Keresés

Részletes keresés

4ndr3w Creative Commons License 2002.05.01 0 0 21
Nem tudom megérteni ezt a mentalitást, sok birka szó nélkül, fejlehajtva túlórázik ingyen, aztán meg sír a szája széle, hogy ő hogy ki van használva! Szegénykéim!

Képzeljétek én is egy multinacionális mulitnál dolgozok, az IT szektorban. És engem is kért már meg a főnököm, hogy nagyon jó lenne, ha szombaton be tudnák jönni, mert sürgős meló van. Első kérdésem az volt, hogy mennyi is lesz akkor a túlóra bérem. A válasz 0 Ft volt, így sajnálattal közöltem, hogy akkor sajnos nem fog menni a dolog...
Ennyi! Azóta egyszer sem kért hasonlóra! Míg vannak munkatársaim, akik megteszik, aki ennyire megalázkodik, megérdemli, hogy ingyen dolgoztassák.

mlc Creative Commons License 2002.02.27 0 0 20
Magyarországon nincs érdemi munkavállalói érdekképviselet. A munkaadók nagyívben leszarják a hatályos munkaügyi jogszabályokat, mert tudják, hogy minden következmény nélkül megtehetik. Ebben a multik élen járnak, ahol pl. szakszervezeti szervezkedésről szó sem lehet, de a magyar kapitalistákat sem kell félteni. Szemét kurva pénzéhes köcsög mindegyik.
X polgártárs, nem olyan egyszeű a dolog a továbbállással. Most egy pénzügyi cégnél vagyok (multi, minden rossz tulajdonsággal), és gyűlölök itt lenni. Mindent megtesznek azért, hogy így legyen. Több, mint fél éve keresek állást (igaz, teljesen más szférában, az eredeti szakmámban), de nem kellek sehova. Vidéken pláne nem. Több ismerősöm is hasonlóképpen van. Vidéken nincs lehetőség ugrálni.
Szüleim korosztályát porig alázzák nap mint nap, de ők szerencsétlenek, pláne kussolhatnak, hiszen negyven felett nem vagy ember.
glashuette Creative Commons License 2002.02.27 0 0 19

Előzmény: glashuette (18)
glashuette Creative Commons License 2002.02.26 0 0 18
Előzmény: berku (15)
glashuette Creative Commons License 2002.02.26 0 0 17
img src="c:\sp.jpg"
Előzmény: PETYUS (14)
glashuette Creative Commons License 2002.02.26 0 0 16
img scr="c:\sp.jpg"
Előzmény: PETYUS (14)
berku Creative Commons License 1999.07.15 0 0 15
Nahát, van még ilyen cég, ahol 8 óra a munkaidő? Egy időben másik állást akartam keresni, sokat megpályáztam, de mindenhol elvárták, hogy bármikor álljon az ember a cég rendelkezésére, illetve alapvetőnek tekintették a napi 10-12 órás munkaidőt. Mintha mindenütt azt éreztették volna, ha nem túlórázol, lógós, megbízhatatlan munkaerő vagy. Végülis maradtam, ahol voltam, itt legalább a napi 9 órát nem nagyon kell túllépni.
Előzmény: Törölt nick (13)
PETYUS Creative Commons License 1999.07.15 0 0 14
A multi cégeknél kétféle emberfajta fordul elő: rabszolga és maffiózó.
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.14 0 0 13
Szerintem az osszes ilyen "vitaban" (ingyen tulora, hetvegen berangatas, rossz munkakorulmenyek, keveslett fizetes, stb.) mind egy dologra vezethetok vissza, megpedig a kereslet es a kinalat kozotti osszefuggesre. Azaz egy otveneves nagycsalados vasutassal SAJNOS igen sok mindent meg lehet csinalni, mig peldaul egy nyelveKEt beszelo tapasztalt informatikussal mar joval kevesebbet. (A foglalkozasok hasrautessel lettek kivalasztva.)

Peldaul nalunk egeszen biztosan nem lesz sztrajk, meg hasonlok, mert ha valakinek nem tetszik valami, akkor megvonja a vallat es elmegy mashova. Nekem - azt hiszem - hazai viszonylatban kiemelkedoen jonak nevezheto munkakorulmenyeim vannak. Klimatizalt iroda, napi 8 ora (tehat a tulorak kesobb szabikent kivehetok!), kulfoldi utakon berauto, ertelmes fonok, hirtelen ezek jutnak eszembe. Arra ugyelek, hogy a telefonom sajat legyen.

Szoval a lenyeg, hogy az ember az adott munkahelyen mennyire nelkulozheto, mennyire nehezen helyettesitheto, illetve hogy a topicban felsorolt kellemetlensegekert mennyire van megfizetve. (Pontosabban hogy mennyire erzi magat megfizetettnek.)

ZOH

alexandrosz Creative Commons License 1999.07.14 0 0 12
kockasfulunyul!

E-mail megy, most már nagyon kíváncsi lettem. Küldök egy rövid bemutatkozást.

Előzmény: kockasfulunyul (9)
pronto Creative Commons License 1999.07.14 0 0 11
Halászkirálynak igaza van, de ne bántsuk a multikat, csak vegyenek minket emberszámba. Attól, hogy magyarok vagyunk, nem vagyunk mi rabszolga.
Halászkirály Creative Commons License 1999.07.14 0 0 10
Amíg céges mobilod van, addig feletteseid fenntartják a jogot arra, hogy bármikor keressenek rajta! Ez így természetes. A világ minden pontján így működik a dolog. Két évvel ezelőtt nekem is céges mobilom volt. Qrvára utáltam, hogy hétvégén is felhívhattak (muszáj volt bekapcsolva lenni, mert ugye, a cég fizeti, és az üzlet mindenekelőtt...). Pedig én nem is multinál dolgoztam, hanem egy közepes építőipari cégnél.
Ma már hál'istennek nem dolgozom ilyen helyen és a közérzetem is jobb és a pénzem se kevesebb.
Egyébként mindenkivel egyet értek. A multiknál szar a helyzet.
Na jó, én nem vagyok pártatlan. Nyíltan multiellenes vagyok.
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.07.14 0 0 9
Szintén. Csak nem egy helyen? Á, az túl egyszerű lenne.
Előzmény: alexandrosz (7)
Csülök Creative Commons License 1999.07.14 0 0 8
Nem kéne ennyire kétségbe esni. El kell menni egy magyar tulajdonoshoz. Az legalább a telefont se fizeti, kevesebb pénzt ad, ezzel szemben ötször arrogánsabb (tisztelet a csekélyszámú kivételnek). A hülyének is megéri!
Előzmény: alexandrosz (7)
alexandrosz Creative Commons License 1999.07.14 0 0 7
kockasfulunyul !

Bizony-bizony. Én már jól ismerem a multik lelkivilágát és bátran mondhatom, hogy ezek jellemző tünetek. Mobilhasználatom korlátlan, de ezért éjjel-nappal, túlóra nélkül előrángathatnak. A főnökömet még ibizai nyaralásáról is hazarendelték egy napra, igaz a repcsit ők fizették... Milyen rendesek ezek a multik! Te milyen területen dolgozol?
Én a távközlésben.

Előzmény: kockasfulunyul (4)
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.13 0 0 6
Arabella polgártárs,
ha nagyon akarja az ember, akkor nem az az elérhető fajta...nofene nincs térerő...de lemerültem...biztos csak szórakoznak velem, fel sem veszem, még a végén odaég az ebéd...stb.
xpt
Előzmény: Arabella (5)
Arabella Creative Commons License 1999.07.13 0 0 5
Ha a mobilod egy reszet a ceg fizeti, koteles vagy bekapcsolva tartani.
Előzmény: X polgártárs (0)
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.07.13 0 0 4
alexandrosz,

Nocsak! Én igen. Ezekszerint ez ennyire jellemző?
Másrészt, ezeknél mindig van valami nagy beruházási időszak. :-(

Előzmény: alexandrosz (2)
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.13 0 0 3
pronto polgártárs,
1. engem nem bosszant, hogy túlórázol...:)
2. Ha más is olyan "szerencsés", akkor az neked jó?
3. Ha nagyon nem tetszik a munkahely, akár odébb is állhat az ember...
4. Cserélhetnél telefont, egész olcsó mostanában :)

x - jószívű - polgártárs

alexandrosz Creative Commons License 1999.07.13 0 0 2
Fogadjunk, hogy Te is egy külföldi érdekeltségű multinál dolgozol ! :o(((

Netán csak nem véletlenül valami nagy beruházási időszakban vagytok???

Előzmény: pronto (-)
pronto Creative Commons License 1999.07.13 0 0 1
Ismerem, olvastam róla. De az enyémen nem működik.
Előzmény: X polgártárs (0)
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.13 0 0 0
A m0bilokon általában van "kikapcsolás" gomb...
pronto Creative Commons License 1999.07.13 0 0 topiknyitó
Csak azt akarom tudni, más is olyan szerencsés-e hogy a főnökei, akik felveszik a nagy lét, rendzseresen munkaidő után tartanak megbeszéléseket?
Velem volt már olyan, hogy szombaton délután 15.30-ra kellett volna bemennem, de utolértek a mobilon, hogy kettőre érjek be... Fél órám volt, Tatáról, Pestre. És még meg voltak sértődve, hogy nem mindenki ért be. Ennyire azért nem vagyok megfizetve.
Csak ha mást is bosszant, gondoltam, felvetem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!