Keresés

Részletes keresés

peearl Creative Commons License 1999.07.21 0 0 94
Eszembe jutott még egy hely, ahol két-három éve voltam , de akkor nagyon klassz volt. Mesterek pincéje asszem a Wesselényi utcában.
Csokis2 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 93
A Fenyogyongye a Fenyogyongyenel van. :-)
Ez a 65-os busz felso vegallomasa a Harmashatar-hegy alatt. Az also a Kolosy teren, Obuda-Ujlakon. Onnan kb. 15 perc alatt van fent a busz az erdoben. Meg lehet kozeliteni egy kellemes kis kirandulassal is a Huvosvolgybol a vitorlazo-repuloteren keresztul, ugy sokkal jobban esik az ebed. (Azert egy turistaterkepet nezz meg elotte.) Alternativ lehetoseg meg a Palvolgyi-cseppkobarlang, elvadultabbaknak egy kis sziklamaszas a Francia-banyaban.
A ...-tanyat leirtam. (Orfu, Abaliget a Mecsekben van, Pecs mellett.) :-)

MrPete
A szlovakkal az a bajom, hogy vagni lehet a fustot, neha mneg allati bunkok a pincerek. Szerintem ezt egyetlen vendeglo nem engedheti meg maganak.
Csokis

Mumu Creative Commons License 1999.07.20 0 0 92
Tegnapelott a sunday brunchba erosen meghuztak a Gellertbe..
mICK Creative Commons License 1999.07.22 0 0 91
Ahhoz kicsit kicsi lenne a lakás, azt hiszem :) Sárkeszivel az a baj, hogy a jó kajához kell egy lakodalom, de a burkolt dícséretet továbbítom a szakácsnőköz :) (ld. Esküvő topic).

Néhány kaja-hely: Bécsiszelet vendéglők (Üllői u., Ferenc körút), Szent Jupát (Széna tér), Made Inn (Andrássy u.), Marcello (Bartók B. u.), Fatál étterem (Váci utca)


Unk Creative Commons License 1999.07.22 0 0 90
Azt hiszem, épp jókor szóltam hozzá :)))
bakibebi Creative Commons License 1999.07.22 0 0 89
Mick : szavadon foglak... Szerintem mehet igy nyilvanosan.. Mindenki johet egy jo kis vacsira aki eddig hozzaszolt ! Mit szolsz hozza ? Szerintem allati jo buli lenne, Marta is orulne !
Itt szeretnem javasolni, bar nem Pest..., Sarkeszit vacsorazas celjabol ! Remek hely, isteni a kaja , aki teheti probalja ki !

bakibebi

Unk Creative Commons License 1999.07.22 0 0 88
Bacchus-Bauerhof Panzió, Szigetmonostor. Parasztház: szekér és kocsikerék nincs, a polgári berendezés van. Télen az előételes asztalon tepsik állnak egymás mellett (pl. libamáj zsírjában), házilag pácolt sonka, elvitelre is. Az igazi étlap a főnök fejében van, és mindenkinek elmondja (hogy nem unja meg?). Vegyes konyha (magyar, francia, sváb), de nagyon finom. Nyári hétvégén foglalás nélkül ne próbálkozz! (26) 393-545. Egyetlen dolog ami nem tetszik (de lesz, aki pont ennek örül): a főnök kutyája bejáratos az étterembe, így aztán más kutyákkal szemben is elnézőbbek.

KisBé: a Toto (Alkotás – Márvány sarok) IGAZI olaszként kezdte, azóta kicsit kopott, de most is ott ülnek a Keresztapák.

mICK Creative Commons License 1999.07.22 0 0 87
Bakibébi, te szerintem nálunk van Pesten a legjobb kaja :) Te ki is próbálhatod, ingyé' :)

[mICK]

berku Creative Commons License 1999.07.22 0 0 86
Lou-Lou...
Egyszer a párommal voltunk ott. Rajtunk kívül csupa férfi páros és egy női társaság. Furcsán méregettek bennünket. Lehet, hogy alaptalanul, de kissé hülyén éreztük magunkat....
Tegnap végül is a Shalimarban kötöttünk ki. A helyszínen jöttem rá, hogy egyszer már voltamott. Nem volt rossz, de a Bombay Palace nekem jobban tetszett (utánanéztem, így hívják az Andrássy útit) mind hangulatra, mind az ételekre nézve. Viszont a fűszeres padlizsán isteni volt tegnap!
McAtti Creative Commons License 1999.07.22 0 0 85
Lou-Lou, a Tud. Akadémia sarkánál, a spenótház mögötti kis utcában. (Az Akadémiától fél perc). Nem olcsó, de remek a kaja, és a hely is hangulatos. Este tanácsos telefonon helyet foglaltatni.

Attila

bakibebi Creative Commons License 1999.07.22 0 0 84
Soxor jott elo a 2-3-4 ezer Ft /fo egy-egy vacsoranal. Ezek szerint ez az altalanos. Hanyszor mentek vacsorazni egy honapban ?
En kb. kethetente jutok el altalaban hetvegeken, de elofordul, hogy hetkoznap talalomra esek be valahova, ha jol esik.

Jol esik.

Bakibebi
moonchild : hol van a Chez Daniel ?

Privat Elek : a 2000-es viz az ugye csak vicc ? .)

moonchild Creative Commons License 1999.07.21 0 0 83
A Chez Danielben voltam, a Daniel a francia tulaj, o szolgalt ki minket. Kaja nagyon-nagyon finom, bar az adagok nem gigantikusak. Mi boroztunk, ami elegge felnyomta az arat, anelkul szerintem olyan 2000/fo mindennel egyutt. Erdemes asztalt foglalni.
bakibebi Creative Commons License 1999.07.21 0 0 82
Hmmm, kicsit regen szolaltam meg, de ugy latom sebaj :)
A Szlovakot irta valaki, tenyleg jo hely, mondjuk erosen szocreal, de evegbol olcso is.
Elgondolkodtam rajta, hogy meglepo-e hogy senki sem irt pizza-zokrol. Talan. Mondjuk sokak szerint nem tartozik a igazi vacsorak koze pizza, de azt mondom neha jol esik. Van egy Siesta nevu pizzazo a Nyugatitol nem messze a jobb oldalon a Duna fele menet, es ugyanazon a sarkon egy "teljesen" olasz pizzazo is, sajnos a neve nem ugrik be. Az viszont igen , hogy ott nem adtak "kecsapot" mondvan az nem eredeti olasz dolog.... De en szeretem, mondtam, nos erre sem kaptam .. :) Azert finom volt a pizza, nagy a valasztek...

bakibebi

HBB Creative Commons License 1999.07.21 0 0 81
A Mérleg jó kis hely, bár kicsit egyszerű a látvány, de este nagyon jó hangulata van. A La Fontaine szerintem egyszerűen csak sznob.
Valaki említette a Szent Jupátot - szvsz hihetetlen nagyot zuhant a színvonal az elmúlt 1-2 évben. Borzasztó olajszag, a kaják már nem jól ízesítettek, az adagban meg csak a köret a sok, de az sem jó.

Ellenben: (bár a topic Pestrről szól) Szentendrén az Aranysárkány kimagaslóan jó ételválasztékban, borválasztékban, ízekben, hangulatban és kiszolgálásban is. Árak felső-középkategóriában, asztalfoglalás szinte kötelező.

Privát Elek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 80
Shiraz perzsa étterem, Ráday utca, Párizs, Texasszal nagyjából szemben.
Iszonyú jó kaja, 2000-ért desszerttel, kávéval, itallal megvan.
Ajánlom a törökül ayran-nak, perzsául nem'tom hogy hívott ivójoghurutot,
irtózatos jégdarabokkal és fűszerekkel meghintve (~ 300 pénz).

Stop étterem a Váci utca végén (Fővám tér) mióta átalakították kb. két éve nem az igazi, de azért elmegy a teraszán egy közepes intenzitású ebéd.

Dohány utcában a Port Said mellett koreai étterem, este 2000 alatt még egy pohár vizet sem tüsszentenek, de délben (3-ig) van napi menü, leves, előétel, főétel és POHÁR VÍZ (nem az italon akarják behozni a pénzt), 350 pengő magyar forintért, hihetetlen.

berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 79
Köszi!
És a kaja? Azt írják, franciás ételeik is vannak. Tényleg, vagy csak mutatóba?
csepp Creative Commons License 1999.07.21 0 0 78
A Mérleg egy nagyon hangulatos, és olcsó hely!
Kb. egy éve kétezer körül fizettünk ketten.
Nagyon jó fejek a pincérek.
berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 77
Jó ez az eszemiszom honlap.
Van valakinek tapasztalata az alábbi helyek valamelyikéről?
Mérleg étterem
La Fontaine étterem
Restaurant Chez Daniel
La Tasca - spanyol étterem
peearl Creative Commons License 1999.07.21 0 0 76
Eszembe jutott még egy hely, ahol két-három éve voltam , de akkor nagyon klassz volt. Mesterek pincéje asszem a Wesselényi utcában.
Csokis2 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 75
A Fenyogyongye a Fenyogyongyenel van. :-)
Ez a 65-os busz felso vegallomasa a Harmashatar-hegy alatt. Az also a Kolosy teren, Obuda-Ujlakon. Onnan kb. 15 perc alatt van fent a busz az erdoben. Meg lehet kozeliteni egy kellemes kis kirandulassal is a Huvosvolgybol a vitorlazo-repuloteren keresztul, ugy sokkal jobban esik az ebed. (Azert egy turistaterkepet nezz meg elotte.) Alternativ lehetoseg meg a Palvolgyi-cseppkobarlang, elvadultabbaknak egy kis sziklamaszas a Francia-banyaban.
A ...-tanyat leirtam. (Orfu, Abaliget a Mecsekben van, Pecs mellett.) :-)

MrPete
A szlovakkal az a bajom, hogy vagni lehet a fustot, neha mneg allati bunkok a pincerek. Szerintem ezt egyetlen vendeglo nem engedheti meg maganak.
Csokis

Mumu Creative Commons License 1999.07.20 0 0 74
Tegnapelott a sunday brunchba erosen meghuztak a Gellertbe..
KisBé Creative Commons License 1999.07.19 0 0 73
Szervusztok! Gyorsan vegigfutottam az elozmenyeket, nagyjabol mindenkinek igaza van DE!
Szomoruan vettem eszre, hogy kedvenc olasz ettermem (Via Luna-Nagysandor Jozsef u. Hold u. sarok) le van pukkanva. Azelott sokat jartunk oda es a kenyes izlesu olasz rokonaim is istenien ereztek ott magukat. Na mindegy szoval oda ne menjetek! :)
Viszont ekszkluziv alkalmakra melegen ajanlom (az igen draga de nagyon szupi) Alabardos ettermet Budan. A kiszolgalas osztalyon feluli!
Sot, mondhatnam hogy a Nancsi Nenivel sem maradnek szegyenben ha kulfoldiekkel kellene mennem.
Viszont a fent emlitett olasz etterem hianyozni fog. Tud valaki olyan IGAZI olasz ettermet Bp-en?
berku Creative Commons License 1999.07.19 0 0 72
mAlter, Bruckner Szigfrid, köszönöm. Bár nekem sajnos eléggé kiesik...
A mi esküvői vacsoránkat is a Bagolyvár rendezte, nagyon finom volt minden (csak én a nap izgalmaitól nem nagyon tudtam enni) és a vezetőnő tényleg nagyon szimpatikus. Az ár sem volt magasabb, mint máshol lett volna.
Ezzel szemben Barokk étterem: érdeklődésemre (rendeznek-e esküvői vacsorát) azt a választ kaptam: "De mi egy drága és elegáns étterem vagyunk!" Hát akkor menjenek a fenébe és legyenek boldogok saját magukkal.
Van egy jó indiai étterem az Andrássy úton, a Nagymező utca közelében. Nagyon finom minden, de különösen a kenyérféléjük!
(Sajnos a neveket elfelejtettem.)
kenguru Creative Commons License 1999.07.19 0 0 71
Úgy van! Én is pontosan ezt akartam írni!
Előzmény: ds9 (66)
Husky Creative Commons License 1999.07.19 0 0 70
Lancelotban és a King Arthurban - "Királyok étke" egyszerüen maga a tökély !!! Lehet választani, hogy steaket vagy bélszin szeleteket kérsz illetve már kértem és kaptam fele-fele arányban is. Legutobb öt darab gyönyörü szép bélszin szeletet faltam be :-))))))) + a hozzávaló finomságok ugymint hagymás burgonya, savanya, gyümölcs etc.
peearl Creative Commons License 1999.07.19 0 0 69
Ja! Balatonfüreden a mólónál Stefánia étterem, közvetlenül a tóparton, élőzene, Löwenbrau sör, két főnek vacsi / leveskével, főétellel,koktéllal / 3500 froncsi, de ebben már a borravaló is benne van./ tel.. 87-343-407/
peearl Creative Commons License 1999.07.19 0 0 68
Káposztásmegyeren az Árva Gabi már tíz éve csinálja a Sógor sörözőt. Adagok és árak mint a Szent Jupátban,/ 4000-ből 2 felnőtt meg egy gyerek vígan /, de itt nem vág orrba a kajaszag. Veszprémben közvetlenül a viadukt alatt, korrekt étel- és borkínálat, a kertben medence, az árak mint a Bagolyvárban. Vigyázat 50m-re van egy fogadó is, de azt nem ismerem.Balatonszemesen a Csaba vendéglő, de jó a Tücsök is.
Gréti Creative Commons License 1999.07.19 0 0 67
Rosenstein tényleg rulez, csak mostanság mintha kicsit drága volna... De eszméletlen sokféle kaja van! És isteniek. Nemrég valamilyen spárgás, tejfölös valamit ettünk ott, mindenkinek ajánlom!
ds9 Creative Commons License 1999.07.19 0 0 66
dear kenguru,

az előbb említett két étterem a VII. kerületben van. A Full House a Király utca- Izabella sarkától egy háznyira ( Izabella u.40 ) a Darts a Józsika utca - Izabella utca sarkán ( házszámot nem tudom fejből ).

Előzmény: kenguru (65)
kenguru Creative Commons License 1999.07.19 0 0 65
Két tuti hely a IX.kerületben, nem messze a Kodály köröndtől, egymástól 50 méterre: Full House és a Dart's. Hasonló árszínvonal (800-1500/kopf), király kaja!
A Dart's-ban ajánlom a Jókai bablevest és a füstölt csülkös sztrapacskát, a Full House-ban a Spanyolos hátzínszeletet (de itt nem hiszem, hogy mellé tudsz nyúlni). A full houseban embertelen, a Dart's-ban kiadós adagok. A címek az Open-ben és a Pesti Estben!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!