Keresés

Részletes keresés

Unk Creative Commons License 1999.07.22 0 0 88
Bacchus-Bauerhof Panzió, Szigetmonostor. Parasztház: szekér és kocsikerék nincs, a polgári berendezés van. Télen az előételes asztalon tepsik állnak egymás mellett (pl. libamáj zsírjában), házilag pácolt sonka, elvitelre is. Az igazi étlap a főnök fejében van, és mindenkinek elmondja (hogy nem unja meg?). Vegyes konyha (magyar, francia, sváb), de nagyon finom. Nyári hétvégén foglalás nélkül ne próbálkozz! (26) 393-545. Egyetlen dolog ami nem tetszik (de lesz, aki pont ennek örül): a főnök kutyája bejáratos az étterembe, így aztán más kutyákkal szemben is elnézőbbek.

KisBé: a Toto (Alkotás – Márvány sarok) IGAZI olaszként kezdte, azóta kicsit kopott, de most is ott ülnek a Keresztapák.

mICK Creative Commons License 1999.07.22 0 0 87
Bakibébi, te szerintem nálunk van Pesten a legjobb kaja :) Te ki is próbálhatod, ingyé' :)

[mICK]

berku Creative Commons License 1999.07.22 0 0 86
Lou-Lou...
Egyszer a párommal voltunk ott. Rajtunk kívül csupa férfi páros és egy női társaság. Furcsán méregettek bennünket. Lehet, hogy alaptalanul, de kissé hülyén éreztük magunkat....
Tegnap végül is a Shalimarban kötöttünk ki. A helyszínen jöttem rá, hogy egyszer már voltamott. Nem volt rossz, de a Bombay Palace nekem jobban tetszett (utánanéztem, így hívják az Andrássy útit) mind hangulatra, mind az ételekre nézve. Viszont a fűszeres padlizsán isteni volt tegnap!
McAtti Creative Commons License 1999.07.22 0 0 85
Lou-Lou, a Tud. Akadémia sarkánál, a spenótház mögötti kis utcában. (Az Akadémiától fél perc). Nem olcsó, de remek a kaja, és a hely is hangulatos. Este tanácsos telefonon helyet foglaltatni.

Attila

bakibebi Creative Commons License 1999.07.22 0 0 84
Soxor jott elo a 2-3-4 ezer Ft /fo egy-egy vacsoranal. Ezek szerint ez az altalanos. Hanyszor mentek vacsorazni egy honapban ?
En kb. kethetente jutok el altalaban hetvegeken, de elofordul, hogy hetkoznap talalomra esek be valahova, ha jol esik.

Jol esik.

Bakibebi
moonchild : hol van a Chez Daniel ?

Privat Elek : a 2000-es viz az ugye csak vicc ? .)

moonchild Creative Commons License 1999.07.21 0 0 83
A Chez Danielben voltam, a Daniel a francia tulaj, o szolgalt ki minket. Kaja nagyon-nagyon finom, bar az adagok nem gigantikusak. Mi boroztunk, ami elegge felnyomta az arat, anelkul szerintem olyan 2000/fo mindennel egyutt. Erdemes asztalt foglalni.
bakibebi Creative Commons License 1999.07.21 0 0 82
Hmmm, kicsit regen szolaltam meg, de ugy latom sebaj :)
A Szlovakot irta valaki, tenyleg jo hely, mondjuk erosen szocreal, de evegbol olcso is.
Elgondolkodtam rajta, hogy meglepo-e hogy senki sem irt pizza-zokrol. Talan. Mondjuk sokak szerint nem tartozik a igazi vacsorak koze pizza, de azt mondom neha jol esik. Van egy Siesta nevu pizzazo a Nyugatitol nem messze a jobb oldalon a Duna fele menet, es ugyanazon a sarkon egy "teljesen" olasz pizzazo is, sajnos a neve nem ugrik be. Az viszont igen , hogy ott nem adtak "kecsapot" mondvan az nem eredeti olasz dolog.... De en szeretem, mondtam, nos erre sem kaptam .. :) Azert finom volt a pizza, nagy a valasztek...

bakibebi

HBB Creative Commons License 1999.07.21 0 0 81
A Mérleg jó kis hely, bár kicsit egyszerű a látvány, de este nagyon jó hangulata van. A La Fontaine szerintem egyszerűen csak sznob.
Valaki említette a Szent Jupátot - szvsz hihetetlen nagyot zuhant a színvonal az elmúlt 1-2 évben. Borzasztó olajszag, a kaják már nem jól ízesítettek, az adagban meg csak a köret a sok, de az sem jó.

Ellenben: (bár a topic Pestrről szól) Szentendrén az Aranysárkány kimagaslóan jó ételválasztékban, borválasztékban, ízekben, hangulatban és kiszolgálásban is. Árak felső-középkategóriában, asztalfoglalás szinte kötelező.

Privát Elek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 80
Shiraz perzsa étterem, Ráday utca, Párizs, Texasszal nagyjából szemben.
Iszonyú jó kaja, 2000-ért desszerttel, kávéval, itallal megvan.
Ajánlom a törökül ayran-nak, perzsául nem'tom hogy hívott ivójoghurutot,
irtózatos jégdarabokkal és fűszerekkel meghintve (~ 300 pénz).

Stop étterem a Váci utca végén (Fővám tér) mióta átalakították kb. két éve nem az igazi, de azért elmegy a teraszán egy közepes intenzitású ebéd.

Dohány utcában a Port Said mellett koreai étterem, este 2000 alatt még egy pohár vizet sem tüsszentenek, de délben (3-ig) van napi menü, leves, előétel, főétel és POHÁR VÍZ (nem az italon akarják behozni a pénzt), 350 pengő magyar forintért, hihetetlen.

berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 79
Köszi!
És a kaja? Azt írják, franciás ételeik is vannak. Tényleg, vagy csak mutatóba?
csepp Creative Commons License 1999.07.21 0 0 78
A Mérleg egy nagyon hangulatos, és olcsó hely!
Kb. egy éve kétezer körül fizettünk ketten.
Nagyon jó fejek a pincérek.
berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 77
Jó ez az eszemiszom honlap.
Van valakinek tapasztalata az alábbi helyek valamelyikéről?
Mérleg étterem
La Fontaine étterem
Restaurant Chez Daniel
La Tasca - spanyol étterem
peearl Creative Commons License 1999.07.21 0 0 76
Eszembe jutott még egy hely, ahol két-három éve voltam , de akkor nagyon klassz volt. Mesterek pincéje asszem a Wesselényi utcában.
Csokis2 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 75
A Fenyogyongye a Fenyogyongyenel van. :-)
Ez a 65-os busz felso vegallomasa a Harmashatar-hegy alatt. Az also a Kolosy teren, Obuda-Ujlakon. Onnan kb. 15 perc alatt van fent a busz az erdoben. Meg lehet kozeliteni egy kellemes kis kirandulassal is a Huvosvolgybol a vitorlazo-repuloteren keresztul, ugy sokkal jobban esik az ebed. (Azert egy turistaterkepet nezz meg elotte.) Alternativ lehetoseg meg a Palvolgyi-cseppkobarlang, elvadultabbaknak egy kis sziklamaszas a Francia-banyaban.
A ...-tanyat leirtam. (Orfu, Abaliget a Mecsekben van, Pecs mellett.) :-)

MrPete
A szlovakkal az a bajom, hogy vagni lehet a fustot, neha mneg allati bunkok a pincerek. Szerintem ezt egyetlen vendeglo nem engedheti meg maganak.
Csokis

Mumu Creative Commons License 1999.07.20 0 0 74
Tegnapelott a sunday brunchba erosen meghuztak a Gellertbe..
KisBé Creative Commons License 1999.07.19 0 0 73
Szervusztok! Gyorsan vegigfutottam az elozmenyeket, nagyjabol mindenkinek igaza van DE!
Szomoruan vettem eszre, hogy kedvenc olasz ettermem (Via Luna-Nagysandor Jozsef u. Hold u. sarok) le van pukkanva. Azelott sokat jartunk oda es a kenyes izlesu olasz rokonaim is istenien ereztek ott magukat. Na mindegy szoval oda ne menjetek! :)
Viszont ekszkluziv alkalmakra melegen ajanlom (az igen draga de nagyon szupi) Alabardos ettermet Budan. A kiszolgalas osztalyon feluli!
Sot, mondhatnam hogy a Nancsi Nenivel sem maradnek szegyenben ha kulfoldiekkel kellene mennem.
Viszont a fent emlitett olasz etterem hianyozni fog. Tud valaki olyan IGAZI olasz ettermet Bp-en?
berku Creative Commons License 1999.07.19 0 0 72
mAlter, Bruckner Szigfrid, köszönöm. Bár nekem sajnos eléggé kiesik...
A mi esküvői vacsoránkat is a Bagolyvár rendezte, nagyon finom volt minden (csak én a nap izgalmaitól nem nagyon tudtam enni) és a vezetőnő tényleg nagyon szimpatikus. Az ár sem volt magasabb, mint máshol lett volna.
Ezzel szemben Barokk étterem: érdeklődésemre (rendeznek-e esküvői vacsorát) azt a választ kaptam: "De mi egy drága és elegáns étterem vagyunk!" Hát akkor menjenek a fenébe és legyenek boldogok saját magukkal.
Van egy jó indiai étterem az Andrássy úton, a Nagymező utca közelében. Nagyon finom minden, de különösen a kenyérféléjük!
(Sajnos a neveket elfelejtettem.)
kenguru Creative Commons License 1999.07.19 0 0 71
Úgy van! Én is pontosan ezt akartam írni!
Előzmény: ds9 (66)
Husky Creative Commons License 1999.07.19 0 0 70
Lancelotban és a King Arthurban - "Királyok étke" egyszerüen maga a tökély !!! Lehet választani, hogy steaket vagy bélszin szeleteket kérsz illetve már kértem és kaptam fele-fele arányban is. Legutobb öt darab gyönyörü szép bélszin szeletet faltam be :-))))))) + a hozzávaló finomságok ugymint hagymás burgonya, savanya, gyümölcs etc.
peearl Creative Commons License 1999.07.19 0 0 69
Ja! Balatonfüreden a mólónál Stefánia étterem, közvetlenül a tóparton, élőzene, Löwenbrau sör, két főnek vacsi / leveskével, főétellel,koktéllal / 3500 froncsi, de ebben már a borravaló is benne van./ tel.. 87-343-407/
peearl Creative Commons License 1999.07.19 0 0 68
Káposztásmegyeren az Árva Gabi már tíz éve csinálja a Sógor sörözőt. Adagok és árak mint a Szent Jupátban,/ 4000-ből 2 felnőtt meg egy gyerek vígan /, de itt nem vág orrba a kajaszag. Veszprémben közvetlenül a viadukt alatt, korrekt étel- és borkínálat, a kertben medence, az árak mint a Bagolyvárban. Vigyázat 50m-re van egy fogadó is, de azt nem ismerem.Balatonszemesen a Csaba vendéglő, de jó a Tücsök is.
Gréti Creative Commons License 1999.07.19 0 0 67
Rosenstein tényleg rulez, csak mostanság mintha kicsit drága volna... De eszméletlen sokféle kaja van! És isteniek. Nemrég valamilyen spárgás, tejfölös valamit ettünk ott, mindenkinek ajánlom!
ds9 Creative Commons License 1999.07.19 0 0 66
dear kenguru,

az előbb említett két étterem a VII. kerületben van. A Full House a Király utca- Izabella sarkától egy háznyira ( Izabella u.40 ) a Darts a Józsika utca - Izabella utca sarkán ( házszámot nem tudom fejből ).

Előzmény: kenguru (65)
kenguru Creative Commons License 1999.07.19 0 0 65
Két tuti hely a IX.kerületben, nem messze a Kodály köröndtől, egymástól 50 méterre: Full House és a Dart's. Hasonló árszínvonal (800-1500/kopf), király kaja!
A Dart's-ban ajánlom a Jókai bablevest és a füstölt csülkös sztrapacskát, a Full House-ban a Spanyolos hátzínszeletet (de itt nem hiszem, hogy mellé tudsz nyúlni). A full houseban embertelen, a Dart's-ban kiadós adagok. A címek az Open-ben és a Pesti Estben!
bakibebi Creative Commons License 1999.07.19 0 0 64
Korcs, Kun Bela : Abban valoszinuleg igazatok van, hogy a legolcsobb otthon enni. Abban is, hogy ez soxor finomabb, mint otthon. De szerintem, aki megteheti, az tegye meg , hogy eljar vacsorazni, nagyon jo elmeny. Soxor az etelek miatt is, de fontosak a hellyel kapcsolatos elmenyek, a kenyelem es a valtozatossag is.
Talan ahhoz tudnam hasonlitanai a dolgot mikor valaki moziban, vagy otthon videon nez meg egy filmet. Az utobbi olcsobb, ez elobbi meg jobb. Persze mint minden hasonlat , ez is egy kicsit santit, de ertitek mirol van szo. Ugyhogy en mindenkit arra batoritanek,- nem mintha szerintem erre nagy szukseg lenne-, hogy ha csak teheti jarjon el vacsorazni.
Tovabbi jo kalandozast !

bakibebi

bocs Creative Commons License 1999.07.19 0 0 63
Csao! jelolteimet ex-egyetemista korombol szedtem ossze (1-2 eve), de amit leirtam nagyjabol ma is allnak
1) a Szena ternel, a Mammut mogott a Markus - szuper minoseg, nem draga, ki is lehet ulni, az adagok is egeszen emberiek, sot asszem 1-ig van nyitva. Szoval szuper, pl erdemes kiprobalni a 2 szemelyes szarnyas talat.... isteni! Az uveges boruk sem rossz (pl. Egri bikaver)...
- ha olaszos kajara vagyik az ember, akkor a Bartok Bela uton a Marcello - egeszen udvarias kiszolgalas, szuper kajak - nem csak olaszok - kituno salatabar, self-servecevel, igen jo borkinalat. Az arak egyaltalan nem magasak, sot. Egyetlen hatrany - mivel ezt mar tobben ismerik, tanacsos vacsoraidoben elore asztalt foglalni.
- az Oktogonnal lent egy kis pinceszerusegben egy szinhazi etterem, ahova szinhazi emberek jarnak, nagyon kulturalt, olyan arakra emlexem amik igazan kellemesek, 1-2 kategoriaval feljebb levo minoseg mellett. Ennek a nevet sajnos mar nem tudom.
meg van 1-2 tippem....
bocs
Csao
MrPete Creative Commons License 1999.07.19 0 0 62
csodalom, hogy senki nem irta a Szlovak ettermet a Nyugatinal. Rohattjo a kaja, kituno dozisban nyomatjak, ki lehet ulni az uccara. Mindenkinek ajanlom a szlovak juhasz eledelet sopszkaval. Gold fassl-t csapolnak, bar jobb lenne, hogyha szlovak lenne a sor is...
Déridoire Creative Commons License 1999.07.18 0 0 61
Nagykorut - Csepreghy u. sarok: Becsi szelet.
Olcso az, amit adnak, viszont nagyon finom es hazaviszel belole, mert minden adagot dijbirkozokra szabtak.
Hangulatos.
Udvariasak.

D.

robicsek Creative Commons License 1999.07.18 0 0 60
ezeket nem ismerem, esetleg közelebbi koordináták?
Előzmény: Csokis2 (59)
Csokis2 Creative Commons License 1999.07.18 0 0 59
En a Fenyogyongyet szeretem, foleg ilyenkor nyaron. Semmi extra, de kellemes hely, jol foznek, udvariasak es megfizetheto. Vacsora utan meg jot lehet setalni a langyos esti erdoben. (Esetleg vigyetek pokrocot. :-))
Off Pest:
Orfu elott a ..... Tanya. Viszonylag uj fogado es etterem az abaligeti elagazas folott. Remekul foznek, gyonyoru kornyezet es kilatas es persze szallaslehetoseg is. Lehet uszni, lovagolni es kocsikazni, gyerekeknek van ponilovaglas, allatsimogato es jatszoter. Szoval nagyon klassz.
Csokis

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!