Keresés

Részletes keresés

elharito Creative Commons License 2003.11.14 0 0 206
Az MSZP-nél még most is keresik a megszólítási formát. Se elvtárs, se uram, se szaktárs, hanem mindenkinek "kedves" megszólítás járna? Avagy ez már az arculatváltás első lépései közé tartozna?
Mit lehet kezdeni azzal az arany közmondással, hogy: "kutyából nem lesz szalonna"? Mi lett az osztályharccal (a munkásosztály megtagadása után), és főleg a nemzetközi internacionalizmussal? Ezeket váltotta volna fel a bankárkommuniznus eszméje, illetve a kizsákmányoló, vagyonosodott apparatcsikok? A régi bőr leveti magáról az új arculatot, a vedlés tudományát emberarcokon eddig még nem sikerült kikísérletezni. A régi arcbőrű emberkéknek tudniuk kellene félre állni, mert a jövő nem az övék, de jövőt meg nem tudnak már építeni. Vegetálnak, mert csak erre képesek.
Rosa Canina Creative Commons License 2003.11.13 0 0 205
Micsoda egy primitiv társaság!
Az arculatváltásról meg annyit, el kéne magyarázni Kovács elvtársnak: Sztálin hiába lép be a Szociáldemokrata Pártba, továbbra is Sztálin marad. És ezen a lehető legjobb kommunikáció sem fog - sajna - segiteni!
Előzmény: peaso25 (204)
peaso25 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 204
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.04 0 0 203
"Ez egy marhaság.Negyven százaléknál nem vált az ember arculatot, mert nem marad csak 15.
Az SZDSZ 18-nál váltott és maradt 4.
Inkább a belső hatalmi harc eredménye.
Mire az MSZP arculatot vált u.n. modern balodali párt lesz, (valami fából vaskarika) addigra nyugati szoc.pártok már régen meg is buknak."

És 60%-nál, kedves pindiy?

Előzmény: pindiy (4)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.01 0 0 202
"Ha egy 40%-on álló párt, aki az elmúlt évben a 28%-ról jött fel ide arculatot vált azt nem értem.
Kedves pindiy! Bizonyos szempontból nem váltottak arculatot: nincs programjuk, de ennek ellenére sokat szerepelnek a közéletben. Sok szájjal mondanak mindenfélét; mindenki hallhat olyat a homlokegyenest ellenkező vélemények között, ami tetszik neki. Kész öngyilkosság lenne ilyen szétszórt vélemények mellett egy világos, egyértelmű programmal kiállniuk a nyilvánosság elé. Problémagörgető és szőnyegalásöprő arculatát mindenképpen megtartotta az mszp.
Előzmény: pindiy (-)
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.08.13 0 0 201

Kedves Kagakusha!

Fogalmazzunk sarkosan: az MSZP-nek annyi köze volt a KDNP szétveréséhez, mint hajdúnak a harangöntéshez. Sőt, tudom, hogy Gyufa is eljátszott a gondolattal, hogy bekebelezze őket. Persze lemaradt, mert azt nézte, éppen mit üt, és nem azt, kinél van a piros hetes.

A KDNP eljátszotta a kereszténydemokrata érdekképviselet jogát, és ezt Orbán zseniálisan vette észre.

Olvassátok el a mai ÉS-t, van benne egy erre utaló érdekes írás.

Van kereszténydemokrata politikai képviselet (koalíció, KDSZ, MDF, Harrach, Pusztai, Isépy, stb.) Nincs ezzel semmi hiba.

SZVSZ: a Fidesz hatékonyabban alkalmas a kereszténydemokrata értékek képviseletére, mint a totálisan impotens KDNP. Már elnézést...

Pásztörperc Creative Commons License 1999.08.13 0 0 200
Mind a 4 kérdésre a válaszom: nem (már ha a szocpártra gondolsz). Annyira azért nem vagyok nagyképű, hogy azt mondjam, abban az időben (90–91-ben) mindenről tudtam volna. Azt mondom: erről tudtam volna.
Tappancs Creative Commons License 1999.08.13 0 0 199
Kedves Pásztörperc ! Suttogó propagandát sem terjesztett semmiféle hálózat? Hangulatjelentések sem voltak? PA és TJ számomra továbbra is nagyon gyanús, TJ-ről el tudom képzelni, hogy önállósodott vagy régi mozgatói már nincsenek a politikai színpad hátterében. PA és RGY meg szinte tökéletes munkát végeztek a szocdemeknél, akár magánszorgalomból, akár megbízásból. Képzeld csak el milyen csapás lenne az mszp-re ha lenne egy szocdem párt vagy egy 4,99-5,01 %-on álló munkáspár!t
Próbálták már nekem azt is beadni, hogy Mo.-ra a Vörös Hadsereg nem telepített atomfegyvereket. Igaz azt nem mondták, ha lennének, akkor tudnának róla. Volt-e olyan dolog az msz(m)p-ben, amiről úgy érezted, hogy későn tudtad meg és megdöbbentél? Az államadósság pontos nagyságát pl. előbb tudtad meg, mint NM?
Pásztörperc Creative Commons License 1999.08.13 0 0 198
Kedves Tappancs!

Engedj meg nekem egy otrombán nagyképű kijelentést: ha lettek volna ilyen "ügynökök", tudtam volna róla. Nem tudtam, köv.képp azt hiszem, nem voltak. Barátaim között is van, aki a mai napig tántoríthatatlanul hiszi, hogy Petrasovics A. a mi ügynökünk volt, és Torgyán dr. is az. SZVSZ ha a szocik ennyire ügyesek lennének, '98-ban a szavazatok abszolút többségét kaptuk volna.

Tappancs Creative Commons License 1999.08.13 0 0 197
Kedves vörös ördög! Igazad van. Én is fogalmazhatnék úgy, hogy az "ingyér hülyék" jobban dolgoztak, mint az ügynökök. Az "ügynökpetézést" én sem tudom bizonyítani, de ismerve az állampártot, meg a közvetett jeleket nem tartom hihetetlennek a legendákat. Az szdsz-nél is csodálatos volt, hogy négy év alatt eljutott a harsány antikommunizmustól a koalícióig. Ilyesfajta közvetett jelek azért táplálják a legendákat. Meg a képviselők között is volt néhány furcsa, hirtelen, megmagyarázatlan mandátumról történő lemondás.
karramba Creative Commons License 1999.08.13 0 0 196
Régi, de hatásos trükk.
vörös ördög Creative Commons License 1999.08.13 0 0 195
Kedves Tappancs!

Ez az ügynökös legenda nagyon régi, és senki sem bizonyította. Ráadásul egy Kapolyiról, vagy Petrasovicsról elég sokat lehetett tudni, akkor is amikor megválasztották őket. SZVSZ lehet valaki ingyér is hülye.

Tappancs Creative Commons License 1999.08.13 0 0 194
Kedves Kagakusha! Egyetértek. Tényleg nem az MSZP volt a fő ócsárló. Bár amikor ki- és újjáalakultak az 1980-as évek végén a pártok, azért csak odapetézett az mszmp pár ügynököt és beépített hívet a pártcsírákba. Az mszmp számára szinte létkérdés volt, hogy ne a szocdemek képviseljék a szociáldemokráciát. A kdnp-ben tényleg marakodtak a vezetők, Giczy helyett jobb "ügynök"-öt nemigen lehetett volna találni. De más pártokban is voltak ügynökjellegű személyek: Petrasovits Anna is sokat tett a szocdemek ellehetetlenítéséért. Kapolyi neve is ismerősen cseng valahonnan.
Sajnos (szerencsére) ezek a hozzászólások rövidek, nem lehet mindent beléjük zsúfolni, de hidd el, hogy vannak mögötte tények, tapasztalatok, agyalódások :)
Kagakusha Creative Commons License 1999.08.13 0 0 193
Kedves Tappancs!
Azt írtad:
"Egyébként szerintem az előző ciklusban túl sokat ócsárolták a jobboldali pártokat és ezzel sokat tettek a jobboldali egységért. Ha a sajtó kevesebbet foglalkozik a kdnp-vel, akkor a szavazói maradtak volna náluk és nem szavaztak volna át kínjukban a fideszre, a miépre vagy az mdf-re."
Alig hiszem, hogy elsősorban az MSZP lett volna az oka a sajtóban a KDNP-ről megjelent "kedvezőtlen" híreknek, illetve ez lett volna az oka a KDNP szétesésének. Ez sokkal inkább a vezetők marakodásának a következménye volt, és annak, hogy a sajtóban az egyes csoportok egymást rágalmazták. Személy szerint amúgy nagyon sajnálom, hogy a KDNP ilyen helyzetbe került, hiszen Nyugat-Európában szinte mindenütt van a kereszténydemokrata értékeket felvállaló, erős párt. A pártból kiváló csoportok csatlakozása a Fideszhez pedig bohózatba illő helyzeteket eredményezett. (Én nem vagyok biztos abban sem, hogy a Fidesz által "összehozott" jobboldali ?? "egység" hosszú távon egészségesnek bizonyul. A kompromisszumok "eredményei" már sok helyen látszanak a napi gyakorlatban is.)
Üdvözlettel,
K.
Tappancs Creative Commons License 1999.08.12 0 0 192
Kedves vörös ördög! Szerintem is szinte a legtöbbet hozta ki az mszp a kampányából, különösen az első fordulóig.
Igaz- és hazugmondási 'ajánlatot' nem tettem semmiféle pártfórumon, ilyen helyekre nem járok. Az egyik legfontosabb dologra tapintottál akkor, amikor megkülönböztetted az igazat az 'igazat gondolástól'. Különösen úgy, hogy ha figyelembe vesszük, hogy az igazság többnyire nem az egyik vagy a másik oldalon áll, hanem valahol közben, ha nem is mindig félúton.
Azt azért észre kell venned, hogy ha a mostani ellenzék előhozakodik valamilyen üggyel vagy ürüggyel, akkor a mostani kormánypártok 10-szer akkora botránnyal tudnak visszavágni és többnyire meg is teszik.
Szerintem az mszp 1990 és
1994 között azért lett népszerű, mert többnyire hallgatott (nem is nagyon tehetett mást 40 év pártállamiság után).
A hallgatás egyébként nagyon rokonszenves dolog (bár nehéz megállni, hogy meg ne szólalj, én is beleugatok itt szinte mindenbe:). Azt hiszem, ha a például a kdnp 1994 és 1998 között meg se szólal, akkor pusztán a nevére vidáman kap 5-8 %-ot.
Egyébként szerintem az előző ciklusban túl sokat ócsárolták a jobboldali pártokat és ezzel sokat tettek a jobboldali egységért. Ha a sajtó kevesebbet foglalkozik a kdnp-vel, akkor a szavazói maradtak volna náluk és nem szavaztak volna át kínjukban a fideszre, a miépre vagy az mdf-re.
Nem hiszem, hogy a kdnp táborából túl sok szavazót nyert volna az mszp vagy szdsz. Ha eltüntetnek egy pártot a jobboldalról, akkor az lépés a jobboldali egység felé. Remélem, hogy a jobboldal megbecsüli az egység előnyeit, ha már egyszer rákapott az ízére,bár már 1994-ben is lehetett volna ennyi eszük az összefogásra.
Az mszp helyében azért se lennék szívesen, mert szerintem az mszp-n belül is nagyon széles a színkép, talán jóval nagyobb távolságokat kellene áthidalni, mint a fidesz-fkgp-mdf
között.
vörös ördög Creative Commons License 1999.08.12 0 0 191
Kedves Tappancs!

Ami a választásokkal kapcsolatos értékelésed részben igaz, azonban az MSZP 1998. januárban minden kutatás szerint elég biztosan vezetett a kutatásokban, úgyhogy azért a kampánynak is volt némi szerepe.
Ami a "ajánlatodat" érinti kösz nem. Maradjunk abba, hogy mindenki elmondja a másikról amit igaznak gondol, és ha tévedne lehet cáfolni.

Őr-dög

Tappancs Creative Commons License 1999.08.12 0 0 190
Az 1998-as választási vereség leginkább az mszp milliárdosainak és kapitalistáinak volt zsebbevágó kérdés. Az arculatváltás is főleg az ő gondjuk. Bárcsak mindenkinek akkora vagyona lenne, mint amennyi nekik az óriási veszteségeik után maradt
Szerintem az mszp sokkal rosszabbul kormányzott, mint amilyen a választási kampánya volt. A választásokat pedig tavaly elvesztették. Ha 1994 és 1998 között nem csak rövidtávra tekintenek (nem haragítják magukra a Bokros-Horn-Kuncze (!?) csomag fölösleges és kevés hasznot hozó részeivel a választókat; egy kicsit kevesebbet lopnak vagy 1 tocsiknál kisebb nagyságrendű botrányok pattannak ki -nem sokan hisszük, hogy mindössze 800 milliós Tocsik-Szokai üggyel akár az ezer legnagyobb botrány közé be lehet kerüln i- ha a közbiztonság nem csak akkor válik központi kérdéssé, amikor egy médiacézár nyíltszíni kivégzésével, már azt az 'elitet' is eléri, amely azóta sürgősen átült páncélozott Mercedesekbe, ...) akkor bizony az mszp kapta volna erre a ciklusra is a kormányalakítási megbízást.
Talán az mszp-nek még abba az alkuba is bele kellene menni a jobboldallal, hogy nem terjeszt a jobboldalról több hazugságot, ha a jobboldal nem mondja el az mszp-ről az igazat.
speaker Creative Commons License 1999.08.09 0 0 189
A tavalyi választás a kiábrándulásról szólt, de már akkor tudni lehetett, hogy van még tartalékban néhány csodafegyver. Ezek egyike Németh Miklós, akinek nem kellett állást foglalnia az előző kormány kijózanító döntéseiben, és aki nem lehetett érintett botrányaiban. Milyen bankár Németh Miklós? Nem tudhatjuk. Biztosan jobb, mint azok a hazaiak, akik Bokros Lajostól Princz Gáborig és sok más elnök-vezér-igazgatóig óriási fizetésükért eddig csak hiányokat raktak a költségvetés nyakába. Talán életemben először mégis kénytelen vagyok igazat adni Horn Gyulának, ha Németh Miklós tényleg be akar kapcsolódni a hazai politikai életbe, akkor meg kell ismerni működésének új rendjét. Mi pedig csak remélhetjük, hogy esetleges miniszterelnöksége esetén sem vezeti az országot olyan csődbe, mint 1990-ben. Az persze kérdés, hogy szándékosan vagy akaratlanul teremtett megoldhatatlan helyzetet az első szabadon választott kormánynak, de ezt tette. Ezért az 1994-es választások győztesei hálásak lehetnek neki, de a négyéves kormányzás terheit ismerők okkal félnek az ismétléstől. A fiatalabb magyar polgárok legföljebb azzal vigasztalhatják magukat, hogy egy újabb Németh-kormány végleg sírba döntené az MSZP-t.
Németh mítosza azonban nap mint nap újabb tápot kap a médiában. A múlt mindig megszépít, s a marxizmus oktatóiból lett politológusok gondosan vigyáznak rá, hogy a londoni bankárrá lett pártvezetőről csak annyit tudjunk, milyen szépen mosolygott, miután az akkori amerikai nagykövettel is teniszezett. Zárt teniszkörének tagjai ma jórészt sokszoros milliárdosok.
Taxner-Tóth Ernő
egyetemi tanár (KLTE)

dr. Életkopf Creative Commons License 1999.08.09 0 0 188

SZVSZ teljesen igaza is van.

speaker Creative Commons License 1999.08.09 0 0 187
Németh Miklós, egykori miniszterelnök pénteken szocialista politikusokkal folytatott eszmecseréjén kritizálta az MSZP-t, mert túl sokat foglalkozik a Fidesszel, és túl keveset az ország dolgaival.
Na tessék, már ő is!
Tappancs Creative Commons License 1999.08.09 0 0 186
Kedves Kagakusha! Bocs. Nem akartam sportszerűtlen lenni. Kérdezhetek általánosabban is. Mit tehet egy párttag a pártjáért? Lehetnek összes párttagok az országban vagy 100-ezren. Ez a választók 2 %-a.
Itt beleugatni én is tudok, de msz(m)p gyűléseken eddig se nagyon láthattatok. Szavazni is úgy szavaztam, hogy amíg csak 1 jelölt közül választhattam, akkor azt az egyet húztam ki, több jelöltnél meg nem választottam a szocialistát. Ez a legkevesebb, amivel tudathatom, hogy nem tetszik az arculatuk.
Veszíteni nem szeretek, de tudok: 1994-1998 között kibírtam a koalíciót, hiszen demokratikusan választották meg őket, ha a szavazatom nélkül is.
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.08.09 0 0 185

Kedves Tappancs!

Nem tudom, vörös ördögnek mekkora a befolyása, de én csak azt tudom mondani, hogy az arculatváltás nem fog menni politikaváltás nélkül.

Néha el lehet adni valamit új cimkével, de a politika nem ilyen biznisz.

Szerintem az MSZP-nek most egy kicsit jobbra kellene húzni, mint Blair és Schröder teszi. Ha ezt elhatározza, akkor a kabáthoz keres gombot, és nem fordítva.

Kagakusha Creative Commons License 1999.08.09 0 0 184
Kedves Tappancs!
Bocs, hogy beleszövegelek, de ilyen kérdést nem sportszerű feltenni.
Vörös ördög kolléga megmondta a véleményét, a pártján belül meg nyilván megteszi, ami módjában áll. Ez viszont innen kezdve magánügy.
Üdvözlettel,
K.
Tappancs Creative Commons License 1999.08.09 0 0 183
Ilyen adatokkal ilyen tömör véleményed van? Mit fogsz tenni az ügy érdekében a pártodban?
vörös ördög Creative Commons License 1999.08.09 0 0 182
Én is.
Tappancs Creative Commons License 1999.08.06 0 0 181
:-) Csatlakozom. Az már arculatváltásnál is több lenne, ha a jogszerűség és az érdekek mellett az mszp az erkölcsi szempontokat is mérlegelné.
speaker Creative Commons License 1999.08.06 0 0 180
Azt írja az újság, hogy a vételár nem publikus. Csak nem ingyér nyúlta le Fehérrépa elvtárs a szakszervezeti vagyont?
Szegény melósok, akikkel téglajegyeket fizettettek az üdülőkért, még mindig olyan birkák, hogy hisznek ezeknek?
Arhtur Creative Commons License 1999.08.06 0 0 179
Nem igen hiszem, hogy a szinte ingyen adott telket csak a vezetőség tagjai tudták volna kifizetni. Nem arculatot, hanem pofát kellene váltani.
Kagakusha Creative Commons License 1999.08.06 0 0 178
Magyar Hírlap, aug. 6.
"Paszternák László őszinte sajnálatát fejezte ki, hogy "jogszerű és korrekt
módon lebonyolított tulajdonszerzésével nehézséget okozott több
vasas-tisztségviselőnek, akiknek a tények hiányos ismeretéből fakadóan,
azok pontos tisztázásáig kellemetlen megjegyzésekkel kellett szembesülniük...
...Paszternák László megerősítette, amit az MSZOSZ szerdai elnökségi ülésén mondott: ma már nem tenné meg ezt a lépést."
Most már nehéz is lenne, hiszen az övé a telek.

"Sándor Ferenc Békés megyei küldött szerint nagy volt a felháborodás,
mivel a tagság csak utólag értesült az ügyletről, de a részletes
tájékoztatást követően belátták, "sajtószenzáció" az ügy. Sándor hozzátette,
a tagság nagy részének nincs is anynyi pénze, hogy vásárolhatott volna a
felparcellázott ingatlanból."
Hát ez elképesztő !!! Kinek az érdekeit védi ez a sza.szervezet ?

"...Kovács László, az MSZP elnöke lapunknak azt nyilatkozta: a
szakszervezeti állásfoglalás nem zárja ki, hogy etikai vizsgálat induljon."
Egyetértek. Lapátra vele !

lapa Creative Commons License 1999.08.05 0 0 177
Paszternák úr sajtótájékoztatón közölte,hogy jogszerű volt a vásárlás.Csak négyen jelentkeztek a 110 alkalmazottból.De nem is ez a lényeg,hanem az hogy az ilyen arculatu emberkék csak undort váltanak ki belőlem pártállástól függetlenül.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!