Keresés

Részletes keresés

Barátocska :) Creative Commons License 2023.02.03 0 0 7518

Végignéztem, és tetszett. Van kagyü-vonalas beavatása is, ami nagyon hitelessé teszi. Ugyanakkor nekem kicsit túl világi a srác, de lehet, hogy csak át kell ugranom ezt az akadályt :)

Előzmény: tigristomi (7517)
tigristomi Creative Commons License 2023.02.03 0 0 7517

Ő? Őt el lehet érni, régóta tanít TÁ-t.

https://www.youtube.com/watch?v=9LHl_tKG0Tk

Előzmény: Barátocska :) (7506)
polária Creative Commons License 2023.01.28 0 0 7516
polária Creative Commons License 2023.01.26 0 0 7515

Ma Magyarországon legfeljebb a lakosság harmada tekinthető vallásosnak .Szabadon választhat.Vallást váltani sem tilos és lehet egyszerre TÖBB világnézeted is.

Szerintem Istent az érdekli HOGYAN ÉLSZ az életed teljessége lesz megitélve.

 

Hogy tudatosan álmodsz-e vagy sem az munkálkodásod kérdése alapbol illetve ÉGI DÖNTÉS hogy ez  lehetséges-e mert az ember alany de isten a FŐALANY.hierarchia

Paul Yonggi Cho koreai keresztény pásztor irja a Negyedik Dimenzio c könyvében hogy ő ha szeretne valamit akkor ELKÉPZELI ambicionálja és kéri istent hozzájárul-e ....adjon JELET és ha kap valami jelzést csak azután áll neki imádkozni érte és aztán addig fohászkodik amig teljesedik célja.Igen ez is topik téma tudomásul kell venni ISTEN = FŐHATALOM.Hiába szeretnél hatékony lenni bármilyen szakrális ezoterikus technikával dolgozni ha a FÓHATÓSÁG nem engedi.

Előzmény: Lapajov (7512)
rhénai Creative Commons License 2023.01.25 0 0 7514

a konzervatív ill ortodox kereszténységet vetem el és vetem meg... bűne felmérhetetlenül sok és megbocsáthatatlan, plusz mint írtam, zsigerből hazudoznak (ahogy az iszlám és a zsidó vallás is), alappillérük a hazudozás...

----------------

Egyrészt  2023.

Másrészt a katolikus klérus ÖSZINTÉN hisz a tanitásokban senki sem "hazudozik"

Meg aztán a tudatos álomhoz sincsen köze hogy ki vélekedik miképpen az egyházak dolgában :)))

a tudatos álmodás az adott ember munkálkodását igényli .TALÁN lehetséges valamiféle segitség talán a "karma" megakadályozhat mert mondjuk itélet van rajtam és még tart a fenyités de hogy a rengeteg vallás egyház teologia NEM IDE TARTOZIK az tuti !

Előzmény: Lapajov (7512)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.25 0 0 7513

Akkor tényleg félreértettelek :) Később majd kifejtem, mit gondolok erről.

Előzmény: Lapajov (7508)
Lapajov Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7512

Manipulálsz, kontextust borítva "idézel"... pont azt magyaráztam, hogy bizonyos gnosztikus keresztény rendszerek technikái is alkalmasak lehetnek, csak félő hogy nehezebbek és időigényesebbek... épphogy nem zártam ki az Antropozófiát... ha talál valaki egy hiteles antropózófia mestert, aki segít feloldani a blokkunkat és haladni az álomtudatosság felé (amit a gnózis ugyebár nem vet el, sőt egyik útnak tekinti)... a konzervatív ill ortodox kereszténységet vetem el és vetem meg... bűne felmérhetetlenül sok és megbocsáthatatlan, plusz mint írtam, zsigerből hazudoznak (ahogy az iszlám és a zsidó vallás is), alappillérük a hazudozás...

Hogy éppen keresztény területen vagyunk vakvéletlen... a Róma utáni káoszban Európában sok helyen évszázadokig klassz pogányságok voltak... vikingek, vizigótok, kelták, avarok, géták, roxolánok, lappok, észtek, lettek... ha a Kárpát-medencét előbb kezdik szorongatni türk hadak (akár már akkor a pl tatárok) vagy egyéb agresszív kalandozó sztyeppei népek (egyik sem volt keresztény!), nem biztos hogy sikerült volna minket erőszakkal és testvérgyilkos népirtással áttéríteni... ha kazárok jönnek akár még askenázi zsidókká is válhattunk volna, hisz a Kazár birodalom (melynek oltalma alatt éltünk jó ideig ugyebár Levédiában, államvallássá tette a héberizmust, ha az ujgúr barátaink jönnek, akkor manicheizmus lenne a vallásunk, ami ugyebár mazdaizmusból származik és mielőtt erővel iszlamizálták őket náluk az volt hivatalos vallás... (mellesleg sokkal jobb, mint a kereszténység és javarészt abból lopkodták a keresztény elveket és szabályokat...) ha az oszmántörök erősebb okosabb és nem cseszi el a mór-szaracén-oszmán Levédiai Szentszövetséget, tán pár száz évvel tovább marad itt, tán áttéríti az egész Balkánt (ahogy meg is kezdte, Albánia és Bosznia úgy is maradt, a bolgárokat is iszlámra kényszerítette és a szerbeket is...Bulgária egésze, Szerbia déli része iszlamizálódott is... még szerencse, hogy a bősz keresztyín osztrákmagyarok és oroszok aztán vissza bírták ezt fordítani...

Mindez véletleneken és szerencséken múlt...

A magyar NEM keresztény nemzet, hanem leigázott, meghódított, akire a kényurai ráerőszakolták agresszív tömeggyilkos beteges vallásukat... csodálatos harmonikus sámánisztikus ősvallásunk volt... a kereszténység nem ér fel a kislábujja körméig...

Mellesleg, amit itt tárgyalunk, a mainstream kereszténység szerint okkultizmus, pokolból származó, kárhozathoz vezető önmegváltani-, istenné válni akarás... eretnekség... párszáz éve még máglya járt érte... Látod: elgondolkodtam a kedvedért... ;)

Előzmény: füegy (7511)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7511

" Antropozófia, Rózsakereszt, ..... én speciel minden keresztény és muszlim dolgot elvetek... hazugok...)"

 

Jaj....... 😥, sztem pedig mindenben van használható. Jó, a muszlim vallás nagyon messze van tőlem, jószerivel semmit nem tudok róla. 

Azonban az, h keresztény területen élünk, elgondolkodtató. 

Előzmény: Lapajov (7508)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7510

Na így van ez, mert nem olvastam vissza. Azt gondoltam, a tudatos álmodàstól vársz valamit... 

Bocs.🤗

Előzmény: Barátocska :) (7506)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7509

Igen ! 🙂

Előzmény: polária (7502)
Lapajov Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7508

Félreértettél. Azt írtam, ha valakin blokk van, sokkal nehezebb fejlődni ill alternatív tudatállapotokat átélni. Sem gép, sem a technikák gyakorlása nem sokat segít ilyenkor... hanem mestert keresni célszerű (már aki megteheti), de azt nem írtam, hogy afféle tudatos álom mester... A jóga általában jobbára humbug sajnos nyugaton... ha álomjóga mesternek mondja magát valaki és pénzt szed, én messziről elkerülném... Magyarországon, ahogy írtam is, nem sok van szerintem olyan mester, aki képes segíteni felmérni a szellemi blokkot, és módszert-, terápia félét, ha tetszik receptet ill gyakorlatokat mutat és vagy csinálunk vele együtt. Nem csak álomjóga mester jó (sőt félek, hogy ilyen nem is létezik valódi) nyilván úgymond spirituális mester jó erre, de nem csak ilyesmi, hogy Prana Nadi (azaz gyógyító), hanem "hétköznapi" buddhista vagy taoista, hindu... Lehet akár keleti harcművészeti is, de nyilván csak a spirituális meditatívabb rendszerek mestere. Pl Tai-Chi, Aikido, Chi-Kung, valódi és komoly indián sámán és hasonlók (ha vállalja), de Judo meg Karate, Muai Thai meg ilyenek mestereit felesleges kérdezni, azok max diétát, edzést és szép formagyakorlatokat kínálnak), max arról, hogy tud-e elérhető, gyógyításhoz is értő mestert... Táltosok, gnosztikusok, ezoterikusok szerintem kerülendők (még a Reiki is sajnos), 99%-uk tévelygő és vagy szélhámos, kókler... (illetve tán jó iskola lenne, csak épp irdatlan nehéz és vagy 20 évre lenne szükség a célig, Antropozófia, Rózsakereszt, kelta sámánok, Kabbala, Szufi... én speciel minden keresztény és muszlim dolgot elvetek... hazugok...)

Természetesen tisztelet a kevés kivételnek... Segíteni nem tudnak, csak rizsázni és a markukat tartani... Idősebb, több rendszert is tudó és oktató mestereknél (főleg Ázsiában) nem ritka, hogy fejlődése során igénye lett (vagy épp a mestere hatására) mélyebben belemenni a meditatív technikákba, sőt akár konkrét gyógyítási iskolát is végzett. Magyarországon valóban nehéz ügy...

Előzmény: Barátocska :) (7506)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7507

veszekszel !

Előzmény: Barátocska :) (7505)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7506

Vissza kellene olvasnom, de addig is : igazából mit vársz ettől ? 🤗

 

Semmi különöset, Lapajov írta, hogy kell egy mester. Erre visszakérdeztem, hogy tud-e olyat. De egyébként más tanítások szerint is egy élő mestertől tanulni a legjobb.

Előzmény: füegy (7495)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7505

Kérlek szépen, ne kezdd el ezt a topikot is szétoffolni. Maradj a témánál. Látom, hogy mindenhová beírogatsz, teljesen offtopic módon. Tessék megtanulni, hogy a topikok címe azért van, hogy annál maradjuk. Jó? Tényleg nem akarok veszekedni. 

Előzmény: polária (7504)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7504

ezoterikus területen sok a nagyhangu tulzottan is magabiztos hencegő igérgető ravaszdi bizniszman aki feldicséri magát egyházat is alapit :))) szóval a KAMU aktuális veszély résen kell lenni.

Pál irta : VIZSGÁLJATOK FELÜL mindent és a jót tartsátok meg....

polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7503

Én is ábrándoztam hogy a  mester belép az álmomba és felébreszt  vagyis szól hogy Háver te most álmodsz igyekezz élénkebbé és tartósabbá tenni ! Talán lehetséges de ez talán már kényeztetés és a világunkban szerintem ilyen nincs ha van se segit :)))

polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7502

Olvastátok a Ciprusi mágus cimü könyvet egy cipruson élt keresztény Mesterről  népiesen irva Daszkalosz?

polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7501

Leadbeater : A mesterek és az ösvény

a Magyar Teozofiai Társulat könyve magyar forditás

https://www.teozofia.hu/

füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7500

Akkor tisztázzuk. 😉

Előzmény: polária (7499)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7499

a MESTER fogalmat előbb tisztázni kell !

Előzmény: Barátocska :) (7493)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7498

Szerintem az önállo saját munka többérő !

Előzmény: Barátocska :) (7493)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7497

Világos egyértelmü bizonyiték hogy gyógyitó hatásu a szembenézés ! Ilyenkor egy tudattalan lelki traumát görcsöt feldolgozatlan mult-emléket  gyógyitunk !

Előzmény: füegy (7496)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7496

"Valamikor nagyon régen egy tudatos álom cimü könyvben olvastam hogy a rémalak HA MEGSZÓLITJUK beszélünk hozzá akkor megszelidül és terápiás haszna van."

 

 

Egyik álmomban, évekkel ezelőtt üldözött egy férfi.

Nagyon féltem és futottam előle.

Egyszer csak beugrott, hogy azt olvastam, ilyenkor meg kell állni és szembe kell vele nézni.

 

Na, az nagyon nehéz volt.Iszonyúan félve megfordultam és beért az üldöző, egy néger férfi, aki nagyon kedves és aranyos volt.

Beszélgetni kezdtünk és én felébredtem.

Soha többet nem üldözött senki. :))

(2006- os bejegyzésem.)

Előzmény: rhénai (7484)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7495

   "de az általános tanításokban ritkán szerepel az éber álmodás." 

 

Vissza kellene olvasnom, de addig is : igazából mit vársz ettől ? 🤗

Előzmény: Barátocska :) (7493)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7494

" és teljes életmódváltás kell az útmutatását követve..."

 

Úgy,  úgy ! Ezt bizony nagyon sokan kihagyják vagy tudásuk sincs róla. 

Előzmény: Lapajov (7491)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7493

Te tudsz olyan, hazánkban élő, magyarul beszélő mesterről, aki foglalkozik direktben álomjóga tanításával? És aki esetleg átadási vonallal is rendelkezik? Én sajnos nem tudok. Tenzin Wangyal rinpocse a legközelebbi, aki direkt tanításokat ad erről, de ő is rendszerint csak online, és én pl. nem tudok angolul sajnos. Ezért a fordítás hallgatása közben jórészt elvész az odaadás, lazul a kapcsolat. Egy évben egyszer jön Magyarországra, hogy a személyes varázsát is lehessen érezni. Más mestereket persze lehet hallgatni, és az is sokat segít, de az általános tanításokban ritkán szerepel az éber álmodás.

Előzmény: Lapajov (7491)
polária Creative Commons License 2023.01.23 0 0 7492
Lapajov Creative Commons License 2023.01.23 0 0 7491

Nem kell már annyira rágörcsölni... van egyre több segédeszköz... (ha van pénzünk) ugyebár 20 éve is volt pl a szemüveg és az agytréneren van program ami TÁ-al vékony határú meditációba visz, ha sikeres... persze a "vizualizáló szimulátor elméjű" meditálóknak ez sem kell, meg semmi más... lemegy szintjére és ott ugyebár "valahová" kerül, ott egyszerűen kér egy ajtót tudatos álomba... ez fordítva is működik nyilván... sőt, állítólag mindkétféle tudatállapotban, ha kérünk kijáratot a valóságba "odakintre", megfelelő fejlettségi szintnél azt is megkapjuk, tehát kiléphetünk a testünkből kvázi szellemként a való világba és repkedhetünk...(az asztráltest-megfogalmazást hanyagolom, mert nagyon lejáratta, olcsó fals bizsuvá tette a sok kókler)... Ha viszont blokkunk van, kár erőltetni, sem mániás gyakorlatozással, sem segítő készülékekkel nem megyünk sokra... komoly mestert kell találni ekkor (nem sok van) és teljes életmódváltás kell az útmutatását követve...

Előzmény: rhénai (7487)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.23 0 0 7490

Ez jó ötlet :) Igen, nyugodtan lehet kérni imában, hogy sikerüljön. Sokat segít egyébként, ha foglalkozol a témával. Nap közben, vagy akár elalvás előtt, a témában olvasgatsz, nézel youtube-videókat, sőt, nekem például az segített, amikor beszélgettem emberekkel erről. 

Előzmény: rhénai (7486)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.23 0 1 7489

Ha rákeresel a Charlie Morley névre, és mellé beütöd a tudatos álom, vagy éber álom szavakat, akkor azonnal olyat fog kidobni, ami le van fordítva, vagy magyar  felirattal, vagy alámondással készült.  De csinálhatok neked egy csokrot, ha gondolod. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=M-rFjguUujM&t=6s&ab_channel=VNTV-VIVANATURATELEV%C3%8DZI%C3%93  - ez egy interjú vele

 

https://www.youtube.com/watch?v=HQnOc_-_yXE&ab_channel=LucidWorld%C3%81lomVil%C3%A1g - ez ugyanabból az évből egy interjú

 

https://www.youtube.com/watch?v=yQF_4ZE4SnE&ab_channel=LucidWorld%C3%81lomVil%C3%A1g - az alvásparalízisről

 

 

Előzmény: polária (7488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!