Ja, még valami jó (miután lefikáztam a hárslevelűdet): elpasszoltam egy palack '18-as juhfarkot a teniszoktató haveromnak és azt üzeni, hogy zseniális.
Maurer Oszkár Szerémi zöld 2019: szűretlen, meg miegymás, ennek ellenére nem rossz. Érdekes. Biztos a fajta miatt, tényleg olyan zöldes ize volt, de nem rossz. Nem lesz a kedvencem, de az árát megérte (2000 körül a Zwack-nál).
Reichsgraf von Kesselstatt "RK" Riesling Trocken 2018: birtokbor a pince moseli területeiről. Hozza a kötelezőt, de nem sokkal többet: (éretlen) nektarin, zöld alma, citrom(+héj); ropogós savak, középhosszú lecsengés némi kesernyével és ásványossággal. Az Ortsweinok (Kaseler, Wiltinger) azért izgibbek, és árban kb. ugyanott vannak. 5- pont, kb. 12 € volt.
Hamarosan sorban állnak a híres magyar escortlányok, hiszen szabad lesz a hatalmas bonviván s egyben elbűvölően szellemes sármőr, megannyi erdő, föld, hotellánc, lakópark, kemping, portfóliókezelő cég, úszómedence s egyéb nemzethy vagyon végletekig kisportolt testű tulajdonosa, Vitéz Felcsúti Mészáros Lőrinc herceg, az Esterházyak egyenes ági leszármazottja.
Származását közvetlenül az Esterházy-tortából vezeti le, amiből már számosat megevett jobbnál jobb helyeken, közvetlenül azután, hogy megtanulta megkülönböztetni az Utasellátó-csokitól.
Medvebor jó cucc. A Medvetánc nagyon jó, a Grizzly nekem nem annyira, de nem rossz, a fahordós-acéltartályos fele-fele házasitás meg - nos - , hát én nem erőltetném... :)
Érdekes szürreális élmény 1 órán belül olvasni arról, hogy reális veszély a Balaton elpocsolyasodasa mert ész nélkül megy az ingatlan biznisz a parton. A hörcsög pulyka feldolgozot vett. A hörcsög, talán stromanjai (?) dörgicsei szoloket. Bandzsa Gyuri volt felesége kikötőt épít...
Elnézést, automatikusan feltételeztem, hogy van rálátásod a termésre. Persze így nehezebb a dolgod.
Van olyan, amikor magasabb sav mellett is érett ízt ad a szőlő. Pino középérésű fajta, így szerintem szeptember közepétől, ha van módod kóstolni és jó érett ízű a savkészlete, akkor leszedheted függetlenül az analitikától. Nyilván az általad elvárt cukortartalom legyen meg.
Legyél kemény :) csinálj édes pinót mint a gróf Buttler (Herczeg Ági időszak) egykoron a G-pont@grófbuttler.húúú :) Bár ha jól emlékszem az kadarka volt.
Sajnos idén a pinot elég furcsa paraméterekkel rendelkezik jelenleg, nem biztos, hogy normalizálódik. Félek, hogy 24MMre felmegy a cukor, mire a sav olyan szintre kerül, hogy iható bor legyen belőle. A tavalyi Néró palackokat majd megszámolom, az idei már erjed, de még nem tudom, milyen lesz a végeredmény.
Így vittem ki februárban Új Zélandra (+ hoztam issza) borokat bőröndben és egyetlen palacknak sem lett baja.
Régebben Mexikóból visszafele jövet 1 palack mezcalon kívül minden bor összetört, pedig az ajánlás szerint törölközőbe csavartam.
Most biztosra mentem. A Rippontól jött most pár palack rizling (2 hónap alatt Anglián keresztül) kartonban + valami szúrós gyapotbugyiba csavarták, az is hibátlan volt, de szerintem kicsiben az én módszerem biztosabb. Ha lesz egy kis időm, előtúrom a képeket ...
Különösen az tetszik benne, hogy a Gábor (aki látogatója eme topiknak is) beáll amögé a kézműves definíció mellé amit én jópár éve fogalmaztam meg:
„Azt a bort nevezzük kézművesnek, amelynek születése során a költséghatékonyság, a mennyiség, a gyorsaság vagy az elvárt ízkép érdekében a termelő semmit nem áldoz fel a bor egyediségéből, beltartalmi értékéből, tisztaságából és a borvidék élhetőségéből.”
Azóta is tartom magam ahhoz, hogy ezen két négyes bizony meghatározó.
Ez egyébként biztosan száz pontos megoldás! :) Zseniális. Üzemszerű bor postázásra mondjuk nem túl egyszerű és nem túl környezetbarát megoldás... de ha ritka tételt vagy nagyon féltett, pótolhatatlan palackot kell postáznom akkor ezentúl ezt a megoldást fogom alkalmazni! Köszi a tippet.
Én láttam némi szórást a palackok között (3 féle érlelésűt és 3 féle zárásút kaptam vegyesen), de a gyengébbnek tűnő verziót már sikerült elpusztítani és sajnos a kiválóak is fogytán vannak.
A néró sillerje egyébként még jobban tetszett, de az is kifogyott.