Ha csak le vannak rongyolódva az ollóid, elküldheted őket javításra/alkatrészcserére/élezésre/beállításra is, csak lehetőleg mostanában, amikor alig van még dolgom.
Igen, elfelejtettem :) Az egyik komoly életstratégiai eszközöm ez. Ha valahogy mégis jó lenne az időpont akkor én szívesen segítek neked.
Amúgy nyilván egy ilyen natúrboros rendezvényen mindig vannak extrém borok. Én minden évben igyekszem megkóstolni a kínálatot és valóban vannak olyan borok amiket írtál. De a többség szerintem nem ilyen. Nekem például soha még nem mondta senki egy boromra sem, hogy oxidált vagy ecetes lenne :)
Idén egyébként különösen erős lesz a felhozatal. Számomra az egyik legkomolyabb elismerés és legpozitívabb visszajelzés, hogy erre a bulira meghívnak.
Az a baj, hogy alapvetően jól vagyok tartva felszopásügyileg, így legkomolyabban mondom, hogy aránylag kevés hozzáadott értéket látok az újabb felszopásban :)
Viszont így a szüret végével konstatáltam, hogy bizony a vágóeszköz parkunk némi frissítést érdemelne.
Ennyi képből nem egyszerű kitalálni. A levél formája alapján tényleg lehet direkttermő. A szőlő topic talán jobb lenne: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9100475 De ennyi képpel ott se mész sokra. Kellene tavaszi hajtáscsúcs kép, zöld levélkép (kiterített, hogy látszódjanak a főbb jellemzők), fonák. Az érési idő, a bogyó és fürtméret (átlagos), a hús állaga, még a mag is sokat segíthet.
Segítséget szeretnék kérni. Keresztapámnak van pár tőke szőlője, amit nem tud beazonosítani. Szőlész, borász ismerőse nincs, így ha itt van valaki, aki a képek alapján tudna segíteni, azt megköszönném. Autodidakta módon, a maga örömére készít bort, és ezt szeretné házasítani vásárolt merlot-val. Én valami direkt termőre tippelek, de ez csak tipp.
Csak egy fél gondolat a két 100-as kiadványhoz. A minap megvettem mindkettőt, mert épp volt egy marék apró a zsebemben, meg hogy érdekes lesz fellapozni, ha épp olyan bort bontok, ami szerepel valamelyik listán - szamárvezető, hogy mit is kellene megtalálnom az adott palackban. :/
A feketét tavaly vettem először, már akkor is feltűnt, hogy mennyire Tokaj orrnehéz a kiadvány. Nos, az idei 100-as eloszlás úgy néz ki, hogy Tokaj 43, mindenki más 57. Aztán van benne egy kvázi különdíj, ami a teszten legsikeresebben szerepelt pincészet díja - ez nem más, mint a Varga Pincészet.
A konkurens kiadványba még nem volt érkezésem belelapozni, de ezek után kicsit félve fogom kinyitni. Azt láttam a címlapon, hogy van benne Eger melléklet. Én egy szépasszonyvölgyi medina válogatást várok.
(azt hiszem teljesen jogosan ötlött fel bennem a kérdés, hogy mifaszért nem vettem inkább ebből a pénzből mondjuk egy palack Tornai Juhfarkot a lidl-ben. :) )
Létezik olyan konstrukció, hogy tudok. De szopol te olyan jól? Amúgy van neked olyanod amire nekem szokott szükségem lenni :) Benne vagyok a bizniszben.