Keresés

Részletes keresés

HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.16 0 0 12
Kedves speaker
Irásod kiválóan demonstrálta, hogy lehet
egyszerre tartozni az általam emlitett 3/a,b,c kategória mindegyikéhez.
Előzmény: speaker (7)
samsem Creative Commons License 1999.07.16 0 0 11
Soros-alapitvanyt nemcsak hazank, hanem mas orszagok is kaptak. Ne erezzuk magunkat kivetelezettnek! A mai vilagban semmit nem adnak ingyen, uraim!
Meg egy alapitvanyt sem, ezt valamikor majd meg vissza kell fizetnunk valamilyen formaban. Emlekeztek arra, amikor Virag elvtars igy szolt Pelikanhoz, akinek gyanus volt a nagy ajnarozas: - egyszer majd kerunk valamit magatol, Pelikan elvtars.....
Samsem,
ds9 Creative Commons License 1999.07.16 0 0 10
Azon még nem gondolkoztál, hogy ha egy picit előbb szűnik meg a Soros Alapítvány, akkor a Fidesz politikusok jó része nem kap tőlük támogatást, még annak idején ?

Egyébként az Alapítványt csak Asimovtól szeretem és mivel a Soros jórészt csak a Fideszt és az Szdsz-t támogatta ( és egyikük sem a szívem csücskei ) ezért nem nagyon érdekel, hogy megszűnik vagy nem.

Előzmény: speaker (3)
RAF Creative Commons License 1999.07.15 0 0 9
Sem a léte, sem a megszünése nem érdekel.
De feltételezem, hogy jó volt vmire, ha eddig létezett.
teja Creative Commons License 1999.07.15 0 0 8
Csurka????
Korunk kivalosaga???? Speaker, ez megy a best of-ba......
Előzmény: speaker (7)
speaker Creative Commons License 1999.07.15 0 0 7
ad1. Az alapítvány "célja" mulatságos lózung. A bőkezűséget mindig annak fényében kell nézni, hogy az alapítvány minden kiosztott fillérje után ugyanannyit a magyar államnak is fizetnie kellett, ugyanakkor a kiosztásról, az ösztöndíjjal támogatott személyekről, a díjak céljáról és felhasználásról kitzárólag az alapítvány döntött. (Vásárhelyi, Dornbach, stb.) Tipikus SZDSZ propaganda 50 % közpénzből. A dologban az is veszélyes volt, hogy az alapítvány nemcsak pénzt, de tárgyakat, eszközöket is beszámított az ő támogatásába, sőt mindenféle külföldön felmerült költséget is, melyek nem ellenőrizhetők megfelelően, de értékük legalábbis vita tárgy alehet, aminek ellenében viszont a magyar államnak itt és konkrétan kellett fizetni. Mindezt Antall leállíttatta, de addigra az alapítvány már akkor vagyonra tett szert, melyből a tevékenység minden további néklkül folytatható volt.
ad.2. Soros sikeres üzletember, és mint ilyen, természetesen nem finnyáskodik. Ezért sokan megvádolták, amikor ingyen osztogatta a New Yorki kábítószereseknek az egyszer használatos tűket, vagy megrágalmazták bizonyos jól hövedelmező taposó akna üzeletekkel.
ad.3./a. Antiszemitának nevezed a Sorost bírálókat, ami azt jelenti, hogy Soros faji hovatartozására célzol. Ez Tőled beteges dolog.
b./ "A bezárkózás és gyűlöletkeltés lángjának hordozói"- írod. Tömény képzavar, égés, a részedről.
d./A Lukasenko kakukktojás. A másik kettő korunk kíválósága.
Előzmény: HitetlenTamaska (5)
Pocak Creative Commons License 1999.07.15 0 0 6
En sajnalom, hogy megszunik az alapitvany, bar nagyon is megertem Soros indokait: attol tart, hogy halala utan az alapitvany nem kimondottan azokat a celokat fogja szolgalni, amire letrehoztak.

Mellesleg, palyazatai reven rengetegen jutottak kulfoldi osztondijakhoz, letrehozott egy egyetemet (CEU), amelynek a magyar allam nem engedelyezte az egyetemi alapkepzest (csak posztgradualis kepzes folyik), gyakorlatilag ha penz kellett, mindig ott volt a Soros.
Ehhez kepest, kapott egy BKE diszdoktorsagot, de semmilyen allami kituntetest nem (Potyka bacsi megiscsak tobbet tett ertunk, mint Soros).

(speaker, csak en nem talalom a forrast, amire hivatkozol, vagy szandekosan nem irtad ki?)

HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.15 0 0 5
A Soros alapitvány egyike azoknak a kevés jó dolgoknak, amit az ország valaha is ellenszolgáltatás nélkül kapott:
1. A alapitvány bevallot célja a nyilt, tehát nem önmagába forduló és gyülölködö, hanem békésen kooperáló társadalom megteremtése. Ennek jegyében az értelmiség csaknem minden rétegének bökezüen osztogatott ösztöndijakat, kutatási eszközöket, stb.
Ebböl nem voltak és nincsennek kiszoritva a magukat konzervativnak tartó rétegek sem. Még Csurka is kapott ösztöndijat, az más kérdés, hogy aztán nem vette igénybe.
2. Soros, mint az közismert, föleg hatalmas befektetési alapok mozgatásában jeleskedik, a háboru hasznából gazdagdó lelkiismeretlen burzsuj torz képe, rá - aki gyülöli a háborukat és vérontást - nem alkalmazható.
3. Az Öt gyülölök helyét nagyon pontosan ki lehet jelölni a
a. beteges antiszemiták,
b. a bezárkozás és gyülöletkeltés lángjának hordozói,
c. a parnoia nevü elmebetegségben szenvedök egymástol nem diszjunkt halmazában.
Hogy egy pár derék nevet emlitsek:
Csurka, Tudjman, Lukasenko

4. Magam eddig nem kértem és nem kaptam,
ebböl az alapitványból, de mindazonáltal ugy érzem, hogy a fent leirtak miatt igencsak gazdagodtam belöle. Sorost századunk, nem csakhogy legismertebb, de legkiválobb magyarjának is tartom. Az ö lelkiismerete és áldozatkészsége az, ami a leginkább bosszantja a t. szélsöjobb oldalt: Nem passzol bele a világképükbe, tehát erönek erejével szörnyeteg összeesküvöt igyekeznek orrontani benne.

Előzmény: GURG (4)
GURG Creative Commons License 1999.07.14 0 0 4
Szerintetek miert pateroltak ki tobb kelet europai orszagbol a Sorost? Es miert csak Magyarorszagon tudta megvetni a labat? Miert csak itt tudja eljotekonykodni (tisztara mosni) a jugoszlaviai haboruban fegyvereladasbol megszerzett dollarjait? Es az alapitvanya megalakulasakor miert kototte ki azt, hogy barminemu magyar-magyar(hataronkivuli) kozeledest kivalto kulturalis megmozdulast NEM tamogat??? Na?
Előzmény: speaker (3)
speaker Creative Commons License 1999.07.14 0 0 3
Biztos igazad van, de nekem mindig gyanus volt, ha valaki kilobbizott pénzekkel jótékonykodott. A Soros alapítványnak Magyarországon nemcsak kiadásai de igen nagy bevételei is vannak. Ezeket a bevételeket értem a kilobbizás alatt, ha azok csak arra szolgálnak, amire a Mester agya szánja őket. Maga az alapítvány létrejötte is furcsa volt: még a komcsik kötötték az erre vonatkozó szerződést, (Grósz?) mely úgy szólt, hogy amennyit az alapítvány befektet, ugyanannyit kell a magyar államnak is fizetni. Azután egyszer elolvastam azoknak az eszközöknek a beárazott listáját, melyet "behoztak" és amellyel azonos összeget kellett a Magyar Államnak (azaz nekem is)leperkálni. Hát mit ne mondjak! Másnak is szemet szúrhatott, mert az első szabad magyar kormány fel is mondta sürgősen ezt a szerődést, abban a formában.
Azóta is olvasom minden évben az alapítványi ösztöndíjasokat, és számukat nem keveslem, csak éppen politikai célzatosságot érzek a díjazottak körének láttán. Persze ehhez Soros úrnak meg van a szíve joga, mint ahogy nekem is, hogy azon bánkódjak, csak ilyen sokára szűnik meg a Soros Alapítvány.
Remélem, azért nincs harag?
Előzmény: Geyza (2)
Geyza Creative Commons License 1999.07.14 0 0 2
Kár hogy ilyen sokára, tényleg.
Én pl. előfizettem a Magyar Nagylexikonra, aminek a kiadását az Akadémiai Kiadó - miután privatizálták - nem volt hajlandó finanszírozni.
Egy időszak ki is esett, úgy tűnt, hogy a 18 kötetből csak az első 4 jelenhet meg.
Erre jött ez a mocsok, idegenszellemű spekuláns és vagy 100 millióval megtámogatta, így most továbbra is megjelenik évtizedek óta az első korszerű, nem ideológiai alapon álló és tényleg magyar lexikon.

Szemét alak!
Hiába szűnik meg az alapítványa, ha utána akarok nézni egy magyar kultúrával kapcsolatos adatnak, kénytelen vagyok hálával gondolni rá.

Na persze, ez csak rám vonatkozik, mert Te kedves speaker biztos több, mint 100 millióval támogattad már a magyar kultúrát, tehát számodra ez nem nagy ügy.

Előzmény: speaker (0)
Hun Creative Commons License 1999.07.14 0 0 1
Miből gondolja a Messiás, hogy addig még él?
speaker Creative Commons License 1999.07.14 0 0 0
Ilyen sokára?
Előzmény: virge3d (-)
virge3d Creative Commons License 1999.07.14 0 0 topiknyitó
Hát ennyi. Vélemények?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!