers borok nagyon érdekes, izgalmas és jó borok tudnak lenni. Ezt kell következetesen mondani mindenhol és mindenkinek. Ha nyers bort akarsz árulni, inni akkor azt ugyanúgy kell kezelni mint a tejtermékeket.

 

Az tényleg vicces, hogy ha a párszáz forintos jégkrémmel és mirelit zöldséggel ez a technológia működik akkor az 5-10 ezer forintos natúr borokkal miért is ne mehetne ugyanúgy.

Előzmény: altimus (84277)
altimus Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84277

> Amúgy nem kell fagyasztani a bor. Egy 3-5 oC fokos tartományban tartva évtizedeken át stabilan eltartható a legtöbb bor.

 

lehet, hogy megoldjuk a kerdest? csak megszokas kerdese a hagyomanyos szabadpolcos borterjesztesi lanc. miert ne lehetne 3-5 fokos hutokamrabol bort arulni az uzletekben? a szivarokat is tudjak megfelelo paratartartalmu es homersekletu helyisegben arulni. de meg az aldi is tud 500Ft-ert meglehetosen nagy doboz meretu 8 adagos fagylaltot arulni, zart -18 fokos lancot tartva. (mondjuk ez mindig meglep ahanyszor belegondolok, hogy mi koltsege lehet ennek.)

Előzmény: BZoltan (84275)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84276

Kár, hogy szemmel láthatólag a leghalványabb fingod sincs a gender study mibenlétét illetőleg de amolyan gunyorosan használod ugyanabban az értelemben mint a habony-rogán propagandagyár. Értem én, hogy ez neked poén, de engem meg ez zavar. Olyan ez mint befingani a liftbe... vannak akik szerint ez hatalmas nagy poén, másokat viszont zavar.

 

 

Engem amúgy a hibás bor nem zavar. Ha rá van írva a címkére, hogy ez egy beerjedt, almasavbomlásos, ecetes bor akkor nincsen gond. 

Előzmény: kifli (84274)
BZoltan Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84275

Én azt szoktam mondani, hogy az illós, beerjedt, almasav bomlásos, fehérjekiválásos bort annyira nevezhetjük természetes bornak amennyire az aludt tejet pedig természetes tejnek. 

 

A fagyasztással az a baj, hogy a bor komponensei nem azonos hőmérsékleten fagynak meg, vagyis a fagyasztással elválasztod a bor komponenseit úgy, hogy azok a kiolvasztáskor már nem állnak össze ugyanúgy.

 

Amúgy nem kell fagyasztani a bor. Egy 3-5 oC fokos tartományban tartva évtizedeken át stabilan eltartható a legtöbb bor.

Előzmény: altimus (84270)
kifli Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84274

hibás  vagy nem hibás bor. minden csak izlés és a fogyasztók edukálásának kérdése.

 

mind a gender tudomány egyes részei:)

Előzmény: BZoltan (84262)
loading Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84273

Nekem sikerült már megfagyasztanom bort. Nem ajánlom.

Előzmény: altimus (84270)
loading Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84272

Így van. De nem ez volt az eredeti kérdés.

Előzmény: kifli (84268)
barkócza Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84271
Előzmény: shiraz2 (84269)
altimus Creative Commons License 2021.01.28 0 0 84270

> az ilyen hibás tételek nem is hibásak, hiszen a természetes bor az ilyen és nem lehet hibás

 

hat igen, a szar is termeszetes, megse esszuk. a "termeszetesseg" nem feltetlenul jelenti azt, hogy valami eheto/ihato, finom, eltarthato ... persze az izlest lehet iranyitani, az aki meg soha nem evett erett camembert, vagy brie-t, annak az elso blikkre nem feltetlenul fog izleni. a palpusztairol nem is szolva. de az azert nagyjabol biztos, hogy egy megbuggyant, rohado, erjedo ... bor az akarmilyen termeszetes is az nem feltetlenul jelenti azt, hogy az finom, vagy akar azt hogy ihato. minden elelmiszeripari termek eseteben gondoskodni szokott a gyarto a fogyaszthatosagrol, akar tartositassal is, es nagyjabol minden esetben nyilvanvalo is az, hogy meddig fogyaszthato valami es mikortol valo a kukaba.

 

amugy nem tudom, hogy kiserletezett-re mar valaki pl. a fagyasztott borral? mi tortenne ha pl. a kesz bort palackozas helyett lefagyasztanak es zart hutolancon keresztul kerulne ertekesitesre? nagyon tonkrevagna ez a minoseget? az eltarthatosagot nyilvan jelentosen novelne, akar ken nelkul is. :) mondjuk biztos szokatlan lenne a mirelit juhfark elso latasra.

Előzmény: BZoltan (84262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!