Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 8 órája 0 0 30948

Azért az több volt mint 1500 ha mindent bele tettetek a bolognaiba

Előzmény: Hepci (30946)
nagypapi51 Creative Commons License 10 órája 0 0 30947

Plusz szervizdíj nincs.

Arról szól, hogy az árakat eleve megemelik 12-15%-kal.

Előzmény: Caipi (30942)
Hepci Creative Commons License 10 órája 0 0 30946

Az is lehetne, hogy megkérdik, hány százalék további boldogságot adunk, és kp-ben avagy bankkártyával adagoljuk-e a boldogságot.

Szervizdíjban egyébként már gyakran a szimpla vendéglők-kocsmák is kezdenek túlterjeszkedni a 10%-os fájdalomhatáron... ami hát a jelenlegi árak mellett...

 

Tegnap ezért úgy döntöttünk, hogy 20000 forint elbaszása helyett otthon készítünk vacsorát. A párom főzte a bolognai ragut, én meg az aldis pennét mellé. Édesanyámmal együtt kiválóan megvacsoráltunk uszkve 1500 forintból...

Előzmény: Mazsola0070 (30945)
Mazsola0070 Creative Commons License 12 órája -1 0 30945

Idézem szó szerint: "És hogy mi mindent tartalmaznak az étlapon szereplő áraink? Az isteni étkek díján túl a boldogságot, amit elfogyasztásuk okoz, kollégáink lelkes munkáját, a felszolgálási díjat és az áfát. További felárat nem számítunk fel, a borravalót pedig kedves Vendégeinkre bízzuk".

 

(Az már nincs rajta az étlapon, hogy de azért emlékeztetjük őket a borravalóra, hogy ne felejtsék el...:) )

 

Szerintem attól, ha nem írják rá külön az étlapra, hogy hány % a szervízdíj és az áfa, hanem azt, hogy azok benne vannak az ételek díjában, nem azt jelenti, hogy náluk nincs szervízdíj és áfa.

És a "további felárat nem számítunk fel" is arra  utal, hogy a szervízdíjat ők is felárnak tekintik, amit felszámítanak.

Előzmény: Caipi (30942)
Caipi Creative Commons License 15 órája 0 0 30944

Nem láttam azt az étlapot. :)

 

De ha láttam volna, akkor úgy értelmezném, hogy azt jelenti, hogy náluk nincsen szervizdíj. 

De persze zavaros kérdés, hogy a szerviz = felszolgálás szót teljesen egyenértékűnek tekintjük-e a borravalóval. 

Mi pl. szoktunk adni valamennyit, de nem 10 %-ot szervizdíj esetén is, ha különösen elégedettek voltunk. 

Előzmény: homerx (30943)
homerx Creative Commons License 16 órája 0 0 30943

na, ezzel feltetted a zire apontot. mirol beszelunk? van vagy nincs szerviddij, vagy ha van miert nincs, de ha nincs akkormiert is van?

Előzmény: Caipi (30942)
Caipi Creative Commons License 16 órája 0 0 30942

Ha csak azt írják, hogy az ételek tartalmazzák a szervizdíjat, az azt szögezi le, hogy nincs szervizdíj. Ami ugye külön és százalékban feltüntetett dolog.

Előzmény: Mazsola0070 (30938)
Amerigo61 Creative Commons License 16 órája 0 0 30941

Szervizdíjra nem láttam infot az étlapon (figyelmetlenség), ettől függetlenül a pincérnek illett volna jelezni. Így viszont még nagyobb pofátlanság, amit művelnek. A jövőben kerülni fogom őket.

Előzmény: Mazsola0070 (30938)
homerx Creative Commons License 17 órája 0 0 30940

mirol beszelunk? szervizdij es utana kuncsorgnak? huh, hol is van ez?

Előzmény: Mazsola0070 (30938)
Boszorka Creative Commons License 18 órája -1 1 30939

Tőlünk még sehol nem kérdeztek ilyet, de én közölném, hogy sehogy se szándékszom borravalót adni, ezek után.:-)

Előzmény: Mazsola0070 (30938)
Mazsola0070 Creative Commons License 22 órája -1 2 30938

Akkor ezek szerint ez szokás a Vakvarjúban, mi az újlipótiban voltunk, ott is lazán megkérdezte a pincér, hogy a borravalót kártyával vagy kp-ben fizetem-e - mielőtt mondtam volna, hogy akarok-e adni egyáltalán borravalót. Ezek szerint nekik természetes, hogy nekik az jár.

 

Pedig az étlap szerint az ételek áraiba szervízdíj is be van építve, így azért egyáltalán nem annyira evidens, hogy a szervízdíj felett borravalót is ad az ember.

 

És én az ételeiktől sem voltam elájulva, a gulyáslevesük például krumpli-répa túlsúlyos volt (hogy finoman fogalmazzak)..... 

Előzmény: Amerigo61 (30937)
Amerigo61 Creative Commons License 1 napja -1 2 30937

Vakvarjú, Kopaszi-gát. Asztalt foglaltunk, időre érkeztünk. A mellettünk lévő asztalnál bagóztak, így kértünk másik asztalt, amit a pincérek 2 perc alatt megoldottak, pedig közel telt ház volt. Az én tudtatlanságom, de azt hittem, hogy vendéglátóhelyen tiltott a dohányzás, még kültéren is. Hát itt nem.

Az ételek rendben voltak, semmi extra, átlagosnak mondanám a minőséget és a mennyiséget is. Nem kellett sokat várni, elfogadható időn belül jött minden. Bankkártyával fizettem, szokásomhoz híven a borravalót kp.-ban adtam (volna), de a pincér megkérdezte, hogy hozzáírhat-e 10% borravalót a számlához (??). Mondjuk rosszul járt, mert ennél többet kapott volna, de ha már így rákérdezett, OK.

Ezt egyébként pofátlanságnak tartom, a borravalót szerintem a vendég ajánlja fel, nem pedig a pincér provokálja ki. Ami még zavaró volt, hogy miután az étel-ital elfogyott, kb. 5 percenként megkérdezték, hogy hozhatnak-e még valamit (burkolt sürgetés, hogy menjünk már a fenébe), pedig nem ültünk ott sokáig. Szóval vegyes a kép ...

Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 30936

Romlott nem volt, csak vacak. :)

Előzmény: homerx (30911)
Katilaci Creative Commons License 1 napja 0 0 30935

Eleve nem szeretem a látványkonyhát, azt szeretem, ha a kihozott étel meglepetést okoz. Nem szívesen látom, hogy milyen körülmények között készül. A mostani vírusos időkben meg főleg nem örülök neki, ha idegenek esetleg telefröcsögik nyállal.

 

Előzmény: Mazsola0070 (30923)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 30934

Szuper. :) 

Én itthonról, a honlapjukról szoktam rendelni, ezek az appok nincsenek is letöltve. (És a Foodpandáét amúgyis töröltem volna már. :D) 

Előzmény: CérnaSzáll (30927)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 30933

Én meg a Fogarasi útiról. 

Előzmény: Mazsola0070 (30924)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 30932

Igen, én is többet ennék a gyalog mondjuk 3 percre levőből, ha tudnám előre, hogy mi lesz. A rakott dolgaikat (brokkoli, karfiol, krumpli) nagyon szeretem, a marhapörkölt tarhonyával is jó volt, de abból nekem idénre egy elég. A férjem meg ugye a lecsójukat imádja. Kirakva szokott lenni rántott hús is, de az egyikünknek se esete, meg hurkák, de utóbbihoz se krumpli, se káposzta. 

Biztos írtam már, itt az egyik (olyan hatvanas) hölgy főz, aki kiszolgálni is szokott ott a húsospultnál. Kicsit idegesítő, hogy hiába kérek tőle 30 dekát valamiből, mindig telepakolja a dobozt, volt már, hogy leszedettem belőle. Minek fizessek azért, amit igazából már nem is kívánnék megenni... 

 

Előzmény: Mazsola0070 (30921)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 30931

Naálunk csak egy prima pék van, de ott mást nemigen lehet enni, mint kenyeret és péksüteményt.:-(

Előzmény: homerx (30929)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 30930

Akkor már ti vagytok a harmadikak, akik nem aléltak el a Szaletlytől. Szerintem DN is azt a Cordon Bleu-t ette, neki se jött be. Azon morgott, hogy oké, hogy  változtatnak, de mi értelme valamit rosszabbra cserélni. :) 

Előzmény: Boszorka (30919)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 30929

nalunk allitolag van egy a varosban, de meg eletemben nem voltam ott. valoszinuleg olyan kicsi lehet, hogy ott nincs melegkonyha.

Előzmény: nagypapi51 (30928)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 30928

Én kora reggel szoktam bótolni, de legközelebb megkérdezem, főznek-e egyáltalán?

Előzmény: homerx (30926)
CérnaSzáll Creative Commons License 1 napja 0 0 30927

Még csak be se kell regisztrálni, az applikációba beépített helymeghatározó kidobja, hogy épp hol vagy, és automatikusan oda irányítja a kaját. Mi rendeltünk már így pl mekit a Festetics-kastély csücskéhez (semmi értelmezhető beülős nem volt a közelben és a gyermek mellettem már az éhhalál szélén állt)

Előzmény: Caipi (30917)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 30926

nos, azt a lacikonyha reszleget kell csekkolni. de mint a multkor kiderult, boltonkent valtozo, szoval ki kell fogni, hogy hol foznek jol.

Előzmény: nagypapi51 (30925)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja -1 0 30925

Hát, amit én ismerek Kelenföldön, ott csak grillcsirke, meg Lacikonyha jellegű dolgok vannak sajnos...:(

Előzmény: Mazsola0070 (30924)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja -2 0 30924

Azaz!

 

 

Maga az üzlet lényegében egy nagyobb közért (ahogy régen hívták), de van egy melegétel pultja, ahol úgy 11-tól amíg el nem fogy árulják a főtt ételeket. (A pacal úgy kb. 11,30 elfogy, úgyhogy résen kell lenni...:) )

 

De ha jól emlékszem a múltkor valaki írta (talán Caipi), hogy náluk is kapni a Prímában meleg ételt.

 

Amiről beszélek az a csömöri boltjuk, szemben a buszvégállomással.

Előzmény: nagypapi51 (30922)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja -2 1 30923

"és egyben gusztálták és fényképezték azt, ami nekem készült."

 

Erről mindig az az eset jut az eszembe, amikor a Mátrában voltunk kirándulni, és egy helyi étteremben a kajáját fotózgató tar úriembert a helyi pincér (akiről úgy tűnt, hogy már nem annyira szomjas) lakonikusan felvilágosított:

 

"Mit fényképezget azon? Nem láttál még mátrai borzaskát? Mi nem fényképezzük, hanem megesszük. Úgyhogy jobban jársz, ha zabálsz, kopasz."

 

(A félreértések elkerülése érdekében: a kopasz nem a magát Pierre-nek hívó Vajda Péter gasztrofőmegmondó volt.)  

 

Mivel az egész étterem fetrengett az több-kevesebb sikerrel elfojtott röhögéstől, a felvilágosított kopasz úriember még felháborodni is elfelejtett....

Előzmény: Katilaci (30897)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 30922

Mi is ez a PRIMA? nekem csak egy élelmiszer bolthálózat

És főleg, hol is?

Előzmény: Mazsola0070 (30921)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja -2 0 30921

A múltkor már szó volt erről is, de továbbra is erőteljesen csodálkozom a Príma melegételkínálatának minőségén és árfekvésén. (Ezt azért erre a hozzászólásodra írom, mert akkor vásárolunk itt, amikor nincs kedvünk otthon főzni, de étterembe sincs kedvünk menni, illetve kedvünk lenne, de nincs kedvem kiadni cirka 20.000 Ft-ot két "semmi különös" húsleves, rántotthús, desszert kombóért.)

 

Előrebocsátom, hogy én nem tudom, nálunk ki főz a Prímában, de valami olyan finoman, háziasan főz mindent amit alább említek, mint ahogy otthon készíti magának az ember az ételt.

Ebből gondoltam, lehet, hogy nem is profi szakács főz (vajon egy Prímának egyáltalán van kerete profi szakácsot alkalmazni?), hanem egy főzni szerető alkalmazott úr/hölgy, aki aztán mindent úgy készít el, mint otthon, magának.

 

Az elképesztően finom pacalt (ami tényleg tele van pacallal, és nem bőrkedarabokkal van feltuningolva, mint egyes éttermekben), disznópörköltet, vadast, stb. 5500 Ft/KILÓ-ért adják (és ehhez mindig hozzáfűzi a kiszolgáló, hogy ez milyen rohadt drága...).

 

A múltkor vettem 6500-ért egy hatalmas adagot (a kiszolgáló úgy nézett rám, mitha meghülyültem volna), amivel négyen laktunk jól (persze kiegészítve jó házi kenyérrel, utána meg sörrel - a Prímában a Pilsner Urquell évek óta 289 Ft, az amelyik máshol 400 körül van.)

 

Ez így kijött cca. 9000-ből, ha elmegyünk a szomszád falu éttermébe pacalt enni négyen, a körítésekkel, sörrel, borravalóval, szerelési díjjal (ez múltkor hallottam a szervízdíjra) együtt nem ússzuk meg 20-25.000 alatt - és nincs is olyan jó a pacaljuk, mint a Prímának. (Továbbá nincs olyan kellemes környezet, mint nálunk a kertben...:)

 

Rántotthúst meg a Prímában ugyanannyiért kb. négyszer annyit kapok, mint az étteremben, és az étterminek a minősége sem jobb.

 

A leveseik is olcsóak, fele annyiért kb. kétszer annyit adnak, mint az étteremben (és most nem Széll Tamás luxusétterméről beszélek, hanem egy falusi étteremről.)

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Caipi (30890)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 30920

miert ne lehetne? en meg eletemben nem rendeltem kajat, de a konyvtarban siman szoktak. bemondja a cimet, amit soxor a konyvtarostol kenek el, oszt' kampo. amikor kihozzak, a futar csak obegat egyet, hogy X kajaaa, ki kerte?

Előzmény: Caipi (30917)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 30919

Nekünk ma technikai okból el kellett mennünk ebédelni. Rosenstein csak péntek szombaton van nyitva. Déltől este 10. próbáltam telefonálni tegnap, de szerintem simán mellé tették a telefont, mert az nem igaz, hogy mindkét vonal ezalatt mindig foglalt lett volna. Ez is az is nyári szünetel, végül kikötöttünk a Szaletliben. Nem volt rossz de nem leszek ott se törzsvendög. Valahogy irtó hangulattalan a hely. Én még a régi Tokolyire emlékszem. Az se szimpatikus, hogy se abrosz se semmi, az asztalon lévő vödörből lehet kiszolgálni magad evőeszközzel és spórolósan szalvétával. Tudom, hogy léteznek ilyen helyek, de az más árfekvés. Jómagam cordon bleut ettem, kicsit rácsodálkoztam a megjelenésére. Ez egy nyitott cordon bleu volt. Eredetileg hurka formája lehetett, aztán ketté vágták és úgy tették rá az, étlap szerint, értlelt sonkát, ami iszonyat sós volt. Valami maszek sajt is volt benne, számomra jellegtelen. Lényem confitált kacscombot kért főleg a káposztás zwekedli miatt. Nos azon is elcsodálkoztam, mert tagliatelléből volt. Én egy csipetnyi káposztát se láttam rajta. Mindkét adag túl sok volt nekünk, de mi nem vagyunk mérvadók, mennyiségileg se.

Előzmény: nagypapi51 (30913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!