Nincs pad, bent van pár bárszék, azt hiszem, asztal sincs.
Lehet, hogy Michelin-csillagos kifőzde lesz belőle egyszer.
Az is lehet, hogy ez is bezár hamarosan (amikor kifúj a gasztrofőmegmondók által keltett lendület).
Sajnos rettenetes nehezen tudom elképzelni, hogy egy maréknyi mangósaláta olyan izgalmas legyen, hogy egy bárpult előtt támla nélküli ülőkén feszengve 3600 forintot szívesen fizessek érte, de majd egyszer tán megpróbálom (ha kevésbé lesz meleg) és beszámolok róla itt.
"Egy mangósaláta pl. 3600 Ft. Ha ez akkora adag, mint amit a séftől általában megszokhattunk, erős médiahátszél köll hozzá, hogy tömegesen fogyasszák a kedves vendégek."
Az már megvan, nemzetünk főfőfőfőfőgasztromegmondóiból (mondjuk azt nem tudom, ki nevezte ki őket annak) kettő is Budapest legjobb ételei közé sorolta. A cikkben az adag is látszik, akkora, mint amit a séftől megszokhattunk......
Nem tudom egyébként, ez a Szirom hogyan működik, nagyon picinek látszik a helyiség, talán ha 3-4 ember befér, az sem egyértelmű, hogy le lehet-e ülni.
Na most 4500 Ft-os főételt, meg 3600 Ft-os salátát elvitelre adnak kis műanyag büdögékben, mint a "Picicíp" kínai büfében a 750 Ft-os trutymót vagy a magyaros kifőzdében az ugyanilyen árú pörköltet tarhonyával?
Vagy egy cca. 20.000 Ft-ot otthagyó pár kiül a helyiség elé egy padra és ott eszik? (Már ha van pad, nem ismerem a környéket.)
Nekem az ilyen árak nagyon nem jönnek össze a hely jellegével.
Igen eladta teljes titokban, már mint a közönség számára titokban. Szerintem valami cég vette meg, aztán az majd olyan is lesz. :-(
Azt szokták mondani, hogy a gazda szeme hízlalja a jószágot. Az új tulaj szemlátomást nem vesz részt az üzlet életében csak valahonnan távolról irányit.
"Nekem a francia krémes bejött. Már nagyon régóta nem is láttam sehol, mert ez egy igen régimódi sütemény."
Nagyon sok cukrászdában van francia krémes. Igaz, én főleg vidéken láttam, de a sok fővárosi cukrászdában is készítik ... (a neten kiguglizható, hogy hol)
Nekem a francia krémes bejött. Már nagyon régóta nem is láttam sehol, mert ez egy igen régimódi sütemény. Vittem haza néhányszor. Tény, hogy nem voltak túl ügyesek.
Ma viszont a hentesnél majdnem sírva fakadtam. Ha így folytatják, nézhetik magukat. Száraztészták voltak a fele pultban.:-(((
Azt nem tudom, milyen volt a cukrászdában (Édes Ábránd) a francia krémes, a pultos lány viszont határozottan tapló volt.
A sütemények amúgy nem voltak rosszak, de kiemelkedően jók se. Asztalka-franchise-nak indult, aztán valamiért szakítottak, és a máshonnan beszerzett sütik nem vették fel a versenyt a korábbiakkal.
Ha szeretitek a modern értelmezhetetlen kajákat a Larust tudom ajánlani. Nekem az se jött be, de vannak akik lelkesednek érte.
Itt minden bezár, vagy tönkremegy. Az olasz vendéglő is már ezer éve bezárt és nem nyilik semmi új a helyén. Most legutóbb a fenti cukrászda zárt be, pedig finom volt náluk a francia krémes. Jelenleg délben lehet enni a halasnál és más semmi.
Köszönöm, éppen most kaptunk egy meghívást hétvégére a Zuzuba, ezek szerint a meghívó sincs képben, pedig ő a közelben lakik...:) Szólok neki, hogy keressen más helyet.
Azt nem tudod véletlenül, hogy a helyén nyílt valami, vagy üresen áll a helyiség?
Zuzu már rég nincs meg. Mikor elment a híres séf, kezdett kicsit jobb lenni, de igazán nem ment akkor se. Részemről ívben kerülném a helyet, ahol ő főz, de én csak olyan proli izlésü vagyok.
Korábban beszéltünk itt a Zuzuról, úgy tűnik, Huszár K. a Zuzu és több más neves étterem után végül itt kötött ki (ha jól értem, tele lett a töke a főnökeivel).
Ezek után még érdekesebb, hogy vajon a Fámából vagy a Zuzuból miért ment el/rúgták ki, azért mégiscsak más lehet ilyen éttermekben séfnek lenni, mint egy pici lukban sk. főzőcskézni (kis falunk kifőzdéje nagyobb, mint ez a hely, igaz, ők nem 4500 Ft-os kajákban utaznak, hanem gulyást, meg pörköltet árulnak 750-ért...:) )
Tényleg a Zuzu megvan még? A Facebook oldala nem mozdul május eleje óta, viszont a bezárásáról nem olvastam.
Nem tudom a németeknél minek hívják. Svájcban "chicorée" volt a neve, de ez inkább franciának hangzik és náluk van is sok francia kifejezés sok mindenre.
Nem tudtam megszeretni a cikóriát, pedig Zürichben igen csak gyakran előfordult minden féle formában. Maradok a régi megszokott kajáknál ugy mint pl. marhapofa, borjubécsi vagy libamáj.:-)
Látod Boszi, hát ha másért nem, ezért érdemes lenne egyszer "leugrani" Kéthelyre és rávetődni a marinált cikóriára... Kerekre nyilna szemed... Mint ahogy az enyém is ,főleg a narancsos kelkáposztától...:) :) :)
Kozben kiderult, hogy a Budai Parkszinpad epuleteben levo szerb etteremben volt, ahol egeszen jo volt a kaja (grill tálat ettek / 2 szemelyes, ami akar 4-re is eleg).
Igazad van, igazán télen friss a cikória, de rövid tenyészideje miatt (amíg a gyökérből rügy fejlődik 21 nap) megfelelő körülmények között mindig termeszthető.
Emlékezetem szerint cikória nem volt egész évben kapható. Valami idénye annak is van, vagy messziről hozzák és akkor már nem az igazi. Szerencsémre nem szeretem.
Nem is azért írtam, hogy te készítsd el, a séf/konyha beszerzési forrásai mások mint a miénk - mi ilyen szempontból pórnépnek számítunk. (Csapody Balázs/Kistücsök esküszik a siófoki piacra)