Keresés

Részletes keresés

sunnysun222 Creative Commons License 16 órája 0 0 25306

Boszi drága, a házasságkötő terem helyén, a Nádor utcai sarkon... A most épülő csodálatos Vértanúk terénél...

Csalóka hely ám. A sütiző rész egy Szamoshoz képest elképzelhetetlenül részben önkiszolgáló, türelmetlen külföldi turisták gyorsan bekaphatják, de a félemeleten, illetve jó időben a teraszon pincéres kiszolgálás van. A menű fogások egyszerűen irtó csábítóak, csak sietni kell. Mi későn reggeliző ráérősek vagyunk, nekünk ne mmegy a 12 és fél 1 körüli ebéd...:)

 

A Szabadságra mi is kiíáncsiak vagyunk. én még legszivesebben pénteken visszamennék a többit kipróbálni, de jövő héten is lesz remélem nekünk konveniáló menetrend és akkor biztosan. És ha jövő héten visszajön a jó idő, akkor feltétlenül, mert a terasz egyszerűen varázslatos... A hatalmas lombok között (no József Nádor tér...) átszűrődő fél napsütés, a kellemes kis székek, a némán suhanó zöld rendszámos autók... Szóval siessetek!

Előzmény: Boszorka (25304)
sunnysun222 Creative Commons License 16 órája 0 0 25305

Hát ez az... köszönő viszonyban sem volt a palacsinta néven ismert izével. És ráadásnak a tetején az a sok szines brrrr-édes szörnyűség, meg még csoki máz... Hihetetlen. De a többi azért isteni...:)

Előzmény: Hepci (25303)
Boszorka Creative Commons License 16 órája 0 0 25304

Ez nagyon jól hangzik, köszönöm az ötletet. Hamarosan kipróbáljuk!

De Szamost a Kossuth Lajos téren nem találok, illetve a google se talál. A tér elég nagy, melyik sarkán van ez a hely? A Szabadság bistrot azt megtalltam. Csak remélni tudom, hogy nem romlik el mire oda érünk.

Előzmény: sunnysun222 (25302)
Hepci Creative Commons License 17 órája 0 0 25303

Az a rakott palacsinta nem inkább valamiféle átfazonírozott somlói diófagylalttal?

Piskótát látok a képen az építményben...

Előzmény: sunnysun222 (25302)
sunnysun222 Creative Commons License 18 órája 0 0 25302

Drága Boszi, tegnap Rád gondoltam. Itt PEsten... Szerintem egy "normális" helyen...:)

   

Az úgy történt, hogy valami ebédmenűs kalandba akartunk belevágni a "Belvárosban". Két jelöltünk volt: a Szamos a kossuth tér sarkán és az újra nyitott Szabadság bisztró , Ady egykori kedvenc kávéháza helyén a Batthány örökmécsesnél.. Remegett kicsit a térdünk, mit lehet kapni ebédidőben, ócccó menűben??? Kevés, de annál rosszabb tapasztalatink voltak ilyen ügyekben...

  A Szamos hamar kilövődött, mert "későn" érkeztünk, az egyébként nagyon jól hangzó menű fogások "korlátozott mennyiségben" kaphatók csak, naná, hogy nekünk már nem jutott semmi. Semmi gond, sarkon fordulás és irány tovább. A másik helyen semmi gond, menű 15,30-ig,ebbe simán belefértünk, kellemes asztalkánál a teraszon heylet kapunk..

   Első meglepetés a leves. Úgy tálalják, ahogy "kell". Nagykarimájú, elegáns tányérben bekészítve a "betét" és a kedves pincérlány az orrunk előtt csurgatja rá a levet a szép kis csuporból.  Provence-i halleves fekete kagylócskával, illetve sajtleves jalapeno poppers (?) és tortilla lapocskával. Döbbenet. Isteni... Az Év leves élményei a nyári kéthelyi fantasztikus sárgarépa leves mellett a z ostrák csodabor kombinát bisztrójában....  Folytatásként picit elszúrtuk, mert mindketten a a ricottás-parajos, raclette sajttal tetézett canelonit választottuk. Megint döbbenet, megint isteni.... Hozzá egy "saját" kancsóban "tisztított víz, illetve egy nagyon kellemes limonádé nem aranyaáron ,csak félig... 

   Nnnnna,a befejezést csúnyán elszúrtuk, mert felcsigázta az érdeklődésemet a diós rakott palacsinta. Hát ezt nagggggyon nem kellett volna, ilyen édesített borzlamat már régen hagytam otta tányéron és a negativ mélységet a "saját készitésű" diófagyi gombóc sem mérsékelte... Szinte érthetelen ,hogy ilyewn menyei leveseket produkálni képes konyha hogyan tévedhetett el ennyire az erdőbe ezzel az izével...

   De a két fontos fogás annyira kiváló volt és nekünk elég is volt, hogy az érte kért 1950.- HUF is tökéletesen megérte. (A "palacsintás" kisiklás természtesen érdemtelenül többe került...) Máskor is megyünk...

 

De a környékről is.  Mintha nem Budapesten, de nem is Magyarországon lennél. Ez a környék egy kis elvarázsolt partadicsom a lassan már minden eresztékéből zabáldát és kávézót kipüfögő Belvárosban. Csend, nyugalom, elegáns autók, elegáns emberek, fantasztikusan elegáns butikocskák imitt-amott, szép retrósra megcsinált jókora belső tér és nagyon kellemes terasz a bajárat mindkét oldalán...

 

És akkor méltó megkoronázása képpen az összességében nagyon klassz kis ebédnek, a Hold utcában, messze elkerülve a csarnok  zabáltatót, a Mozart szálló védőszárnya alatt az Artizán pékségben beszereztünk egy vekni francia félbarna rozsos kenyeret, ami a következő napokra nyújt isteni reggeli és vacsora élmént...

 

Előzmény: Boszorka (25331)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.09 0 0 25331

Tudom, Zugló Pest Rózsadombja. A városhoz én is közel vagyok, örömmel hallanék jó belvárosi helyekről is, ahol nem kitüntetett séfek főznek.

Előzmény: sunnysun222 (25330)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 25330

Boszi drága, a Jardinette-be azért tévedtünk be, mert a barátaink ott laknak egy sarokra és ennyit voltak hajlandók egy ebédért gyalog megtenni. Hát beletörődtünk...

Amúgy Zugló sajnos nagyon nincs jól ellátva ilyen "ha nincs kedvem főzni, ugorgyunk be harapni valamit" felsóhajtású hellyel. Cukival meg pláááááne nem.

Zugló fő erénye, hogy közel van a városhoz... És bizonyos részei nyugodtabbak.... És nagyon zöld kerület, szinte minden utcája zöld...

Előzmény: Boszorka (25319)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.08 0 0 25329

Azt tudja valaki, hogy a budagyöngyei "Saga" kinek a tulajdona? Lassan övék az egész alsó szint, de meg kell hagyni, remekül csinálja bárki is a tulaj.

Előzmény: Hepci (25327)
homerx Creative Commons License 2019.09.08 0 0 25328

valszeg az elobbi. tipikus ner huzas.

Előzmény: Hepci (25327)
Hepci Creative Commons License 2019.09.08 0 0 25327

Félreértettél - a link tartalmának megfejtését nem konkrét, hanem jelképes értelemben gondoltam...

 

Írtam korábban, hogy NER-közeli a tulaj (egy olyan cég, ami már hajtott végre hasonló tulajdonszerzéseket). A kérdés csak annyi, hogy GJ egy reggel angusmarhafejet talált az ágyában és még aznap rájött, hogy el szeretné adni a cégét, vagy tényleg volt valami egyéb oka (is). 

Előzmény: Mazsola0070 (25325)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.07 0 0 25326

Itt valaki korábban valami ilyesmit írt, mármint hogy NER. Nem azért mondom, de a googleben néztem meg, minek a röviditése ez. Nagyon művelt vagyok belpolitikában.:-)

Előzmény: Mazsola0070 (25325)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 25325

A cikk végén azt írják, hogy "A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2019-ben.", azaz szerintem a Samsung a DG-t szponzorálja úgy általában, nem a MészárSteaket (pláne nem hiszem, hogy a dél-koreaiaknak köze lenne az üzlet új tulajdonosaihoz, bár kitudja, lehet, hogy terjeszkednek, és a jövőben okostelefonok mellett pacalt is fognak árulni:)) ).

 

Viszont ennek ellenére abban teljesen egyetértek, hogy mi a cikk műfaja, kb. egy mondatban is össze lehetne foglalni: "Ne fossatok emberek, attól, mert Gál Józsi lépett, továbbra is qrva jó lesz itt minden."

 

Azt nem értem, miért titkolják ilyen veszettül az új tulajdonos(ok) személyét, csak nem ezt is a felcsúti multimilliárdos gázszerelő vásárolta fel? (Persze a neve alaján teljesen logikus lenne...:))) )

 

 

Előzmény: Hepci (25324)
Hepci Creative Commons License 2019.09.07 0 0 25324

Ott van a link végén, hogy sponsor=samsung.

No most, a DG-n megjelenő bárminek szponzora van, tehát a cikk műfaja felszopás. :)

Előzmény: Mazsola0070 (25322)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.07 0 0 25323

A héten nem voltam itthon, de előtte valóban belefutottam Józsiba, igaz a földszinten, nem az üzletben és pláne nem a pult mögött. Azt mondta, hogy most egyelőre nem csinál semmit. Ezt őt ismerve elég nehéz elképzelni, de ennyi volt az értesülés.

A kínálat valóban elég jól néz ki, bár nem mindent láttam a felsoroltakból, igaz még csak néhányszor voltam ott azóta, hogy mevolt a nagy váltás. Részemről változatlanul sajnálom, mert megszoktam, hogy mikor mentem le a lépcsőn már integetett Józsi a pult mögül és tényleg szórakoztató beszélgetések folytak ha nem volt túl sok ember. Sajnos hozzá kellett már szoknom, hogy amit/akit megkedveltem, az egyszer csak eltünt a választékból. Ez eddig csak különböző árucikkekre vagy üzletekre volt jellemző, most már majd az emberekre is kiterjed ez a hazai szokás.:-(((

Előzmény: Mazsola0070 (25322)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 25322

Egy szép hosszú cikk a MészárSteakben történt változásokról, amelyekben egy szó sincs a MészárSteakban történt változásokról (azon kívül, hogy tulajváltozás történt, amit mindenki tud)........

 

Nekem ez minimálisan sem tényfeltárási szándékú, hanem inkább a tulajváltozásból fakadó aggodalmakat, bizonytalanságokat eloszlatni szándékozó reklámcikknek tűnik, azt még pontosítani kellene, hogy Gál Józsi mikor és milyen formában tekinthető meg itt a jövőben (kiraknak róla fényképet "a volt tulaj" felirattal, hetente fél órára kiül a bolt elé és lehet neki puszit dobálni, stb.)...:))

 

De arról sem írnak egy büdös szót sem, hogy Gál Józsi a jövőben hol nyit boltot (ha nyit), mibe fog, nyilván ez sem véletlen a Steak új tulajai nyiláván nem fogják Józsit promotálni. 

 

https://diningguide.hu/valtozasok-meszarsteak/?sponsor=samsung

 

 

cszoli Creative Commons License 2019.09.04 0 0 25321

Sajnos egyet kell értsek

Előzmény: GPF (25320)
GPF Creative Commons License 2019.09.04 0 0 25320

Hát, Zugló meglepően rosszul van ellátva ilyen helyekkel.

Előzmény: Boszorka (25319)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.04 0 0 25319

Hanyatt esésröl szó se volt. Egy vendeglö a közelben ahol enni lehet, ha nincs kedv vagy idö fözésre. Ilyen gondolom Zugloban is van böven, ezért utazni nemigen érdemes. Ha megkérdezel megmondtam volna.

Előzmény: sunnysun222 (25317)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.03 0 1 25318

Roham előtt. Amikor a staff, a csapat  a saját főztjét kóstolja....:) :)

 

sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 25317

Rövide ncsak annyit, hogy a közelmúltban mi is betévedtünk - zuglói létünkre - a Jardinette-be és leszámítva a kerthelyiség leglombosabb fájának hűsítő árnyékát, nem estünk hanyatt semmitől. Ahhoz képest viszont nem is volt olcsó....

Mazsola0070 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 25316

Akkor ezek szerint a jardinettesek a Búfelejtőt túl cikinek tartják előd étteremnek, ezért jönnek ezzel a Szürke Szamárral....:))

 

Nagybátyám mesélte, hogy ők a haverjaival fiatal korában sokat jártak oda, és nem egy esetben előfordult, hogy az alkohol hatása alá került gyászolók elkezdtek üvöltözni egymással, összeverekedtek, sokszor a rendőröket is kihívták.

 

Gondolom a Jardinettnek ciki lenne kitenni olyan emléktáblát, hogy "Itt verte ki 1974-ben Józsi Feri bácsi 5 fogát, mert összevesztek azon, kit illet Jolika néni ezüst gyertyatartója.":))))

Előzmény: nagypapi51 (25313)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 25315

...Nem biztos, hogy bánatosak voltak...

Hát igen, a végrendelet felolvasásáig mindenki bizakodó, belefér az a limonádé...

ON

Előzmény: Hepci (25314)
Hepci Creative Commons License 2019.08.31 0 0 25314

Nem biztos, hogy bánatosak voltak - a limonádé a legnagyobb biznisz.

850 forintért adják, tehát van rajta 820 Ft haszon, plusz a jatt. :)

Előzmény: Boszorka (25309)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 25313

Így igaz, a Jardinette előtt Búfelejtő volt.

Előzmény: Mazsola0070 (25312)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 25312

Mi augusztus közepén voltunk, akkor azt mondta az egyik pincér, hogy a Szürke Csacsi a Jardinette előd-étterme volt.

 

Akkor még nem volt az étlapon "Szürke Csacsi módra" készített étel (mondták, hogy hamarosan étlapváltás lesz), a kérdés onnan jött elő, hogy a közel hatvan éve a környéken lakó nagybátyám folyamatosan "búfelejtőzte" a helyet.

 

Elmondása szerint a 60-as, 70-es években Búfelejtőnek hívták ezt az éttermet, mert a Farkasréti temetőből a gyászoló rokonság odament berúgni (bocsánat, halotti tort tartani), de a pincér szerint ez nem Búfelejtő volt, hanem Szürke Csacsi...:) 

Előzmény: nagypapi51 (25310)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.30 0 0 25311

Én se értettem, de nem muszáj mindent megérteni.

Előzmény: nagypapi51 (25310)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 25310

Jegyezzük meg: a "Szürke Csacsi" módra fehérboros mártást takar - legalábbis a Jardinette-ben, mert egyéb hivatkozást nem leltem.

 

Előzmény: Boszorka (25309)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.30 0 0 25309

Állítólag a fehér boros mártást. De jó volt tényleg. Piritóson a hús szeletek, leöntve a mártással. Volt még némi dekorációs zöldség, apró grillezet répácskák és aszalt paradicsom. Semmi kifogásom nincs. Kicsinyke étlap van, de azért lehet választani, fogunk még menni. Kiszolgálás is gyors volt, pedig temetői tömegek voltak. Szerencsére azok nem ettek, csak ittak, mindenféle gezemice limonádékat. Án még ilyet nem láttam. Beözönlött egy hosszú asztalhoz vagy 30 ember, két részletben. Át kellett rakni a fél kertet. Aztán itták főleg limonádét, kávét, colát és elmentek. Utánunk jöttek és mire mi végeztünk az egy tál, gyorsan felszolgált kajánkkal, már el is mentek.  Ez nem lehet valami nagy üzlet a vendéglősnek.

Előzmény: homerx (25308)
homerx Creative Commons License 2019.08.30 0 0 25308

es mit takar a csacsi mod?

Előzmény: Boszorka (25307)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.30 0 0 25307

Ma kipróbáltuk a Jardinetet, nem volt rossz. Disznópofát ettünk csacsi módra. Mármint ez volt a neve.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!