Keresés

Részletes keresés

kina01 Creative Commons License 2024.03.28 0 0 7528

Van sok helyesírási hiba, de bocs érte.

Előzmény: kina01 (7527)
kina01 Creative Commons License 2024.03.28 0 0 7527

Sziasztok

Én rendszeren szoktam -sajnos- álmodni, a sajnos annak szól hogy nem pozitívnak tartott dolgokat.Leginkabb a régi iskolammal, ismerősökkel, buszokkal, meg többször biciklizéssel kapcsolatos álmok ezek, ősidők óta.

Lehet nagy jelentőséget tulajdonítok neki, de engem érdekwl, mert foglalkoztat napközben is.Az utóbbi időben nem dolgozom, de nem ezért foglalkozok vele napközben mert jobban érek rá...D.

Velem sok olyan dolog történr buszon, ami másokkal nem feltétlenül.15 évesen egy busz más útvonalon ment mint ami elő gólt írva, de hogy pontosan hova máig nem tudom.apedig majdnem 10 év telt el.Több másik utas volt a buszon.Volt iskolai ismerősök is ,de ők nem.is foglalkoztak vele aztán.offKorunk rákfenéje főleg itthon,,  ez hogy számunkra nagy dolgokról, ami velünk történt, elfeledkezünk, nem azért mert nem szeretnénk rá emlékezni, nem is akarunk, nem érdekel.Érdektelen sok magyar ember, ami természetünkből is fakad.on.

Szóval visszatérvén az almokhoz, jó lenne ha megszűnnének valamikor ezek a negatív álmok, mégha megtörtént dolgok is vannak köztük.Az előbb említett buszsofőr lehet beadott valamit utazás előtt, bár nem rémlik.Amúhy arra emlékszem hogy elhagyott környéken mentünk. A busz, Csuklós ik.280 As volt, azt a buszt évekig nem.lattam előtte.Mimtha azt is lopta volna.

 Jó lenne ha több figyelem jutna az almokra, egyrészt, mert fontos az ember mentális állapota miatt.Masrészt tényleg sok van amire nem emlékszik szívesen az ember.

Balesetekkel is álmodom , múltkor egy volt kamionos baleset került terítékre.2001 Ben történt, nem.gindolkodok rajta, de mégis előjött.Eg srác 2001.09.25 én szenvedett balesetet, szalagkorlátnak ment,( rosszullét miatt)éber kómaba került, majd 8 hónal után, 2002.majus 24.én elhunyt.Eredendő betegséggel nyilván nem.engedték volna vezetni, hirtelen rosszullét okozhatta a balesetet.Biztos sok ilyen történik.Engem amúgy nem foglalkoztat a kamionozas, buszos vagyok, de az említett,, eltévedős,, esetet leszámitva ritkán álmodok buszos dologgal.

 Pedig azt nem bánnám.Lehet nem.nagy sztori, de azért mondom  leírom.

marco22 Creative Commons License 2024.02.01 0 0 7526

Helló.

Tapasztalt már meg valaki vagy ismertek valakit aki tapasztalt telepátiát a tudatos álomban? Arra gondolok, hogy 2 személy ugyan azt álmodja és ugyan abban az álomban vannak benne. Nem feltétlen ugyan azon az estén. 

Barátocska :) Creative Commons License 2024.01.10 0 0 7525

18 évvel ezelőtt én még épp csak hogy elkezdtem fórumozni. :) És semennyire sem érdekelt még a tudatos álmodás sem, nehogy az álomjóga. Azt sem tudtam, hogy ilyesmi létezik, haha! :)

 

Köszi a tippeket. Ha lesz rá időm, ki fogom próbálni amiket mondasz.

Előzmény: CrofTT-2024 (7524)
CrofTT-2024 Creative Commons License 2024.01.10 0 0 7524

köszönöm, Barátocska :).


Nem ismerem a hagyományos álomjóga lépéseit, 18 évvel ezelőtt itt még nem volt szó álomjógáról :).
Viszont,
egy kis kreativitással testre szabható a dreamingsheep 🐏, erről bővebben a https://dreamingsheep.net/blog/the-brainstorming és a https://dreamingsheep.net/blog/use-case-one-custom-drawing oldalakon olvashatsz. A lényeg, hogy bármi, ami hiányzik, megoldható saját szimbólumokon keresztül. Konkrétan így dokumentálnám az 'eseted':

  • esti és reggeli meditáció - az álom (ami valójában csak egy bejegyzés) részleteinél kiválasztható a 'reggel/d.u./este/éjjel' és a 'meditáció' típus.
  • mantrák és vizualizációk - ezekre készítenék saját szimbólumot, amiket hozzárendelnék a releváns bejegyzésekhez (akár csatolt rajzokkal is).
  • megtörtént/nem történt - erre az 'intuition/precognition' beépített szimbólumot használnám (pl. amikor rájövök, hogy egy álom megtörtént a valóságban, visszakeresem és hozzárendelem az 'intuition/precognition' szimbólumot).
  • erős/gyenge - erre a 'blurry/n/a/clear' kapcsolót használnám.
  • nincs tere a sikertelenségnek - egy bejegyzés nem feltétlenül álmot jelent, használható a napi események naplózásához is, így dokumentálható például a sikertelenség is.

:)

Long time no sleep?

https://dreamingsheep.net/

🐏

Előzmény: Barátocska :) (7523)
Barátocska :) Creative Commons License 2024.01.04 0 0 7523

Elsősorban a tradicionális álomjóga lépései hiányoznak, lehetne a gyakorlásra több teret szánni (esti meditáció, reggeli meditáció, mantrák és vizualizációk stb. - megtörtént, nem történt, erős vagy gyenge), illetve te itt már eleve feltételezed, hogy valaki biztosan emlékszik az álmaira, ami nem feltétlenül adott, szóval nincs tere a sikertelenségnek sem, ami fontos lépés a gyakorlásban, bármennyire furán is hangzik. 

Előzmény: CrofTT-2024 (7521)
tigristomi Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7522

Köszi.

Előzmény: CrofTT-2024 (7519)
CrofTT-2024 Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7521

Örülök neki, köszönöm! (-:

 

A felesleges dolgok egy része "cute factor" :), ki-be lehet őket kapcsolni a /settings oldalon. Ha kifejted bővebben, megtörténhet, hogy a fontos dolgok is megjelennek a jövőben (ami nem holnap lesz :)).

Előzmény: Barátocska :) (7520)
Barátocska :) Creative Commons License 2024.01.01 0 0 7520

Ez nagyon jó :) Köszönjük szépen :)

Kicsit bonyolultnak tűnik, és az én szempontomból sok benne a felesleges dolog, viszont hiányzik néhány fontos. Jó a grafika :)

Előzmény: CrofTT-2024 (7519)
CrofTT-2024 Creative Commons License 2023.12.31 0 0 7519

kedves @CoBB, @798081, @tigristomi és többiek,

 

a 2003-as CrofTT profil reinkarnációja vagyok (többszöri sikertelen régi-email/jelszó-bizonyító-csata útán az adminokkal új profilt nyitottam) és időközben elkészült az online álomnapló amit először a:

...hozzászólásokban említettem.

 

A címe dreamingsheep.net, de elérhető az alomnaplo.com címen is.

 

Használjátok egészséggel!

 

Előzmény: CrofTT (4284)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.02.03 0 0 7518

Végignéztem, és tetszett. Van kagyü-vonalas beavatása is, ami nagyon hitelessé teszi. Ugyanakkor nekem kicsit túl világi a srác, de lehet, hogy csak át kell ugranom ezt az akadályt :)

Előzmény: tigristomi (7517)
tigristomi Creative Commons License 2023.02.03 0 0 7517

Ő? Őt el lehet érni, régóta tanít TÁ-t.

https://www.youtube.com/watch?v=9LHl_tKG0Tk

Előzmény: Barátocska :) (7506)
polária Creative Commons License 2023.01.28 0 0 7516
polária Creative Commons License 2023.01.26 0 0 7515

Ma Magyarországon legfeljebb a lakosság harmada tekinthető vallásosnak .Szabadon választhat.Vallást váltani sem tilos és lehet egyszerre TÖBB világnézeted is.

Szerintem Istent az érdekli HOGYAN ÉLSZ az életed teljessége lesz megitélve.

 

Hogy tudatosan álmodsz-e vagy sem az munkálkodásod kérdése alapbol illetve ÉGI DÖNTÉS hogy ez  lehetséges-e mert az ember alany de isten a FŐALANY.hierarchia

Paul Yonggi Cho koreai keresztény pásztor irja a Negyedik Dimenzio c könyvében hogy ő ha szeretne valamit akkor ELKÉPZELI ambicionálja és kéri istent hozzájárul-e ....adjon JELET és ha kap valami jelzést csak azután áll neki imádkozni érte és aztán addig fohászkodik amig teljesedik célja.Igen ez is topik téma tudomásul kell venni ISTEN = FŐHATALOM.Hiába szeretnél hatékony lenni bármilyen szakrális ezoterikus technikával dolgozni ha a FÓHATÓSÁG nem engedi.

Előzmény: Törölt nick (7512)
rhénai Creative Commons License 2023.01.25 0 0 7514

a konzervatív ill ortodox kereszténységet vetem el és vetem meg... bűne felmérhetetlenül sok és megbocsáthatatlan, plusz mint írtam, zsigerből hazudoznak (ahogy az iszlám és a zsidó vallás is), alappillérük a hazudozás...

----------------

Egyrészt  2023.

Másrészt a katolikus klérus ÖSZINTÉN hisz a tanitásokban senki sem "hazudozik"

Meg aztán a tudatos álomhoz sincsen köze hogy ki vélekedik miképpen az egyházak dolgában :)))

a tudatos álmodás az adott ember munkálkodását igényli .TALÁN lehetséges valamiféle segitség talán a "karma" megakadályozhat mert mondjuk itélet van rajtam és még tart a fenyités de hogy a rengeteg vallás egyház teologia NEM IDE TARTOZIK az tuti !

Előzmény: Törölt nick (7512)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.25 0 0 7513

Akkor tényleg félreértettelek :) Később majd kifejtem, mit gondolok erről.

Előzmény: Törölt nick (7508)
Törölt nick Creative Commons License 2023.01.24 -1 0 7512

Manipulálsz, kontextust borítva "idézel"... pont azt magyaráztam, hogy bizonyos gnosztikus keresztény rendszerek technikái is alkalmasak lehetnek, csak félő hogy nehezebbek és időigényesebbek... épphogy nem zártam ki az Antropozófiát... ha talál valaki egy hiteles antropózófia mestert, aki segít feloldani a blokkunkat és haladni az álomtudatosság felé (amit a gnózis ugyebár nem vet el, sőt egyik útnak tekinti)... a konzervatív ill ortodox kereszténységet vetem el és vetem meg... bűne felmérhetetlenül sok és megbocsáthatatlan, plusz mint írtam, zsigerből hazudoznak (ahogy az iszlám és a zsidó vallás is), alappillérük a hazudozás...

Hogy éppen keresztény területen vagyunk vakvéletlen... a Róma utáni káoszban Európában sok helyen évszázadokig klassz pogányságok voltak... vikingek, vizigótok, kelták, avarok, géták, roxolánok, lappok, észtek, lettek... ha a Kárpát-medencét előbb kezdik szorongatni türk hadak (akár már akkor a pl tatárok) vagy egyéb agresszív kalandozó sztyeppei népek (egyik sem volt keresztény!), nem biztos hogy sikerült volna minket erőszakkal és testvérgyilkos népirtással áttéríteni... ha kazárok jönnek akár még askenázi zsidókká is válhattunk volna, hisz a Kazár birodalom (melynek oltalma alatt éltünk jó ideig ugyebár Levédiában, államvallássá tette a héberizmust, ha az ujgúr barátaink jönnek, akkor manicheizmus lenne a vallásunk, ami ugyebár mazdaizmusból származik és mielőtt erővel iszlamizálták őket náluk az volt hivatalos vallás... (mellesleg sokkal jobb, mint a kereszténység és javarészt abból lopkodták a keresztény elveket és szabályokat...) ha az oszmántörök erősebb okosabb és nem cseszi el a mór-szaracén-oszmán Levédiai Szentszövetséget, tán pár száz évvel tovább marad itt, tán áttéríti az egész Balkánt (ahogy meg is kezdte, Albánia és Bosznia úgy is maradt, a bolgárokat is iszlámra kényszerítette és a szerbeket is...Bulgária egésze, Szerbia déli része iszlamizálódott is... még szerencse, hogy a bősz keresztyín osztrákmagyarok és oroszok aztán vissza bírták ezt fordítani...

Mindez véletleneken és szerencséken múlt...

A magyar NEM keresztény nemzet, hanem leigázott, meghódított, akire a kényurai ráerőszakolták agresszív tömeggyilkos beteges vallásukat... csodálatos harmonikus sámánisztikus ősvallásunk volt... a kereszténység nem ér fel a kislábujja körméig...

Mellesleg, amit itt tárgyalunk, a mainstream kereszténység szerint okkultizmus, pokolból származó, kárhozathoz vezető önmegváltani-, istenné válni akarás... eretnekség... párszáz éve még máglya járt érte... Látod: elgondolkodtam a kedvedért... ;)

Előzmény: füegy (7511)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7511

" Antropozófia, Rózsakereszt, ..... én speciel minden keresztény és muszlim dolgot elvetek... hazugok...)"

 

Jaj....... 😥, sztem pedig mindenben van használható. Jó, a muszlim vallás nagyon messze van tőlem, jószerivel semmit nem tudok róla. 

Azonban az, h keresztény területen élünk, elgondolkodtató. 

Előzmény: Törölt nick (7508)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7510

Na így van ez, mert nem olvastam vissza. Azt gondoltam, a tudatos álmodàstól vársz valamit... 

Bocs.🤗

Előzmény: Barátocska :) (7506)
füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7509

Igen ! 🙂

Előzmény: polária (7502)
Törölt nick Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7508

Félreértettél. Azt írtam, ha valakin blokk van, sokkal nehezebb fejlődni ill alternatív tudatállapotokat átélni. Sem gép, sem a technikák gyakorlása nem sokat segít ilyenkor... hanem mestert keresni célszerű (már aki megteheti), de azt nem írtam, hogy afféle tudatos álom mester... A jóga általában jobbára humbug sajnos nyugaton... ha álomjóga mesternek mondja magát valaki és pénzt szed, én messziről elkerülném... Magyarországon, ahogy írtam is, nem sok van szerintem olyan mester, aki képes segíteni felmérni a szellemi blokkot, és módszert-, terápia félét, ha tetszik receptet ill gyakorlatokat mutat és vagy csinálunk vele együtt. Nem csak álomjóga mester jó (sőt félek, hogy ilyen nem is létezik valódi) nyilván úgymond spirituális mester jó erre, de nem csak ilyesmi, hogy Prana Nadi (azaz gyógyító), hanem "hétköznapi" buddhista vagy taoista, hindu... Lehet akár keleti harcművészeti is, de nyilván csak a spirituális meditatívabb rendszerek mestere. Pl Tai-Chi, Aikido, Chi-Kung, valódi és komoly indián sámán és hasonlók (ha vállalja), de Judo meg Karate, Muai Thai meg ilyenek mestereit felesleges kérdezni, azok max diétát, edzést és szép formagyakorlatokat kínálnak), max arról, hogy tud-e elérhető, gyógyításhoz is értő mestert... Táltosok, gnosztikusok, ezoterikusok szerintem kerülendők (még a Reiki is sajnos), 99%-uk tévelygő és vagy szélhámos, kókler... (illetve tán jó iskola lenne, csak épp irdatlan nehéz és vagy 20 évre lenne szükség a célig, Antropozófia, Rózsakereszt, kelta sámánok, Kabbala, Szufi... én speciel minden keresztény és muszlim dolgot elvetek... hazugok...)

Természetesen tisztelet a kevés kivételnek... Segíteni nem tudnak, csak rizsázni és a markukat tartani... Idősebb, több rendszert is tudó és oktató mestereknél (főleg Ázsiában) nem ritka, hogy fejlődése során igénye lett (vagy épp a mestere hatására) mélyebben belemenni a meditatív technikákba, sőt akár konkrét gyógyítási iskolát is végzett. Magyarországon valóban nehéz ügy...

Előzmény: Barátocska :) (7506)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7507

veszekszel !

Előzmény: Barátocska :) (7505)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7506

Vissza kellene olvasnom, de addig is : igazából mit vársz ettől ? 🤗

 

Semmi különöset, Lapajov írta, hogy kell egy mester. Erre visszakérdeztem, hogy tud-e olyat. De egyébként más tanítások szerint is egy élő mestertől tanulni a legjobb.

Előzmény: füegy (7495)
Barátocska :) Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7505

Kérlek szépen, ne kezdd el ezt a topikot is szétoffolni. Maradj a témánál. Látom, hogy mindenhová beírogatsz, teljesen offtopic módon. Tessék megtanulni, hogy a topikok címe azért van, hogy annál maradjuk. Jó? Tényleg nem akarok veszekedni. 

Előzmény: polária (7504)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7504

ezoterikus területen sok a nagyhangu tulzottan is magabiztos hencegő igérgető ravaszdi bizniszman aki feldicséri magát egyházat is alapit :))) szóval a KAMU aktuális veszély résen kell lenni.

Pál irta : VIZSGÁLJATOK FELÜL mindent és a jót tartsátok meg....

polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7503

Én is ábrándoztam hogy a  mester belép az álmomba és felébreszt  vagyis szól hogy Háver te most álmodsz igyekezz élénkebbé és tartósabbá tenni ! Talán lehetséges de ez talán már kényeztetés és a világunkban szerintem ilyen nincs ha van se segit :)))

polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7502

Olvastátok a Ciprusi mágus cimü könyvet egy cipruson élt keresztény Mesterről  népiesen irva Daszkalosz?

polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7501

Leadbeater : A mesterek és az ösvény

a Magyar Teozofiai Társulat könyve magyar forditás

https://www.teozofia.hu/

füegy Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7500

Akkor tisztázzuk. 😉

Előzmény: polária (7499)
polária Creative Commons License 2023.01.24 0 0 7499

a MESTER fogalmat előbb tisztázni kell !

Előzmény: Barátocska :) (7493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!