Keresés

Részletes keresés

macmelon Creative Commons License 2024.02.03 0 1 32993

A negatív oldalát a felvetésednek értem, de szerencsére nem matematikai definíciót érdemes adni, kifejezetten a szubjektív véleményetekre gondolnék, azaz neked melyik az ajánlot, ajánlottak? Semmiképp sem folytatnék vitát azzal, ami valakienk szubjetkíve ajánlott kategória, hanem hálásan megköszönném :)

 

Homerx, köszi az ajánlást!

Előzmény: Mazsola0070 (32983)
Hepci Creative Commons License 2024.02.03 -1 0 32992

(persze, mi más lenne)

Előzmény: Mazsola0070 (32983)
Macroglossa Creative Commons License 2024.02.03 0 0 32991

Még mindig jobb, mint amikor az egységsugarú gasztroblogger ovulál a tejszínes-gépsonkás carbonárától.

A halászlé volt, ami kicsapta a biztosítékot, mert ott egyértelmű volt, hogy tulajdonképpen fingja sincs róla/nem érdekli, hogy milyennek kéne lennie.

Előzmény: H_G (32990)
H_G Creative Commons License 2024.02.03 0 1 32990

Széleskörű rálátásnak hívják újabban az emeletes sznobizmust? :) Jó is lenne, ha csak a halászlés írással lett volna baj, engem minden megnyilvánulása bosszant.

Előzmény: Macroglossa (32984)
Boszorka Creative Commons License 2024.02.03 0 0 32989

Igen van csirkecomb, de ha Caipi arra téved, mell is van. A krumpli saláta nem annyira jó, mit a sült krumpli. Kértem hozzá még salátát, tökéletes volt.  Mindketten ezt ettük + két spieler sör, korsó. Mindennel együtt 17 ezer volt.

Előzmény: nagypapi51 (32988)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.02.03 0 0 32988

Csirkecomb filé rántva? - inkább a krumplisalátát kérném mellé, mint a sült krumplit.

Előzmény: Boszorka (32982)
homerx Creative Commons License 2024.02.03 0 1 32987

- kerek abbol a halbol

- de hiszen az mangalica!

- MONDOM kerek abbol a halbol!

Előzmény: Mazsola0070 (32986)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.02 0 3 32986

Mivel az egykori neves autóversenyző és a faterja mangalicatenyésztéssel is foglalkoznak, természetes, hogy náluk a halászlébe is kerül mangalicazsír, sőt az a furcsa, hogy az étel nem mangalicából készül kondáslé néven.

 

Azt azért megkérdezném Pierrünktől, hogy ismeri-e a halászlé receptjét, ha szerinte mangalicazsírral kell bekenni a bográcsot, illetve vajon a halászok pl. a bajai Duna parton honnan a búbánatból vettek mangalicazsírt, ha éppen halászlevet akartak főzni (az aznap reggel frissen őrölt pirospaprikáról már nem is beszélve). 

Előzmény: Macroglossa (32984)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.02 -1 0 32985

Bennem az egész írásmű mély nyomot hagyott, különösen a gyorsfutár által hozott, valahol vidéken teljesen frissen őrölt pirospaprika (a cikk stílusába az is simán belefért volna, hogy a pirospaprikát fehér ruhás szűzlányok őrölték a meztelen combjukon, a gyorsfutár meg Bugatti Chironnal jött 350-nel, hogy a paprika a szállítás alatt se veszítsen sokat aromájából), amit a már készülő halászléba szórtak bele...

 

Hát igen, ez teljesen bevett gyakorlat, hogy egy profi étterem profi séfje úgy kezd el egy ételt főzni, hogy nincs meg hozzá az egyik alapvető alapanyag, hanem azt majd hozzák.....

 

Bele sem merek gondolni, Pierrünk azt hogyan énekelte volna meg, ha a gyorsfutár defektet kap a remek budai kátyúkban, és a séf úrnak a sarki kispiszkosba kell átküldeni a kuktagyereket, de az csak lejárt szavatosságú kínai pirospaprikát kap...:))

Előzmény: Macroglossa (32984)
Macroglossa Creative Commons License 2024.02.02 0 0 32984

Az a halászlé kellemetlenül mélyen rögzült bennem, különös tekintettel a mangalicazsírral bekent bográcsra, és mivel a szerző egyéb írásaiban arról győzött meg, hogy a mezei gasztrobloggerrel szemben széleskörű kulináris rálátással rendelkezik, nem tudom azt cikket nem marketingcikknek tekinteni.

Nyilván van minimális esélye annak is, hogy nem marketingcikk, hanem nem ért a halászléhez, de az első az életszerűbb.

Előzmény: Mazsola0070 (32983)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.02 0 1 32983

Kérdés, mi a reklám site, illetve reklám-e, ha egy gasztroblogger a jóltartás fejében jókat ír egy étteremről?

 

Én például szeretem Vajda "Pierre" Péter blogját, de néha ő is megereszt olyan írásokat, amelyekről nehéz eldönteni, hogy reklám-e, vagy nem, úgy dícsér mindent (bár ő kikéri magának a feltételezést, egyszer írta is, hogy mindenhol mindent kifizet).

 

Az egykori neves autóversenyző étterméről írt szösszenete például ilyen volt, dehát ha szerinte minden tökéletes volt, nem írhat mást. Arról nincs adat, hogy írása hatására hányan mentek el ide csodahalászlevet enni.

 

De az ismertebb gasztrobloggereket mindenhol "körüludvarolják" (többször is tanúja voltam ilyen eseteknek személyesen), a legemlékezetesebb pár éve a Kistücsökben volt, ahol a közismert gasztrolányt úgy szolgálták ki és úgy zsongták körül, mintha minimum egy császárnő érkezett volna (a régebb óta ott ülő vendégeket meg emiatt némileg hanyagolták).

 

Azt nem tudom, hogy fizetnie kellett-e, vagy Csapody elszámolta a jóltartását marketingköltségnek.

 

Na most ha ezek után ő írt egy pozitív hangvételű cikket Csapodyékról, akkor az reklám?   

Előzmény: macmelon (32980)
Boszorka Creative Commons License 2024.02.02 0 1 32982

Tegnap a fekete hollóban ettünk, ismét a várban. Egyszer egy hónapban elmegyünk kirántott csirkét enni, amit remeküé csinálnak, sőt a sült krumplijuk is nagyszerü, igaz pommes frites. A kiszolgálás barátságos, a berendezés egyszerü és cseppet sem drága.

homerx Creative Commons License 2024.02.02 -3 1 32981

en Hepci blogjat ajanlom

Előzmény: macmelon (32980)
macmelon Creative Commons License 2024.02.02 -2 0 32980

Van olyan oldal/blog/akármi, lehet személyes, lehet "profibb", amit szerintetek érdemes követni, mert nem reklám site? Vagy legalábbis, amit ír az rendben van. Jó lenne, ha lenne, talán van is, de hol lelem?

Előzmény: nagypapi51 (32979)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.31 0 0 32979

Kinél nyerte el, a kimondott reklám site we love budapestnél?... :(

 

Hepci Creative Commons License 2024.01.26 -2 1 32978

Valószínűleg a legjobb "cukrászda" Budapesten - Málna The Pastry Shop:

 

https://gasztrojazz.blogspot.com/2024/01/malna-desszertezo.html

Hepci Creative Commons License 2024.01.16 -1 1 32977

Hétköznapok - gourmet pizza Budatétényben:

 

https://gasztrojazz.blogspot.com/2024/01/hetkoznapok-budatetenyben.html

Boszorka Creative Commons License 2024.01.14 0 0 32976

Az mindig is egy jó hely volt. Mikor még arra fele laktam, sokszor jártunk oda. Ha megtartotta a szintvonalat, akkor egy csoda. Már 23 éve nem lakom arra.

Előzmény: nagypapi51 (32975)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.01.14 0 0 32975

Ez ugyan nem gr. Dégenfeld, de régóta megbízható helyünk, többször jártunk már itt.

Fenyőgyöngye, a Hármashatár-hegy alatt.

Ebédidőben hétköznap is érdemes foglalni, rizikós látatlanban betérni.

11-en voltunk, levesek, előételek, főételek, desszertek, italok etc... 75eFt.

Szervizdíj nincsen, a kiszolgálás udvarias, flott.

Hepci Creative Commons License 2023.12.18 0 1 32973
nagypapi51 Creative Commons License 2023.12.08 0 1 32972

Az hagyján, hogy a cikk >90 napja íródott, nekem ezek az ajánlások egytől egyig reklámszagúak.

Ezt már csak a we love budapest múlja alul.

Előzmény: 6174 (32971)
6174 Creative Commons License 2023.12.07 0 0 32971
Boszorka Creative Commons License 2023.11.28 0 0 32970

A No Flanc neve nagyon szimpatikus. Ismerni egyiket sem ismerem.

Előzmény: nagypapi51 (32969)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.28 0 0 32969

Tervezünk egy karácsony /helyetti/ családi vacsorát, a seniorok (meghívó-cech álló) javaslata a

No Flanc volt, de a junior korosztály javasolta a Mimamát, ill. a Trattoria Serafinát.

Ahogy ők döntenek, az lesz :)

Fleur de sel Creative Commons License 2023.11.25 0 0 32968
Előzmény: nagypapi51 (32961)
Amerigo61 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 32967

Érdekes fogások az étlapon:

 

Pekánmorzsás sült karfiol sznob hollandi habbal ... (nomen est omen)

 

Szarvasbőgés hagymákkal ... (üzekedés is lesz?)

 

Vattacukorfészek, madártej, madártoll ... (avagy nézzük madárnak a vendéget)

 

Túrógombóc a megyéből .. (ebből még balhé lesz: vármegyéből, csókolom!) 

 

(Bocs a szemétkedésért, lehet, hogy egyébként kiváló ételeket alkotnak)

Előzmény: nagypapi51 (32961)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 32966

Igen, az egész hely fagyizónak indult, a fagyijai voltak nagyon jók, de azért annyira szerintem nem voltak rosszak a többi termékei sem.

 

A válás után Vári Kinga még sokáig vitte tovább a cukrászdát egyedül, először egy feljelentés alapján záratta be a helyet a NÉBIH, azután még újranyitott, de utána már magától zárt be, állítólag felújítás miatt, de azóta sem nyitott ki újra, pedig azóta már húszszor fel lehetett volna újítani.

 

Az az érdekes, hogy a környék egyik frekventált helyén van, úgyhogy ingatlanként is sokat érhet a cukrászda épülete, de azzal sem kezdenek semmit, csak áll ott üresen, kihasználatlanul.

 

Én nem tudok arról, hogy Vári Kinga új helyet nyitott volna, a másik Vári úgy tudom Vári Krisztinához kötődik, és a Facén megtalálható infók szerint van is valami jogvita a két Vári között az új hely elnevezése miatt.

 

Előzmény: beetee (32965)
beetee Creative Commons License 2023.11.23 0 0 32965

Mi csak nagy néha, ha arra vetődtünk, fagyizni ugrottunk be. Mástól hallottam, hogy a süteményes pálya egyébként sem volt valami hajde...

Előzmény: beetee (32964)
beetee Creative Commons License 2023.11.23 0 0 32964

A Szlovák úti Várinak állítólag az a története, hogy Vári apu és Vári anyu összekülönböztek, és a anyu vitte a cukrászdát, apu az ingatlant, viszont a kettőnek onnantól fogva nem volt közös halmaza.

Én úgy tudom anyu megnyitott ott a környéken más helyen, de hogy hol, azt sajnos nem tudom. 

Előzmény: Mazsola0070 (32962)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 32963

...Zazie néven már működött étterem Pesten...

Ez Budán van :) - nem tudom a jogi vonatkozásait, a séfek - már csak életkorukból adódóan is -

nem igen dolgozhattak ott. Talán megbeszélték a régi név-jogtulajdonossal.

Előzmény: Mazsola0070 (32962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!