Makk Károly Szerelem c. filmjét.
Először is ki kellene színezni. Röhejes, hogy csak fekete-fehér kópiára volt pénze a forgatáshoz. Frankó lenne színesben. Aztán nem ártana még bele egy kis computer animation. Itt-ott.
Állat lenne.
A Pirx kapitányban pont az volt a pláne, hogy milyen primitív technikával csinálták. Kb. úgy viszonyul egy filmhez, mint egy tábortűzi diáktréfa egy színházi előadáshoz.
Én azon röhögtem sokat, hogy milyen jópofa mosószeres flakonokkal közlekednek.
Profi megfilmesítés esetén még ezt a kevés varázsát is elvesztené.
Ahhoz elég lapos a mese, hogy rendes filmet lehessen csinálni belőle.
A Pirx kapitányban pont az volt a pláne, hogy milyen primitív technikával csinálták. Kb. úgy viszonyul egy filmhez, mint egy tábortűzi diáktréfa egy színházi előadáshoz.
Én azon röhögtem sokat, hogy milyen jópofa mosószeres flakonokkal közlekednek.
Profi megfilmesítés esetén még ezt a kevés varázsát is elvesztené.
Ahhoz elég lapos a mese, hogy rendes filmet lehessen csinálni belőle.
Üdv! Szerintem a minőségi felújítás - és nem kimondottan az új jelenetekre gondolok, bár az is jópofa lenne - elég sok filmre ráférne: pl. Indiana Jones, A cápa, Terminator, Predator, Alien, ilyesmi. esetleg a Szakasz.
Magyar filmre any idea?
No igen, vannak kissé érdekes +oldású részek a Dűnében is..., Tron az nagyon rulla, azt tényleg megnézném átdolgozva, bár így visszatekintve az eredeti verzió vonalas ábrázolására, kifejezetten unikum!
A Pirx kapitányra viszont nagyon ráférne egy újítás, a sztorik nem voltak olyan rosszak.
xpt
A Tron, igen, az tényleg megérdemli.
Nem új részekre gondolok, hanem trükkök feljavítására. A Dűnén azért volna néhány elsimítandó ránc; Harkonnen báró a féreg szájában, fegyverek, repülőgépek (az ornitopter eredetileg csapkodó szárnyú gép).
Az én szavazatom a "Tron, avagy a számítógép lázadása". Méltatlanul feledték el azt a filmet, egy látványbeli tupír talán jobban odaszögezné a nézőt a székhez, mint az eredeti, 1982-ben (!) készült számítógépes "trükkök"...
Brumimackó polgártárs,
pontosan mit értesz azon, hogy újrafeldolgozás? Az új részeket, vagy az előtte átmixelt eredeti részeket?
A Dűne úgy jű, ahogy van, a Metropolis-t + ha elkezdik rajzolgatni, teljesen más filmet fognak belőle kihozni.
xpt
A Star Wars újrafeldolgozása után felmerül más filmek faceliftje is, bizony. Szerintetek mely filmek érdemesek arra, hogy a korabeli trükköket modernizálják?
Én kettőt említenék, az egyik a vesszőparipám: David Lynch - DŰNE, a másik még keményebb dió: Fritz Lang - Metropolis.