Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2019.09.21 0 0 70199

Persze, hogy kettős mérce - BZoli a 2 lábon járó kettős mérce.

De ezzel mindannyian így vagyunk kisebb-nagyobb mértékben...

Előzmény: bajnár (70193)
Hepci Creative Commons License 2019.09.21 0 0 70198

(Garger-Wachter pince)

Előzmény: Törölt nick (70192)
Bohghi Creative Commons License 2019.09.21 0 2 70197

"némi szoloszar"

 

... ezt kifejthetnéd bővebben is!  DDDD

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (70195)
Bohghi Creative Commons License 2019.09.21 0 2 70196

Először az éhség, utána a kalbász zavarta meg az ítélőképességedet. DD

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (70195)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.09.21 -4 0 70195

Szeged borter.

 

Nem volt kedvem jegyzetelni ezért csak nagyvonalakban távirati stílusban.

 

Echo pince Tihany Dörgicse.

 

Irsai Olivér: finom irsais muskotály illat, de az anyag vekony és üres, felejtős.

Juhfark: kicsit többet mutat, de ez is vékony, ugyanaz pepitaban.

Szürkebarát feledes: ez viszont nagyon finom. Van sava, szerkezete és ive a kortynak Ez sem egy izmos darab, nagy mélységeket nem kell keresni benne, de ez végre izlet. Ebből.ittam meg egy decit mert a kolbász és a hekk mellé fogyasztva meg jobban muzsikált. Ajánlom.

 

Imre pince kéknyelű száraz: jó savak vannak de illata íze nem sok, nem nyújtott sokat.

 

 

Tokaj 7 szőlő rajnai bio: egy kicsit tulhutve kaptuk, de nem baj megsetaltattuk a csodálatos dóm téren a kellemes őszi napsütésben, kapott egy kis jazz-t is és szépen kibontakozott. Tipikus rajnai (mintha tudnám milyen az, megesett kostoltam meg ahhoz) van rajta míg számlázni, az illat melyről jövő asvanyos és halványan virágos de nagyon vonzó.

Az ízben is többretu a korty vonalvezetese mentén, virágok halványan, némi szoloszar, a savak magasan búcsúznak a korty hosszú. Finom volt, szívesen kostolnam holnap is (azaz ma) de nem fogom, sokan állnak sorban, hogy pohárba kerülhessenek.-;)

 

Koroka pince, száraz és feledés szürkebarát: mindkettő nagyon finom volt, jó savakkal és elégedettség érzéssel a fogyasztásukat közben, után. A feledés kerekebb volt és mélyebb, ezt minden kóstolt szürkebarátnal elmondható volt.

 

Buttner száraz szürkebarát: Ezt is melengetni kellett egy kicsit de meghálálta. Itt is a savak voltak nagyon finomak és volt szerkezete a bornak. Lelkesedtem érte.

 

Gregorián pince, a szent gyorgy hegy túloldalán (a szaszihoz képest):

Szürkebarát száraz és édes.

A száraz, finom savak és szerkezet, ez a badacsonyi boroknak elég jellemzője szerencsére, itt némi alkoholedesseg is felfedezhető, ebben az aranyban nem bántó.

Az édes. Na ez volt a nap legjobbja bár a másik kettő, koroka és buttner szurkebaratok is hagyott hajraztak.

Mely és komplex, a korty mintha beleharapnal, sűrű és telt, mézes virágos, uberfasza.

Vissza is mentem, hogy agyondicserjem és akkor az Úr nagy lendülettel elmagyarázta, hogy miért ilyen különleges, hogy készül. Mustelvetel, meg hűtés meg még még, kb 5 percben, de én megkértem, hogy ha holnap visszajövök mondja már el újra mert iszom szavait, de már nem értem. Mármint hiába az erőfeszítés már nem tudom lekövetni.

Nem ertem miért nem.-;)

 

És akkor itt abba is lehetett volna fejezni, de vitt a vérem vágyam és megnéztük meg ezeket monteseket.

 

Montes Sauvignon Blanc (nem tudom melyik a sok közül de asszem ki sem volt írva)

700 volt egy deci 6000 körül egy palack meg ez BT stand volt asszem, ha nem ertettem félre a holgyet, lehet, hogy igen, szóval van tippem, hogy melyik.

Finom volt. Mely és komplex, gyumolcsok is voltak és rendben volt.

Erre is igaz, hogy kostolnam újra, de nem fogom és megvenni meg sajnos megint nem.

Mert egy kicsit soknak érzem érte a 6-7 K papírt különösen, hogy abból kijön 2 palack villa Maria organic alap és az aztán odaporkolt elmenyfaktorban nekem a nyáron. Nem győztem inni.-;)

 

Első felvonás kb ennyi.

Imádtam az őszi napfényben kostolni a borokat a téren ahol most jártam először.

bajnár Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70194

Ja, a laposabencét már megint kihagytad.

Előzmény: BZoltan (70190)
bajnár Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70193

Miért is? A korábban tapasztaltak miatt gondolom azt rólad, amit. Továbbá, te mondtad, hogy úriember, miképpen disztingvál (lófasz pl. tuti nem hagyja el az ajkait). Hol a hiba? Azért segítek én is, ha már szarrágunk: empirikus rövid i-vel, gentleman a-val, miután egyesszám, az empirikus mellett a tapasztalat szót használni felesleges és értelmetlen szóismétlés, de mégis te szeretnél kioktatni, lekultúrdominálni. Kettős mérce???

 

Tök mindegy, mit gondolsz, nekem előtanulmánynak eleddig elég voltál ahhoz, hogy ne támadjon bennem semminemű érzés a teljes, kiterjesztett, 3D-s valód megismerésére.

 

Nos, akkor keress vissza, mondtál-e az eufemisztikus "nem szerencsés" jelzőnél erősebbet az inkriminált állításra. Nem fogsz ilyet találni. Most, hogy végre némi unszolásra (mondjuk 20-20 hozzászólásnyi oda-vissza szájtépés után) kibökted, hogy "kurvára nem értesz egyet vele" (nadekérlek, kezdesz kivetkőzni úriemberi mivoltodból), valóban lehetne továbblépni, érdemben beszélgetni egyéb aspektusról, talajról, bor karakteréről, stb, mindenesetre az nem túl jó ómen, hogy idáig tartott eljutni á-ból b-ig, miközben nem személyeskedőként szurkapiszkával teletűzdelve (kompromisszumképtelen, boldogsághormon, toljad, ami a csövön kifér) végig rajtam kéred ugyanezt számon. Kettős mérce???

Előzmény: BZoltan (70190)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70192

KéK 2015 kékfrankos, Vaskeresztes - jó cucc, igazi szárító kf, de nem kellemetlenül. Illatok is vannak. Tetszik, jó áron van.

Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70191

[Shiraz hogy röhöghet, ha tengernyi teendője közepette bekukkant ide... többet elemzitek azt a szerencsétlen mondatot, mint falusi tsz-elnökök a Lenin-összest anno...].

Pedig Naivkezdő simán tökön ragadta a mondat lényeget, amikor faszságnak vélelmezte a tartalmat...

BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 -1 0 70190

Rossz értelemben használsz két idegen szót (empírikus, gentlemen) és én vagyok a gyökér, hogy erre felhívom a becses figyelmet. De te rommá fikázhatsz engem és a shirazt azért mert te meg abban nem értesz egyet velünk, hogy mi hogyan használjuk a terroir kifejezést.  Kettős mérce?

 

"Bőven elég olvasni is, hogy tudjak képet alkotni rólad."

 

A lónak a méteres, kékeres, szerszámát, azt...

"Biztosan a neten habzó szájjal fröcsögő nagyik is tökre szeretik az onokáikat és finomakat főznek nekik, takaros a portájuk"

 

Aha... pontosan erről van szó. Nagy hiba az online kommentekkel azonosítani egy embert.

"Mindeközben igyekszel a feketét kifehéríteni."

Megintcsak a lónak a szerszámára hivatkoznék... leírtam neked, többször, hogy szó sincs arról, hogy én shiraz véleményét fehéríteném. Konkrétan leírtam neked - de szarsz bele abba, hogy mit írok - hogy kurvára nem értek egyet azzal a mondattal. De te  ezt nem akarod elfogadni, mert akkor dugába dőlne az előítéleted.

"egyrészt-másrészt választ szülsz, "

 

Nem írtam egyrészt-másrészt. Kérlek, amennyiben egy mód van rá úgy maradjunk a valóság területén.

Én egyenesen leírtam, hogy én nem értek egyet azzal az állítással és leírtam, hogy én ugyanazt a gondolatot hogyan fogalmaznám meg, szerintem kompromisszumképesebben.

"maradnak az unalmas önismétléseink."

Azonnal túllépünk ezen amint értő jószándékkal kezded el olvasni azt amit írok és elengeded a személyeskedés kényszerét. Elhiszem, hogy némi boldogsághormont szabadít fel az, hogy jól megmondod a frankót, de semmi értelme. Csak a hangulatot rontod és közben nem lépünk egy fikarcnyit sem előre.


Szóval, hogy egyértelmű legyen:

Nem, én nem értek egyet shiraz azon mondatával és legkevésbé sem próbálom őt kimagyarázni semmiből.

 


Én annyit mondok, hogy érteni vélem shiraz gondolatát azon inkriminált mondat mögött és én ugyanazt a gondolatot máshogy, ennél árnyaltabban és konszenzus-készebb formában fogalmaztam meg.

Ha ez megvan akkor haladjunk. Ha nincs akkor még futhatsz pár személyeskedő kört. Ha neked ez kell a boldog péntek estéhez akkor parancsolj... gyere, toljad ami a csövön kifér.

Előzmény: bajnár (70189)
bajnár Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70189

Szóval mi is az én laposabencés véleményem?

 

Ahhoz azért az is szükségeltetik, hogy a csűrős-csavarós, mellébeszélős-terelős, kettős mércés, kioktatós, felkérdezős, fellengzős, nemúgyértettemes, énnemdeteigenes, stb. stílusodat ne rángasd rendre elő, szóval kettőn áll a vásár. 

 

És tessék: már meg is érkezett a kioktatós, szmájlizós, fellengzős éned. Majd az empirikust meg a tapasztalatot sikerül egy mondatban egyszerre használnod...

Bőven elég olvasni is, hogy tudjak képet alkotni rólad. Biztosan a neten habzó szájjal fröcsögő nagyik is tökre szeretik az onokáikat és finomakat főznek nekik, takaros a portájuk, attól még a véleményük ugyanaz marad, ami.

 

Neked persze, hogy sikerül, lásd fentebbi felsorolás első két elemét, éppen ezért meddő ez a vita. Azt írtad nemrég, hogy ha te meg az elvbarátod valamiről azt állítaná, hogy sárga, akkor én juszt is ellentmondanék. Mindeközben igyekszel a feketét kifehéríteni. Egyenesebb lett volna kibökni kerekperec, hogy az állítás hamis vagy sem, ehelyett nesze semmi, fogd meg jól, egyrészt-másrészt választ szülsz, így viszont óhatatlan leragadunk ennél a pontnál és az áhított konstruktív, jó hangulatú beszélgetésnek fuccs, maradnak az unalmas önismétléseink.

Előzmény: BZoltan (70188)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70188

"képes vagyok elvonatkoztatni"

 

Örömmel venném, ha ezen képességedet kicsit többet használnád. Lényegesen hangulatosabb lenne ez a topik.

 

Az idegen szótól nem leszel dzsentlemenes... az sem dzsentlemenes, ha azt mondom, hogy Equus caballus phallos a rectumodba.

Amúgy meg empírikusan neked semmid nem lehet velem kapcsolatban, mert még látni sem láttuk egymást élőben. Hamár idegenszó :D Empírikusan neked ezen fórumon olvasottakkal kapcsolatban vannak tapasztalataid. Egy ember pedig, akármilyen furcsa lényegesen több mint akárhány hozzászólás egy online fórumon. Már kértelek többször, de módszeresen le szoktad szarni a kérésemet, hogy ne próbálj személyiségképet rajzolni rólam a hozzászólásaim alapján. Én sem teszem ezt és mint leírtam bármennyire is ösztönösen ezt tenné az ember, rendszerint fals az a kép amit ilyenkor alkotsz. 

 

 

"csak egyféleképpen lehet értelmezni, "

 

Nekem sikerült máshogy értelmezni mint neked. Minden érdek nélkül. Neked szíved joga  úgy értelmezni a shiraz mondatát ahogy akarod. Én jóhiszemű ember vagyok és ha egy mód van rá akkor nem feltételezek rossz indulatot senkiről.

 

Szerintem pedig semmi szerencsenmosdatás nincs abban amit írtam. Leírtam, hogy én értem amit a shiraz gondol és annyira nem próbálom mentegetni, vagy mosdatni, hogy konkrétan azt is leírtam, hogy én nem így fogalmaznék. Sőt azt is leírtam, hogy én ezt hogyan szoktam mondani és azt is, hogy miért.

 

Ezek után nem értem, hogy mi a rosseb a bajod neked velem.

Előzmény: bajnár (70186)
Bohghi Creative Commons License 2019.09.20 -1 2 70187

Felszívódnak a gombákba! Az elpusztult gombákat megeszik a bacillusok!! A bacillusokat a bacteriofágok!!!

Ők lesznek a Föld urai.

Előzmény: fantasista (70179)
bajnár Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70186

Ácsi, mi is az én véleményem, hogy bárkivel bármiben azonosítanál? Emlékeim szerint ez szóba se került.

 

Egy percig nem tagadnám, hogy van némi empirikus prekoncepcióim (ez így elég gentlemanes?) a személyed irányába, de ettől képes vagyok elvonatkoztatni, már amennyiben a tárgynál maradunk.

 

Azt a mondatot márpedig a nyelvtan és a logika szabályai szerint csak egyféleképpen lehet értelmezni, éppen ezért tartom szerecsenmosdatásnak, amit csinálsz. Klassz a papos, hívős párhuzam, csak itt és most nem hitbéli, hanem egzakt, tényszerű dolgokról beszélünk, illetve ez még mindig a ki mondja és nem a mit mond vetület, azaz nem az empatikus készségeden, hanem a véleményeden, tudásodon van a hangsúly.

 

Értékrendről, szenvedélyről beszélsz, amitől majdnem meg is hatódtam, de sajnos nagyon nehéz elhessegetni a gondolatot, lemosni a gyanú árnyékát adott konstellációban, hogy inkább az érdek lesz a kulcsszó és tudatos a csúsztatás.

Előzmény: BZoltan (70174)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70185

Köszönöm ezt a hozzászólásodat. Pontosan erről van szó.

 

Ezért szoktam azt mondani, hogy a termőhelyi jelleg sokkal inkább a talajban élő mikrobiológiai közegről mint a kőzetekről szólnak.

 

Aki szokott gombászni az tudja, hogy egy frankó vargányás terültet már az tönkre tud tenni, ha attól többszáz méterre tarra vágnak egy részt az erdőben. Mert megváltozik a helyi mikroklíma és ezzel tönkremegy a vargányának ideális környezet.

Előzmény: Daeril (70183)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70184

Inkább azt mondom, hogy online az emberek hajlamosak fantáziával kiegészíteni a hiányzó részeket.

 

Én a Zoliról semmit nem processzáltam. Tudatosan odafigyelek arra, hogy az online dolgokat ne projektáljam ki.

 

"Veled meg nem tudom, mi van, újabban nagyon barátságos vagy velem."

 

Ez kölcsönös.... de had ne idézzem Mr Wolf vonatkozó örök-érvényűjét.

Előzmény: Hepci (70182)
Daeril Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70183

Az élő talaj egy csodálatosan komplex szerkezet, amelyben baktériumok, talajgomba fonalak, mikroszkopikus élőlények milliárdja vannak. Ennek a komplex szerkezetnek az alkotóit a posztvilágháborús mezőgazdasági módszerek számtalan formában tudják károsítani:

- talajműveléssel szétszaggatják a gombafonalak szerkezetét és a talaj aggregátumait

- műtrágyákkal, nehézfémekkel, gyomirtókkal, és növényvédő szerekkel megmérgezik a mikrofauna tagjait

- talajtömörödéssel létrehoznak egy levegőtől elzárt réteget a talajban, amelyben a mikrofauna megfullad

A szisztematikus, felszívódó gombaölőszerek szétterjednek a növényben és a gyökérszimbiózisban található talajgombákat is elpusztítják, továbbá a talajra cseppenve (azaz mindig) közvetlen is gombaölő hatásúak. 

Miért érdekes ez számunkra? A talajlakó gombák felelősek például a talaj aggregátumainak kialakításáért és összetartásáért. Aggregátumok nélkül a talaj levegőtlen, és letömörödött lesz, az esővíz lefolyik a felszínéről, azt a talaj képtelen lesz felvenni. Ha mégis elázna cuppogós iszaptengerré válik. Továbbá a mikrofauna tagjai bonyolult szimbiotikus kapcsolatban élnek termesztett növényeinkkel - a növények a gyökereiken kiválasztott cukrokkal "lekenyerezik" a mikrofauna tagjait, akik cserébe vizet és talajra jellemző makro és mikrotápanyagokat adnak a növénynek. Tudjuk például egyes talajlakó gombákról, hogy igen potens szerves savakat tudnak kiválasztani, amellyel a talajt alkotó kőzetekből vesznek fel tápanyagokat és elcserélik a növényekkel. Tömörödési réteg alatt lévő levegőtlen rétegben többnyire csak patogén, növényeinkre káros kórokozó organizmusok tudnak megélni, nekem van egy sejtésem hogy a komplex törzselhalásos járványnak is vannak összefüggései az egyre nagyobb és erősebb talajművelő gépek terjedésével, amelyekkel gyorsabban tudunk totális talajtömörödést előállítani.

Bor szempontjából az összefüggés nyilvánvaló, az elő egészséges talajban a mikro és makro tápanyagok áramlása a tőkék felé lehet intenzívebb így az ilyen helyekről készülő bor lehet egyedibb, termőhelyet jobban kifejező, ha megfelelő a borkészítés . Természetesen lerontott romtalajokból is lehet felismerhető karakterisztikájú borokat készíteni a biológia teljes megkerülésével, és a megoldás erre a talajvizek kémiailag oldott ásványi anyag tartalma. Mivel a szőlő igen mélyről is képes felszívni talajvizet, képes lehet hozzájutni a terület szélesebb ásványi körzetére jellemző talajvízhez. Vannak nagyon egyedi összetételű vízzel rendelkező borvidékeink pl. a Somló, vagy a karsztos vizek dolomitról.

Előzmény: fantasista (70179)
Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70182

Úgy érted, hogy onlány is gyorsan ki tud rajzolódni az emberben néhány apró részletből egy faszfej képe? :D

Bajnárral már valószínűleg processzáltátok magatokban a még hiányzó információmorzsákat a másikról...

 

Én rendkívül rossz emberismerő vagyok élőben is. Ha nincs idő alaposan-lassan feltérképezni a másikat, pl. szerelmes leszek, teljesen el vagyok veszve. Volt már, hogy komplett elmebetegbe szerettem bele...

 

Veled meg nem tudom, mi van, újabban nagyon barátságos vagy velem. Utoljára valami orbitális faszságot tán egy éve feltételeztél rólam.

Előzmény: BZoltan (70180)
Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70181

Hümm, hát tapossák szegény talajt a szisztemikus szerek kijuttatásakor (is).

Előzmény: fantasista (70179)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70180

Ismét csak hangsúlyoznám, hogy mi a Zolival nem ismerjük egymást ameddig a shirazzal pedig szerintem úgy egy 15 éve igen :)

 

Nem tudom, te hogyan vagy vele, de én egyrészt teljesen elengedtem azon kamaszkori ambíciómat, hogy minden ismerősöm tökéletes legyen, másrészt mivel cirka 25 éve használok online fórumokat nem tekintem ismeretségnek azt akivel még futólag sem találkoztam élőben. Amióta az Ikeának is van beszélgetős robotja :D azóta ez fokozottan igaz.

 

Amúgy szakmailag (informatika és online community engineering) az itt a poén, hogy az ember az elmúlt soktízezer év alatt arra kondicionálódott, hogy gyorsan képet tudjon alkotni egy másik emberről, hogy mennyire megbízható, mennyire jó vadászpartner, mennyire potens szaporodási szempontból, mennyire kemény ellenfél ha harcra kerül a sor. A Homo Sapiens erre gyúr vagy 50-60 ezer éve. Ennek a képalkotásnak a személyes, szemtől-szembe való találkozás az alapja. Arckifejezés, hanghordozás, metakommunikáció. Sokak szerintem ezek fontosabbak is mint a szavak amik elhangzanak. Namost az embernek a késztetés, hogy képet alkosson az online közösségben is ugyanilyen erős. De valódi információk nélkül a hiányzó részeket az elme kiegészíti. Vagyis mindenképpen megpróbálunk egy személyiségrajzot alkotni, akár tudat alatt is, még akkor is ha nem látjuk nem szagoljuk, nem érintjük a másik embert.

Ez egy nagyon gyakori csapda. Az online bűnözők is pont ezt használják ki, de nagyon sok online konfliktusnak is ez az alapja.

 

Előzmény: Hepci (70178)
fantasista Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70179

Az egy érdekes kérdés számomra, hogy például a felszívódó, szisztematikus gombaölő szerek használata miként fejti ki hatását a talaj szerkezetére?

Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70178

A világ bazi stabil, attól se omlana össze, ha pár év múlva annyira kedvelnétek 1mást Shirazzal, mint most Bajnárral. :D

Előzmény: BZoltan (70176)
Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70177

A rajnai is jó, de markánsan különbözik a fejemben élő (külföldi) rajnai ideáltól, meg a nekem eddig leginkább tetsző honi, Balaton-környéki variánsoktól (pl. Gilvesy Tarányi, Tolnay) is.

Előzmény: loading (70175)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70176

Szerintem a napnál is világosabb volt eddig is, hogy a nyers boros témában nekem egy eléggé sarkos és határozott véleményem van.

 

Lám-lám, nem omlik össze a világ, hogy nekem és a shiraznak ebben a kérdésben eltérő a véleményünk.

Előzmény: Hepci (70173)
loading Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70175

Nekem az ízlett a legjobban eddig. Aztán lehet neked mégsem.

Előzmény: Hepci (70173)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70174

Az, hogy a témában a véleményed megegyezik a Laposáéval szerintem nem személyeskedés. Ha jól emlékszem akkor én nem írtam semmit a Bence személyiségéről. Ismerem, köszönő és beszélő viszonyban vagyunk. Nyilván más a stílusunk és vélhetőleg az értékrendjeink sem azonosak. De soha nem konfrontálódtunk nyilvánosan. Egyszer vitatkoztunk ilyen témában privátban. De azt is udvariasan zártuk le. Az öreg Laposát amúgy én kimondottan kedvelem és a régebbi borait is kedveltem.

 

Arra hogy a kettőnk közötti diskurzus miért nem működik nekem nincsen magyarázatom. Hacsak az nem magyarázat, hogy neked eléggé lesújtó véleményed van rólam és ez megakadályoz téged abban, hogy indulattól mentesen, objektív szemmel olvassad a véleményemet.

 

"Ha elvonatkoztatnál ettől, akár meg is érthetnéd..."


Folyamatosan beleesel abba a hibába, hogy jobban akarod nálam tudni, hogy én mit és miért gondolok.

 

Nem, egyáltalán nem igaz, hogy azért nem tartom kurva gázosnak azt a bizonyos mondatot mert a shiraz írta. Leszarom, hogy a shiraz írta. Már mondtam, de lapozz vissza. Nem az az arc vagyok aki lojalitásból direkt egyetértenék valakivel. Azért nem tartom kurva gázosnak mert én érteni vélem, hogy mit jelent. Te pedig más jelentést tulajdonítasz annak a mondatnak. Ennyi.


Az meg, hogy "ha más mondaná akkor én biztosan azt mondanám, hogy" egy vitában nem alkalmazható spekuláció. Majd ha ők mondanak valamit akkor majd én arra reagálok... vagy nem. De feltételezett helyzetekre feltételezett reakciót nem szokás érvként használni.

 

 

Azon meg had ne csodálkozzak már, hogy egy alapvetően organikus, biodinamikus borokkal dolgozó terroir központú borkereskedés vezetője komolyan gondolja, hogy a terroárt legfaszábban bemutatni organikus, biodinamikus borokkal lehet... sőt tőlem akár lehet szent meggyőződése is, hogy csak így lehet. Had ne szóljak már le egy katolikus papot azért mert szerinte mindenki elkárhozik aki nem hisz Jézus Krisztusban. Akkor is ha én speciel nem így gondolom... sőt akár tarthatom ezt ordas nagy baromságnak. De egy elhivatott, az adott ügyben vállaltan elfogult embernek ezt had ne hánytorgassam már.


Olyan ez mint amikor egyszer valaki durcásan a szememre vetette, hogy akkor szerintem minden más borvidék szarabb mint a Somló. Aztán csodálkozott amikor azt mondtam, hogy igen baszki a falábam, bizony azt hiszem... és kurva nagy gáz lenne, ha somlói termelőként nem hinnék abban, hogy a legfaszább helyen dolgozunk.

De most komolyan, mi a rossebet vársz? Egy organikus borokkal kereskedő cég vezetője szerinted ne legyen szenvedélyes híve annak az értékrendnek amire a cége alapszik? WTF? De most komolyan.

Előzmény: bajnár (70150)
Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 1 70173

Ha Shiraz tovább menetel a natúrboros irányba, kevésbé fog egyezni a véleményetek.

Én most ismerkedem Szabó Zoli boraival, miután elhatároztam, hogy megkóstolom az itt lévő és azonosítható arcok produktumát.

Annyira nem jöttek be a fehérei, mint reméltem, de a rajnai és a cirfandli is rendben van az áráért. Chardonnay-t veszek majd legközelebb, Loading szerint az a legjobb.

Előzmény: BZoltan (70171)
Bohghi Creative Commons License 2019.09.20 0 2 70172

Nahát. Én alig ismerlek, de ez a háesz rávilágít arra, hogy seggfey biztosan nem vagy!

Vídám bazaltömlést Teneked! ))

Előzmény: BZoltan (70171)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70171

Kevés dolgot becsülök olyan nagyra mint azt a képességet és készséget, hogy valaki kifogástalan és választékos stílusban küldjön el valakit a náthás picsába :) De komolyan. Szerintem egy szint fölött már elvárás, hogy úriemberként osszuk egymást.

 

Az pedig igaz, hogy mivel ismerem shiraz ide vonatkozó - fél mondatnál bővebb - álláspontját így én érteni vélem azt a mondatot amit írt... és igen, azzal együtt, hogy alapvetően egy akolból vagyunk a shirazzal ami a terroir központú organikus szemléletet jelenti még így is van egy tucat téma amiben nem egyezik a véleményünk. Tudom, sokak számára döbbenetes és hihetetlen, hogy még a közös értékrendünk ellenére is bizony tudunk vitázni és tudunk tisztelettel egyet nem érteni sok-sok dologban. Itt a topikban is volt erre az elmúlt majd húsz év során bőségesen példa.

 

Én amúgy nem rühellem a Zolit. Már sokszor leírtam... leírom mégegyszer. Én nem ismerem őt, soha nem találkozam vele, soha nem váltottam vele élőben egy szót sem. Gőzöm sincs, hogy valójában ő kicsoda. Az írásait olvastam sok helyen és például olaszrizling témában egy az egyben lecseréltem a saját alapvetően téves álláspontomat az ő álláspontjára, mert egyszerűen igaza van. Tudom, hogy egy okos, értelmes és tisztességes arc. A boraihoz nem volt szerencsém, bár érdekelne. Ajánlottam már neki karton cserét, de ha jól emlékszem épp ki volt fogyva. De még így is amikor évente pár alkalommal ismerősök kérdeznek engem - mintha én többet tudnék bárkinél a témában - a pécsi borvidékről és az ottani borokról akkor mindig mondom, hogy nézzék meg a hosszúhetényi Szabó Zoli borait.

Bármilyen furcsa, nekem az egyáltalán nem számít, hogy velem itt ilyen stílusban beszél és hogy nem értünk egyett egy sor kérdésben. Betudom annak, hogy temperamentumos srác aki valamiért következetesen rosszul értelmezi azt amit mondok és becsípődött nála, hogy én egy seggfej vagyok. De ez nem baj... sokan tartanak engem okkal vagy anélkül seggfejnek :) 


Előzmény: Hepci (70157)
Bohghi Creative Commons License 2019.09.20 0 3 70170

A kor szava: "Lávakövön inni, lávakövön enni. Csak így érdemes."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!