Késelés a Virtuban. Kicsit meglepődtem, azt gondoltam volna, hogy ilyen elit (és drága) helyre csak kultúremberek járnak. Pl. a magyar arisztokrácia színe-java. Újabban már ők is késsel a zsebben járkálnak? A 19 éves késelő "fiatalember" és a verekedő társaságok esete sok kérdést felvet ...
csak egy észrevétel: sütőben bukta, természetesen ha kelt tészta, de ne felejtsd el a képviselőfánkot.
végül is egyfajta fánk, vagyis sütőben is olyasmi lesz, mint a fánk, de nyilván nem szalagos, utóbbihoz bő olajban úszás kell
nekem a szalagos mellett a túróval töltött fánk kedvencem
nem túrófánk, hanem túróval töltött, nem utólag töltött, hanem töltelékkel benne kisütve olajban,
kicsit lapítják a fánk tésztáját, gombóc töltelékeket helyeznek el az egyik felén, majd rádobják, ráhajtják a másik felét a tésztának, kiszúrják és sütik, nem szalagos, persze
túró helyett már karácsony környékén mák gombóckákat is rejtenek bele görög katolikusok, 2 éve kaptam távoli rokonságból egy tállal, nem kellett bejgli karácsonyra
Tényleg, volt az is. A Patina utcában volt a sütöde - azóta már "lakópark" épül ott.
Még egy rövid off megjegyzés pék témában: a napokban figyelem, hogy sorra dobja fel a fb algoritmus a "süss olaj nélkül fánkot" típusú posztokat. T.k. hájpolt pékek oldalát is (Szabi, stb.)
Csak én vagyok kekec, ha azt állítom, hogy a fánk attól fánk, hogy olajban sül? Ami tepsiben sül, az legfeljebb bukta. Legyen bármilyen csinos formája.
Az ételek nagyon finomak, a srác ott nyújtja frissen a tésztát a levesekhez. A töltött batyuk/gombócokat viszont szerintem mélyhűtöttből gőzölik a bambuszpárolóban. De azok is finomak.
De a környezet erősen "gewöhnungsbedürftig". :))) Kb. 3-4 asztal, műanyag székek, majdnemhogy omladozó vakolat.
Nekem úgy tűnik, hogy (egyelőre) inkább hobbiból csinálja a srác, mint megélhetésként. Ha ekkora az érdeklődés és tartósan megmarad, akkor bővíthetné, igaz úgy már elvész a személyes jelleg. Nekem az a bajom az ilyen levesezőkkel, hogy amit adnak, az valóban finom, de egy leves után nekem még ennem kell valamit, ha nem akarom, hogy 2 óra múlva kopogjon a szemem. (Lehet, hogy beles vagyok?) :)