Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2007.04.23 0 0 69
interpressgagazin.hu szerver nincs, viszont van interpressmagazin.hu, ez működik is.
Előzmény: hulkhogan (68)
hulkhogan Creative Commons License 2007.04.23 0 0 68

Sziasztok!

A következő problémám van: Néhány napja észrevettem, hogy van egy jó pár honlap, ami nem nyílik meg (internet explorer 7.0-m van). Pl.interpressgagazin.hu,  tantrix.hu, stb. Mi okozha ilyet? Az internetbeállításoknál lehet valami elállítódva, vagy virus? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv. mindenkinek!

keserugabor Creative Commons License 2007.04.11 0 0 67
Koszi, ha hazaerek, megnezem. Sajnos a Logmein se mukodik... :-(
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 66

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\[Adapter ID] ''MTU'' (dword)

Alábbi irományt a fórumról mentettem régebben, ismeretlen szerző műve:

-------------------------------------------------------------------------------

Az alábbiakat ajánlom hasonló problémákkal küszködőknek:

1. lépés: próbálja az átjárónak beállított szervert 1492 byte-nál
kisebb csomagokkal pingelni. Egészen addig próbálkozzon, amíg
időtúllépés helyett az összes csomag célbaér. Ez nálam az 1352
byte-ot jelentette.

Tehát a parancs:

ping -f -l 1352 192.168.1.1

2. lépés: Célszerű letölteni a Dr.Tcp nevű programot, amivel az adapterekhez
tartozó MTU értéket (Maximum Transfer Unit), gyorsan és egyszerűen be lehet állítani.

http://www.dslreports.com/drtcp  

3. lépés: A Dr. Tcp programban a RAS és az adapterkártyák MTU értékét
arra a számra beállítani, ami az 1. lépésben átjáró pingelésekor már sikeresnek bizonyult.

Előzmény: keserugabor (65)
keserugabor Creative Commons License 2007.04.11 0 0 65

Merre talalom azt meg? A routeren 1492 az MTU, de ezt a szolgaltato adta meg, es ezzel mukodott elotte.

A windowsban merre van?

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 64
MTU beállítást esetleg elcseszte?
Előzmény: keserugabor (63)
keserugabor Creative Commons License 2007.04.11 0 0 63

Internet problema:

Skype, bittorrent, online games, minden mukodik, viszont egyik browser sem (IE, FF, Opera, Mozilla)

TCP Optimizer program hasznalata utan tortent mindez. Visszaallitottam a programmal az elozo, backup allapotot, de most sem mukodik.

Valakinek otlete?

Vasút Párt Creative Commons License 2007.03.06 0 0 62

Más téma: mikor lesz sunyiban letölthető a magyar Office 2007? Már nagyon kéne, mert az angolban nincsen magyar helyesírás-ellenőrzés, meg amúgy is. Szóval légyszi szóljatok, ha tudtok erről valamit! De írhattok a http://petipage.atw.hu oldalon levő fúrumba is, ott is van egy office 2007 téma bizalmas dolgok megtárgyalására. Előre is köszi a helpet!

visitor2005 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 61
Szervusztok!

Nekem is van internetes gondom.
1Mbites-os vonalom van, de csak 800kbit- a max sebesség.
A MATÁV szerintem nálam a gond , de mit lehet?
Szerintem nem virus okozza, a sebességet akkor mértem, amikor semmi nem megy.
Ami érdekes még, amikor T-com sebesség tesztjét használom 256Kbyte-os csomaggal ok a sebesség megfelelő 1300Kbit, de ha már 512Kbyte-os csomaggal vagy nagyobbal tesztelek akkor csak kb.800kbit.
Mi lehet az ok?
Kösz.
Syd Barrett Creative Commons License 2001.02.09 0 0 60
Wingate programot is sikerült szerezni! Melyiket - és hogyan??? - használjam az áhított cél elérése érdekében?
Előzmény: Syd Barrett (58)
kolaszlo Creative Commons License 2001.01.29 0 0 59
Nekem, ha nincs adatforgalom, a következő segít: új IE indít - vár - vár - vár, IE üzen: nem elérhető, ekkor ezen IE bezár, ebben a pillanatban adatfolyam helyreáll. Miért van, nem tudom. Greg5, próbáld ki. Guruk hozzászólhatnak.
Előzmény: greg5 (36)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.01.21 0 0 58
Ez sem hatotta meg :-( Időközben letöltöttem egy winproxy30 nevű programot, ami állítólag alkalmas arra, hogy egy modem + két gép felállás működjön. Ismeri valaki a programot?
Előzmény: dome__ (57)
dome__ Creative Commons License 2000.12.23 0 0 57
Syd Barret:

Esetleg a Naviscope beállításánál azon a gépen amelyikben a modemed van engedélyezni kellene a proxy-t a Security-nél.

Előzmény: Syd Barrett (56)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.12.23 0 0 56
Letöltöttem a Naviscopot, rátettem mindkét gépre - mégsem hatotta meg. Mit tegyek még?
Előzmény: Syd Barrett (55)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.12.23 0 0 55
A Matávnet hírlevélben olvastam, ebből következik, hogy ez csak a matávnetnél előfizetett internetezőkre vonatkozik. December 24 és 31 között - bármilyen Matávnet előfizetésed van - korlátlanul netezhet, ráadásul a telefondíjért sem kell fizetned.
A Naviscopot még ma megpróbálom, sajnos a WIN98 setup-nál történő beállítás nem jött össze :-(
Előzmény: zako (54)
zako Creative Commons License 2000.12.22 0 0 54
"Amúgy a két ünnep között - állítólag - nem kell telefondíjat sem fizetni az internetért"

Ez az info honnan származik? Mert a MatávNet weboldalán nem találtam erre utaló jeleket... Persze nem lenne rossz :-)

Előzmény: Syd Barrett (52)
shggy Creative Commons License 2000.12.20 0 0 53
Van egy olyan program, hogy Naviscope. Ezt ha az ember felrakja a modemes gépre, akkor - természetesen felkapcsolódott állapotban és működő "localháló" esetén - a többi gépről is lehet netezni, minden további hókuszpókusz nélkül! (IE és NS 4.0 vagy újabb böngészőkkel, de lehet hogy már 3.0-tól is jó) Emellett még van rengeteg áldásos tevékenysége is pl. kapcsolat monitorzása, MRU optimalizálás, hirdetések és reklámok blokkolása, webhely feltérképezése (ld. régebbi hozzászólások), szóval igen hasznos kis eszköz. És azt hiszem még mindig freeware! Itt a címe...

Üdv: shaggy

Előzmény: Syd Barrett (50)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.12.20 0 0 52
Köszi a segítséget, még ma ki is próbálom. Amúgy a két ünnep között - állítólag - nem kell telefondíjat sem fizetni az internetért, de azért oda fogok figyelni. Kár lenne a MATÁV-nak adni azt, ami jobb célokra is fordítható :-)))))))
Előzmény: Wágner úr (51)
Wágner úr Creative Commons License 2000.12.19 0 0 51
Kell csinálni lokálhálót (Ethernet kártyák, kábel), aztán beállítani a Net opciókat és megosztani az internet hozzáférést. A Win98 setupban van ilyen opció. Ugyanakkor a Win98-ban ez nem müx stabilan, viszont a Millenium Editionben már igen. Egy probléma marad csupán, hogy kapcsolatot bontani csak arról a gépről lehet, amelyikhez a modem csatlakoztatva van (erre érdemes figyelni, mer' nagy lesz a telefonszámla, holott azt jobb elinni :))) Egészség!

Ennél már csak az a jobb, ha külön Linux-server szolgálja ki a másik 2 gépet... hm... mondjuk, egy optikai kábeles internetkapcsolatnál.... :)))

Előzmény: Syd Barrett (50)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.12.19 0 0 50
Olvassa ezt még valaki?????
A probléma mindig mindig adott, azaz hogyan tudnék két géppel internetezni? Sürgős a dolog, tekintettel a Matávnet karácsonyi akciójára :-)) Gyermekeim valószínűleg 24 órában fognak lógni a hálón (téli szünet), de én is szeretnék. Tehát mi a megoldás??????
Syd Barrett Creative Commons License 2000.12.13 0 0 49
Sajnos én sem olvastam végig a topicot :-(
A szituáció: két gép, egymással összekötve hálózatban (hálózati csatolókártyával - ethernet), mindkét gépen win98 op. rendszer, az egyikben modem.
A kérdés: hogyan lehetne _egyszerre_ mindkét géppel internetezni????
Válaszokat előre is nagyon köszönöm :-))))
Lord Iffy Creative Commons License 2000.12.11 0 0 48
Köszönöm kedves segitségét uram! Igyon az egészségemre is, mert én ugyan nem élek vele. :o)
Előzmény: Wágner úr (47)
Wágner úr Creative Commons License 2000.12.11 0 0 47
Rá köll cammogni a címre és részenként hátulról törölgetni az eleje felé... de csak akkor látsz file-listát, ha az adott lapon nincs index.htm/index.html nevű file, mer' ha van. akkor nem lácc, mer'csak aztat lácc, amit ez az index.htm/html megenged... nnna, ez így érthető volt, vagy még igyak hozzá?! :)))

Egyébként a Netcápánál (jobb klikk üres helyen) van egy olyan menü, hogy View Info, az explóderbe' meg olyan, hogy File List meg Image List... na, ezekkel még láthacc valamiket. Továbbá, van olyan is, hogy View Source.. ez a forrás nézegetése... de ha csak víííízzzz... brrrr... van abba' a forrásba', akko' csak saját felelősségre, mer'hogy az egy veszélyes dolog és nem Sör! Egészség!

Előzmény: Lord Iffy (46)
Lord Iffy Creative Commons License 2000.12.11 0 0 46
Ejj de megörültem hogy végre idenézett valaki, erre csak ennyi??!! :o(
Kérdésem továbbra is fennáll!
Előzmény: Papa Krest (45)
Papa Krest Creative Commons License 2000.12.11 0 0 45
Burgum
Előzmény: Lord Iffy (44)
Lord Iffy Creative Commons License 2000.12.11 0 0 44
Na nemhagyom ám magam elsülyeszteni! Valaki jöjjön mán ide irgumburgum!
Lord Iffy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 43
Lord Iffy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 42
Fingom nincs miről folyt itt a vita, mert nemérek rá elolvasni. Sorry. De,

mondja meg valaki hogy hogy tudom egy tárhelyen lévő fájlokat megnézni, annélkül hogy a weblapot bámulnám?
Értelmes volt?

bot Creative Commons License 1999.07.25 0 0 41
Lehet, hogy az ilyen hibáról az esetek 99%-ban nem a szolgáltató tehet, de leírom a körülményeket és mondd meg, hogy te mit gondolnál.

4 éve használok datanetet és 2 éve elendert. amióta van elender általában azt használom, mert legtöbbször gyorsabb, de azért hetente egyszer belépek a datanetre is. a kapcsolat szinte minden nap hosszú (4-5 óra)

datanet:
mindig be tudok lépni, 53333-al csatlakozom (mindig) us robotics v90 modemmel.
eddig még _soha_ nem szakadt meg.

elender:
mindig 50666-al csatlakozom hozzá.
régebben ide is mindig be tudtam lépni, de kábé két hete a következő problémám van:

ha hétvégén délután, vagy hétköznap este 6 körül lépek be, akkor általában elsőre beenged, de legalább is 10 esetből 9-szer eddig be tudtam lépni.

ha csúcsidőben akarok belépni, tehát este 8 és 11 óra között akkor 10 kísérletből 9 a következőképpen végződik: a password-öm elfogadja, de ahelyett, hogy utána létrejönne a kapcsolat a vonal azonnal megszakad és azt írja ki a windows, hogy a hálózaton ahová be akartam lépni nem talált kompatibilis network protocolt és nézzem meg a dialup networking beállításaimat. persze ezt hiába nézem meg, mert csak a TCP/IP-van kipipálva és egyébként sem állítottam el semmit.

ha tovább próbálkozom akkor jó pár újratárcsázás (ez akár lehet 15-20 is)után beenged és a megszokott 50666-al csatlakozik.

ha ehhez hozzáveszem még azt, hogy ha ugyanebben az időben a datanethez próbálok csatlakozni, akkor elsőre létrejön a kapcsolat 53333-al, meg azt, hogy nem én vagyok az egyetlen elender előfizető akinél mostanában ez a furcsa probléma megjelent, akkor én arra következtetek, hogy a hiba nem nálam van. persze 100%-os bizonyíték nincs rá, de szerintem a fentiek alapján _nagyon_ valószínű, hogy így van.

a megszakadás az gondolom más eset. az első megszakadásom az elenderen(és egyáltalán szakadásom) 2-3 hónapja volt. nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki, mert nem ismétlődött meg egy jó ideig, de mostanában megint előfordult egy párszor (csak az elenderen). a múlt hét elején egyébként már majdnem minden nap megszakadt egyszer. csütörtök óta nem, de gondolom ezt megint elkiabálom..:)
a megszakadásoknál tényleg nem lehet azt mondani, hogy biztos nem nálam van a gond, de mivel sok ezer online óra alatt a datanet egyszer sem szakadt meg nálam és régebben az elender se, statisztikai szempontból valószínű, hogy az elendernél van a galiba, vagy persze lehet, hogy az engem és az elendert összekötő matáv vonalban/központban. bár mivel más problémám is van mostanában az elenderrel hajlamos vagyok gyanakvó lenni..:)

azért persze nem akrom lehúzni az elendert, mert az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nekem budapesten más szolgáltatókkal összehasonlítva nagyon gyors. ezért is forszírozom annyira, hogy hozzájuk sikerüljön belépnem...

üdv
bot

42 Creative Commons License 1999.07.24 0 0 40
bot, mAlter:

Nem akarlak elkeseríteni titeket (se a szolgáltatókat védeni), de az ilyen típusú hibák - nehezen akar beengedni, sokszor megszakad, stb. - 99%-ában nem tehetnek semmit, azaz fogalmazhatunk úgy is, hogy "az igazság _nem_ odaát van" - vagy legalábbis nem teljesen...

Ui. ha náluk van gond - a szerverrel, a routerrel vagy a behívóportjaikkal - akkor az _általában_ minden ügyfelüket érinti.
Mint említettem, a te részedről nagyjából három dologgal variálhatsz, ami okozhat ilyesféle hibákat:
a telefonvonalad (telefonzsinór, telefonvezeték, alközpontok, stb.)
a modemed drivere
a modemed (mint hardware)

Ad absurdum még az is előfordulhat, hogy elvileg minden jó, de vmiért az ottani modemek "nem szeretik" azt a (fajta) modemet, amit használsz. De ekkor sem tudnak mit csinálni, hogyha a másik ezerféle modemet használókkal nincs probléma, nem fogják ezért lecserélni az övéket...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!