Keresés

Részletes keresés

lazaridi Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81918

SZóval nekem az a véleményem erről a SAP Hárslevelű 2018-ról, hogy remek bor

Vagy 4 anpig faggattam, egyre szebb lett, pedig nyitás után is jó volt, van ebben birs, mandula, egy kis citrom is. Nagyon hosszú az utóíz. Mégegyszer: remek bor, 7 pont

 

loading Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81917

Az sem rossz. A RedY-ben több az oportó. Tudom valaki nem szereti azt.

Előzmény: Tybald_ (81916)
Tybald_ Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81916

Arra régebben az ördögöt ittuk és úgy látom árban csak egy 100-as a különbség, vagy már az se a régi?

https://vinoteka.vylyan.hu/ordog-cuvee-2018

Előzmény: loading (81915)
loading Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81915

A RedY-jük egész kellemes, ha szükséged van egy könnyedebb vörösre.

Előzmény: Tybald_ (81901)
Hepci Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81914

Nádas Borműhely Szürkebarát Vagy Mi 2018

Szürkebarátból készült, narancsboros technológiával, fahordóban érlelve.

Narancsos rozé szín, hűtőhidegen alig érzékelhető illat. Ízben is visszafogott - egy kulturáltabb rozé erősebb cserességgel megtámogatva. Ennél számomra sokkal élvezetesebb borokat is lehet kapni ennyi pénzért.

Kóstoltam pár narancsbort, de úgy érzem, nekem ennyi elég volt belőlük - maradok a narancsbőrnél.

3000 Ft pincénél, 4 pont környéke

naivkezdo Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81913

Szerintem elbírna.

De most megnéztem a holdvölgy analitikákat, ott is jellemző a 11%.

 

Előzmény: BZoltan (81912)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81912

Úgy gondolod, hogy elbírna +1 fokot? Simán lehetséges. A 13-as juhfark főbornak 11.08 vv% volt az alkoholja, de annak a cukorja is "csak" 90g/l volt.

 

Ez az a kaliber ahol nagyon sokat számít, hogy ötévente egyszer van egy nekifutásunk vagy minden évben 2-3 fajtával is lehet dolgozni. Ezért nem Tokaj a Somló :) és ezért van az, hogy a tokaji aszú azért mégiscsak az édesborok királya. 

Előzmény: naivkezdo (81911)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81911

Legközelebb majd úgy tekerd a potit, hogy 10-15 grammot engedj még átmenni alkoholba, köszi:D

Előzmény: BZoltan (81910)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81910

Most,hogy már annak is van pontos analitikája: 11vv%, 49.6g/l cukormentes extrakt,  122.5g/l cukor  és 9.98g/l sav. Az árat megbeszéljük :)

Előzmény: Hepci (81907)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81909

Valami x ezer per palack rémlik mint elvi határ.

Ha rosszul emlékszem, mea culpa.

Nemtudom, nemtudom.

Majd Zoli megmondja.

Előzmény: Hepci (81907)
Hepci Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81908

Az előző évjárat kémeim szerint nagyon rendben volt.

Az újat talán nem véletlenül akciózták le.

Előzmény: Tybald_ (81898)
Hepci Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81907

Mi lenne az elv(em)?

Mennyibe fáj és mennyi cukor van benne?

Előzmény: naivkezdo (81895)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81906

Ok megjegyzem, köszi.

Előzmény: HorribileDictu (81904)
Maci_P Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81905

Naivkezdő Zenit 19? Én voltam a borkőkiválós fogyasztó. Belefér, nekem is előfordult már, most csak az zavart, hogy még nem állt össze, így sok volt az apró szemcse.

Bontás után virágos jegyek, a korábban itt említett fülledtségnek nyoma se volt, utána hordóra hajazó jegyek, amik feltehetően a lebomlott almasav miatt lehetett. Egy jól iható bor, pillanatok alatt eltűnt, így komolyabb elemzés nem lett belőle. Kár hogy nem kóstoltam korábban, komolyabb almasavval.
Cantina di Gambellara – Soave Doc Classico “Monopolio” 2018 - egy jól iható bor, virágos illatokkal, ásványos utóizzel. Ha jól tudom, ez egy 10€ vagy az alatti darab, szóval jó ár-értékű darab.

HorribileDictu Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81904

Tudom, más liga, de az Oremus 6 puttonyosára próbálj rá egyszer, ha jó áron jön szembe. Nekem a 2006-os életem egyik meghatározó édesboros élménye volt.

Előzmény: naivkezdo (81893)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81903

A folyamatos "szepsyzés" okán a héten bontottam egyet (a Szepsy univerzumnak amúgy nem vagyok nagy ismerője, évente 1-2 száraz borát kóstolom, és nem a 300 ojrós vonalról).

 

Szepsy - Hasznos Furmint 2013: a hordó dominál (pörkölt törökmogyoró, vanília), aztán a gyümölcsök jönnek (körte, birsalma, őszibarack, éretlen sárgabarack). A csontszáraz korty rövidebb, mint amire az ember az illat (meg az ár) alapján számítana. Lecsengésben jön egy jó kis ásványos-sós vonal, meg némi kesernye. A sok, érzetre kissé zöldes sav nem segíti a "nagy bor" érzet kialakulását. Jó pont, hogy a 14-es szesz viszont szinte észrevehetetlen (megint a sav). Pár gramm maradékcukor sokat lendítene rajta, de ez így egy szuperprémium citromlé...  5+ pont. 10+ ezer forintot nyilván nem ér, ehhez hasonló (vagy jobb) tokaji furmintok fél/harmadáron is vannak.

naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81902

Nem gond, annyit beosztok pár évre:D

Előzmény: BZoltan (81899)
Tybald_ Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81901

Holnap is lesz valami 30%-os akció Vylyan webshopban.

Igaz, nem jut eszembe mi az amit érdemes lenne behúzni:)

Előzmény: loading (71585)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81900

Örülök, magas az alkohol és valszeg lebomlott az almasav tavasszal--nyáron, ez a 2 tényező becsapós lehet más jegyek megítélésében. Volt akinél rendesen lehűtve borkőkiválás jelentkezett, elnézést ha ez másnál is előfordul és zavarja.

Engem speciel nem, komoly tételeknél is előfordult a napokban, de ide sem írom, mert engem nem zavar.

Időhianyban szenvedek idén és az olyan luxus, mint télen kifejteni a hidegre, elmaradt.

 

Az a gizella lehet másnak bejön, én is vakon vettem, de förtelmesen híg citromlé sajnos számomra.

Előzmény: Tybald_ (81898)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81899

Én sem iszom túl gyakran abból a hársból. Ráadásul vigyázni kell rá, mert sem tavaly sem idén nem lett hasonló alapanyag. Szóval úgy tűnik, hogy 2013, 2018 és lehet, hogy még várni kell 2-3 évet, hogy megint ilyent fogjunk. Szóval addig ki kell tartania ennek a 200 palacknak :)

Előzmény: naivkezdo (81897)
Tybald_ Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81898

B*sszus, abból a Gizellából a korábbi dicséretekre alapozva behúztam 4 palackkal:((

 

 

Btw a Zenited másnapra jobb lett, a bontás utáni kócosság megszűnt.

Előzmény: naivkezdo (81889)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81897

Már legelső alkalommal bejött, csak nekem ez ünnepi bor, ritkán nyitunk.

Pazar.

Szegény oremus aszú rossz sorba került.

Előzmény: BZoltan (81896)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81896

Az Oremus 3 puttonyosa nekem a rezidens hétköznapi aszú. Már nem olcsó gagyi, de még megfizethető és érezhető rajta az aszúság. De az fix, hogy nem egy világmegváltó bor.

 

Az frankó, hogy bejön a hárs főbor :)

Előzmény: naivkezdo (81892)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81895

Hepci erre a SAP hárs főborra szánd rá az összeget szerintem.

Vagy ha elvből nem, viszek egyet.

Előzmény: naivkezdo (81892)
Kalauzbor Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81894
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81893

Holdvölgy valamelyik csúcs aszúja tetszett igazán aszú mezőnyben, ebből az oremusból is hiányzik sav, komplexitás.

Előzmény: naivkezdo (81892)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81892

SAP hárslevelű főbor 2018

Más liga, pazar, komplex.

 

Oremus 3 puttonyos

Ez se rossz, de mintha picit egyszerűbb lenne.

 

 

Előzmény: naivkezdo (81890)
shiraz2 Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81891

mögéássuk, eccer kiderül 

egy dologban nem értek egyet: Szepsy nem naív

Előzmény: BZoltan (81881)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81890

Megvan az ellenszer, a SAP mézes közömbösíti a gizella citromlevet.

A Bott felértékelődik, így visszakostolva, de az illat hiányáért nagy kár. De elég masszív bor, tetszik.

Előzmény: naivkezdo (81889)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.12 0 0 81889

Gizella Barát hárslevelű 2019

Illatban előrelépés, rendben van.

Na de az íz, vékony citromlé, a szín is ezt tükrözi számomra.

Inkább a bott az ásványos illatával, ez a gizella nagyon szomorú bor.

Előzmény: naivkezdo (81888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!