Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2020.09.24 0 1 80655

Végre egy újabb magyar borász, akit kilőhetek a beszerzési listámról. :)

Nem mintha eddig túl sok Bodri-bort fogyasztottam volna...

 

Előzmény: loading (80648)
Tybald_ Creative Commons License 2020.09.24 0 0 80654

Lehet rosszul emlékszem, de a fehér kadarkát Bősz Adrián hozta be anno a köztudatba.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (80652)
joskabacsi Creative Commons License 2020.09.24 0 0 80653

Fehér kadarka általában akkor készül amikor vörös nem tud - jellemzően amikor teljes érettség előtt kényszerülnek szüretelni (pl. rothadásnak indul a vékony héjú fajta)

Én idén megpróbáltam, szerettem volna egy fehér gyöngyözőt, de a kezdetleges technológiám miatt egy halvány rozé lett belőle ...

 

 

 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (80652)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2020.09.24 -2 0 80652

 https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147950430&t=9004540

 

Azóta voltunk még sokszor, de egyszer sem éreztem ingert, hogy újra írjak a borokról.

Ott nagyon jól esnek a kaja mellé, de másnap már nem emlékszem rájuk. Pedig poharazva mintha kostoltam volna valamelyik csucsteteluket is.

Nem emlékszem.-;)

A fehér kadarkajuk, talán a különlegessege miatt, emlekezetes maradt, de azt azóta nem sikerült kóstolni.

Nem minden évben készítik.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (80651)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2020.09.24 -2 0 80651

Nekem semmit nem mond a dunai György neve.

A Bodri borait eddig mindig élveztem, de csak etel mellé, ott az étteremben.

Akkora hatással soha nem voltak rám, hogy haza is hozzak beloluk.

Szerintem elég átlagosak, amelyek pedig talán átlagon felüliek, azokat úgy tularaztak, hogy köszönöm nem kérem.

Előzmény: loading (80650)
loading Creative Commons License 2020.09.24 0 0 80650

Itt inkább az étterem/borászat tulajdonviszonyai részre fókuszáltam a linkeléskor.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (80649)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2020.09.24 -3 0 80649

Orban kis köcsöge a WC-re is helikopterrel jár.

Az étterem egyébként kiváló, írtam már én is róla, ha Szekszárdon jártok próbáljátok ki!

Többször találkoztam már ott hadhazyval is, de általában nem helikopterrel volt, hanem a kislányával.-;)

Előzmény: loading (80648)
loading Creative Commons License 2020.09.24 0 0 80648

Egy újabb érdekesség: https://24.hu/belfold/2020/09/24/szijjarto-szekszardi-boraszat-helikopter/

A végén van a topic érintettség.

Hepci Creative Commons License 2020.09.23 0 0 80647

Köszönöm, írj majd, hogy mikor jársz Budán!

Előzmény: naivkezdo (80644)
naivkezdo Creative Commons License 2020.09.23 0 0 80646

Inkább nem jó, nekem túl elegáns, penge citromsav

..

Előzmény: naivkezdo (80645)
naivkezdo Creative Commons License 2020.09.23 0 0 80645

Nem rossz a furmint, csak nekem vékony.

Előzmény: naivkezdo (80644)
naivkezdo Creative Commons License 2020.09.23 0 0 80644

Kalandosan, de csak ma érkezett meg, szívességből elhozták.

Viszont csak 2 féle volt már, a furmint (égigérő) és az általam sztárolt vegyes (lélekvándor).

Szerintem jövő héten már lesz időm vinni.

Előzmény: Hepci (80285)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.09.21 0 0 80643

Rings - Kallstadter Steinacker Riesling Trocken 2014: a pfalz-i pince 2015-től VDP tag, úgyhogy ez a bor még klasszifikáció nélküli. A terület amúgy Erste Lage besorolású (2015-től ez is kerül a palackra). Orrban diszkrét petrollal nyit, aztán érett barack (sárga és őszi), birsalma, fűszerek (citromhéj, szegfűszeg, kakukkfű), majd némi tósztosság. Ízben a gyümölcsök mellett a fűszerek és egy erős ásványos vonal jön(krétás-kovaköves). Középhosszú ásványos lecsengés némi kesernyével. A penge savak mellett van benne egy krémes lágyság is, már-már testesnek mondható. Érettségben valszeg közel a csúcs; van benne még tartalék, de harmadnapra a gyümölcsök már fáradtabbnak hatnak (a sav, ásvány, fűszerek még erősen tartják magukat). Mindent összevetve ez egy igen szép tétel, Erste Lage-nak abszolút adja, sőt. 6+ pont, és besztbáj (~16 € volt a Krachernél).

BZoltan Creative Commons License 2020.09.21 0 0 80642

Túrtam pár érdekes dolgot: https://juhfark.hu/szolofajtak-a-somloi-borvideken/

 

Érdekes lenne hasonló adatokat nézni más borvidékekről is.

Tybald_ Creative Commons License 2020.09.20 0 0 80641

Martinus - Zánkai Olaszrizling 2017: Illata biztató, de ízben sajnos a "divatos" vékony, citromlé (de még az se, inkább valami aszkorbinsav érzet) kategória 12%-os alkohollal, az akciós 1400 ft is kidobott pénz érte. gyenge 3p 

BZoltan Creative Commons License 2020.09.20 0 0 80640

Na ja, verekedni nem olyan jó dolog. De ha jól értem a súlycsoport különbséget akkor esetünkben egy kellemes verésről lenne inkább szó :) Az pedig önmagában is egy élményt nyújtó rekreációs tevékenység. 

Előzmény: Hepci (80639)
Hepci Creative Commons License 2020.09.20 0 0 80639

Ez igaz, de a tartozás mérete nem tette lehetővé professzionális szakemberek megbízását (az akkor 2 kilónál kezdődött volna), én meg egyedül vagy csapatosan nem óhajtottam verekedni menni Palkonyára.

Előzmény: BZoltan (80638)
BZoltan Creative Commons License 2020.09.20 0 0 80638

De az ember az ugyanaz és neki is véges számú foga van.

Előzmény: Hepci (80635)
Hepci Creative Commons License 2020.09.20 0 0 80637

Rókusfalvy Pinot Noir 2018

Világos téglavörös szín, avaros illat, cseresznyés fősodor ízben - emlékeztet a 2013-as Bott Frigyes-pinóra és a 2013-as Házlerre is, amik a legjobb magyar pinot-élményeimet okozták.

A Zwack borkereskedésben 5 rugó körüli áron tolják, a Stand25-ben pedig Michelin-csillagos árszinten (1800 Ft/dl) poharazzák.

naivkezdo Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80636

hajrá:)) jó munkát!

Előzmény: Maci_P (80621)
Hepci Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80635

Roppant egyszerű: amit bedöntött, az egy másik cég (Paraszt Porta Kft.) volt.

Akkoriban nála dolgozott egy barátom és miatta nem csináltam cirkuszt.

Aztán a barátom meghalt, a cég meg közben felszívódott.

Előzmény: BZoltan (80634)
BZoltan Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80634

A komplexitással kapcsolatban én is nagyjából eddig jutottam. 

 

A Mokor pincészet pedig egy létező dolog. Miért nem szólsz a seggarcnak, hogy virítsa a lóvét?

Előzmény: Hepci (80631)
Hepci Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80633

Megírtam volna már itt, ha lenne.

Előzmény: kifli (80632)
kifli Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80632

Remélem nincs feléd tartozasom

Előzmény: Hepci (80631)
Hepci Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80631

A komplex dolog az valami olyasmi lehet, mint a seggem: 2 részből áll, van rajta szőr, és a részek között egy rés - kétségtelenül komplex képződmény.

 

*****

 

Írtam már itt a Mokos Péter nevű rendkívül gusztustalan, kicsiny termetű palkonyai faszszopóról, aki bedöntötte a cégét és adósom maradt némi lovettával.

Nem hiszitek el, mit hozott haza a párom múlt héten: egy Mokos-féle eperbort.

Komolyan megáll az eszem.

Előzmény: BZoltan (80630)
BZoltan Creative Commons License 2020.09.19 0 1 80630

Én nem tudom, hogy mit jelent a "komplex" szó egy bor esetében... ahogy az "egyensúlyt" és a "harmóniát" sem értem. Szerintem ezeket a szavakat azok szeretik használni akik olyan borokat termelnek és/vagy árulnak amiknek amúgy megfogalmazható értékeik nincsenek... Például az, hogy van illata egy bornak az megfogalmazható, megmutatható, számonkérhető. Az, hogy íze van az is. Ha egyénisége, meghatározó karaktere akkor az is. Ha egy bornak nincsenek beltartalmi értékei, nincsen illata és íze, semmilyen jól megfogható egyedisége nincsen akkor kell jönni az egyensúllyal, komplexitással meg harmóniával.

Előzmény: menut (80629)
menut Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80629

Komplex citrusos? :)

Előzmény: BZoltan (80626)
menut Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80628

Megkérdezhetné a Homoláékat, mennyi betont öntenek még a Csopak és Paloznak közti szőlőbe. Eléggé belerondit egy ideje a panorámába, letekintve a Jásdi-borteraszról...

Előzmény: Tybald_ (80624)
BZoltan Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80627

"Amikor elkezdtük, az olaszrizling még lenézett kocsmabor volt. "

 

Meg a lónak a szerszámát, azt...

 

BZoltan Creative Commons License 2020.09.19 0 0 80626

"kötelezően azt érzi legjobbnak, ami a legillatosabb, a legvastagabb. És nem a komplexitást pontozzuk."

Tiszta gáz!!! Nem értékelik a semmilyen illatú, vizes borokat... Szegénykém, majd megszakad a szívem. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!