Különösebben nem vagyok rá büszke, hogy ennek a szombathelyi arcnak pont az jutott eszébe, ami nekem, de hát ő és az írása témáját adó Vitéz Felcsuthy Ramszesz prokonzul közül még valószínűleg ő a kevésbé károsult mentálisan. :)
Bar emlekeim szerint a szakacs kivalasztasa Lenti-city-ben ugy tortent, hogy aki autoszerelo volt, az mindjart mehetett szakacsnak, aki meg szakacs, abbol lett az autoszerelo...
No de az regen volt! Es gondolom bikatejet sem szerviroznak mostansag a reggelihez! :)
Azt lehet tudni, hogy mi a különbség a szakács és a "katonaszakács" között?
Egykori élményeimből magam elé képzeltem, ahogy a cikkben hivatkozott "Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár" Különleges Gulyáságyú Bevetési Egysége beáll a Karmelita Kolostor elé, és az alumínium csajkával és kanállal sorbanállóknak 3 literes merőkanállal basszák a csajkájába az összeálló krumplistésztát......:)
Ha szerencséjük van és őrmester elvtárs úr jókedvű, esetleg még oda is szól nekik jó étvágyat kívánva, hogy "Nem pofázik! Zabál!".....:))
Azzal magyarázták a 350 Ft-os bablevest, hogy a szerződésben nem csak a kantin üzemeltetése van, hanem minden esemény szervize, ami a házban zajlik (nyilván külön számlára), és ez ellentételezi. Események meg most nincsenek, a heti egy kormányülés pogácsáját egy random cukrászda is le tudja szállítani.
Nekünk is ez volt a normális. Most is leginkább támogatási szándékból rendelek, olasztól valamilyen tésztát, mert az jól bírja a szállítást. Pizza szerintem nem bírja jól.
mi az asszonnyal nem szoktunk pizzat rendelni, a gyerkocok viszont rendszeresen (2-3 hetente). igy igazibol csak a gyumolcsrol tudok nyilatkozni, a pizzas verziorol nem. az elozo finom. arra kell csak figyelni, hogy ha teszel hozza szolot is, az lehetoleg magmentes, vagy keves magot tartalmazzon, mert ahogy osszetopped, a magok szazalek aranya megno. vagy pedig utokezelest igenyel a szolotartalom megfelelo talalasa.
A kelenföldi Bikás parkban, ahol gyakran megfordulok (tenisz), megnyitott elvitelre a Trattoria Serafina nevű olasz étterem, a St. Andrea étterem üzletvezetőjének új vállalkozása.
Eddig csak pizzákat próbáltam, azok nagyon rendben vannak, különösen a körtés-gorgonzolás.