Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.08 0 0 25260

...Ma viszont a hentesnél majdnem sírva fakadtam. Ha így folytatják, nézhetik magukat. Száraztészták voltak a fele pultban...

A falon pedig  Kedves Vezetőnk képe? - ismerős az ötvenes évekből... :(

Előzmény: Boszorka (25252)
Hepci Creative Commons License 2019.08.08 0 0 25259

Infóim szerint NER-közeli tulajdonba került...

Előzmény: Boszorka (25256)
Hepci Creative Commons License 2019.08.08 0 0 25258

Nincs pad, bent van pár bárszék, azt hiszem, asztal sincs.

Lehet, hogy Michelin-csillagos kifőzde lesz belőle egyszer.

Az is lehet, hogy ez is bezár hamarosan (amikor kifúj a gasztrofőmegmondók által keltett lendület).

Sajnos rettenetes nehezen tudom elképzelni, hogy egy maréknyi mangósaláta olyan izgalmas legyen, hogy egy bárpult előtt támla nélküli ülőkén feszengve 3600 forintot szívesen fizessek érte, de majd egyszer tán megpróbálom (ha kevésbé lesz meleg) és beszámolok róla itt.

Előzmény: Mazsola0070 (25257)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.08.08 0 0 25257

"Egy mangósaláta pl. 3600 Ft. Ha ez akkora adag, mint amit a séftől általában megszokhattunk, erős médiahátszél köll hozzá, hogy tömegesen fogyasszák a kedves vendégek."

 

Az már megvan, nemzetünk főfőfőfőfőgasztromegmondóiból (mondjuk azt nem tudom, ki nevezte ki őket annak) kettő is Budapest legjobb ételei közé sorolta. A cikkben az adag is látszik, akkora, mint amit a séftől megszokhattunk...... 

 

https://welovebudapest.com/toplistak/ezek-budapest-legjobb-etelei-a-fo-gasztromegmondok-szerint/

 

Nem tudom egyébként, ez a Szirom hogyan működik, nagyon picinek látszik a helyiség, talán ha 3-4 ember befér, az sem egyértelmű, hogy le lehet-e ülni.

 

Na most 4500 Ft-os főételt, meg 3600 Ft-os salátát elvitelre adnak kis műanyag büdögékben, mint a "Picicíp" kínai büfében a 750 Ft-os trutymót vagy a magyaros kifőzdében az ugyanilyen árú pörköltet tarhonyával? 

 

Vagy egy cca. 20.000 Ft-ot otthagyó pár kiül a helyiség elé egy padra és ott eszik? (Már ha van pad, nem ismerem a környéket.)

 

Nekem az ilyen árak nagyon nem jönnek össze a hely jellegével.

 

 

Előzmény: Hepci (25254)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25256

Igen eladta teljes titokban, már mint a közönség számára titokban. Szerintem valami cég vette meg, aztán az majd olyan is lesz. :-(

Azt szokták mondani, hogy a gazda szeme hízlalja a jószágot. Az új tulaj szemlátomást nem vesz részt az üzlet életében csak valahonnan távolról irányit.

Előzmény: Hepci (25253)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25255

"Nekem a francia krémes bejött. Már nagyon régóta nem is láttam sehol, mert ez egy igen régimódi sütemény."

 

Nagyon sok cukrászdában van francia krémes. Igaz, én főleg vidéken láttam, de a sok fővárosi cukrászdában is készítik ... (a neten kiguglizható, hogy hol)

Előzmény: Boszorka (25252)
Hepci Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25254

A vendéglősök azt szokták gondolni Huszár Krisztiánról, hogy nem képes racionálisan gazdálkodni.

Kíváncsi vagyok, a saját helyén (ha ez tényleg saját...) mi lesz. Egy mangósaláta pl. 3600 Ft.

Ha ez akkora adag, mint amit a séftől általában megszokhattunk, erős médiahátszél köll hozzá, hogy tömegesen fogyasszák a kedves vendégek.

Előzmény: Mazsola0070 (25243)
Hepci Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25253

Infóm szerint új tulaja van Gál József egykori hentesboltjának...

Előzmény: Boszorka (25252)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25252

Nekem a francia krémes bejött. Már nagyon régóta nem is láttam sehol, mert ez egy igen régimódi sütemény. Vittem haza néhányszor. Tény, hogy nem voltak túl ügyesek.

Ma viszont a hentesnél majdnem sírva fakadtam. Ha így folytatják, nézhetik magukat. Száraztészták voltak a fele pultban.:-(((

Előzmény: Hepci (25251)
Hepci Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25251

Azt nem tudom, milyen volt a cukrászdában (Édes Ábránd) a francia krémes, a pultos lány viszont határozottan tapló volt.

A sütemények amúgy nem voltak rosszak, de kiemelkedően jók se. Asztalka-franchise-nak indult, aztán valamiért szakítottak, és a máshonnan beszerzett sütik nem vették fel a versenyt a korábbiakkal.

Előzmény: Boszorka (25250)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25250

Ha szeretitek a modern értelmezhetetlen kajákat a Larust tudom ajánlani. Nekem az se jött be, de vannak akik lelkesednek érte.

 

Itt minden bezár, vagy tönkremegy. Az olasz vendéglő is már ezer éve bezárt és nem nyilik semmi új a helyén. Most legutóbb a fenti cukrászda zárt be, pedig finom volt náluk a francia krémes. Jelenleg délben lehet enni a halasnál és más semmi.

Előzmény: Mazsola0070 (25248)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25249

A hely üres és nincs semmi kiirva se.

Előzmény: Mazsola0070 (25248)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25248

Köszönöm, éppen most kaptunk egy meghívást hétvégére a Zuzuba, ezek szerint a meghívó sincs képben, pedig ő a közelben lakik...:) Szólok neki, hogy keressen más helyet.

 

Azt nem tudod véletlenül, hogy a helyén nyílt valami, vagy üresen áll a helyiség?

Előzmény: Boszorka (25245)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 25247

Pest Megye, Gödöllő közelében

Előzmény: nagypapi51 (25244)
seci Creative Commons License 2019.08.06 0 0 25246

Boszi, te nem proli izlesu vagy, hanem ultra-konzervativ izlesu :)

-seci

Előzmény: Boszorka (25245)
Boszorka Creative Commons License 2019.08.06 0 0 25245

Zuzu már rég nincs meg. Mikor elment a híres séf, kezdett kicsit jobb lenni, de igazán nem ment akkor se. Részemről ívben kerülném a helyet, ahol ő főz, de én csak olyan proli izlésü vagyok.

Előzmény: Mazsola0070 (25243)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 25244

Hol is van ez a kis falu? :)

Előzmény: Mazsola0070 (25243)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 25243

Korábban beszéltünk itt a Zuzuról, úgy tűnik, Huszár K. a Zuzu és több más neves étterem után végül itt kötött ki (ha jól értem, tele lett a töke a főnökeivel).

 

https://welovebudapest.com/2019/08/02/inkabb-megdoglom-vagy-bankot-rabolok-de-tobbe-nem-dolgozom-senkinek-huszar-krisztian-hazatalalt/

 

Ezek után még érdekesebb, hogy vajon a Fámából vagy a Zuzuból miért ment el/rúgták ki, azért mégiscsak más lehet ilyen éttermekben séfnek lenni, mint egy pici lukban sk. főzőcskézni (kis falunk kifőzdéje nagyobb, mint ez a hely, igaz, ők nem 4500 Ft-os kajákban utaznak, hanem gulyást, meg pörköltet árulnak 750-ért...:) ) 

 

Tényleg a Zuzu megvan még? A Facebook oldala nem mozdul május eleje óta, viszont a bezárásáról nem olvastam.

 

 

 

 

 

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.26 0 0 25242

németül detto...

Előzmény: Boszorka (25241)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.26 0 0 25241

Nem tudom a németeknél minek hívják. Svájcban "chicorée" volt a neve, de ez inkább franciának hangzik és náluk van is sok francia kifejezés sok mindenre.

Előzmény: sunnysun222 (25240)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25240

Tényleg: ott hogyan mondták-hivták németül? Amúgy nálam is az utolsó a No1....:) :) :)

Előzmény: Boszorka (25239)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.25 -1 0 25239

Nem tudtam megszeretni a cikóriát, pedig Zürichben igen csak gyakran előfordult minden féle formában. Maradok a régi megszokott kajáknál ugy mint pl. marhapofa, borjubécsi vagy libamáj.:-)

Előzmény: sunnysun222 (25238)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25238

Látod Boszi, hát  ha másért nem, ezért érdemes lenne egyszer "leugrani" Kéthelyre és rávetődni a marinált cikóriára... Kerekre nyilna szemed... Mint ahogy az enyém is ,főleg a narancsos kelkáposztától...:) :) :)

Előzmény: Boszorka (25233)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25237

OK, igazad van...:)

Előzmény: Tybald_ (25235)
seci Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25236

Kozben kiderult, hogy a Budai Parkszinpad epuleteben levo szerb etteremben volt, ahol egeszen jo volt a kaja (grill tálat ettek / 2 szemelyes, ami akar 4-re is eleg).

-seci

Előzmény: cszoli (25225)
Tybald_ Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25235

Én azok miatt linkeltem, akik esetleg kedvet kaptak a bejegyzésed alapján...

Előzmény: sunnysun222 (25229)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25234

Igazad van, igazán télen friss a cikória, de rövid tenyészideje miatt (amíg a gyökérből rügy fejlődik 21 nap) megfelelő körülmények között mindig termeszthető.

 

 

Előzmény: Boszorka (25233)
Boszorka Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25233

Emlékezetem szerint cikória nem volt egész évben kapható. Valami idénye annak is van, vagy messziről hozzák és akkor már nem az igazi. Szerencsémre nem szeretem.

Előzmény: nagypapi51 (25232)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25232

Nem is azért írtam, hogy te készítsd el, a séf/konyha beszerzési forrásai mások mint a miénk - mi ilyen szempontból pórnépnek számítunk. (Csapody Balázs/Kistücsök esküszik a siófoki piacra)

 

Előzmény: sunnysun222 (25231)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 25231

Jaj nagypapi, hát ma a Lehel csarnokban még a füves néninél se volt cikória... Sehol se. Állítólag talán és legfeljebb a Culináris-ban?

Tök mindegy. Olyan istenire biztosan nem tudnánk "marinálni".... Hozzá se kezdünk...

És annak a kacsacombnak volt legalább 4 v. 5 rétege....  Hallgasd meg még egyszer a nem túl részletező videócskát:

 

https://youtu.be/sSZNF2SjQ50

 

Vagy tanulmányozd a képet:

 

 

 

Előzmény: nagypapi51 (25230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!