A grillezett bőrös pisztrángfiléről is írt, csak a képét nem sikerült oda beszerkeszteni az írásműbe, ahol szó esik róla.
"Amolyan köztesnek megkívántam a grillezett bőrös pisztrángfilét korianderes sült csicsókával. Ehhez, ha akartam volna, választhattam volna a pár felsorolt köret közül, de nem tettem. Vékonyka filé, éppen nem készült túl, a bőre majdnem ropogós, húsa egy vonásnyival szárazabb a megengedettnél. Viszont a chilis-szezámolajos, szezámmagos szósz nagyjából helyrepofozza a dolgokat, és a sült csicsóka kifejezetten kreatív ötlet. A szinte nyers lilahagyma-vágat azonban megérdemelt volna egy kis kezelést, mielőtt a tányérra kerül."
A Larus étlapját végignézve az az ételsor, amit Péterünk végigzabált, úgy 25 ezer forint lehet, ha még ivott is egy ásványvizet (futás közben ült be!), meg kifizette a szervízdíjat/borravalót (a szervízdíjról én nem találtam semmit a honlapjukon, bár a helyet elnézve biztosan van, borravalót meg nem tudom szoktak-e adni a gasztrofiúk/lányok), perkálhatott úgy 30 ezer körül.
A másik meg, ha én elmegyek futni, nemhogy közben, de még utána sem tudok enni egy darabig, úgyhogy jó gyomra lehet ennek a Péternek, hogy futás közben is be tud tolni egy ilyen ételsort.
Az számomra nem derül ki egyértelműen a zseniális írásműből (de aztán lehet, hogy csak én olvastam figyelmetlenül), hogy Péterünk tényleg úgy ahogy volt, azaz koszosan, izzadtan, büdösen futott be a Larusba futó tornacipőben és a futómackójában (neki biztosan ezt is lehet, ha én ilyet csinálnék, az asszony minimum leszedné a fejemet, és három hétig hallgathatnám, hogy mekkora egy ...... vagyok, jóhogy nem már alsógatyában és atlétatrikóban mentem egy menő étterembe), vagy ez a kép is csak gasztrofőmegmondónk írói munkásságának része (lsd. még a Baumgartner mangalica halászléről zengett ódák és egyebek).
Késelés a Virtuban. Kicsit meglepődtem, azt gondoltam volna, hogy ilyen elit (és drága) helyre csak kultúremberek járnak. Pl. a magyar arisztokrácia színe-java. Újabban már ők is késsel a zsebben járkálnak? A 19 éves késelő "fiatalember" és a verekedő társaságok esete sok kérdést felvet ...
csak egy észrevétel: sütőben bukta, természetesen ha kelt tészta, de ne felejtsd el a képviselőfánkot.
végül is egyfajta fánk, vagyis sütőben is olyasmi lesz, mint a fánk, de nyilván nem szalagos, utóbbihoz bő olajban úszás kell
nekem a szalagos mellett a túróval töltött fánk kedvencem
nem túrófánk, hanem túróval töltött, nem utólag töltött, hanem töltelékkel benne kisütve olajban,
kicsit lapítják a fánk tésztáját, gombóc töltelékeket helyeznek el az egyik felén, majd rádobják, ráhajtják a másik felét a tésztának, kiszúrják és sütik, nem szalagos, persze
túró helyett már karácsony környékén mák gombóckákat is rejtenek bele görög katolikusok, 2 éve kaptam távoli rokonságból egy tállal, nem kellett bejgli karácsonyra
Tényleg, volt az is. A Patina utcában volt a sütöde - azóta már "lakópark" épül ott.
Még egy rövid off megjegyzés pék témában: a napokban figyelem, hogy sorra dobja fel a fb algoritmus a "süss olaj nélkül fánkot" típusú posztokat. T.k. hájpolt pékek oldalát is (Szabi, stb.)
Csak én vagyok kekec, ha azt állítom, hogy a fánk attól fánk, hogy olajban sül? Ami tepsiben sül, az legfeljebb bukta. Legyen bármilyen csinos formája.