Ez még semmi!
A legjobb az amikor a Ferihegyi gyorforgalmin 60-al döcögnek,és nem lehet a forgalom miatt előzni,és fő a fejed emiatt!
Sok ember nem tudja még,hogy 90-el lehet menni településen kívül.Az egész gyorsforgalmi a Köki metró és a T.benzinkút között kivéve(50-60-al)végig Ferihegy 1-ig 90-el lehet menni,erre meg valaki beáll 60-70-re aztán meg nem érdekli,hogy mögötte "áll" a sor.
Na meg ha kifogok egy RO országjelzésű buszt vagy egy Roburt,Barkaszt,akkor kész.
Na most már inkább másfelé járok.(Gyömrői út...)
Végre megtaláltam a topicom, bár úgy látom eléggé haldoklik.
Teljesen egyetértek a nyitó hozzászólással, annyival kiegészíteném, hogy:
1. Valószínűleg azért mennek a belső sávban, mert a szélsőben mindenféle akadályok lehetnek (leforduló autók, kátyúk...).
2. Hétvégén még rosszabb a helyzet, mert mindegyik sávban 50-nel mennek; és a szlalomozás közben állandó életveszélynek teszem ki magam, mivel ész és főleg ok nélkül fékezgetnek. Ráadásul el sem tudják képzelni, hogy vki gyorsabban is közlekedhet...
Én ilyenkor jobban fölhúzom magam, mintha esti gyorsuláson rámhúzzák a kormányt. Komolyan.
A legkomolyabb dolog, hogy a motorok már 20 éve is megették az autókat, és még mindíg úgy kezelik, mintha a MZ lenne a motor.. és nem tudna felgyorsúlni 50 km/h -ra :-))
na ja az én motorjaim 1-es ben mentek 130-at..
"A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerék-párral vagy — lakott területen — távolsági, illetőleg gyors-járatú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, •megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat
Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett — a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával — fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban — a gyorsabb előrehaladás érdekében — kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos"
De ha jól emlékszem lakott területen is van valami "kivéve": kivéve ha nagy a forgalom, akkor lehet mindkét sávban folyamatos a közlekedés, vagy valami hasonló.
Lehet hogy utána kellene néznem?
bocsi, de a kressz egy csomószor modosúlt, és asszem most úgy van, hogy lakott területen belül párhuzamos közlekedésre alkalmas útvonalon bármely sávban haladhatsz... lakott területen kívül viszont folyamatosan csak a szélső sávban.. jobb szélső :-))
Nos, ezek az okostojások meg vannak róla győződve, hogy ( még jó, ha ) a megengedett sebességgel mennek, akkor jogunk van akármelyik sávban haladni.Nem hiszem, hogy direkt csinálják, egyszerűen csak marhára szabályosak. Az ilyenek szokták szidni a "száguldozókat",akik viszont gyorsabban szeretnének haladni,mert 10 km-es körzetben nincs a közelben senki.
Akkor most kinek is van igaza ?
Attól függ, melyik részén? Ahol lehet 70-nel menni, azért, mert az előttem lévő autóvezető vaksi, és nem látja a táblát. Bezzeg repeszt ott, ahol nem lehet. Ugyanez a Kerepesi út!
Hogy micsoda hülyék vannak. A minap megyek Szlovák úton, este úgy
10 óra tájékán. Balra készültem kanyarodni, igy index ki. Erre a mögöttem jővő balról megelőzőtt. A vér meghűlt ay ereimben. Az utakról meg annyit, ez a Demszky lehet, hogy világvárost épit, de hogy oda iszonyú szar utak vezetnek az biztos. Ha rajtam múlna, még előadó sem lehetne a városházán.
Én miért megyek ötvennel?
Mert a forgalmiba tgk van írva, és sajna a tehergépjárművek lakotterületen belül a magasabb korlátozó tábla ellenére sem mehet többel ötvennél! :-)
Ti mikor szoktatok 50-nel menni a hungárián (nem hogy hetvennel) hetente egyszer kétszer járok rajta a népligettöl az ajtósiig, az átlagseb kb 20-40-ig terjed, jó is lenne az a 70, talán éjjel, de napközben inkább vicc, kocsik kersztben beállva a kereszteződésbe, gyalogosáradat, bénán belőtt lámpák, kamion betonkeverő, meg hasonló sporteszközök az összes sávban... Az üllőin ami 50-es út (ki tuggya miért, de az) jobban lehet tépni ,mint a 70-es hungárián...
Furcsa, hogy előjött ez a topic. Azóta tuti módszerem van a problémára: a legkülső sávban kell menni. Ugyanis a mazsolák valami miatt nem is tudják, hogy ez létezik, olyan szépen 70-80-al el lehet suhanni tuti zöld hullámban a csigák mellett mint a huzat!
Hát igen 1 baja azért van az elméletemnek, ugyanis sajnos 10 teherautó soförből 1 sajnos tudja, hogy ott is mehet (azt valószínűleg egy sem, hogy máshol meg nem is :-), akkor persze kicsit nehezebb, de megoldható.
És kikérem magamnak! Sose mentem ötvennel. Az én sebességem 25!!!!!
És tudjátok, vissza az inditóhoz. Akit éjszaka zavar, ha valaki lassan megy a Hungárián, ássa el magát. Index és még lassítanod se kell. (Én is jártam akkor ott) Aki ezen bosszankodik napokig, annak el kö venni a gyogsijját!
ha szabad egy pillanatra elvonatkoztatni a hungária körúttól, egyáltalán tényleg, miért van az, hogy körúton, autópályán, mindenhol direkt lassan megy némelyik okostojás ?
vannak ilyen rögeszméim, hogy aki kalapban vezet, vagy fehér zokni meg makkoscipő a kedvence, az egyéb disznóságokra is képes. sajnos azt kell gondolnom, hogy ezek az emberek tényleg nemcsak az úton ilyenek, bele kell törődnünk, hogy nem mindenki olyan okos meg ügyes mint mi vagyunk.
Engem az 50-nél sokkal jobban zavar az, aki 47,5-tel megy hosszan előttem. 3-asnak sok, 4-esnek kevés (ha az optimális autóhasználatot nézem). Egyébként a németek (Németországban) tényleg sokkal kultúráltabbak. Most voltunk Brémában, a vendéglátónk fuvarozott minket egy hétig (VW Golf). 70 éves, kissé szenilis öregúr, úgyhogy folyamatosan volt halálfélelmem. De mindenki udvarias és kedves volt vele az utakon (Magyarországon egy nap alatt meghalt volna). Egyszer egy piros lámpánál mellénk állt egy Volvo, letekeredett az ablak, kiszólt a jólöltözött, középkorú úriember: "Ne haragudjon, de most egy kicsit udvariatlan leszek. Az előbb úgy váltott sávot, hogy majdnem nekem jött. Tudja, hogy ez szabálytalan?" Ablak fel, lámpa zöld, kocsik el.
Imádlak én, Téged, Kedves!
****** ****** ******* nedves /censored - ha akarod, megírom.../!
Mehetsz akár ötvennel is
Utolérlek, Te kis hamis!!!
Mellesleg: a címben felvetett kérdést nem értem:
számomra az 50 elől hiányzik egy 1-es... :-))))))
Én legalább is úgy szoktam. Nem szép szokás,
de a sok szüttyögő ****** véleménye nem érdekel.
lolka_bolka polgártárs,
gondolom azért mennek 70-el, mert odáig nem veszik el kb. a jogsit...
A 100-120 kicsit erős, úgy az eddig leírt féktávok alapján...de ha te ilyen f@ß@ gyerek vagy...:)
xpt
Ez engem is k*rvára idegesít... De nem csak ez.
Ki van téve 50 tábla, de olyan nagy széles út, mindenki azt hiszi 70-es, és szépen hetvennel mennek. De akkor már mért nem mennek gyorsabban ?
50 esnél meg 60 -al. Én általában ha a forgalom engedi (illetve nem mert már elvették a jogsimat :) ) 100-120 -al szoktam végigmenni a hungárián is és az Üllőin is, de ez leginkább este igaz a zöld miatt....
Csak azért megyek 50-nel a Hungárián, mert a montimból meg magamból nem bírok többet kihozni. Azt is csak a lejtősebb részeken. Gyenge vagyok, istenem. Ez van. :)
A legóvatosabb becslések szerint is a hazánkban közlekedő német rendszámú kocsik felét magyarok vezetik.
OFF:Most megyek Franciao.-ba, kösz, hogy írtad az esőben 110-et.